>

diumenge, 1 de novembre del 2015

Panellets VI

Un any més, al Bolet, hem celebrat la Castanyada; ja que, com bé sabeu ens agrada mantenir les tradicions. Per això ahir al vespre ens vam reunir amb la família Llàbiro i, tot recordant velles històries, vam fer un bon sopar on no van faltar els panellets, les castanyes i els moniatos.

Aquest any, però, el Boletet i el Lluc feia temps que ens demanaven una festa de Halloween. A nosaltres, que ens costa poc muntar una festa, vam decidir que un dia qualsevol podríem celebrar un sopar de monstres. Per això, aprofitant que la setmana passada va venir la nostra fillola de Porto, la Catarina, vam organitzar en un tres i no res una festa de Halloween. Ens vam ajuntar uns quants amics al Bolet i vam guarnir la casa. Els que ens seguiu a Instagram ja vau veure la taula que vam parar per sopar. Haig de confessar que cap dels pares, inclosos la Inés i el Ricardo, que són de Porto, eren partidaris de fer-la, ja que aquí celebrem la Castanyada i a Porto la festa dels difunts. Al final, però, ho hem pogut fer tot; així que el dia 31 a la nit hem sigut fidels a les nostres festes. 

Tant l'Yves com jo creiem que és important explicar als fills les nostres festes i mantenir la nostra cultura, però, tot i això, també és important fer-los gaudir, i si ho podem combinar tot doncs ja és perfecte, oi?

A continuació us deixo amb els nous panellets que hem fet aquest any, encara que com ja va sent habitual des de què el Boletet té veu i vot, els de Lacasitos no han faltat! Per acabar de fer un bon assortiment, vam fer panellets de codony i de melmelada de mores, que ja els havíem fet en anteriors castanyades. Un assortiment boníssim, espero que us agradin i us animeu a fer-los, us aviso que els d'aquest any són ideals per fer sobretaula, sobretot de cara a les properes festes de nadal.


Ingredients: 

1/2 kg d'ametlles en pols

350 g de sucre

150 g d'aigua mineral

1 clara d'ou

20 g de crocant d’ametlles

Sucre en pols
Nutella
Lacasitos
El suc de ½ llimona
Cacau en pols
Canyella en pols
Boles cruixents recobertes de xocolata
Nous
Preparació: 

A una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació,  aboquem les ametlles en pols, i remenem sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores (Nosaltres la vam deixar tota la nit). Un cop la volem treballar, l'haurem de deixar a temperatura ambient durant mitja hora, per poder treballar millor.
 

Panellets de Nutella i nous:

Agafem una porció de massa, hi afegim un polsim de cacau en pols i ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia. Formem petites boles, les arrebossem amb cacau en pols i, fent una mica de pressió, les aixafem i els hi donem la forma desitjada pressionant amb un dit. Afegim una cullerada de cafè de Nutella. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, afegim les nous  i els deixem refredar.

Panellets de llimona amb sorpresa:

Agafem una porció de massa, barregem el suc de mitja llimona i una mica de pell ratllada. Formem petites boles i al interior afegim una bola cruixent recoberta de xocolata. Ens assegurem que quedi ben coberta i les arrebossem amb sucre en pols . Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem els deixem refredar.
 

Panellets de canyella i crocant d’avellanes: 

Agafem una porció de massa, hi afegim una cullerada de cafè de canyella en pols, un bon grapat de crocant d'ametlla i ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia, la dividim fent petits boles i les arrebossem amb cacau en pols. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem els deixem refredar.



8 comentaris:

  1. Són espectaculars, Judit! De pastisseria de luxe!
    Petons i..bona setmana!
    Olga

    ResponElimina
  2. Y seguro que disfrutasteis tanto haciéndolos como comiendo..
    Deliciosos
    Bss

    ResponElimina
  3. En la variedad esta el éxito. Molan mucho estos nuevos panellets
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  4. Com més panellets al surtit, molt millor, oi?!
    Costa fer conviure moltes tradicions (nosaltres entre les catalanes, les andorranes i les franceses a vegades costa fer-ho entrar tot !!!) quan són el mateix dia, però amb ganes i una mica d'imaginació, es pot aconseguir!!!
    I seguim cantant pel Louvre la castanyera amb la polyanna :o)
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  5. Judit,
    Cada any espero amb candeletes que publiquis la teva recepta de panellets. Em semblen dels més creatius de tot el panorama bloguer...! I, tot i que ja portis sis capítols de la mateixa "sèrie" i que ara a casa sempre et demanin els de Lacasitos, encara em sorprens cada any.
    Felicitats!
    Oriol

    ResponElimina
  6. Aquest any no he fet, he estat amb poc temps. però com els casolans no n´hi han. Petonets maca.

    ResponElimina
  7. Quins panellets més originals!! Ja tinc bones idees per l'any que ve..!!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
  8. Et trobem a faltar!!
    Però esclar, ens has deixat bon gust amb aquests panellets!
    Petons

    ResponElimina