Hola! Hi ha algú que encara es passi per aquest bloc? Les últimes entrades que he publicat comencen igual: us demano disculpes per tenir-lo abandonat… I no sabeu el greu que em sap, ja que aquest bloc m'ha portat moltes alegries i, sobretot, moltíssimes ganes d'experimentar a la cuina i superar-me dia a dia. Si és difícil conciliar la vida familiar amb la laboral, ni us explico cuidar un bloc tal i com s'ho mereix.
Fa quasi dos mesos ja des de l'última recepta publicada, i no n'estic gens orgullosa. Durant aquest temps la feina m'ha absorbit la gran part de les meves hores, i ho dic d'una manera literal. He hagut d'entregar uns quants projectes i per fi he vist plasmat l'esforç de molts mesos de treball. Això suposa un esforç molt gran. Quan inaugurem un hotel, tots treballem al màxim, al 400%, i no estic exagerant. Dormim poc i viatgem molt. El més difícil? estar fora de casa.
Tinc la sort de que el Boletet i l'Yves són un bon equip i, tot i que troben a faltar els menjars que els hi faig, ells sols s'en surten prou bé. Però per això, quan torno a casa, i tinc un temps per cuinar, m'agrada fer-lis els plats que més els hi agraden. I voleu saber quin és un d'aquests plats? Doncs les patates. Tant se val com les cuini, al Bolet tenen l'èxit assegurat.
Aquest mes a Memòries d'una cuinera us hem embolicat una mica amb les dates per poder deixar les vostres propostes. Des de fa 4 anys que us demanem que ens deixeu les vostres receptes el dia 28 de cada mes, però com l'últim mes ens vàrem retrassar més del compte, amb la Moni i l'Yves vam decidir que estaria bé ampliar el plaç i en comptes de fer el recull el dia 1 el faríem el dia 15. Alguns ens heu anat preguntant sobre aquest canvi, i des d'aquí us volem demanar disculpes si no us hem contestat, però us asseguro que aquest últim mes ha estat de bojos.
La proposta d'aquest mes son les patates braves, i tot i que als intregants del Bolet ens encanten les tradiconals, he optat per fer una recepta més fresca i adient per l'època de l'any que ens trobem. Espero que us agradin, i els més puristes de les braves espero que no us sentiu ofesos!
Moltíssimes gràcies a tots els que heu participat, tot i haver-vos embolicat amb les dates.
Ingredients salsa:
1 iogurt grec
Sal
Pebre
Fulles de menta fresca
Mel de romaní
1 gra d'all
Ingredients patates:
500 g de patates petites
Sal
5 pebres
Oli d'oliva verge
Farigola
Pebre vermell picant
Orenga
Romaní
Preparació:
Posem les patates en una olla amb aigua, quan aquesta arrenqui el vull, les tapem i les deixem bullir durant uns 20 minuts, o fins que estiguin toves. Les posem en un escorredor i un cop eliminada l'aigua les disposem en una safata per anar al forn. és important que no estiguin sobre posades. A continuació les salpebrem, tirem un polsim de farigola esmicolada, unes fulles de romaní, orenga i pebre vermell picant -la quantitat dependrà de com ens agradi el picant-. Per últim tirem un bon raig d'oli d'oliva verge i ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 20 minuts.
Mentrestant, podem anar fent la salsa de iogurt. En un bol posem el iogurt grec, l'all esmicolat, una cullerada generosa de mel de romaní, unes fulles de menta esmicolades, un bon raig d'oli d'oliva verge i ho salpebrem. Ho remenem tot amb l'ajuda d'una cullera i un cop incorporats tots els ingredients, ho deixem refredar a la nevera fins al moment de degustar.
A l'hora de servir es aconsellable que les patates estiguin calentes i la salsa ben freda, ja que així el contrast de temperatures potenciaran més els sabors.
Me pasa igual, voy y vengo como el Guadiana y me sabe fatal, espero que esta sea la definitiva!!
ResponEliminaEstas papas me encantan y esa salsa, ummm, esta receta me la guardo que cae pronto!!
Besotesss
pues tiene pinta de estar muy, muy bueno..
ResponEliminalo probaré :)
un beesito
No saps com t'entenc.... Tot i que intento portar el bloc al día, no tinc qūasi temps de visitar-vos ni de participar a reptes, ni de publicar tant com m'agradaria. Pero la vida mana....
ResponEliminaA mi em semblen molt bones aquestes patates, la salsa ha de ser molt refrescant! Petons i a gaudir del cap de setmana!
bona aquesta salsa! m'agrada molt! petons
ResponEliminaQue bones!!!! les probarem segur amb aquesta salseta. Petons
ResponElimina