>

dimecres, 19 de gener del 2011

Puding de cítrics amb mousse de fruita de la passió

L’Alain i la Barbara són uns dels molts cunyats que tinc -L'Yves són 4 germans-. Si els hagués de definir d’alguna manera, sens dubte, diria que son dos “culs inquiets”. Un bon dia es van plantejar que volien fer un canvi a la seva vida i van decidir marxar de Barcelona. Sense pensar-s’ho molt van anar a treballar a la Xina, i establir a Shangai la seva nova llar. Un país ben pintoresc, si algun cop us plantegeu la possibilitat d’anar-hi no us ho penseu massa! És un altre món, només us comentaré que la majoria de gent va amb pijama pel carrer per anar a comprar! És divertidíssim, però bé, avui no toca parlar de la Xina, això ja ho deixo per una altre post.
 
Ells sempre intenten venir, com a mínim, dos cops a l’any per estar amb la família. Per Nadal mai han fallat, ja que la nit de cap d’any és l’únic dia que la meva família política es reuneix completament. És una tradició que des de sempre han intentat mantenir la Loles i el Guy. Tots sabem que, a mesura que les famílies es van fent grans, cada cop és més difícil posar d’acord a tots els integrants per quedar i fer una reunió familiar. A quina casa no passa això? La Bàrbara és de Santander, així que aprofiten els dies de Nadal per visitar la seva estimada terra i la seva encantadora mare, la Menchi. Quan tornen cap a Barcelona per passar la resta de vacances nadalenques amb nosaltres no penseu pas que venen amb les mans buides! Impossible! Sempre ens porten un bon assortiment de productes típics de Cantàbria: anxoves, "pastel de cabracho" -pastís d'escórpora-, tonyina, "quesada pasiega" i no s’obliden mai dels típics "Sobaos". Els porten d’una marca molt bona, que no recordo el nom. És una recepta boníssima - sens dubte dels millors que he tastat mai-, el seu secret és utilitzar productes naturals i això es veu reflectit en el resultat. Com a tradició, establerta per aquesta parella tan emprenedora, ens porten un paquet de 6 unitats, però només us diré que cada Sobao fa 150g!!!!!
 
Fa dies que en quedava algun pel calaix i el meu caparró anava pensant: “Què puc fer amb els sobaos?”. Si que és veritat que acompanyats amb una bona melmelada de fruites del bosc,  iogurt o fins i tot Nutella (aquesta versió és la més copiosa) són boníssims, però jo vaig decidir treure-li més profit i fer alguna recepta que fins aleshores no hagués fet; i se’m va ocórrer la idea de fer un púding. Alguns cops n’he menjat en algun restaurant de cuina casolana i sempre m’ha agradat, sobretot el de taronja o coco. Vaig fer una recerca per Internet a veure quina recepta m’agradava més, però cap m’acabava de fer el pes. Al final vaig agafar una mica d’aquí i una mica d’allà i el resultat ens va agradar molt! Espero que, si us decidiu a fer aquest puding, us agradi, queda una textura molt fina i un sabor afruitat molt dolç.
 
Aquesta recepta és la meva aportació al concurs que fa la Laube, del bloc Sano y de rechupete. La temàtica és fer una recepta aprofitant les sobres, que ens hagin pogut quedar a la cuina, dels diversos àpats nadalencs. Quan el vaig veure em va encantar! El vaig trobar molt original, i una bona alternativa per treure-li partit a les restes de menjar i dolços de Nadal. Si no coneixeu aquest concurs us animo que us hi presenteu! Sóc de les que penso que el més important no és guanyar, sinó participar, i en aquest cas treure una recepta a partir d’unes sobres és un bon repte culinari.
 

Ingredients puding:

150 g de "sobao pasiego"
150 g de sucre
3 ous
500 ml de llet
1 branca de canyella
1 mandarina
1 llimona
Calvados
Caramel líquid


Ingredients mousse:

4 fruits de la passió
200 ml de nata
4 c/s de sucre


Preparació:

En una cassola afegim la llet, el sucre, la branca de canyella, la pell de la llimona, la pell de la mandarina, el seu suc i el calvados i ho cuinem a foc mig fins que arrenqui el bull. Transcorreguts 5 minuts ho traiem del foc i ho colem. Agafem els sobaos, els esmicolem i els deixem en remull amb la barreja anterior durant 15 minuts. Mentrestant, agafem un motllo i li posem caramel a la base. En un bol posem tots els ingredients i els triturem amb l'ajuda del minipimer. Ho coem al forn, preescalfat a 180º, al bany Maria durant 50 minuts, o fins que punxem amb un ganivet i ens surti net, tot dependrà del forn de cadascú. El deixem refredar a temperatura ambient i el posem a la nevera durant un mínim de 4 hores. Millor si ho fem el dia anterior. Per fer la mousse agafem els fruits de la passió i els buidem. En una cassoleta afegim la polpa i el sucre i remenem fins que ens quedi com un caramel. Ho traiem del foc i ho colem. Reservem per separat el caramel i les llavors. Ho muntem tot amb l'ajuda d'unes varetes metàl·liques. Per acabar, afegim el caramel obtingut amb molt de compte. Per fer el muntatge posem una base de púding, a sobre la mousse i, per últim, les llavors.



26 comentaris:

  1. Això és rebosteria de luxe! Boníssim.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  2. M'encanten els fruits de la passió!!! Ja m'imagino que delicioses són aquestes postres.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Sóc especialista en menjar-me Sobaos amb iogurt, però aquestes postres van estar genials!!!!

    ResponElimina
  4. Però, però, però... tu estàs que te sales!!! Quina passada de postre! Com diu la Mònica, de luxe, eh? Guanyaràs el concurs crack!! :)
    Molts petons!!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Uhmmm!!! que bo!!!! Té una pinta estupenda. Sí sí, rebosteria de luxe total.....

    ResponElimina
  6. Carai noia! i d'això en dius plat d'aprofitament? si ´se de luxe!! estem d'acord amb la Sandra!

    ResponElimina
  7. Guau niña, te superas si es que es posible. El postre buenísimo y la foto impresionante.
    Besos.

    ResponElimina
  8. Es laborioso pero a la vista está que el resultado bien vale la pena. Te ha quedado fantástico y con esos ingredientes y con la fruta de la pasión que me encanta tiene que ser un lujo!!
    bsts. maite

    ResponElimina
  9. Excelente postre y excelente presentación. Te ha quedado de revista.
    Bessos

    ResponElimina
  10. ¡QUÉ DE-LI-CIAAA. me ha encantado esta receta!.

    ResponElimina
  11. Yumi yumi diuen els englesos cuan es molt bó.
    Don el teu es un pecat. ajajaja.
    Genial la foto.
    petons

    ResponElimina
  12. riquísimo postre! me encanta la presentación, muy profesional.
    a propósito, no sabía que los chinos cochinos andaban en pijamas por la calle, jejeje
    ¡saludos!

    ResponElimina
  13. Moni: gràcies crack
    Carme: a mi també m'agrada molt aquest fruit! però és el primer cop que cuino amb ells
    Yves: ;)
    Sandra: jajajaja! a veure "si me salgo" amb la recepta del 15!
    Catieu: gràcies guapa
    T de C: jajajajaj, com sou!
    Pilar: gracias cariño!
    Iratxe: espero que tus niños la puedan comer!
    Nica: gracias! a ver si al final me lo voy a creer!
    Maite: parece laborioso, pero es súper sencillo
    Margot: yumi yumi??? m'agrada!
    Sole: ya os contaré en otro post, son la bomba!!!! y cochinos es poco!!! jajajajajajaj

    petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  14. Una receta excelente Judith y con esos sobaos de 150 g (madre mía, pedazo de sobaos) te has marcado un pudding delicioso.
    Muchas gracias por participar y un besote

    ResponElimina
  15. T'ha quedat genial, la presentació és espectacular, i el gust segur que també. Mare meva, no sabia que existien "sobaos" de 150 g, jajaja, com per menjar-te'n un parell per a esmorzar xD, jajaja.
    Quina família més internacional que tens, bueno, mira qui parla, la meva també tela, jaja.
    A mi la Xina no m'atrau gaire, però sí el Japó, m'encantaria anar-hi, encara que no crec que pugui fins d'aquí a un temps xD.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  16. Hola Judith!! Amb receptes així he pensat que a partir d'ara vull menjar sempre de sobres!! T'ha quedat genial! Molta sort al concurs, però crec que amb aquesta recepta tens molt guanyat! I....oe, oe,oe,oe,oe,oe....101 dàlmates...ai, no vull dir seguidors!! Enhorabona guapa!! Petonets, Paula

    ResponElimina
  17. Que postre tan delicioso has hecho con citricos y fruta de la pasion ...la fotografia estupendisima ...te ha quedado increible ..me gusta mucho ..suerte en el concurso .Bicos MARIMI

    ResponElimina
  18. Laube: los sobaos son la bomba!!! son enormes! ;P
    Nee: jo també prefereixo Japó (encara haig de convèncer a l'Yves!), però quan vam anar a la Xina ens va sorprendre gratament!!!!
    Paula: jajajaja. M'encanta reciclar! va, que t'has d'animar a presentar una recepta!
    Marini: gracias guapa

    Molts petonets a totes i gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  19. Carai amb aquesta recepta! La fruita de la passió m'encanta. És tan agradable quan fas una prova i surt tant bé com aquest pecat que ens presentes avui! Fantàstic Judith, enhorabona!
    Petonets,

    ResponElimina
  20. Ostres! Ostres! i...... Ostres!!!!!
    però com t'ho fas Judith?? mare meva! això és espectarcular!!
    Gràcies per regalar-nos cada dia receptes i fotografies com aquesta.
    Una abraçada,
    Elisabet

    ResponElimina
  21. Una proposta molt atractiva i una foto fantàstica!. Queda molt elegant!

    ResponElimina
  22. ¡Vaya postre Judith!, además de que se ve delicioso tiene una presentación muy elegante.
    besos

    ResponElimina
  23. Me mató este postre, la combinación de los ingredientes es una de mis preferidas, muy linda foto.
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  24. Judith,
    Madre mia... Mas que postre mas delicioso, me encanta los citricos. La apresentacion e las fotos estan lindas.
    Besitos

    ResponElimina
  25. Eri: a vegades val la pena experimentar! ;P
    Elisabet: gràcies a tu per ser-hi cada dia!
    Glòria: moltes gràcies
    Dadà: está muy bueno! te lo recomiendo
    Tita: jijijiji, si lo haces ya me dirás!
    Catarina: muito obrigada!!!!

    molts petonets i gràcies pels comentaris

    ResponElimina
  26. Un placer descubrir tu blog!!

    Me he estado dando una vueltita y me gustan tanto las recetas como el estilismo que utilizas en las fotos, genial.

    Te enlazo para no perderte la pista.

    un besito

    ResponElimina