>

dilluns, 9 de març del 2015

Mini gallete caprese

Per fi sembla que el sol ens ha vingut a veure, i el fred ha fet una treva. Creieu que hi ha res millor el cap de setmana que fer un aperitiu gaudint del sol? I si a sobre el pots fer acompanyat de bona companyia ja és perfecte.

Ja fa un temps que vaig publicar al bloc uns mini galletes de formatge i fruites del bosc. Aquests els he repetit en més d'una ocasió, són molt fàcils de fer i sempre agraden, però aquest cop us proposo una versió salada. Al Bolet els tomàquets cirerols ens agraden molt, i no en falten mai, així que en un tres i no res el Boletet i jo hem preparat aquest aperitiu per poder-lo acompanyar d'unes patates xips i unes olives, uns clàssics que mai falten als aperitius del Bolet.

I vosaltres? Què considereu que no pot faltar en un bon aperitiu? Mentres us ho penseu, i si us animeu ho comenteu, us convido a que feu aquesta recepta i que li doneu tantes alternatives com vulgueu, ja veureu com no falla i agrada a tothom i a sobre té molt de joc.

Bona setmana a tots! 


Ingredients per a 16 uts.: 

1 paquet d'obleas 
200 g de formatge cremós a les fines herbes
200 g de tomàquets cirerols de branca
Olives negres sense pinyol
50 g de mozzarella
Alfàbrega seca
Oli d'oliva verge
Sal


Preparació:

Preescalfem el forn a 180º. En una safata disposem les masses d'obleas -jo he emprat les de La cocinera-, untem el centre generosament amb formatge cremós a les fines herbes, posem els tomàquets cirerols, prèviament rentats, sencers. Tallem les olives negres i la mozzarella en trossos petits i ens disposem uns quants sobre la preparació anterior. Dobleguem cap el interior la part perimetral amb l'ajuda dels dits i la pintem amb l'ou batut. Acabem tirant una mica d'alfàbrega picada seca, un polsim de sal i un raig d'oli d'oliva verge. Posem la safata al forn i les deixem durant uns 10-12 minuts, aproximadament, o fins que veiem que el perímetre ja s'ha daurat. Es poden degustar immediatament o un cop s'hagin refredat a temperatura ambient. 



12 comentaris:

  1. M'encanten! Les faré segur amb l'Aina. Impossible menjar-ne només una!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. quina bona pinta! és ideal per un aperitiu entre amics!! o per un sopar informal!! bonissim! petons

    ResponElimina
  3. Adorei ficaram tão lindas e tem tudo para me agradar
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  4. OOOhhhh...preciós i deliciós!!! Apunta't queda!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Que ricas y sencillas para preparar con los chicos ;) Un besazo!!!

    ResponElimina
  6. Quina pintassa!! aquestes obleas són súper socorregudes, jo les utilitzo per fer mini quiches i triomfen. M'apunto aquesta proposta per un vermutet al sol, ja m'hi he imaginat i tot, i si, les patates i les olivetes que no faltin! un petó!

    ResponElimina
  7. Que ricos bocados y es verdad que estas obleas quedan genial, las aprovecho para hacer mini pizzas
    Feliz dia
    Bss

    ResponElimina
  8. No poden faltar amics per un bon aperitiu! I una mica de sol i unes tapetes... Tot i que a París sempre em toca portar truita de patates, que sino hi ha molta decepció!
    Delicioses i molt espavilades les mini caprese!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  9. Veient la foto pemso que serà un comenar i no parar, molt bona idea
    Muas

    ResponElimina
  10. Con estas obleas tan versatiles siempre quedan buenos bocados,como esta propuesta tuya que sera visto y comido en un plis plas.
    petons

    ResponElimina
  11. Què fàcil de fer i què resultón queda! Boníssims!
    Bon cap de setmana!
    Marta

    ResponElimina
  12. Un aperitivo estupendo, con el hambre que tengo!

    ResponElimina