>

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Crema d'espinacs amb ou poché i magrana

El dia del meu aniversari l’Yves i jo vam anar a dinar a un restaurant a prop de la meva feina. De primer vam demanar crema d’espinacs i de segon makis. En alguna ocasió ja us he comentat que últimament tot allò que mengem ho analitzem. No us passa a vosaltres? Que si la carn no està al seu punt, que si a l’amanida millor que li haguessin posat una vinagreta, que les postres amb una mica de xocolata haguessin quedat millor... Serà que ens estem tornant una mica perepunyetes? O serà que amb el bloc el nostre cervell no para de donar voltes? Tant se val, la qüestió és que quan vàrem tastar la crema -que per cert estava molt bona- vam començar a dir que millor això o allò. Total, que li vaig dir: “no pateixis amor, ja intentaré millorar-la”. L’altre dia, mentre ell estava a futbol, vaig recordar que tenia espinacs al congelador, i se’m va ocórrer intentar fer la crema d’espinacs. Una de les coses que havíem comentat és que quedaria genial acompanyada d’un ou poché. Fa molt temps que en volia fer i encara no m’havia estrenat, així que va ser l’excusa perfecte. El resultat ens va agradar molt, la combinació de la crema, amb la dolçor de la magrana i l’ou  combinen molt bé. Un plat senzill, econòmic i ple de vitamines, què més podem demanar? A més us confessaré que quan vam acabar de sopar li vaig dir a l’Yves: “va, ara et deixo criticar la crema, què haig de canviar?”. I ell em va contestar “res, t’ha quedat boníssima!” i us asseguro que és un crític molt i molt dur!!!! Espero que us animeu.

Aquesta crema m’agradaria presentar-la a l’esdeveniment CSC#10, que aquest mes ens proposen fer una recepta “vegana” o vegetariana de cullera. Quan la Lucia del bloc Dime que comes -un bloc que si no coneixeu us recomano que el visiteu, ja que és molt i molt interessant- em va proposar que participés en aquesta proposta em va semblar una bona idea. Sabeu de sobres que no sóc ni vegetariana ni “vegana”, però moltes de les meves receptes ho són, així que espero que els hi agradi la meva recepta i que aconsegueixin un recull ben complert.


Ingredients per a 4 persones:

500 g d’espinacs
3 patates
500 ml de caldo vegetal*
500 ml de llet descremada
1 magrana
4 ous
Oli d’oliva
Sal
Pebre

* Si no voleu fer l'opció vegana, ho podeu fer amb brou de pollastre


Preparació:

En una cassola posem el caldo vegetal. Quan comenci a bullir, afegim els espinacs i les patates, tot tallat a trossets, ho salpebrem, tirem un bon raig d'oli d'oliva i ho deixem bullir durant 30 minuts a foc mig. Un cop hagi transcorregut aquest temps ho colem  en un recipient i ho passem pel minipimer fins que quedi una crema ben fina, sense grumolls, aleshores afegim la llet. Per fer els ous poché posem en un vas una mica de paper film, aboquem l’ou i ho tanquem amb un cordill. En una cassola amb aigua bullint, posem els ous i els deixem entre 3 o 4 minuts. Els traiem, els posem en un bol amb aigua freda, i al cap d’un parell de minuts els traiem del plàstic. Per a la presentació, en un bol posem la crema, unes quantes llavors de magrana, l’ou poché, ho salpebrem i tirem un rajolí d’oli d’oliva.



64 comentaris:

  1. Juju! bon dia!! saps que jo tb tinc crema d'espinacs per penjar avui al bloc?? ajjajaja
    m'ha fet molta gràcia***
    Visca els espinacs!!

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt el toc de la magrana, el punt dolç i àcid, crec que li va perfecte. Sens dubte amb ou molt millor que sense.

    Petons i feliç setmana guapa!

    ResponElimina
  3. El color que tiene es estupendo!
    Me encanta la espinaca, tendré que probarla en sopa.
    Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Nunca me hicieron mucha gracia, pero sabes? no las había probado! a mi madre nunca le gustaron y nunca nos las ponía. Las probé no hace mucho en una ensalada y me encantaron!!

    ResponElimina
  5. L'Yves un crític dur??? Què va!;)
    Aquesta crema ha de ser explosiva, quina combinació!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  6. Mai hagues fet aquesta barreja d'espinacs cuits i magrana... A les amanides si que li poso...

    Bona setmana
    un petonet

    ResponElimina
  7. òndia! és molt atrevit això de barrejar la magrana amb els espinacs!! que original!! no se´si m'atraviré a provar-ho :-)

    ResponElimina
  8. Jo també trobo que a aquest tipus de crema l'ou poché li va fantàstic!!! A més m'encanta!!! EL toc de la magrana molt original! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Uhmmm!!!! que bona!!! M'emporto la recepta, la última crema d'espinacas que vaig preparar no ens va acabar de convèncer.
    Ahhh!!! això de criticar, a mi em passa molt sovint amb les postres o pastetes de pastisseria jejeje....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  10. Quin aspete més bo Judith. La crema d'espinacs m'encanta per la finura que té però és que amb ou poche i magrana m'has deixat al·lucinada, quin contrast ha de donar-hi la magrana!
    Petons ;)

    ResponElimina
  11. Muy interesante la idea de poner granada en la crema me apunto el dato en cuanto al huevo poche seguro que queda delicioso junto las espinacas y le da untuosidad al plato! un beso wapísima.

    ResponElimina
  12. Me encantan las espinacas así que me llevo tu estupenda receta. Si lo dice el crítico es que está buena.
    Besos

    ResponElimina
  13. Judith completamento de acuerdo a mi me pasa siempre que sea un restaurante normal soy tambien un perepunyetes ahora si voy a un restaurante de los buenos de cocina de autor aquellos que solo puedes ir un par de veces al año por lo caros que son alli no critico copio desesperadamente.
    me ha gustado tu version de la crema de espinacas y con la ayuda del huevo y el toque se la magrana chapo¡¡ a pendents
    peto

    ResponElimina
  14. Judith, la crema molt bona, ara q trobo granades, provarem a veure q tal...pero no es vegana, q li has posat brou de pollastre :-(

    ResponElimina
  15. A mi m'agraden els espinacs frescos, en una amanida. les cremas, a casa, no acaben de fer el pes.
    De tota manera, aquest plat fa molt bona pinta.
    Petonets

    ResponElimina
  16. MAS QUE DELICIA DE CREME, E COM OS OVOS DEVE FICAR UMA MARAVILHA.
    APRESENTAÇÃO ATÉ DÁ ÁGUA NA BOCA...
    BOA SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  17. Una pregunta de persona molt ignorant dels costums vego-vegetarians: es pot utilitzar brou de pollastre? Anyway, i punyetes a part (ja veus que no sou els únics) la recepta m'encanta, jo hi tinc molta afició a les cremes del que siguin i els espinacs ens encanten a casa. El toc de magrana m'ha agradat molt!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  18. Bonicaaa!!

    Quina crema més complerta i segur que bona (jo faria la versió sopa perquè amb les cremes faig el marrano). L'ou poché i la magrana hi deuen quedar genial.

    Una opció vegetariana genial!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  19. Jaja , a mí me pasa lo mismo. Ahor cuando salimos a comer afuera me he vuelto más ñañosa y si hay algo que no me parece bien , en la elaboración o en los ingredientes, lo digo.
    Tu crema se ve deliciosa!
    Cariños

    ResponElimina
  20. Judith, a mi també em passa. Sempre podria millorar alguna cosa. M'alegro que m'ho diguis perquè així veig que no soc la única a la que li passa. Això del blog!!!
    M'encanta la teva crema d'espinacs amb ous poché i magrana. És molt de tardor.

    ResponElimina
  21. Judiiiith! quin plat més xulo!! moltes gràcies per participar! la magrana es una idea molt bona, aporta un toc refrescant i a més queda estèticament perfecta contrastant amb el verd de la crema. Mai se m'havia acudit posar-ne a una crema i ara veig que pot quedar bé també a una de porros per exemple.
    El que m'encanta es aquesta cullera amb el mànec imitant una canya de bambú, es preciosa!
    I moltíssimes gràcies per les teves amables paraules cap al meu bloc. Una abraçada molt forta!

    ResponElimina
  22. Em sembla magnífica. Mai he fet servir la magrana fora dels postres i alguna amanida. M'ho apunto

    ResponElimina
  23. Magrana a la crema d'espinacs???!!! Això s'ha de provar!! :D
    Realment, els elogis dels crítics més durs són sempre els millors...jeje

    Un petonet guapa!!

    ResponElimina
  24. Que rica Judith!!! Tengo hasta granadas hoy! A ver si me animo y la preparo.
    Besos

    ResponElimina
  25. Saps que molts dies la crema d'espinacs amb pu poché és el nostre sopar? El pròxim cop hi posarem magrana... i em sembla que no la tenim al bloc, som un cas! jejeje
    Petonets reina!!
    Sandra

    ResponElimina
  26. Per cert, a mi em passa el mateix als restaurants... l'altre dia anàvem amb amics i el Xavi i jo van quedar una mica repel·lents!! jajajaja!

    ResponElimina
  27. Pel preu que costen els restaurants, és lògic (i necessari)que siguem crítics, no trobes?
    No m'estranya que aquesta crema no tingués cap crítica, té una pinta sensacional. I el toc de la magrana el trobo original i molt bo.

    ResponElimina
  28. Quina cosa mes bona!!! I quina fotos... cada dia et superes!!! M'encanta la idea... jo feia la crema d'espinacs ben soseta... ara li donare un toc gracies a tu!!! ^__^
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  29. por acá pasa lo mismo, jejeje. cada día somos más exquisitos con la comida, jejeje

    ResponElimina
  30. Ja, ja! Una mica perepunyetes podem ser, perquè en el fons ens agrada ser creatius, no? Aquesta crema té un contrast de colors i sabors tan xulo que sorpren! I jo que no he fet mai cap ou poché... Un petonet preciosa!

    ResponElimina
  31. Adoro les cremes!!!! i el ou poché és la meva predilecció!!! em convides????ja ja ja!!
    això ho haurém d´arreglar d´alguna manera!!!:))) Muaks

    ResponElimina
  32. És normal que ens passi això. Ja estem més en matèria.
    No n´he provat mai els ous en poche...veus ara ja tinc un motiu per criticar.

    ResponElimina
  33. Habrá que probar esta versión con las espinacas, me gusta la idea, besitos.

    ResponElimina
  34. Si que estas un poco tisquismiquis, vamos que total que más dá Ingrid que Judith, jejeje, lo siemto guapa es que ultimamente estoy que no estoy. Por supuesto que en los papeles de adopción está tu nombre, faltaría más!
    la crema me resulta muy original, añadirle la granada ha sido un puntazo debe darle el toque crujiente, esta tengo que probarla.
    Un beso y buena semana!

    ResponElimina
  35. Magranes damunt del puré i de l'ou!!
    M'ha sobtat molt, no m'imagno aquesta combinació, però segur que està deliciosa i plena d'energia!!
    Petons

    ResponElimina
  36. Que bona que ha de ser aquesta crema d'espinacs!!!!
    Tinc una filla vegetariana, i sovint també preparo plats que puguem menjar tota la família.

    Petons

    ResponElimina
  37. la veritat es que el blog et fa més exigent! i aquesta crema es veu deliciosa!!
    petonets

    ResponElimina
  38. Judith, quina maravella de foto.
    M'agradem molt les cremetes de verdures, però amb aquest toc de mangrana,tot una delicia.
    Petons

    ResponElimina
  39. Bonica combinació de colors i segur que de gustos! algun cop he barrejat pinya i espinacs, però mai magrana.... nyam! queda apuntat ;-)

    Petons i bon profit!

    ResponElimina
  40. Judith, una delicia de crema i amb una combinació excel.lent de sabors.
    Un petonet molt gran.

    ResponElimina
  41. Jo tampoc sóc vegetariana, tot i que m'apassiona el món vegetarià, m'encanta el seitán i cada vegada menjo menys carn (no em fa gràcia) i més peix (sobretot del pescat). Aquesta crema té una pinta bonissima!! la provaré!! petons

    ResponElimina
  42. Wow que colores en esta receta ¿quien podría resistirse? además me encantan las espinacas y con la llegada del otoño ya van apeteciendo recetas de cuchara ñam ñam
    Besitos

    ResponElimina
  43. Sorprenent combinació. Segueix analitzant les receptes que si et sorten així de bé...

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  44. Quin aspecte tan deliciós que té aquesta sopa. És una proposta excel·lent. Saps que no he provat mai de fer ous poché? Creia que eren més complicats de fer. Crec que els confonia amb els que es tiren en aigua amb un raig de vinagre. T'asseguro que els provaré.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  45. Me ha desaparecido el comentario. o va a salir más tarde. qué lío!!!. bueno, te decía que el punto de la granada le tiene que dar un toque crujiente my rico. Besos

    ResponElimina
  46. El dia del aniversario veo que has disfrutado mucho con el menú ..esta crema de epinacas con los ingredientes que lleva es deliciosa..se ve en la foto ..muy apetecible bsssMARIMI

    ResponElimina
  47. Les coses tal i com són... estava perfecte, res a afegir ni a treure!

    ResponElimina
  48. Si lleva espinacas ya va bien la cosa...y qué original ponerle granada...me da curiosidad de saber cómo saben juntas!
    Un besito guapa!

    ResponElimina
  49. Esta crema tiene que estar de vicio, he descubierto tu blog y encuentro muy interesantes las recetas que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
    Un saludo

    ResponElimina
  50. Me encanta esta crema!....y me pasa lo mismo que a ti....ahora en los restaurantes analizo todo....jajajaja!!....y sigue celebrando......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  51. tiene una pinta estupenda y con el toque d las granadas , me gusta. Bss.

    ResponElimina
  52. I tant: us estau convertint en uns perepunyetes!! ;DD
    Definitivament, ets la reina de les combinacions estranyes que són la bomba!! Espinacs i magrana??? Ho haurem de provar. La Lupita ara mateix vol anar al supermercat a comprar una magrana...uff...quina paciència que he de tenir!
    Petons!

    ResponElimina
  53. Está riquissimo o teu creme, gosto muito de utilizar espinafres, excelente receita Juju!
    Um besito

    ResponElimina
  54. Judith, doncs a banda de l'aspecte genial que té, m'ha encantat la idea de la magrana amb els espinacs!!
    Petons!

    ResponElimina
  55. Deliciosa!! Mi Madre dice que desde pequeña, todo lo analizaba y le hacía pasar penas preguntado a los meseros que tenía cada platillo...así que imaginame ahora...in-so-por-ta-ble ;)

    Besotes!

    ResponElimina
  56. sembla fàcil, ara només falta que faci una miqueta de fred perqué vingui més de gust!!!

    Petonets guapa

    ResponElimina
  57. Hola, guapa!! Pues te ha quedado divina!! La foto me encanta, es preciosa!!!! El huevo pochado tiene que quedar genial, y la granada, muy original :)
    Creo que es normal que te vuelvas exigente. Cuando te interesa la cocina y te vas metiendo en este mundo, es normal que no te contentes con cualquier cosa. Además, hay que aspirar a lo mejor, no?
    Besos.

    ResponElimina
  58. ¡Felicidades aunque sean atrasadas! Esto de mirar y remirar, observar y copiar está muy bien porque después llegamos a casa y lo hacemos más acorde a nuestro gusto, con nuestro toque personal. Tal y como tú has hecho. ¡Una combinación riquísima, seguro! Besos.

    ResponElimina
  59. Qué rica! Me encanta las espinacas, me la guardo para cuando llegue el frío por aquí! Un beso

    ResponElimina
  60. Que bona!! m'encanten les cremes d'espinacs!! el toc de la magrana molt original no l'hi he tastat mai.

    ResponElimina
  61. Una combinació molt encertada i original. Aquest esperit crític és el que fa que les coses millorin i sorgeixin nous reptes. Endavant!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  62. ...ja se que sopare avui!
    (Juju, soc catalana però visc a Milà de fa molts anys... a mi tambè m'agrada molt el teu blog!!! Quines manetes que tens! Bravissima!)

    ResponElimina
  63. Segur que molt millor que al restaurant!

    Petons
    Mónica-Recetas de Mon

    ResponElimina
  64. Fíjate que hago todo tipo de cremas y nunca me atreví con las espinacas..., pero se ve "atractiva", creo que probaré tu receta...
    Gracias por compartirla y besotes

    ResponElimina