>

dimarts, 22 de març del 2011

Carbassa gratinada

L’altre dia, xafardejant la blocosfera, vaig trobar una recepta fantàstica d’una carbassa-founde. Em van entrar moltes ganes de fer-la, així que pel cap de setmana vaig pensar que seria un bon plat. Vaig fer una versió de la recepta, ja que l’original em semblava una mica forta de gust. Em vaig quedar amb el temps de cocció de la carbassa i la idea de la base. Vaig fer cas a la cocció i va ser un error, ja que la carbassa estava massa feta i, en el moment de treure-la del forn es va trencar. Però no patiu, aquest cop no em vaig posar trista, tot el contrari, vaig saber reaccionar ràpid i ho vaig posar en una safata. Sí que és veritat que la idea de la carbassa com a recipient és espectacular, i podeu estar segurs que ho tornaré a intentar –segurament ara ja de cara a l’octubre- però la versió amb safata pel forn va fer que no perdés el somriure –el pobre Yves ja patia després del fiasco del brownie-cheesecake- i vam tenir un sopar molt i molt bo. Si us agrada la carbassa no us perdeu aquesta recepta!
 

Ingredients:
 
1 carbassa
100 g de mozzarella
200 g d'emmental
100 g de gouda
100 g de cheddar
1/2 got de llet
1/2 got de vi blanc sec
Orenga
Oli d'oliva
Pa sec
Sal
Popurri de pebres

 
Preparació: 

Agafem la carbassa, traiem la part de sobre i buidem les llavors i els filets que té. La salpebrem i ruixem amb un bon raig d’oli d’oliva. La posem al forn durant 45 minuts a 180º. Un cop hagi transcorregut aquest temps, la traiem, la pelem –si es vol ho podem fer prèviament, però d’aquesta manera és molt més fàcil treure la pell- la posem en una safata i la reservem. En un recipient posem els formatges, l’orenga, la llet, el vi i ho deixem al forn durant 15 minuts, de tant en tant ho anem barrejant perquè ens quedi la textura d’una crema. Per acabar aboquem la crema de formatge per sobre de la carbassa i ho posem a gratinar durant uns 5 minuts. Per servir us recomano que feu trossets de pa, els saltegeu a la paella amb oli d’oliva i els serviu en un bol a part.



40 comentaris:

  1. Ostres, doncs sí que ha de ser bona la carbassa així... a casa ens agrada de totes les maneres possibles! jejeje

    Així m'agrada, que davant les adversitats bona cara i millors solucions! ;)

    Petonets boniqueta
    Sandra

    ResponElimina
  2. Guauu esto debe de estar super rico. Me ha gustado mucho. Bss.

    ResponElimina
  3. Sóc fan de TOTES les receptes que portin carbassa... i m'encanta la fnodue de formatge, de manera que aquesta recepta la provaré segur!
    Ha de ser un sopar fantàstic per a un dia d'hivern ;)

    ResponElimina
  4. Jo no sóc massa aficionat a la carbassa, però haig de dir que amb el gratinat va quedar boníssima!

    ResponElimina
  5. Pues a mí me encanta la calabaza. Este invierno he "abusado" de ella, aunque en recetas menos calóricas. Me guardo tu pedazo de receta para cuando tenga "tipín" :D
    Besos guapetona.

    ResponElimina
  6. Me encantas porque se te desarma la calabaza y en vez de no poner la entrada lo que consigues es una receta espectacular seguro que mejor que la original.Me ha gustado,si señor, bueno señora.Besos Esther

    ResponElimina
  7. Me encanta la receta¡¡ calabaza y queso ñam ñam

    ResponElimina
  8. Juju,
    Me encantou la receta... Que delicia se ya quedao.
    Beijinhos

    ResponElimina
  9. esta muy bien esta combinacion de calabaza y la variedad de quesos que lleva,me encanta toda, de buena gana me la comia ahora mismo
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Som molt aficionats a les fondues, però si a sobre hi afegim la carabassa, el resultat es fantàstic!!

    ResponElimina
  11. Quina bona fondue salada! Ha d'estar ben bona!!!

    Petons

    ResponElimina
  12. Jo tb m'esperaré a la propera tardor, si els dono mes carbassa als de casa, me la tiraran pel cap...pero m'agrada molt la idea!

    Petons,

    ResponElimina
  13. Bon dia bonica!
    Aquest plat és una bona tortura per mi!! Que estic intentant fer dieta!!!.... això no es fa eh?
    I que bona deu ser mmmmm...... amb el que m'agrada el formatge!

    ResponElimina
  14. Mmmm! Qué bueno!! Tiene que estar delicioso, con queso fundido!!! Un besin:)

    ResponElimina
  15. No m'agrada la carbassa però et queda tan bona que segur que aquest plat el tastaria!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  16. Judith una pasada tiene que estar de 10 de oro. Madre mía con el sabor del queso ¡buenísiiimooo!, me ha encantado
    Un beso

    ResponElimina
  17. Que forma ideal de tomarse calabaza ...como si fuese una fondu con los quesos ..pero en molde ..me gusta la idea ..buenisimo seguro ..bsssMARIMI

    ResponElimina
  18. Me enamorat de la recepta!!!trencada o no la trobo super bona, es molt original, la vull fer aviat!!!Ens encanta la carbassa!!!

    ResponElimina
  19. Sandra: jijiji, però la propera no se'm trenca!!!
    Luisa: a nosostros nos gustó!
    Gemma: doncs has de tastar aquesta
    Yves: no pateixis que de moment no faré més carbassa... ;P
    Pilar: ahora con el calorcito me parece que ya no nos va a apetecer, mejor en otoño!!! ;P
    Esther: jijiji, gracias guapa
    Smetelig: ;)
    Catarina: e muito boa!!!
    Miquel: aix que no en queda...
    Josep: l'heu de tastar! crec que no us defraudarà!
    Ribereña: ho estava :P
    Sonia: a mi em passa el mateix!!!
    Elisabet: aiaiaiaiia, però això de primer i melindros de postre... què et sembla? ;P
    HT: gracias guapa
    Moni: estic convençuda que t'agradaria!
    Maria: a ver si la próxima vez consigo un 10 en presentación! jijiji
    Marimí: es diferente, y queda muy bien.
    Silvia: 8) ja em diràs si la fas

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  20. Tiene una pinta deliciosa y las estrellas de chocolate ni te cuento.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  21. che bella ricetta e così filante deve essere proprio gustosa!

    ResponElimina
  22. Que buena y original receta! Me encanta!
    bss

    ResponElimina
  23. Judith, asi me gusta!!, nada de desesperarse!!..y aún asi cenasteis super bien, verdad??? :)
    lo de la calabaza se hace mucho en Brasil, yo de hecho tengo una receta "estrella" y que aún no he colgado en el blog que es la calabaza rellena de coco y gambas...deliciosa!!!!
    Bueno, tu version magnífica y para probar sin tardar!!!
    Me alegro de volver por aquí!!!
    Besitos!

    ResponElimina
  24. oooh!! utilizar la carbassa com a font ha de quedar xulíssim però el que té una pinta boníssima és l'interior i aquest és el mateix!! :) Ha de ser boníssima aquesta fondue, a part de molt original!!

    Molts petnets bonicaaa!!! :)

    ResponElimina
  25. Boníssima! Me l'apunto, que no pot fallar mai això. M'agrada moltíssim la carbassa, però no se m'hauria acudit fer-ne un gratinat així de xulo!
    Petonets!

    ResponElimina
  26. M'agrada molt la idea de carbassa com a recipient...l'hauré de provar!!! A la carpeta de pendents per la pròxima tardor!!
    La fondue de carbassa ha d'estar boníssima!!
    Nena, et superes dia a dia!!! ;)
    Un petó guapa!!

    ResponElimina
  27. Delicioso, me encanta la calabaza y todos los quesitos ricos que les has puesto, una verdadera delicia. Pues yo creo que la probaré antes de octubre, que vienen unos días fresquitos.
    un beso

    ResponElimina
  28. Que bona!!! A mi m'encanta la carbassa. I aquesta recepta teva em sembla deliciosa. Segur que els de casa no rondinarien tant, som tots tan formatgers.......

    ResponElimina
  29. Jo en vull, jeje, m'encanta la carabassa, i la teva recepta té una pinta molt i molt bona, segur que és una autèntica delícia, d'aquelles que les proves i no pots parar fins que encara en quedi al plat :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  30. Quina bona idea, presentar aixi la carbassa!!!

    el mocador m'encanta, em porta tans records, el meu avi cada tarda quan venia a casa meva, portava un farcell fet amb el mocador... ho guardo en una capsa com el millor dels records...

    petonets

    ResponElimina
  31. A mi la carbassa no m'entusiasme, però amb el formatge ha d'estar molt bona. Presentada dins la carbassa ha de ser espectacular.

    ResponElimina
  32. Quina delícia!! I no et posis trista, reina, que al final el recipient no es menja!!
    petonets

    ResponElimina
  33. La propera carbassa que aparegui a la meva cuina acabarà com a la teva recepta, em sembla una guapada de plat!

    ResponElimina
  34. Judith; muchas gracias por pasar por mi cocina ! me alegra.
    Estoy viendo tu blog en catalán :) qué lindo ! gracias a Dios tenemos traductor de google.
    A mí la calabaza me gusta mucho y más con tantos quesos, debe de estar deliciosa ! Menos mal que finalmente sacaste el plato a pesar de lo de la calabaza ! buena cocinera :)
    Saludos

    ResponElimina
  35. ¡Me has dejao boquiabierta y con unas ganas de probar estooo...!.

    ResponElimina
  36. M'encanta la carabassa i aquesta recepta té una pinta increïble. En prenc nota per fer-la algun dia d'aquests, abans no desapareixin del mercat.

    Una abraçada!
    Per cert, si tens un moment passa pel meu bloc que hi ha una cosa per a tu.

    ResponElimina
  37. Uau quina recepta de carbassa més curiosa, amb això del vi i el formatge... m'ha agradat!! la provaré de fer! :)

    ResponElimina
  38. Hola Judith!
    Trobo que és una idea fantàstica... carbassa i formatge.. que bona que ha d'estar. M'ho apunto per fer-ho! petonets

    ResponElimina
  39. Una preparazione supergustosa! Zucca e formaggio sono un'accoppiata da urlo :-)

    ResponElimina