>

dijous, 13 de gener del 2011

Amanida d'espinacs amb vinagreta de mostassa

Després de festes, crec que el que més ens ve de gust a tots és menjar alguna cosa lleugera, segurament per treure'ns els remordiments d'haver menjat en excés. Per això, ara estem desitjant degustar plats de verdura, amanides, coses cuinades a la graella... En definitiva, plats més lleugers i equilibrats. I això que jo sóc una persona que no m'atipo molt, més aviat no m'atipo gens. Quan veig tant menjar a la taula ja se'm treu la gana. A més, tampoc em considero una fanàtica dels torrons i dels dolços tradicionals nadalencs. Amb un parell de neules, un trosset de torró d'Alacant, un de Xixona i un parell de "roscos" de vi ja en tinc prou per a tots els àpats. I això que el Tió de la Casa Blanca sempre ens porta un munt de xocolatines! Però la veritat és que som incapaços de menjar tant de dolç.

A casa som molt de menjar amanides i ens agrada anar improvisant amb el que tenim a la nevera, sempre ens agrada comprar els productes frescos de temporada, quan estan en el seu millor moment i són molt més saborosos. Normalment m'agrada posar-hi un bon raig d'oli d'oliva per amanir, però algun cop m'he atrevit amb algun amaniment diferent, com per exemple una vinagreta. Aquest és el cas de l'amanida que avui us presento. Un plat molt fàcil de fer, però no per això menys saborós.


Ingredients:

250 g de brots d'espinacs
50 g de llenties
Formatge feta

Nous
Tomàquets cherry
1 ceba petita
1 poma


Ingredients vinagreta:

10 ml de vinagre de poma
25 ml d'oli d'oliva
1 c/p de mostassa clàssica de Dijon
5 pebres


Preparació:

En un bol, afegim els brots d'espinacs, prèviament rentats, a continuació posem el formatge feta tallat a daus, les nous, els tomàquets cherry, les llenties i la poma tallada a daus. Per finalitzar, fem la vinagreta. Posem el vinagre de poma, l'oli d'oliva, 1 cullerada de postres de mostassa de Dijon i un polsim de pebre acabat de moldre al molinet. Ho barregem tot i ho afegim a l'amanida.




35 comentaris:

  1. Se m'ha fet la boca aigua, a aquestes hores!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Mmmmm.... mai he menjat els espinacs amb amanida!!! i et puc ben assegurar que ho faré...
    Petonets
    Ah! i la foto xulíssima!!! com sempre! ;)

    ResponElimina
  3. Judith, oblida-ho. Tu no participes a la Recepta del 15. No vull quedar en ridícul! Haha!

    És que últimament em tens sorpresa amb aquestes receptes. Estàs que no pares. Però estic molt contenta de veure't tan animada amb el bloc :)

    Aquesta amanida té una pinta deliciosa. I amb la vinagreta de mostassa... Mmm! Com m'agrada!

    Petonassos preciosa!!

    ResponElimina
  4. Guau! Mira que menjo d'espinacs amb amanida, però no amb aquesta vinagreta... Si això és improvitzar.. un sopar a casa teva deu ser una festa! Quan dius que em convides a sopar??? Petons

    ResponElimina
  5. El tema dels espinacs a l'amanida era completament desconegut per a mi, i ara m'encanta!

    ResponElimina
  6. Me encanta la ensalada de espinacas.
    Qué foto más bonita!!!!
    Yo a veces hago la vinagreta con miel de azahar en vez de mostaza y está muy rica.
    Besos

    ResponElimina
  7. mmmmmm... que bona deu ser! Jo normalment faig l'amanida d'espinacs amb panses, nous i formatge parmesà i també ens agrada moltíssim. Provaré de fer aquesta variant, que segur que deu estar boníssima!
    Un petó,
    Elisabet

    ResponElimina
  8. cuando he leido ensalada de espinacas me ha parecido que tenía que estar muy rica, pero al ver las lentejas y el queso feta me parece una locura de ensalada!! Me encanta.
    He apuntado todos los ingredientes, y tengo una duda ¿porque dos veces lentejas? te encantan como a mi? o son las prisas? Ja ja
    bsts. maite

    ResponElimina
  9. Judith,
    La ensalada esta com um aspecto delicioso. Tambien lo fiz una ontem... Las colores estan lindas e los ingredientes prefeitos : )
    Me ya gustado mucho..
    Besitod

    ResponElimina
  10. Moni: que bé van les amanides, eh? avui hem coincidit! ;)
    T de C: han de ser espinacs mini.
    Marina: ni de conya! que ara m'en vaig al mercat de Santa Catarina a buscar els calamars!!! jajajaja
    Eri: estás convidada quan vulguis!
    Yves: sort que els meus experiments t'agraden...;P
    Elisabet: probaré la teva versió!
    Maite: soy una fan de las lentejas, pero estaba mal! gracias por el aviso!
    Catarira: muito obrigada, agora visito o teu site! beijinhos

    petonets a tots i gràcies pels comentaris!!!

    Pilar: guapa, me apunto tu receta!!!

    ResponElimina
  11. M'encanta, fresca, variada, i segur que deliciosa.
    A la nit la faig, que a dos amanides diàries acabo repetint receptes més cops del desitjat :P.

    Petonets!

    ResponElimina
  12. A casa els espinacs ens agrada amanits... els nens els hi encanta així...
    un petonet

    ResponElimina
  13. Hola!! La recepta d'avui no m'acaba d'agradar del tot...no sabria dir perquè...massa verda? no, no és aixó...massa sana? no tampoc....mmmm...ja ho tenc!! Massa perfecta!!!! Je, je, je...això és!!Ah, i una altra coseta...quan vagis a disparar la foto, potser hauries de procurar que et quedàs un poquet desenfocada, més que res per que els altres pobres blocaires com jo no agafem complexe!! Je,je!! Ja saps que m'encanta, com totes les teves receptes!! Un petonet, Paula

    ResponElimina
  14. Quina pinta!!! Això si que ho tenen les amanides amb els colors ja t'entren per la vista. És molt vistosa i a més es veu saborosa. Jo amb el teu permís no hi poso la mostassa a la vinagreta (no la soporto). Però la resta me la menjaria ja....
    Petonets

    ResponElimina
  15. Ummmmmmmmmmm divinisimaaaaaaaa y el pollo a la cerveza seguro que delicioso tambien.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  16. ay, ay, ay! me encanta esta vinagreta!!! me vuelve loca!!! jeje
    muy bonita la fotografía :)


    PD: unite a la campaña "por un blog sin verificación de palabra", please! ;)

    ResponElimina
  17. Esta ensalada tiene un colorido increible y con esa vinagreta, estupenda. Que foto mas bonita!
    Bicos Marimi

    ResponElimina
  18. Us heu posat d'acord amb les amanides ;)
    molt bona aquesta també!
    petons.

    ResponElimina
  19. Que bonito blog!! Me encanta la fotografía, el aspecto de cada detalle por aquí y las recetas deliciosas y muy originales :D

    La mostaza es mi favorita en los aliños....te dejo un besiño, disfruta el fin de semana, te sigo para no perderte la pista.

    ResponElimina
  20. Me encantan las ensaladas de todo tipo, y esa tuya itiene una pinta delciosa. un beso.

    ResponElimina
  21. Té una pinta genial guapa!! M'encanten les amanides amb espinacs, jo també faig sovint aquesta vinagreta ;)

    Espero poder fer demà els calamars, estic amb angines de cavall i una febrada que fa por :(

    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  22. Esta tarde precisamente he comprado espinacas, así que mañana mismo la pruebo...tiene que quedar deliciosa.

    Un saludo!!!

    ResponElimina
  23. Me encantan las espinacas, el feta y las frutas en ensalada...así que esto suena genial. Un beso

    ResponElimina
  24. Hola Judith,

    Me alegro de que te pasaras por mi blog porque así he descubierto el tuyo. Ya me he hecho seguidora. Me gustan las cositas que estoy viendo. Con la ensalada de hoy ya me has conquistado. Con lo que me gusta el queso Feta. Es mi perdición. Se lo pondría a todo. ¡Qué rico! Creo que ya mismo me la estoy haciendo. Y las vinagretas con mostaza están ummmmm, riquísimas. Vamos que me gusta todo, menos la cebolla que cruda me da un repelús. Pero con no ponerla todo arreglado. Me encanta.

    Un besito,

    Sacer

    ResponElimina
  25. Hola Judith!! Moltes gràcies per les teves paraules!! Si que tenim coses en comú si!!! El millor els nostres petits, oi? vec que ja et toca incorporar-te...molts ànims!! :) L'aitor i el Jan es porten 3 mesets...ell és del maig...estan divertits ara, eh? aissss que se'm cau la baba!! :P
    Bé, venia a escriure't pq m'encanta el teu blog i les fotos son precioses!!! Enhorabona! Ja et poso a preferits per no perdre passada!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  26. Nee:ja em diràs si t'agrada! ;P
    Neus: a mi m'agraden de totes maneres!
    Paula: guapa!!! si tens un bloc que és xulíssim!!!! 8)
    Catie: cap problema!!! la Pilar ha suggerit una alternativa si vols!
    Nenalinda: gracias guapa
    Mandarina: ya no tengo la palabra de verificación!
    Garlutt:; gracias guapa
    Ana: doncs no! ha estat casualitat!!!
    Eva: tenim uns nens preciossos!!! 8)))))))
    Sacer: gracias guapa! bienvenida
    Linda: hoy he hecho pleno al 15, eh? jijijij
    Ana: ya me dirás si te gusta
    Sandra: cuida't! fes-ho pels calamars!!! ;)
    Mayte: gracias y bienvenida!
    Anna:Gracias!!!

    molts petonets i gràcies pels vostres comentaris!!!!!!

    ResponElimina
  27. Qui diu que les amanides no són bones? Aquesta és deliciosa.
    Nyam!

    ResponElimina
  28. ¡Qué buena pinta tiene!, muy rico.
    besos

    ResponElimina
  29. Mmmmm!! que bona!! i quins colors aquesta foto!!

    ResponElimina
  30. Nyanyels: a mi m'encanten! ;)
    dadá: gracias guapa
    Jordi: gràcies!!!

    petonets a tots

    ResponElimina
  31. M'encanta com a sortit la foto de l'amanida!
    Soc una fanática de l'amanida d'espinacs (això sí, sense feta) y la teva vinagreta m'agrada molt, el vinagre de cidra em sembla molt interessant per amanir i tant suau que és un plaer per al paladar!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  32. Judith, jo també us he trobat a faltaaar!! I res de "quién sabe dónde" que em moro de vergonya, jajaja!!
    M'encanta aquesta amanida. A mi també m'agrada combinar llegums a l'amanida, sobretot quan fem amanida coma plat únic. La vinagreta jo l'acostumo a fer de melperquè m'agrada el contrast dolcet, però aquesta amb mostassa té molt bona pinta, l'hauré de provar!!

    Molts petonets guapíssima!! :)

    ResponElimina
  33. Judith, encantada de conocerte.
    Esta receta me parece una delicia, había comido algo muy parecido pero en tarta, tu versión me la llevo sin dudarlo.
    Tu blog es muy lindo, te agradezco la visita al mio.
    Un beso

    ResponElimina
  34. Palmira_ gràcies guapa
    Stefania: benvenuta a questo blog!
    Alba: oeeeeeeee! ja et tornem a tenir a la blocosfera! genial!
    Kako: gracias!

    petonets a totes i gràcies pels comentaris

    ResponElimina