>

divendres, 5 de desembre del 2014

Micro-verdures amb reducció de vermut

Fa uns dies que el Tió li va enviar una carta al Boletet perquè l'anés a buscar al bosc aquest cap de setmana. Us podeu imaginar els nervis que tenim tots des de llavors. Cada dia, el Boletet, ens pregunta quants dies queden per anar-lo a buscar, però sembla que des de que hem començat a menjar la xocolata del calendari d'advent, que li ha regalat la súper padrina, el temps passa més ràpid. Sense adonar-nos en el gran dia ja ha arribat i demà mateix l'anirem a buscar, esperem tenir sort i que no s'amagui massa.

Al Bolet, des de fa uns quants anys, l'Yves i jo escollim un dels dies de Nadal per fer una petita festa a casa amb el iaio, els avis, la família Llàbiro i el padrí del Boletet per fer cagar el Tió. Aquest ha estat alimentat com mana la tradició, uns quants cops al dia durant unes setmanes, així que quan el gran dia arriba, el Tió té la panxa ben plena de regals i ja està preparat perquè petits i grans el fem cagar. 

Us haig de confessar que cada any que passa és una mica més difícil. Els més petits de la casa pensen més i veuen coses que no els hi quadren però, per sort, la il·lusió pot més que la raó i la màgia del moment no es perd. A casa nostra el que més gaudia amb el Tió era el nostre pare i encara avui segueix passant, així que ja us podeu imaginar que les festes de Nadal les esperem tots amb molta il·lusió.

Avui us proposo una recepta molt senzilla que espero que us agradi. Aquestes verdures són ideals per acompanyar qualsevol tipus d'au o carn que tingueu pensat cuinar, o simplement, servides com aperitiu són delicioses, només les heu de servir en petites porcions, juntament amb una copa de cava, i ja veureu com els vostres convidats. Ja m'explicareu si algú de vosaltres s'anima a fer-les.

Molt bon cap de setmana a tots, gaudiu del dilluns festiu que tenim i la propera setmana ja us explicarem si hem trobat el Tió!  


Ingredients per a 10 uts.: 

100 g de micro-pastanagues
100 g de micro-raves
200 g de patates mini
Olives negres sense pinyol
100 ml de vermut
2 c/s de sucre
Sal
Oli
Pebre
Sal


Preparació:

Pre-calentem el form a 180º. Agafem les micro-verdures, les rentem, els hi tallem la part verda sobrant i les reservem. Rentem les patates petites i les posem en una cassola amb aigua bullint i les deixem uns 10 minuts. Un cop transcorregut aquest temps, les escorrim i les reservem. En una paella afegim un bon raig d'oli i sofregim les micro-verdures, un cop estiguin roses, afegim el vermut i el sucre i deixem reduir un parell de minuts. A continuació en una safata per anar al forn posem un bon raig d'oli d'oliva, les patates que hem bullit prèviament tallades per la meitat, les olives negres i les micro-verdures juntament amb la reducció de vermut, ho sal-pebrem i ho posem al forn durant 10 minuts més. Ho retirem del forn i abans de servir afegim uns quants micro-brots per decorar.



10 comentaris:

  1. Ojalá que cada navidad, sea tan llena de vida y cariño como la que mereces, que el peque disfrute de cada momento rodeado de esa familia genial, de tu abrazo y estas delicias que siempre nos dejas.

    Un abrazo enorme con mi mejor vibra!!
    Rústica.

    ResponElimina
  2. A casa nostra també alimentem al tió durant setmanes per tal que ens cagui moltes coses! Es una de les coses més maques del Nadal! I aquestes micro verdures han de ser fantàstiques, ben originals! Un petó!

    Les receptes que m'araden

    ResponElimina
  3. Es una tradicion que siempre gusta seguir cuando hay niños pequeños.Es la magia de las fiestas¡
    Estas microverduras pintan muy bien asi en el horno,
    Bon cap de setman-pont
    Petons

    ResponElimina
  4. Molt bona pinta fa aquesta safata de verduretes!
    I si quina il.lusió compartir tradicions com el tió tot i que et puc dir que quan la polyanna diu al cole que un tronc ha de fer caca reagals la gent la mira amb cara interrogativa :o)
    Segur que el trobareu!!!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. la fantasia atrapa molt més que tot allo que no lliga.... i aquesta reducció de vermut crec que també ens atraparà....fantàstica

    ResponElimina
  6. Però quina monada de microverdures i quina pinta més bona!! Un acompanyament de Nadal fantàstic!! Sort amb aquest tió...
    Una abraçada,

    ResponElimina
  7. LA ilusion nunca hay que perderla, ni a'un cuando somos grandes!! hay que mantenerla
    Una delicia estas verduras con el toque de vermouth

    ResponElimina
  8. Aquestes verdures son ideal per acompanyar qualsevol plat d´aquestes festes, el verd mai a de faltar a la taula com la ilusió, a casa ja tots grans i estem com a nens petits!!!Petons

    ResponElimina
  9. El vermut li ha de donar un toc molt especial. M'encanta la idea.
    A veure si ja heu trobat el Tió.
    Un petonàs

    ResponElimina
  10. Que tengas unas muy felices fiestas y un próspero año nuevo!
    Besos, Carmen

    ResponElimina