>

dilluns, 23 de març del 2015

Torrades de santa Teresa amb raïm i formatge

Us he comentat en moltes ocasions que em sento afortunada i un dels motius és que a casa mai ha faltat menjar. Però, tot i això, us asseguro que una de les coses que no suporto és llençar menjar. Al Bolet som molt fans del reciclatge d'aliments i una bona mostra és la recepta que avui us proposo: les torrades de santa Teresa.

Aquest mes a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer un dolç típic de Setmana Santa. Una simple barra de pa del dia anterior es pot arribar a convertir en una delícia per esmorzar o berenar. Partint de la recepta base, si us animeu, podreu fer volar la vostra imaginació i acabant-la de completar amb els ingredients que més us agradin, en aquest cas he optat per fer acompanyar les torrades de Santa Teresa amb formatge fresc i raïm.

Moltíssimes gràcies a tots els que participeu a Memòries d'una cuinera amb els reptes que us proposem. Recordeu que teniu de temps fins el dia 31 per deixar-nos les vostres receptes. Vinga, a veure si aconseguim fer un bon recull entre tots.


Ingredients:

1 barra de pa del dia anterior
Sucre
1 ou
Canyella en pols
Raïm
Formatge fresc
Farigola
Mel de taronger
1L de llet
Oli d'oliva


Preparació:

Agafem la barra de pa i la tallem a llesques d'un centímetre, aproximadament. Les posem en una safata i tirem la llet. Ho deixem reposar durant unes 12 hores. Transcorregut aquest temps, batem l'ou i posem les llesques de pa, que prèviament teníem amb la llet. A continuació, en una paella, posem un bon raig d'oli d'oliva i quan aquest estigui ben calent fregim les llesques de pa per les dues bandes. Per servir, muntem en un plat les torrades, tirem un polsim generós de sucre i de canyella i, a sobre, posem el formatge fresc, el raïm, prèviament net, i acabem decorant amb mel de taronger -o la que més us agradi- i unes quantes flors de farigola.



18 comentaris:

  1. Una presentació fantàstica! Queda un plat molt de festa, amb regusts originals. Molt bones!
    Marta

    ResponElimina
  2. Una combinació molt original, i ha d'estar bona,bona!

    ResponElimina
  3. vamos, lo que viene siendo casi una torrija..
    ahora para semana santa haremos algunas en casa :)
    un besito

    ResponElimina
  4. Quina bona idea aquest acompanyament! Jo aquest any encara no n'he fet, però no deixaré passar l'ocasió i així participo a Memòries.
    Clara

    ResponElimina
  5. que bones que són i que vicioses!! el toc de fruita trobo que li va genial! petons

    ResponElimina
  6. Et pots creure que no n'he fet mai? però abans del dia 31 això canviarà segur! aquest acompanyament que ens proposes li ha d'anar com anell al dit ;). Un petó guapa!

    ResponElimina
  7. Ja fa dies que les vaig veient a diferents blocs i jo... no n'he menjat mai!!!!! M'hauré de decidir a fer-les i aquestes t'han quedat fantàstiques!! Que bones amb la canyella, el formatge i els raïms!!
    Petons

    ResponElimina
  8. MMmmmm....una delícia! Llàstima que jo no en preparo a casa....només m'agraden a mi!! Me guardo la recepta!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Una buena propuesta y original,me pasa como la Olga en casa solo me gustan a mi.
    peto

    ResponElimina
  10. Una combinació molt original! I veig que cadascú té la seva recepta i totes tenen molt bona pinta... Hem fet una prova però hem fracassat (les fotos... no la recepta!). Sort que dius que tenim fins al 31, així podrem tornar a començar el proper diumenge!!!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Ja ho diuen, que uvas y queso saben a beso. La foto es molt maca, firmo a que el gust i la combinació és encara millor!

    ResponElimina
  12. ¡Que pintaza!

    En cuanto he visto la foto he pensado aquello de que "uvas y queso saben a beso", aunque ya veo que no soy la única que lo ha pensado ¡han quedado superapetecibles!

    B7ssss

    ResponElimina
  13. Qué bocado más rico! El queso con la uva es de mis combinaciones favoritas! Una delicia

    ResponElimina
  14. Una absoluta delicia. Queso y uvas saben a beso. :-)
    Bona setmana santa!

    ResponElimina
  15. Dono fe de que feien moooooolt bona pinta!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  16. Rico y original!! Me gusta.
    Feliz semana
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina