>

dimecres, 12 de gener del 2011

Pollastre amb cervesa

La cervesa no és precisament una beguda que m'apassioni. En realitat no acostumo a beure'n mai, a excepció de si prenc una clara (cervesa+llimona) en alguna ocasió eventual. No sé per
què, però no li acabo de trobar el què, i això que a l'Yves li encanta aquesta beguda (pobret, en aquest bloc sempre parlo de les seves preferències!). Al mercat podem trobar una gran varietat: negre, d'autor, la clàssica, amb alcohol i sense… però si algun cop en prenc una, aquesta ha de ser molt suau, com la Coronita, una cervesa mexicana que s'ha de servir amb un tros de llima al coll de l'ampolla.

Aquesta beguda es pot emprar a la cuina per fer moltes receptes: pa, carn, pastissos, i una infinitat de receptes que seran possibles gràcies a la vostra imaginació i les ganes d'experimentar. La meva mare fa molts anys que feia una recepta amb pollastre, i la Inês em va ensenyar una altra ben diferent. Si ho proveu veureu que gràcies a la cervesa el pollastre queda molt melós, i si es fa d'un dia per l'altre encara millor. Com que cada cop que obro la nevera veig alguna llauna, i jo mai en bec, vaig decidir que la utilitzaria per cuinar, i com que la combinació amb pollastre m'agrada molt, vaig decidir fer aquesta recepta que espero que us agradi. Bon profit!


Ingredients:

8 cuixetes de pollastre
100 g de prunes seques
10 g de pinyons
1 llauna de cervesa
Oli d'oliva
Sal amb farigola
5 pebres


Preparació:

Agafem una cassola i posem oli d'oliva fins que la base ens quedi coberta. Quan l'oli estigui calent afegim les cuixetes de pollastre, prèviament salpebrades, i les deixem rossejar a foc mig per les dues cares. Un cop les tinguem afegim la cervesa. Ho deixem al foc durant uns 40 minuts. És important que tapem la cassola, ja que així el pollastre quedarà més melós. Per finalitzar afegim les prunes i els pinyons i ho cuinem durant 5-10 minuts més. Us aconsello que ho deixeu reposar a la cassola durant un parell d'hores, ja que així quedarà més bo!.




27 comentaris:

  1. Una receta excelente a la vez que sencilla. A mi tampoco me gusta la cerveza, pero en la comida me gusta elaborar recetas con ella. Un consejo... prueba hacerlo con cerveza negra , el sabor es increible.
    Bessos

    ResponElimina
  2. Que presencia tiene ese pollo!!!!Esta diciendo comeme!!!La receta muy facil y rica.

    Un beso

    ResponElimina
  3. Molt bona...
    Jo de vegades també faig servir la cervessa, fins i tot la negre (galtes estofades a la cervessa negre...mmmmmm estan de vici)

    M'emporto una cuixeta :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  4. Mmmm!!! quin aroma que en desprén aquesta fotografia!! la cervesa també queda molt bé per fer arrebossats!
    Un petó,
    Gourmenderies

    ResponElimina
  5. Mmmm, que bo! En vaig fer un cop fa molts anys de pollastre amb cervesa i recordo que va quedar boníssim! a veure si amb la teva recepta m'animo, que té una pinta genial! A mi la cervesa sí que m'agrada... i la Coronita amb la llima em xifla! jejeje :P
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Quina pinta!!! Uhmmm!!! Una recepta molt fàcil i pel què dius queda bonissim. L'hauré de provar. Se'm farà estrany fer el pollastre amb cassola, jo sempre el faig al forn. Ja t'ho explicaré.....

    ResponElimina
  7. Fa molt que no en menjo, la propera vegada em convides!;)
    Segur que estava boníssim!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Qué rico Judith. Me gusta mucho, pero a la que le vuelve loca es a mi hija, así que guardame un muslito para ella.
    Besos guapa.

    ResponElimina
  9. Em passa exactament com a tu amb la cervesa :-) i la tinc per quan ve algú a casa. Potser que faci com tu i els hi vagi donant sortida amb els suquets, queda realment bo i aquest pollastre t'ha quedat fantàstic.

    ResponElimina
  10. Quina casualitat de petita el meu avi sempre em deia Juju. La recepta molt bona, la cervessa queda super bé amb guisats potser més que el vi (mira el que et dic) encantada de còneixeret.

    Judith

    ResponElimina
  11. Nica: lo apunto! ya te contaré.
    Ori: al fin un comentario tuyo! ya he localizado tu bloc! besos
    PC: ummmmm
    MG: si! ja tenia present lo de l'arrebossat!
    Sandra: les coronites m'agraden molt! però la resta no! 8)
    Catie: al forn també queda bonissim! ;P
    Moni: fet!
    Pilar: dile a Lucía que le mando ahora mismo un muslito vía Seur! ;)
    Luisa: gracias guapa!
    Maduixa: gràcies guapa!
    Judith: quina gràcia això de Juju!!! benvinguda guapa!

    petonets per totes i moltes gràcies pels comentaris!!!! m'encanten ;)

    ResponElimina
  12. Ostres! quina recepta més senzilla i bona! Una fotografia preciosa. Aquesta recepta s'ha de fer si o si!
    Petons

    ResponElimina
  13. Quin gran invent la cervesa!!!!! hmmmmmmmm!
    A veure si fas més receptes així, hehehe.

    La veritat, el pollastre té el risc de quedar sec, i així queda ben tovet i gustós!!!!

    Felicitats!

    ResponElimina
  14. una excelente combinacion , este pollo tiene que estar riquisimo un saludo

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta! Això ho he de probar, jeje.
    A mi tampoc m'agrada la cervesa, però gens gens, ni amb llimona ni sola, ni tan sols fer-ne un glopet, això sí amb les carns i a la cuina en general no li faig cap lleig xD.
    Per cert com va la tornada a la rutina? Habituada ja del tot?¿ :P

    Petonets!

    ResponElimina
  16. yo consumo como mucho la cerveza artesanal, porque la otra me da dolor de cabeza y mucho no me gusta el sabor que tiene. aunque prefiero mucho más tomar un buen vino (además en mi país la cultura del alcohol principalmente llega de la mano del vino ya que tenemos una enorme producción y de excelente calidad).
    en cuanto a tu receta, sí, la cerveza en las comidas queda muy bien. la foto de tu plato lo dice todo. :)
    PD. ¿se podría sacar la verificación de la palabra? ;)

    ResponElimina
  17. ohhhh que rico tiene que estar, aunque no te guste la cerveza, este plato es para chuparse los dedos. Lo que me pregunto es como te ha dado tiempo de hacer la foto!!! excelente...
    bsts. Maite

    ResponElimina
  18. Hola!!! Aquest bloc va a tota màquina!! 18 comentaris!! Com dius que celebraràs els 100 seguidors? Què has dit brigadeiros per tothom!!! Ahhhh!! Visca la Judith!!Je,je!!
    Tens raó, si un dia us convido a sopar ja sé a l'Yves li agraden les carxofes, els pastissos de formatge, però no les sopes...i una cervesa com a aperitiu, i a tu que et preparo? Una pantera rosa??? Je,je!!
    Ànims amb aquest bloc, a continuar així; m'encanta!! Un petó, Paula

    ResponElimina
  19. Hola Judith!
    El toc aquest de sal de farigola.. ja em donaràs una micona d'aquesta farigola collida pel teu pare.. Jo no l'he fet mai però si que l'he provat i és molt bó. No se si tant com aquest que té una pinta.. I amb les herbes... ostres quina foto més espectacular. Petonets,

    ResponElimina
  20. T a la C: ja em diràs si t'agrada!
    Yves: ja estic pensant una 2ª!
    Deaki.: gràcies!
    Nee: la feina molt bé, però de moment massa tranquileta! ;)
    Mandarina: guapa! a ver si pongo una receta con vino... 8)
    Maite: con elbloc primero las fotos y después a comer! jajajajja
    Paula: ets la bomba!!! jajajajajajaj
    Eri: això està fet guapa!!!

    petonets a tots i gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  21. jijijiji sabia que t'agradaria lo de la Recepta del 15!

    ResponElimina
  22. Corroborat! La cervesa tant amb el pollastre o el conill fa que la carn quedi moolt melosa. Una delícia!!
    Petons!

    ResponElimina
  23. Si ahir vaig venir a veure el pollastre i vaig deixar-te un comentari... et deia que avui farie el teu pollastre per dinar.. que jo sempre poso cervessa al pollastre, pero mai amb prunes i pinyons...
    Ahir a la tarde el vaig fer igual que tu dius per avui dinar i a casa els agradat moltisim...
    gràcies per compartir les teves receptes.
    Un petonet

    ResponElimina
  24. La cerveza es genial para cocinar muchos platos y el sabroso resultado está a la vista.

    Una propuesta:

    http://gastronomiaenverso.blogspot.com/2010/07/mejor-receta-de-usuario-del-ano-ridente.html

    Un saludo desde mi cocina, mientras tanto yo me quedo por aquí, prometo que no molestaré.

    ResponElimina
  25. Ahir vaig fer aquesta recepta per dinar-ne avui. Ha estat deliciós, molt melós i saborós. Em vaig permetre la llicència d'afegir-hi pastanagó, porro i ceba en els darrers 20 minuts i vaig substituir els pinyons per albercocs secs. He passat molt de gust de dinar.

    M'agrada molt el teu blog, fa poc que el conec i trob que els plats estan molt ben presentats i tot fa molta mengera. Enhorabona de tot cor.

    ResponElimina
  26. Hola Caterina! moltíssimes gràcies pel teu comentari. M'encanta saber que feu les receptes i us agraden!!! ;P evidentment et pots prendre totes les llicències que vulguis! molts petonets i benvinguda

    ResponElimina