>

dimarts, 30 de juny del 2015

Dues textures de pèsols: amanida i crema

L' estiu és sinònim d'amanides i cremes fredes, almenys al Bolet. Quan arriba la calor el que menys ve de gust es prendre menjars copiosos els quals fan que tinguem digestions pesades. Per això les amanides plenes de colors que podem improvisar amb els productes frescos de temporada; tomàquets, pebrots, nectarines, préssecs són una excel·lent proposta per un àpat geuger i ple de vitamines. 

Crec que en més d'una ocasió us he comentat que no sóc massa amant de les màquines, així que al Bolet fins fa poc només teníem un minipimer. Pel meu aniversari l'Yves em va regalar la Kitchenaid. Feia temps que em tenia enamorada el seu disseny i us haig de dir que li traiem bastant profit el Boletet i jo, encara que us confesso que no és 100% necessària. Ara, l'´ultima adquisició ha estat una batedora de gerra americana. A casa som incondicionals de les cremes fredes a l'estiu, i les calentes a l'hivern, així que fa uns dies em van entrar els 5 minuts i vam anar a comprar-ne una. A la nevera del Bolet ara, sempre, hi podeu trobar uns quants litres de gaspatxo o qualsevol crema refrescant.

Un any més la Rossilet del bloc Sugga-r ens proposa participar al seu repte #ponunaensalada amb la col·laboració de Claudia & Julia, Lafiore, Señoríos de Relleu, Un huerto en mi balcón i Vive la Fruta {del huerto a tu casa u oficina}. Des de fa uns quants dies la xarxa està plena d'amanides, i es que la Rossilet a aconseguit recopilar més de 100 amanides diferents, i això es diu ràpid, però us asseguro que no es tant senzill moure a tanta gent. 

Aquest any tampoc m'ho volia perdre, però ho he anat deixant fins l'últim moment i quasi no arribo. Són tantes les propostes que s'han presentat al repte que ja no sabia quina amanida fer. Per això he volgut fer una amanida diferent. A casa ens agrada molt l'amanida de pèsols i patates, sobretot si ha estat unes quantes hores reposant a la nevera i la mengem ben freda. En aquesta ocasió, en comptes de presentar l'amanida d'una forma tradicional, he optat per fer els dos menjars que ens agraden més a l'estiu, l'amanida i la crema. Espero Rossilet que acceptis aquesta versió d'amanida, al Bolet ens ha encantat i espero que a tots vosaltres també.


Ingredients per a 4 persones: 

2 patates grans
250 g de pèsols
1l de caldo de pollastre
Oli d'oliva
50 g de mató
100 ml de llet descremada
Sal
Pebre
Fulles de menta fresca
Daus de pernil ibèric


Preparació:

En una cassola posem el caldo de pollastre. Quan comenci a bullir, afegim els pèsols i les patates, la ceba, tot tallat a daus, i ho deixem durant 30 minuts. Un cop ho tinguem ho posem en un recipient. Afegim la llet, un bon raig d'oli d'oliva, ho salpebrem i afegim unes quantes fulles de menta, prèviament rentades, i ho passem pel minipimer fins que quedi una crema amb una textura fina, ho posem en un recipient hermètic i ho guardem a la nevera fins que estigui fred. Per últim, emplatem. En un bol posem una quantitat generosa de crema, afegim una mica de mató esmicolat, uns quants pèsols frescos, un rajolí d'oli, un polsim de pebre, uns quants daus de pernil, que prèviament haurem saltejat a la paella, i acabem decorant amb unes fulles de menta.



12 comentaris:

  1. fa una pinta bonissima aqeusta crema Judith! ara fresqueta entra sola! petons

    ResponElimina
  2. Una proposta boníssima per la rosilet! Nosaltres també avui hem ficat pèsols a l'amanida :o)
    La batedora americana va molt bé per les cremes d'estiu, es fan molt ràpid i queden més fines que amb la minipimer, oi?
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. M´encanta!!!! molt refrescat e ideal per els calorassos d´aquests dies! a totes les cremes d´aquests ultims dies els hi poso menta! Petonets maca!

    ResponElimina
  4. Soy fan de los guisantes y esta crema esta muy buena y super apetecible tanto en frió como en caliente.Una sana propuesta,
    Suerte
    Petons

    ResponElimina
  5. Ooohh!!! Quina amanida!! De luxe, Judith!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. ¡quiero una batidora americana de vaso! para mí que crecí con una en casa, más para batidos, ahora viviendo en Europa no te voy a negar que la echo en falta muchísimo, pero no me caben más cacharros, tendré que mudarme para tener una algún día, son muy prácticas y se puede hacer todo en ellas, hasta la mayonesa, y las mantequillas de frutos secos, creo que podría prescindir de la minipimer y tener una de estas... en fin que me lío... tu propuesta ideal, claro que la acepto, es otra forma de tomar las verduras coronadas por esa "ensalada de mató, guisantes y menta" simplemente perfecta para el veranito!
    gracias, mi Juju por unirte al reto ensaladero... al recetario que va!!
    besos mil y un jueves fenomenal!

    ResponElimina
  7. La batedora americana per mi es imprescindible!! Cremes, batuts, verdures picades, etc.. Va genial!!! M'agrada molt la idea que has tingut de combinar crema i amanida. Refrescant, ideal per l'estiu!! Petons

    ResponElimina
  8. Que chula tu propuesta Juju! así teneis las dos cosas en una ;) Yo tambien tengo una batidora de vaso, es perfecta para los gazpachos y los batidos de verduras y frutas. Lo de la KA, no voy a negar que es monisima, pero un trasto muy grande, me quedo con mi batidora de vaso y la de mano jeje
    Feliz verano!!!

    ResponElimina
  9. Jo amb aquesta calor també m'apunto a les amanides i a les cremes fredes. La teva proposta és genial i molt original, l'haurem de provar ;). Bon estiu!

    ResponElimina
  10. A l'hivern no hi ha cap setmana sense crema de pèsols, ens agrada molt! amb fred no l'he provat però segur que està super!

    ResponElimina
  11. Pues este no lo he hecho nunca, lo pruebo. Besos

    ResponElimina
  12. El vas americà és un aparell molt pràctic, tritura les cremes molt fines, i és ideal pels gaspatxos a l'estiu.
    M'agrada aquesta crema de pèsols, el mató i la menta li dóna un toc diferent.

    ResponElimina