Últimament sembla que tinc el bloc un xic abandonat, però us asseguro que no és la meva intenció ni molt menys. Sabeu que fa un temps m'havia proposat publicar un cop a la setmana, però aquestes últimes setmanes el temps ha passat volant i sense adonar-me ha passat més del que m'agradaria entre publicacions, i tot es degut a la feina. No se si us heu adonat, però sembla que a la que s'acosta Nadal el món s'hagi d'acabar i tothom ho vol tot per abans de festes o, almenys, sembla que ho haguem de deixar tot un xic més lligat.
Així doncs us haig de confessar que últimament els caps de setmana no em ve massa de gust cuinar plats molt elaborants, així doncs amb el meu súper ajudant, el Boletet, solem fer àpats lleugers, ràpids i complerts per poder gaudir un xic més del temps que tenim per passar plegats.
Crec que en algun altre post ja us havia comentat que l'escalivada és una recepta comodí que mai falta al Bolet. Tant l'Yves com jo en som molt fans, i no fa falta que us digui que el Boletet també s'ha sumat al grup, oi?. És una recepta senzilla que la podem fer al forn, al foc o fins i tot al microones si no disposem de molt de temps, i us asseguro que és ideal per improvisar un bon plat. Per això aquest mes a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer una recepta amb escalivada, un plat típic que és molt versàtil i us permet molt joc a la cuina. Ja tenim unes quantes receptes i us animem a que ens en deixeu les vostres propostes per poder fer un bon recull, recordeu que teniu de temps fins el proper dia 28, vinga que us queda molt poquet!
Espero que us agradi aquesta torrada que avui us proposo. Si us animeu a fer-la estic convençuda que la combinació de dolç i salat us agradarà i a part és ideal per acompanyar-la d'un bona copa de vi. No us sembla que pot ser una bona manera d'obrir la gana per aquests àpats que ens esperen? Espero que us animeu a fer-la, al Bolet ens va encantar!
Ingredients (6 uts.):
1 pebrot escalivat
1 albergínia escalivada
1/2 botifarra negra amb ceba
Tomàquet de branca per sucar
Oli d'oliva verge
Formatge de cabra de rulo
Camagrocs deshidratats
Sucre
Preparació:
agafem el pa i fem llesques d'un centímetre de gruix, aproximadament. A continuació suquem el tomàquet i tirem un bon raig d'oliva. Posem una base de pebrot i albergínia escalivada. A continuació marquem a la graella uns talls de botifarra i els col·loquem a sobre de la torrada juntament amb un tall de formatge de cabra. Per últim tirem un polsim de sucre per sobre del formatge i amb l'ajuda d'un bufador el caramel·litzem. Acabem decorant amb uns quants camagrocs esmicolats.
A casa també som molt fans de l'escalivada, i sobretot jo! hehehe així que aquesta proposta que ens portes amb la botifarra negra, el formatge i els bolets, m'encanta!!
ResponEliminaUna abraçada guapa!!
quina bona combinació
ResponEliminaHa de ser molt bona, aquesta torrada!! En faria un bon mos! Aquest mes no sé si arribaré a temps pel repte... aix....! Ho intentaré!
ResponEliminaDoncs t'haig de reconèixer que quan has dit combinació dolç i salat, amb escalivada i botifarra negra, m'he quedat una mica pensatiu, però veient el resultat, i la pinta que fa, només puc dir que olé!
ResponEliminaI tens raó, pels vols de Nadal tot s'accelera, així que paciència i ànims!
Petons!
Muy buena combinacion esta tostada, ademas el dulce-salado que lleva mola¡
ResponEliminaPeto
Unes torradetes ben apanyades i ben bones a més!
ResponEliminaNosaltres també sembla que tothom vulgui que tot el que està esperant desde fa mesos alguns cops estigui acabat pel 20/12!!!
Una abraçada
Palmira
Comi botifarra quando estive de férias em Tarragona na casa do meu irmão e adorei
ResponEliminaFicou uma maravilha apetece mesmo comer
bjs
Què original aquesta combinació dolç-salat! m'agrada força, tot i que jo no menjo botifarra negra... però fins i tot sense ha de ser una torrada de luxe!! un petó!
ResponEliminaUna bruscchetta boníssima per un sopar informal de cap de semana. Petons1
ResponEliminaAna
Molt bona!!! aquesta dolçor m´agrada trobar-la amb moltes torrades amb la ceba, mermelada i ara el polzim de sucre al formatge genial. Petonets
ResponEliminaMolt bona combinació de sabors, el toc del sucre mmmm... Una copeta de vi i a gaudir!!
ResponEliminaBon cap de setmana
No faré comentaris d'abandonament de blocs...
ResponEliminaEl secret de la teva cuina és l'ajudant!;)
Molts petonets.
mmm... ideal per un sopar de divendres davant una bona peli... una combinació ben bona!
ResponEliminaHe fet una ullada a la recepta de xarrup d'escaliva i m'ha encantat la presentació! Ideal per les properes festes, per donar al dinar un toc "d'alta cuina". Una abraçada ! Anna de retallsdecuina.cat
ResponEliminaNo he menjat mai l'escalivada amb butifarra negra, i ben bona que ha de ser, ha tastar-la ben aviat! Un petó!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden