>

divendres, 10 de juliol de 2020

Cake de llimona

Últimament sembla que la normalitat ja va tornant a poc a poc i, tot i que a la feina encara no estem al 100%, els dies ja no donen tant de si per a fer noves entrades pel bloc. Però, per sort, encara em vaig animant a fer alguna recepta per poder-la compartir amb vosaltres.

Ja fa unes quantes setmanes que torno a viatjar i, després d’uns quants mesos confinada a casa, es nota. Ja he agafat uns quants avions i, com que no hi ha massa opcions, els viatges es fan molt més llargs i bastant cansats. Durant la setmana fem uns àpats lleugers però, els caps de setmana, seguim mantenint la tradició d’esmorzar bé i fer bons dinars si no és que ens animem a anar a dinar a algun lloc.

La calor ja es nota però, tot i així, al Bolet no podem estar sense encendre el forn, de tant en tant, sobretot si es per fer algun pastís per esmorzar el cap de setmana. 

A casa els cítrics ens encanten i, aprofitant que teníem lemon curd a la nevera (des que vaig publicar la recepta ja l’hem fet unes quantes vegades) vam decidir fer un cake amb molt gust a llimona. Si us agrada tant com a nosaltres el gust d’aquest cítric, no tardeu a fer aquesta recepta! És molt refrescant per aquests dies de calor i entra molt bé, a casa va durar molt poc! Ja que ens el vàrem menjar en un tres i no res.

Espero que us animeu a fer-la, encara esteu a temps per preparar-la per esmorzar demà! Bon cap de setmana.


Ingredients cake:
3 ous
250 g de sucre
300 g de farina
125 g de iogurt natural
4 c/p de lemon curd
1 llimona
10 g de llevat tipus Royal
100 ml d’oli de gira-sol


Ingredients glacejat:

200 g de sucre glaç
El suc d’una llimona




Preparació:
Escalfem el forn a 180º. Separem les clares del rovell, les muntem amb l’ajuda d’unes barnilles elèctriques i les reservem. A continuació, posem els rovells d’ous i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l’oli, el iogurt i el suc de la llimona i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia -us recomano que ho feu amb unes barnilles elèctriques, ja que us quedarà més esponjós-. Afegim 4 cullerades de postres de lemon curd i seguim barrejant. Seguidament incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa deixem de remenar i incorporem les clares muntades que teníem reservades. Amb l’ajuda d’una espàtula i amb moviments evolvents aconseguirem una massa molt esponjosa. Per últim afegim la pell de la llimona que prèviament haurem ratllat. Posem la massa en un motllo, prèviament folrat amb paper de forn, i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient. Mentrestant preparem el glacejat. En un bol posem el suc de la llimona i, a poc a poc, incorporem el sucre glaç. Remenem amb l’ajuda d’unes barnilles manuals fins aconseguir una barreja homogènia. Per últim, tirem el glacejat per sobre el cake i deixem refredar. 



Cap comentari:

Publica un comentari