>

dijous, 25 de juny del 2020

Ceviche de llobarro i gambes

Fa uns quants anys que m’he tornat fan absoluta del cebiche, però fins ara no m’havia atrevit a fer-ne, i això que és una recepta molt senzilla i refrescant per a qualsevol època de l’any, encara que és sobretot ara quan es gaudeix més, amb la calor.

A vegades penso que sóc monotemàtica amb els plats quan anem a algun restaurant, si veig a la carta cebiche o tàrtar de tonyina tinc clar que en caurà un dels dos. Fa uns anys enrere em va passar amb el magret d’ànec. Suposo que a la que passen els anys els nostres gustos van variant i, sobretot, si us passa com a mi us agrada provar receptes d’altres cultures, aprofiteu per tastar plats que no estem habituats a cuinar a casa.

El cebiche és una recepta d’origen peruà, que utilitza la llimona o la llima (dependrà de l’acidesa que li vulguem donar) per a coure el peix. Hi ha moltes varietats, però si voleu una recomanació: és important que utilitzeu un bon peix blanc, com el llobarro, la corbina o l’orada, perquè els daus us quedin ben blancs i no tinguin mal aspecte. 

A part, també hi ha diversos temps per deixar-ho macerar. Personalment m’agrada que reposi a la nevera una bona estona, en aquest cas l’he deixat 3 hores, ja que tots els aliments acaben integrant millor els diversos sabors, però he vist alguna recepta per la xarxa que amb 30 minuts de repós diu que ja n’hi ha prou. Vosaltres decidireu com us agrada més.

Us deixo la recepta i us animo a aprofitar aquests dies per fer-ne. És ideal per deixar preparat el cebiche, anar a la platja o la piscina, i en tornar menjar un bon plat acompanyat d’un bon vi blanc fresc. 



Ingredients per a 4 persones:
1 llobarro
10 gambes grans
El suc de 7 llimes
El suc de 4 llimones
1/2 mango
1/2 ceba de Figueres
1 grapat de moresc tipus mote
Sal
Pebre
Coriandre fresc
1 xile groc
1 tros de pebrot vermell 



Preparació:
Agafem el llobarro, el netegem, fem filets i finalment tallem a daus d’un cm aproximadament. Si ho preferiu, podeu demanar a la vostra peixateria que us doni els filets i només haureu de congelar-lo prèviament, per evitar els anisakis, i fer els daus un cop descongelat. En un bol, posem el suc de les llimes i les llimones que haurem preparat prèviament, afegim els daus de llobarro, les gambes que haurem pelat i tallat a daus -un cop descongelades-, i ho salpebrem, piquem una mica de coriandre fresc, una mica de xile groc -sense les llavors- , afegim la ceba tallada a juliana i ho deixem a la nevera durant unes 3h. Mentrestant podem bullir el moresc mote durant 45 minuts perquè s’estovi, en el cas  que no l’hagueu trobat cuit, com és el meu. Mitja hora abans de menjar el cebiche, traurem el bol que havíem reservat a la nevera amb el llobarro i les gambes, i afegirem el mango tallat a daus, el moresc mote escorregut, una mica més de coriandre si us agrada i el trosset de pebrot vermell tallat a daus molt petits i ho tornarem a posar a la nevera. A l’hora de servir, posem tots els ingredients en un plat, colem el suc i l’afegim i rectifiquem de sal i pebre i decorem amb unes fulles de coriandre fresc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada