>

dimarts, 8 de març del 2011

Cake de taronja, mascarpone i llardons

Quan era petita m'encantava anar a l'escola. En realitat sempre em va agradar. Vaig començar molt aviat, els meus pares sempre m'han explicat que, tot i ser molt petita, quan la Moni marxava a l'escola jo em quedava molt trista, llavors va ser quan el pediatre els hi va recomanar que em portessin unes hores. Els meus iaios sempre em deien que tenia un sobrenom: "la ballarina" i ja us podeu imaginar perquè, tot el dia estava ballant! No m'importava haver de fer deures, però si hi havia una cosa que esperàvem amb candeletes eren les festes i les excursions. Com a festes no em refereixo a dies festius per no anar a l'escola, sinó aquelles dates assenyalades on aprofitàvem per fer quelcom especial. Una de les festes que més m'agradava era la de Sant Jordi, ja que fèiem uns Jocs Florals molt divertits. Cada nen havia de fer un poema, una redacció o fins i tot alguna manualitat. Crec que va ser llavors quan va començar la meva vena creativa… L'altra festa era la de Carnestoltes! Que divertit era poder anar tots disfressats -tot i que durant el trajecte de casa a l'escola, haig de confessar, tenia una mica de vergonya- i després anar a passejar tots junts per Montjuïc, ens ho passàvem d'allò més bé. Però no sé per quin motiu eren en aquests dies tan assenyalats quan els virus s'apoderàvem de mi. Sempre he estat com una mena d'esponja per als refredats, gastroenteritis i altres virus similars, que per sort no anaven a més. Era llavors quan començaven les processons de nits sense dormir per culpa de les febres altes i les tan odioses visites al practicant perquè em punxes. Doncs sembla que amb el pas dels anys segueixo sent aquesta "nena esponja". Aquest cap de setmana, en el que la família Bolet anàvem a fer el primer viatge llarg de l'Àitor, els papes ens hem posat malalts. Així que dijous a corre-cuita vàrem haver de cancel·lar el viatge i hem estat tot el cap de setmana "reclosos" a casa. Tampoc hem pogut celebrar Carnestoltes, però per sort a l'escola del Boletet comença avui. Dijous gras no era capaç ni d'aixecar un dit, així que ens vàrem quedar sense coca, però per compensar-ho us deixo aquesta versió ben diferent que espero que us agradi tant com a nosaltres.


Ingredients:

250 ml de llet descremada
375 g de farina
250 g de sucre
250 g de formatge mascarpone
1 sobre llevat Royal
1 c/p de canyella
2 taronges
3 ous
50 g de llardons
50 g sucre morè
Anís


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la llet, la farina, el sucre, la canyella, el llevat i el suc de les taronges en un bol i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament tallem la pell de les taronges -sense la part blanca, que és amarga- a tiretes petites i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb el mascarpone. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sucre morè, els llardons tallats ben petits, uns polsims de canyella i unes gotes d'anís; tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 40 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, ho deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-ho.



42 comentaris:

  1. Ostres Judith, ahir ja aptíem en veure que era dilluns i no hi havia recepta al món de Juju!! Precisament aquest matí en Jordi reclamava un cake per esmorzar, i aquest ah d'estar de vici!!

    ResponElimina
  2. Ummmm, boníssim, amb aquests ingredients tinc l0obligació a tastar-ho, gràcies.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Ais aquesta família bolet... em recordes a mi! Jo sempre ho he enxampat tot!! I també m'encantaven totes les festes!! Per cert, a passejar per Montjuïc? A quina escola anaves?

    I què dir d'aquest super cake... té una pinta fabulosa!!!!

    Petonets i bon carnestoltes al boletet!!

    ResponElimina
  4. Ohhh Judith, ¡qué mala suerte!, espero que ya esteis mejor, en cuanto os recupereis...¡viajecito al canto!.....Este cake tiene una pinta genial. ¿Sabes una cosa?, me encanta leer tu blog "en catalán", a pesar de que yo no lo hablo (por vergüenza pq no se muy bien y me da corte), es increible lo bien que lo entiendo....es una chorrada pero me hace ilu....Ayyy, echo de menos Barcelona......¡Es una pena que haya gente que se crea todas "esas historias que cuentan por ahí de los catalanes...."!, en fin.....
    Un besazo

    ResponElimina
  5. Quina combinació...amb els llardons... i jo que només ho poso a la coca o me'ls menjo jajajaj
    petonets ballarina... com m'agrada la paraula iaio...s'omplia la boca a mi...quan ho deia

    ResponElimina
  6. un cake que te has montado muy buena tendre que probarla en esta version los ingredientes los encuentro a la mar de buenos y casan bien, ala a pendientes
    siento la cancelacion del viaje, es la vida.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  7. Curiosa combinación pero a la vez interesante para el paladar. No me puedo imaginar el sabor, pero me gustaria probarlo.
    Bessos

    ResponElimina
  8. Aix!! quina llàstima això del viatge! Amb la il·lusió que fa el primer viatge del petit de la casa oi?? Però no patiu, que hi ha més dies que llangonisses!!
    El cake, genial, una combinació per fer la boca aigua.... i quina disfressa que li has posat!
    Petons i a millorar-se!

    ResponElimina
  9. Felicidades por el blog, me quedo con este cake fantástico, qué corte tiene tan bonito. besitos y feliz día...

    ResponElimina
  10. Aix, aix, aix, aquesta ballarina envirusada!
    El pastís em consta que estava boníssim i de viatges ja tindreu temps de fer-ne!
    A cuidar-se molt!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Hola Judit!!!, gracias por venir a verme!...me encanta conocerte y tu tambien tienes unas recetas chulisimas!...lástima que tu predisposicion a atrapar virus te hayan fastidiado el fin de semana...pero lo has compensado con un maravilloso cake!!...una pregunta?..entiendo el catalán casi perfecto, pero los llardons no se que son!
    Me encanta tu receta!!!
    Esta semana hare la coca...adoro las cocas!!!...es lo primero que descubrí al venir a Mallorca y me enganché!!!!
    Besitos!!!

    ResponElimina
  12. Con este cake, ¡cualquiera se anima!. ¡QUÉ RICO, qué suave y esponjoso!. Un besín.

    ResponElimina
  13. Espero que ja estigueu tots dos millor. Jo també sóc d'aquestes que els virus em visiten sovint jejeje.... Serà que s'hi està bé amb nosaltres, no? jejeje....
    Em sembla un cake molt original. Perque no tinc mascarpone, i, en canvi, si, molta mandra d'haver d'anar a comprar. Sinó el feia aquesta tarda. Posaré la recepta a pendents.....

    Petonets

    ResponElimina
  14. Juju,
    Madre mia... Que delicia que se ya quedado este cake, me encanta lo mascapone. Se ve riquissimo e con una buena textura : )
    Besitos

    ResponElimina
  15. Molt festiu el cake d'avui, té molt bona pinta.
    Vaja quina mala sort lo del viatge, un altre cop serà.
    Jo mai vaig ser de grans celebracions a l'escola, era i sóc molt tímida, i això dels festivals i espectacles de final de curs mai em va fer gaire gràcia xD.

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. ohhhh guapa espero que estés mejor. Este bizcocho tiene que estar divino!!! y como siempre que preciosidad de foto hija...
    bsts. Maite

    ResponElimina
  17. Boníssim pastíss, cake o el que sigui; em va encantar!
    La foto té un contrast de colors espectacular! Ets una crack!

    ResponElimina
  18. Carai, quin cap de setmana per posar-se malalt! és ben bé que això no es tria...sort que ja tornes a tenir forces i has pogut fer i presentar-nos aquest cake, que té una pinta fenomenal, perquè a mi les típiques coques de llardons em deixen una mica indiferent...
    Fins aviat!

    ResponElimina
  19. Albota: no patiu guapos! el món de juju ha tornat! jijijiji
    Carmen: ja em diràs si el fas!
    Sandra: jijijiji, podem fer el club de les pupes! ;)
    María: no tienes que tener verguenza ninguna!!! si practicamos y nos equivocamos es entonces cuando aprendemos!!! gracias guapa
    Neus: ha estat el primer cop que l'he fet, però no l'últim!! ummmmmmmm
    Miquel: jijiji, et saturaré amb tanta recepta pendent! ;P
    Elisabet: doncs sí, però ja estem planejant el següent!!!
    Mª Jesús: bienvenida al blog!
    Moni: el papa està encantat! jajajajajaja
    Juana: bienvenida guapa! son chicharrones.
    Iratxe: si animados ya estábamos...
    Catieu: ooooooooo, ja tornem a tenir Pastissets!!! estis desitjant la crónica del vostre viatget! ;P
    Catarina: obrigada linda! era muito bo
    Nee: ja ho sé, però fa una rabia...
    Maite: empiezo a estar mejor, ahora sólo es un resfriado! gracias guapa
    Yves: jijiji, tu ets un privilegiat!
    Gemmota: doncs tasta aquest i ja em diràs!

    Molts petonets a tots i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  20. Típic tipic, a la que tens un viatge programat, llavors et poses malalta :(
    Sort que amb aquesta coca tan bona us haureu refet una mica, je je je...

    ResponElimina
  21. oh que mala suerte , mejorate. La receta estupenda, como siempre. Llevaba unos dias sin pasarme y fijate con lo que me encuentro. Bss.

    ResponElimina
  22. Mmm me comería este trozo ya cortado! Tu cake se ve muy rico!! Me encanta la mascarpone, nunca lo he hecho en un cake, tiene que estar muy bueno.

    Besos!!!

    Ps: Tu presentación es muy buena!!

    ResponElimina
  23. No havia vist mai llardons a un cake, ha de quedar molt curios...i bo!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  24. jajajjja a mi tb m'agradava anar al cole, però els jocs florals no... gens!! Que ens feien fer poesia i no en sé gens :PP

    Aquest cake ha d'estar molt bó, si m'agrada la coca de llardons així més esponjós i amb la taronja i el mascarpone deliciós!! Me'l deixo anotat :)

    ResponElimina
  25. M'encanta aquesta teva versió de la coca de llardons.
    Petons

    ResponElimina
  26. Taronja i llardons!!! No se m'hagues acudit mai!!!
    Petons gastronómics

    ResponElimina
  27. Judith ya he leído que estais mejor, me alegro bonita.Yo también ando resfriada.
    Un cake de escándalo, me imagino la esponjosidad y jugosidad con el mascarpone.
    Me ha encantado......ya te digo que un pedazito me tomaba ahorita mismo.
    Un besote

    ResponElimina
  28. Ostres, quina mala sort! Com a mínim aquesta coca us haurà tret de la pena. ;)
    Espero que estigueu millor!
    Petons!

    ResponElimina
  29. La recuperació ha estat molt bona amb aquest cake... sorprenent amb els llardons!!!
    I aquest pom-pom de la foto?? Vinga! A preparar el proper viatge que segur que podrà ser! Petonets

    ResponElimina
  30. Un cake molt suggerent.

    Una abraçada!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  31. Tanta sort que ets com la "Botica de la abuela" entre la sopa de farigola i aquest cake que fa agafar forces al més dèbil segur que aviat estireu en plena forma. Aquest cake ha d'estar boníssimmmm!!! Un petó, guapa ;)

    ResponElimina
  32. Gemma: doncs sí, que hi farem...
    Mar: gracias guapa
    Luisa: no te preocupes, tenías un buen motivo! ;)
    Valerie: ya me dirás si lo pruebas
    Sonia: jo tampoc! jijijiji
    Anniki: ja em diràs si el fas
    Judith: ens va sorprendre a tots! ;P
    GG: ja veieu, a vegades va bé experimentar
    Maria: cuidate guapa, que son más puñeteros...
    Mercè: home la pena no, però la gana sí! jijijiji
    Eri: el meu cake va de carnestoltes!
    Ana: gràcies bonica
    Paula: jijijiji, com ets. Encara segueix la costipera, però aquest cap de setmana no pensem parar!!!!

    Molts petonets a totes i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  33. ¡qué lata lo de perderte el viaje! estas cosas suelen pasar ¿eh? bueno, me quedo con la recetas, sólo le saco los llardons...
    besos

    ResponElimina
  34. Vaya bizcocho más estupendo!!!!!

    Me llevo un trocito para el viaje, jejeje!!!

    Besitos, guapa!!!!!!

    ResponElimina
  35. Hola guapa, veo que tu garganta no ha hecho mella en tu mano para la cocina y para las fotos. Curiosa combinación, pero seguro que buenísima.
    Besos guapa

    ResponElimina
  36. Hola guapa, he conegut el teu blog per la Nee i crec que aprendré moltes cosetes, aquesta recepta me l'apunto, encara que ara he entrat a la fase bundt cake.

    Petonets

    ResponElimina
  37. Té una pinta excel·lent. És una manera molt original de celebrar el Carnaval. Espero que ja estigueu ben recuperats.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  38. que delicia ademas la decoración te ha quedado muy seductora

    ResponElimina
  39. Antonia: pues sí!
    Maria: ya me dirás si te gusta! jijiji
    Pilar: oeeeeeeeeee, ya estás de vuelta! ;)
    Artemisas: Benvinguda guapa
    Nyanyels: és una manera diferent ;)
    Fran: gracias guapa

    Molts petonets i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  40. Il est splendide:) Bon jeudi à toi!!xxx

    ResponElimina
  41. En aquest coc sembla que li hagi arribat el carnaval!!!
    La barreja de la taronja i el mascarpone espectacular, i el que no m'imagino és el gust amb dels llardons! Sens dubte original!
    Mglòria

    ResponElimina