>

dimecres, 30 de març del 2011

Cake de pastanaga i xocolata

Ja fa uns quants dies o, millor dit, mesos, que em venia molt de gust fer un pastís de pastanaga. Fa molts anys en vaig tastar un i em va sorprendre el seu gust tan dolç. Era lleuger i amb una textura exquisida. Últimament en molts dels blocs que segueixo he vist diverses receptes, i la veritat és que no sé amb quina em quedaria, ja que totes m’agraden. En un primer moment vaig pensar en fer uns muffins, però com que la recepta la vaig anar fent a ull i és del tot improvisada, quan vaig tenir tots els ingredients junts vaig canviar d’idea i finalment es va convertir en un cake. La pastanaga, igual que el carbassó, fan que la textura sigui una mica humida i, juntament amb la nou moscada i la canyella, li donen un toc molt exòtic. Ara que s’acosta l’estiu, i suposo que a tots ens agrada estar una mica morenets -en realitat a mi m’agrada estar molt morena, la meva mare sempre em deia “gitaneta”- cal tenir en compte que la pastanaga és una font rica en betacaroté, el precursor de la vitamina A, que serveix com a accelerador del bronzejat. Des de molt petita que m’han agradat molt les pastanagues, potser serà perquè ajudava el meu iaio i el meu pare a cuidar l’hort. M’encantava collir les pastanagues, en realitat m’agradava collir-ho tot! A veure si és veritat que el meu pare aquest any torna a animar-se a fer un hortet i, així, els 2 petits i la princesa l’ajuden,  ja m’ho puc imaginar! Mentrestant, us deixo aquesta recepta que espero que us agradi molt.
 

Ingredients:

350 g de farina
150 ml de llet
250 g de formatge fresc
4 pastanagues
250 g de sucre
3 ous
200 g de xocolata
1 sobre de llevat Royal
Canyella en pols
Nou moscada en pols
Anís
50 ml d’oli d’oliva
Ametlla en làmines
 

Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la llet, la farina, el sucre, un polsim de canyella i un de nou moscada i el llevat en un bol i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament rentem, pelem i ratllem les pastanagues i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb el formatge fresc i la xocolata esmicolada. Seguidament afegim un rajolí d’anís. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sucre i unes quantes ametlles tallades a làmines; tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 60 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, ho deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-ho.



55 comentaris:

  1. Te'ns has avançat... jajaja Tenim pendents de publicar els pastissets de pastanaga de fa com un mes! jijijiji És un cake boníssim, eh? A mi em va encantar la seva esponjositat i el seu gust especiat, mmmmm! Una delícia!

    Oh! Un hortet, quina enveja! Jo vull plantar alguna cosa aquí al terrat, però de moment l'altre dia vaig plantar girasols, a veure què surt! :) Jo de petita també era "gitaneta"... ara em costa molt posar-me morena, és un rollo!! :(

    Petonets guapetona!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Doncs a mí també m'agradava molt anar a l'hort del meu pare al poble. Ben d'horeta (i mira que sóc dormilega, però mai no em feia mandra matinar per anar a l'hort) i veure aquell espectacle de colors ohhhhhhhhh, era feliç!! Segur que els teus nens ho disfrutaran moltissim si el iaio s'anima a fer-ho.
    Ara la recepta, t'ha quedat espectacular aquest cake, tan esponjós que gairebé puc tastar-ho des d'aquí. El gustet de l'anís m'agrada!!
    Petonetssss

    ResponElimina
  3. Que passa aquesta setmana amb els cake de pastanaga!!! ja he vist tres o quatre i amb el teu m´he decidit fer-lo, es una passada!!!!

    ResponElimina
  4. Judith, cada día que abro tu blog me encuentro algo más rico que lo anterior.
    No me va a dar tiempo a probarlo todo.
    Besitos, guapa

    ResponElimina
  5. Jo Judith vaya marcha que llevas,yo estos dias anduve tan liada que no me da tiempo a publicar,y por eso te veo a ti superactiva.
    me gusta mucho todo lo que vaya con zanahoria,es mas la prefiero en cosas dulces casi mas que en un guiso de carne por ejemplo,que siempre me acaba quedando por los bordes del plato.
    Ah!!te queria preguntar, los retos de memorias de una cocinera es solo para blogs catalanes o puede participar todo el mundo?? Como son recetas de siempre, la mayoria no las conozco pero alguna vez seguro que me apetecia investigar y preparar algo catalan.Besos Esther

    ResponElimina
  6. A esa receta le falta un poco de vinagre ¿no? jaja.
    Me rechifla tu cake, por eso te lo voy a copiar descaradamente. :)
    Besos cielo

    ResponElimina
  7. Tu negreta i jo que semblo el gusiluz!!!!!!Segur que som germanes?
    Mira que fa temps que tinc ganes de fer-lo i no hi ha manera!
    M'encanta la foto, com ees veu el pastís, l'acompanyament! Perfectíssimament perfecte!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  8. Es el meu favorit!! Aquest cake es com un clàssic que hem de fer tots!! Es deliciós! Però la teva versió amb la xocolata i el rajolí d´anís es molt curiosa! Ha de quedar rico! Petonets guapa!

    ResponElimina
  9. Madre mia que pinta mas deliciosa!!! yo todavia no he probado dulces con zanahorias, y mira que seguro que me gustan, pero no me he lanzado .... no se a que espero, me llevo la receta y lo pruebo
    bsts. maite

    ResponElimina
  10. Yo tambien tengo ganas de hacer un pastel con zanahoria y viendo el tuyo con esa pinta tan deliciosa todavia me entran más ganas.
    Un besazo

    ResponElimina
  11. Si no pares de fer postres tan delicioses més que moreneta seré una boleta!! Que m'he de posatr el bikini a l'abril!! Ben mirat per no enlluernar amb la meva fluorescència necessitaré un tallet del teu pastís ;)

    ResponElimina
  12. Un cake bonísssssssim i la foto genial!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Porto uns dies menjant aquest cake per esmorzar. Segueix igual de tendre que el primer dia... magistral!

    ResponElimina
  14. Doncs a mi em passa que encara no l´he descobert el gust dolç del pastís de pastanaga...Aviam si m´animo.

    ResponElimina
  15. T'ha quedat moolt xulo! La veritat és que quan dius que és de pastanaga hi ha gent que arruga el nas...pastanaga?? bah...Des de que l'he provat a mi m'encanta, té un gustet especial. La pròxima vegada hi posaré anís (que tenc una super botella...només per fer pastissos!!;))
    Petonets, guapaa!!

    ResponElimina
  16. Que bo ha de ser. Fa poc vaig descobrir els cakes de carbassó i ara me toca els de pastanaga. Doncs ets una molt bona cuinera, perquè per improvitzar ho has fet de cine, t'ha quedat super alt i té una pinta.....
    La foto molt maca, també de cine!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  17. M'encanta, t'ha quedat un cake fantàstic! La foto és senzillament impressionant, molt bonica.
    La combinació pastanaga més espècies més dolç és de les meves preferides, encara que això de posar-me morena és missió impossible xD.
    Jo passo del blanc llet al vermell cranc sense passar pel moreno pel mig, què s'hi farà, suposo que el blanc també pot ser maco a l'estiu, jeje, quin remei em queda sino xD.

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  18. M'encanten les coques de pastanaga i és veritat que de cara a lluir moreno és molt bona aliada, je je je... ;)

    ResponElimina
  19. uy, que buena combinación! zanahorias y chocolate! me gusta la textura que quedó, es buenísimo para un desayuno completo :)

    ResponElimina
  20. Sandra: jijiji, ho sento! es que tothom en feia i m'han entart unes ganes de fer-lo!!! ja espero la vostre recepta! :P
    Mónica: l'anís m'encanta per la reposteria...
    Silvia: aquesta setmana? ja fa mesos que estan de moda! jijiji. No et podràs resistir!
    Ana: gracias guapa
    Esther: guapa, te he enviado un mail privado donde te comento que no todos los meses van a ser recetas catalanas! de hecho estamos esperando recetas
    Pilar: jijiji, que desastre con las fresas!!! ,P
    Moni: ho dubtes???? jijiji
    CT: la combinació amb xocolata negre queda molt bé!!! ja m'ho diràs
    Maite: no te resistas! seguro que te gusta
    María: ya me contaras
    Manu: ;)
    Albota: jijiji, però si la pastanaga és light!
    Carme: gràcies guapa
    Yves: segur que a hores d'ara ja no en queda ;P
    Cristina: estic convençuda que t'agradarà
    Paula: l'Yves no el volia tastar! i ja has llegit el seu comentari ;P
    Gemma: aquest cop ha sortit bé! ;P
    Nee: moltes gràcies guapa. Ja t'imaginava blanqueta ja ;P
    Gemma: no serà l'últim cop que la faci...

    Molts petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  21. Havia vist altres receptes amb pastanaga, però aquesta m'ha agradat perquè porta formatge fresc i xocolata. Com que a mi també m'agrada la morenor el faré sovint per estar preparada aquest estiu!

    ResponElimina
  22. Que rico y con queso fresco! este lo tengo que probar que siempre hago los cakes con mantequilla...
    Respecto a lo de hacer el helado sin máquina queda muy bien, con la maquina es más comodo porque te olvidas pero si haces como explico en mi entrada sin problema, yo los hice muchos años así... no tienen nada que ver con los comprados y además salen tan baratos...

    ResponElimina
  23. Un dels meus favorits! l'altre dia li vaig dir a una amiga de classes de català si volia un tros i em va mirar amb cara de fàstic jajaja. No sap el que es perd. Petons

    ResponElimina
  24. Espectacular y seguro que delicioso me llevo un caxin para la merienda.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  25. vaya qué bueno! m apunto la receta

    ResponElimina
  26. és un cake que no deix indiferent a ningú que el tasta i quan entra a casa ja s´hi queda per sempre doncs és una delícia, tu l´has brodat , es veu fenomenal.
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  27. El cake de zanahoria lo he hecho pero nunca con chocolate, lo probraré. Gracias y un beso

    ResponElimina
  28. Juju,
    Que rico que se ya quedado...me encanta las zanahorias. Se ve muy bueno : ) Gracias por la receta.

    Besitos Guapa!

    ResponElimina
  29. Quin aspecte!!!!!. I a més, vitamines, i xocolata per acabar d'arrodonir-ho!

    ResponElimina
  30. No tinguis cap dubte que aquest el provaré. Com tu ja fa dies que veig receptes d'aquest cake pels blocs i me n'han fet venir ganes. Ja t'explicaré la meva experiència...

    ResponElimina
  31. Hola "gitanilla" ;), con que te gusta recoger cositas en el huerto??? :) a mi tambien me encanta, es tan bonito ver asomarse lago entre las hojas, esperar a que esté en su punto y por fin recogerlo como si fuese un trofeo!!
    Bueno, tu cake es genial!, me guistan mucho asi precisamente por lo jugosos que quedan, me falta probar el de calabacin..nunca me acuerdo
    pero seguro que me gusta!
    Mil besitos MORENAZAAAA!!!!!

    ResponElimina
  32. Hola Judtih!
    Quina passada de pastís... i jo sense fer res amb pastanaga.. vaig tard! així que vaig a comprar-ne i fer-ne un. La foto és tan maca... uh! m'encanta.. Petonets

    ResponElimina
  33. Adorei o catalão, hi... hi... tive de traduzir.
    Lindo bolo, muitos parabéns!!

    Bjinho
    Maria José
    http://papinhadoce.blogspot.com/

    ResponElimina
  34. M'agrada molt el cake de pastanaga. Jo també n'he publicat un al bloc que he repetit vàries vegades. El teu té molt bona pinta i a sobre porta xoco per sobre!!! ha arribat el moment de probar noves receptes....jaajaja!!

    Molts petoents guapa!! :)

    ResponElimina
  35. A mi me fascina mi mini-huerto, es una satisfacción increible...y tu cake...Nenina, esta de muerte lenta, como me gustan....ultra delicioso :D

    Un abrazo bonita!

    ResponElimina
  36. Que rico! las tartas de zanahoria me gustan muchísimo, así es que este cake que también lleva chocolate, para mi es perfecto, tiene que estar delicioso!
    Besos,
    Nasy

    ResponElimina
  37. me gusta todo el cake, el molde las fotos fantastica receta
    peto
    miquel

    ResponElimina
  38. I love the mix of carot and chocolate! I have tried one early when I created my blog and I remember it was much appreciated for new year's time. Yours looks yummy! A pleasure to visit your site! See you soon.

    ResponElimina
  39. Por si te animas... repecto a lo de la heladera, se pueden hacer sin ella pero la verdad es que es un poco latoso y no queda igual, además, ahora son baratas, la mía es de un amarca americana y la tengo hace casi 10 años, en su día me salió cara porque aquí no las había así que la tuve que comprar en Alambique y me clavaron lo suyo pero ahora incluso las hay en el Lidl y debe estar al caer... tambien puedes comprarla en Amazon.uk y te la traen a casa... el mecanismo es tan sencillo como el de un chupete así que yo me gastaría lo imprescindible porque todas van bien. Ya se que el problema es el sitio, eso no ocupa mucho, además lo suyo es que este siempre en el congelador para cuando la queremos usar que debe estar helada... por el dinero, cuestan entre 20-30 euros así que la amortizas con los primeros cuatro helados que hagas.

    ResponElimina
  40. Amb xocolata!! quina combinació! ha d'estar bona, bona. Jo faig un però amb poma així que la pròxima vegada tasto el teu.
    petonets!

    ResponElimina
  41. Lo que me gustan esta clase de CAKES ...con frutos , chocolate ..de mil y una formas ..estos dias con el problemas de las fotos ..ni tenia ganas de cocinar ..menuda depre me pille ....pero hoy me he tomado vitaminas a tope y creo que he conseguido casi casi ..todas la fotos ..algunas recetas las tengo que repetir ..pero no importa ..me tomo un cachito de ti CAKE ...bssss MARIMI

    ResponElimina
  42. Te ha quedado impresionante!!. yo hice uno hace tiempo, pero nada que ver con el aspecto del tuyo. me lo anoto y lo pruebo. la zanahoria me gusta para hacer bizcochos por lo jugosos que resultan y porque prefiero que mi hijo para merendar tome algo así. Besos

    ResponElimina
  43. Fa molt temps que tinc ganes de fer un pastís d'aquests, de fet des de que el vaig provar en una pastisseria de Sant Feliu de Guíxols. Gràcies per la recepta

    ResponElimina
  44. M'encanta aquest cake, es una pasada, l'he fet mil vegades, i a tothom sempre agrada. Confeso que el diumenge vaig intentar fer-ho en versió Bundt i va ser un desastre.
    Si algún día vols venir a Mataró a tastar un pastis de pastanaga fet sense mantega, ni sucre, ni farines amb gluten, et recomano la cafeteria de les meves cunyades, MILOLA, fan un carrot cake fantàstic.

    Petonets guapa i bona nit

    ResponElimina
  45. Qué cosa más rica!
    Me encanta el bizcocho de zanahoria, pero creo que no he probado el contraste con chocolate..., no puede ser malo!
    Desde luego se ve muy tentador...
    Besotes

    ResponElimina
  46. Ai, ai.......... què guai aquesta cake! l'adaptaré per fer-la en la panificadora, a veure si és possible!!!! jo ja n'he fet algun pa de pessic de carbassa i pastanaga, i són genials! me'ls has fet recordar!
    Petons!

    ResponElimina
  47. Sole: creo que te va a gustar el resultado! ;P
    CS: ja em direu si us agrada
    Salome: yo todo lo contrario, casi nunca utilizo mantequilla! jijiji
    Sweet: pot semblar estrany! per cert, tens un català perfecte! felicitats.
    Nenalinda: gracias guapa
    Martu: pero la tuya sin lactosa... ;P
    Mai: moltes gràcies bonica
    Linda: espero que te guste
    Catarina: esta semana va de bolos!! ;P
    Glòria; t'as oblidat de les calories! jijiji
    Catieu: si m'ho dius m'ho crec!!! ;)
    Juana: si te soy sincera no sé con cual me quedo. Quizás este me ha quedado más especiado...
    Eri: jajajaja, próxim repte? pastís de pastanaga!
    Papinha: benvinda e obrigada per la visita
    Alba: tu ets una artista, segur que fas una versió espectacular!
    Mayte: ya te imagino con un sombrero en tu huerto...
    Nasy: le da un toque especial
    Miquel: moltíssimes gràcies
    Mama Yeti: thank's for your visit!
    Ana: doncs jo la tasto amb poma!!!
    marimí: muchos ánimos!! ya sabes que estamos aquí para lo que necesites
    Anna: ya me darás tu opinión! espero que te guste
    PC: ja no tens excusa
    Artemisa's: això del Bundt encara no l'he probat, peròla Nee segur que et dona bons consells!
    Calohe: me parece que no eres la única...

    Petonets per tots i gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  48. Tout semble si divin chez toi:) Bon jeudi ma belle!!xxx

    ResponElimina
  49. Bizcocho con queso, chocolate y zanahoria y con esa pinta tan rebuena... lo pruebo seguro.
    Gracias y... hasta pronto.

    ResponElimina
  50. ¡Qué bueno por favor...! Yo quiero una porción.

    Besos.

    ResponElimina
  51. Me encanta la coca de zanahoria , es una de mis favoritas . La de calabacin todavía no la he probado , está en pendientes.
    Besitosss!!

    ResponElimina
  52. Es, sense cap mena de dubte, el meu pastis preferit!!! En tinc al bloc el que faig normalment i es una delicia... Ara haure de provar aquest teu... i es que la xocolata em pot!!!! jijiji
    Anima al teu pare amb l'hortet... Els petits s'ho passaran pipa!!! nosaltres en tenim un des de fa quatre dies i els meus fills ho estan disfrutant una passada...
    Un petonas
    +Sònia

    ResponElimina
  53. Ohh!! m'encanten els pastissos de pastanaga! m'atreviria a dir que són els meus preferits! i això que és ben difícil escollir quan ets llaminera empedernida... amb el toc de les espècies me'n menjaria un trosset i dos i tres ara mateix!!

    Un petonàs guapa! i bon cap de setmana! ;)

    ResponElimina
  54. M'has fet venir ganes de fer-ne, el que no sé si fer pastís o magdalenes. A veure si agafo color que semblo un zombie, jajaja!!
    petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina