>

divendres, 11 de març de 2011

Coca de recapte

Avui us presento la meva primera aportació a Memòries d’una cuinera, un bloc molt jove però que estem molt orgullosos de la gran acollida que li heu donat, moltíssimes gràcies! Aquest mes la proposta que us hem fet ha estat cuinar Coca de recapte. Sabeu de sobres que no sóc massa fan de les masses i els seus derivats -tot i que últimament no ho sembla- , així que ha estat un nou repte fer aquesta coca. El resultat ens va agradar molt. Nosaltres estem acostumats a la coca de recapte de l’Aleixar, un poblet que està al costat de Reus, on la fan molt i molt fina. El farcit és amb ceba, pebrot i una mica de pebre vermell, la proposta d'avui és ben diferent. Les coques sempre m’han encantat, tant se val si són dolces o salades, amb verdura o pinyons... Sempre que passo per un forn i en veig una m’entra gana! Doncs bé, la meva aportació a Memòries d’una cuinera és una coca amb un farcit ben català: escalivada i botifarra, la vàrem fer l’altre dia per sopar i us puc assegurar que és molt més fàcil del que sembla! Només heu de tenir una mica de paciència perquè la massa llevi. Ja estic desitjant veure totes les receptes que es presenten. Si encara no us heu animat, us convido a que participeu! teniu fins el dia 28 d'aquest mes per fer la vostra recepta. Bon cap de setmana!


Ingredients massa (2 uts.):

500 g de farina
10 g de llevat sec
1 c/s d'oli d'oliva
2 c/p de sal
1 got d'aigua tèbia


Ingredients farcit:

2 pebrots
2 albergínies
2 cebes
2 botifarres
Oli
Sal


Preparació:

Agafem la farina i la posem sobre el marbre en forma de volcà i afegim els altres ingredients, menys l’oli. Ho treballem amb les mans fins obtenir una massa homogènia i que no s’enganxi al marbre. Posem la massa en un bol que sigui una mica gran, ho tapem amb un drap i la deixem reposar a un lloc sec unes 3 hores. Un cop hagi transcorregut aquest temps l’agafem i afegim l’oli. Tornem a treballar-la fins que la massa l’hagi absorbit i li donem forma. Posem a sobre el pebrot i l’albergínia escalivats, tallats a tiretes i banyats amb un bon raig d’oli d’oliva i ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant uns 30 minuts. Mentrestant agafem la ceba, la tallem a tiretes i la posem a una paella amb l’oli d’oliva ben calent i la cuinem fins que ens quedi ben tendre, no parem de remenar per evitar que es cremi. També aprofitem per cuinar la botifarra –si volem la podem posar directament al forn- i la reservem. Un cop traiem la coca del forn, posem la ceba per sobre i els talls de botifarra i la deixem reposar uns 10 minuts.



46 comentaris:

  1. A mi també m'agraden molt les coques de recapte, fins i tot més que les pizzes, les trobo més lleugeres.
    Amb el farcit de botifarra ha de quedar molt bona, per a un sopar complet i deliciós!

    ResponElimina
  2. Una coca de recapte excelente. Tiene una pinta muy apetecible.
    Bessos

    ResponElimina
  3. Ohhhhhhhhhhhhhhhhh, quina artistassa estàs feta!Visca la coca de recapte i el memòries i tu, és clar!;)Jo encara he de fer els deures.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  4. T'ha quedat fantàstica aquesta coca de llangonissa!! A mi també és un dels farcits que m'agraden molt!

    ResponElimina
  5. Me gusta mucho tu idea de poner las salchichas encima de tu coca! Tiene que estar muy buena con las cebollas y los pimientos!!

    Besos

    ResponElimina
  6. mmmmmmm, que ricoooooooooooooooo, a estas horaaas.
    Me gusta tu blog. Desde hoy te sigo.

    ResponElimina
  7. Que bona!! Així més o menys és com jo l'havia tastat. Alguna vegada també l'he tastat amb arengada en comptes de botifarra. Te un gust diferent però també és molt bo.
    M'encanta la foto!! Algún dia ens hauries de fer un post amb un monogràfic de com fer fotografies com Déu mana ;-)
    Petons!

    ResponElimina
  8. A casa també ens encanten les coques de recapte. És, molt sovint, un dels sopars del cap de setmana. Jo en faig de tota mena de versions, gairebé sempre coincidint amb el què trobo per la nevera. La de botifarra l'he fet amb espinacs i formatge per sobre, i també queda molt bona. Aquesta teva també ha d'estar bonissima!!!

    ResponElimina
  9. Te ha quedado genial. Tiene una pinta estupenda. Bss y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  10. Olé niña por tu coca!!!. Menos mal que no te gustan las masas, porque tiene una pinta excelente.
    has hecho una inauguración de "memorias de cocinera" estupenda. Ojala hagamos muuuuchas recetas.
    Besos

    ResponElimina
  11. Avui faré aquesta coca, és un espectacle...

    ResponElimina
  12. Nena quina pinta mes bona!! I mes a aquesta hora! ^.^ Petons

    ResponElimina
  13. qué pinta!!! con la escalibada me encanta!!Beso

    ResponElimina
  14. Genial nena!!! Amb botifarra és com a mi m'agrada, perquè no sóc gens fan de les arengades o sardines jejeje T'ha quedat maquíssima, t'estàs convertint en una experta de masses!
    Molts petonets preciosa... i VISCA MEMÒRIES D'UNA CUINERA!
    Sandra

    ResponElimina
  15. jo encara estic pensant de què la puc fer que no porti ni ceba ni pebrot, jeje, algo se m'acabarà ocurrint segur, jeje, el que fins que no passi per "casa" no tindré forn, no se si arribaré a temps aquest cop.
    la teva té molt bona pinta , no en menjaria perque el pebrot i jo no som amics, però té molt bona presència, entra per la vista :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Mare meua, que bona pinta
    Un beset

    ResponElimina
  17. Bravo!!!!!!!!!!!!!! La meva aportació ja la tinc pensada.. a veure com surt!! Aquesta és una delícia... M'ha encantat. Bon cap de setmana família!!

    ResponElimina
  18. Gemma: són una mica diferents la pizza i la coca, això m'encanten les dues!!!
    Nica: ya esoy deseando ver la tuya!
    Moni: de moment jo ja he fet el teu encàrrec ;P
    Albota: gràcies bonica
    Valerie: en Cataluña es muy común ;)
    Caralous: bienvenido!
    Elisabet: a mi tampoc m'agraden les sardines & friends... i tema fotos, si et sent un fotograf et pela! jijijijiji.
    Catieu: doncs esperem la vostre versió ben aviat!
    Luisa: gracias guapa. Feliz fin de semana.
    Pilar: seguro que vamos a hacer un montón!
    Ana: doncs ja em diràs si t'agrada...
    CM: jijijiji, gràcies guapa, t'animes?
    Linda: ;)
    Sandra: estic contenta, de moment, amb els meus resultats!!!! ara a per la vostre!
    Nee: i si passa el dia la publiquem igual! no pateixis!!!! la fas quan puguis carinyet! ah! i quan vinguis a casa ja et treuré el pebrot! jijiji
    Laure: gràcies guapa
    Eri: quines ganes de veure la teva versió! estic convençuda que serà fantàstica!!!!

    Petonets a tots i molts gràcies pels vostres comentaris!!!

    ResponElimina
  19. Una coca de recapte genial, te un aspecte deliciós! jo la que vaig aprendre a fer es la que fan a Montbrió del Camp! petons

    ResponElimina
  20. Uy nenina, que buena te ha quedado con la butifarra!!! Me has antojado, con el tiempo que tengo que no la como, no he encontrado una que me guste aquí...pero seguiré buscando, y como me encantó hacer la coca, gracias por la iniciativa y por el cariño que le ponen a sus delicias :D

    Un besiño grandote y buen fin de semana!!

    ResponElimina
  21. la cuina de tots natros11 de març de 2011 a les 16:51

    Una pinta espectacular, sen la escalivada un dels meus plats preferits,a de ser excelent.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  22. Juju,
    Se quedo riquisima la coca. Y que aspecto delicioso se ya quedado : )
    Besitos

    ResponElimina
  23. Tanta sort que no t'agrada gaire això de les masses; si t'arriba a agradar...
    Molt bona la recepta d'avui si vols et puc cedir el títol del meu bloc: "Cuina innovadora, experimental i eclèctica", crec que et va que ni pintat!!
    Jo encara no he fet els deures però no us faltarà la "meva coca de recapte"
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  24. Quina pinta!!! Nosaltres ho hem intentat... star pendent de penjar....però el resultat sembla de tot menys una coca de recapte....
    una abraçada

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta, amb la gana que tinc!!!

    Sembla fàcil de fer per un sopar informal no?

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  26. una bona coca y muy guapa te ha quedado con la butifarra mas,hoy estoy haciendo una y la semana que viene tre la envio al otro blog
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  27. M'agrade amb la butifarra.. i la taula que ben parada...convida a seure i a menjar...
    bon cap de setmana
    petonets

    ResponElimina
  28. A mí me encantan las masas, así que me pido este plato del menú..., se ve estupendo!
    Besotes y hasta pronto!

    ResponElimina
  29. FICOU COM ASPECTO SUPER DELICIOSO...ADOREI.
    BJS

    ResponElimina
  30. Judith, me encanta la coca de recapte!. En casa la solemos hacer... Sabrosísima!.
    Un besote y feliz fin de semana

    ResponElimina
  31. Que bones les coques de recapte... La veritat és que no es nota que no t'agradin les masses perquè t'ha quedat de nassos. Jo ja estic pensant quina coca faré per Memòries d'una cuinera.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  32. Jo no n'he fet mai una coca d'aquestes, mira que té bona pinta amb la buti a sobre..... ummmmm!
    Petons!

    ResponElimina
  33. Espectaculaaaaaaaaaaar y seguro que deliciosa wapa.
    Bicos mil y feli finde.

    ResponElimina
  34. Que bé! sóc una gran fan de la coca de recapte, però algun cop que l'he intentat fer no m'ha sortit la base tal i com volia... m'apunto aquesta teva i a veure si la faig! :-)

    ResponElimina
  35. ¡Tremenda Judith!, la preparo seguro.
    besos

    ResponElimina
  36. Madre Santa JUdith como tiene que estar esto, yo nunca la había visto y menos probada pero quiero proponerme el hacerla.La levadura ¿de que tipo?
    Un besote y buen fin de semana

    ResponElimina
  37. Quina combinació més guapa! A veure si m'hi poso ja!

    ResponElimina
  38. Genial aquesta coca!! a veure si en pocs dies poso la meva versió!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  39. Una torta muy rica con un relleno de los dioses,me encantó y me gustaría probar,además se ve muy linda ,abrazos.

    ResponElimina
  40. Gracias preciosa, una propuesta que me encanta...quien dice que no a una cena tan rica!
    *.*
    BESOS

    ResponElimina
  41. me encantan las cocas... tengo que probar ésta, se ve deliciosa
    besos

    ResponElimina
  42. FP: doncs a veure si t'animes a fer-ne una! ;)
    Mayte: si quieres te mando una cuantas, aunque no se como van a llegar!!!
    Smeteling: gracias
    CN: moltes gràcies i benvinguts!
    Catarina: muito obrigada!!!
    Paula: no dubto que faras una proposta espectacular!!
    GG: el que importa és haver-ho intentat! no és cap concurs!
    Elisabet: doncs no m'agraden molt, però últimament estic que no paro! jijiji
    Laube: pues a ver si te animas y haces una versión!
    Sao: muito obrigafa!
    Calohe: muchas gracias
    Artemisas: és molt fàcil, i el resultat és realment bo
    Miquel: gràcies! estic impaciant per veure la teva proposta
    Neus: jijiji, però només era atrezzo ;)
    Locasita: per mi era la primera vegada!
    Nenainda: muchas gracias guapa
    Bet: doncs esperem la teva recepta encantades!!!! segur que és una bona proposta
    Dadá: genial! ya me contarás
    María: la levadura es seca. la compro en el súper y está al lado de la Royal.
    VC: l'esperem!
    Ingrid: segur que fas una molt bona versió
    Rosita: pues ya me contarás si te ha gustado
    Feika: es súper rica! ;P
    Antonia: espero que te guste!!!

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  43. A veure Judith si arribem a un pacte:
    - com que vas a l'Aleixar a buscar coca???
    El proxim dia que tinguis previst anar a l'Aleixar m'has d'escriure un mail. Tinc una sopresa per tu!!!

    L'altre cosa que et vull dir: ja ho sabia jo que amb tant de curs i compromisos em perdria coses.. així que heu creat un blog per fer reptes??? Això m'ho he d'apuntar!!!
    Un petonet Judith!
    Mglòria

    ResponElimina
  44. Aquesta coca teva, una bona aportació per mantenir la tradició de les receptes casolanes.

    ResponElimina
  45. Genial,
    Amb botifarra!! Ara si que no tenim excusa...
    Un petonás!!

    ResponElimina