>

dijous, 25 de desembre del 2014

Trufes

Quan el Boletet va fer 3 anys, el iaio li va regalar un llibre fantàstic que es deia El món meravellós dels meus 3 anys, de l'editorial Fleurus-Panini. Ell durant tot aquest temps la anat fullejant quasi cada dia. És un conte molt complert, on hi han a part de contes, trucs, cançons i fins i tot receptes. Des de el primer dia que el té hem llegit tots els contes i fins i tots ens hem atrevit a fer un Mr Potato casolà, però hi havia una cosa que teníem pendent: les boletes de xocolata, o altrament dites trufes. 

Aquest mes a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer trufes, un dolç ideal per les sobretaules de Nadal. O no ens direu que durant aquestes festes les sobretaules no s'allarguen quasi bé fins l'hora de sopar? Nosaltres tenim la sort de compartir les festes amb les nostres famílies, i els àpats són tant llargs que quasi be s'ajunten els àpats.

El Guy, el meu sogre, és un enamorat de les trufes, i fa anys que li deia que ja li faria de casolanes, i finalment així ha estat. El Boletet va decidir que havia arribat l'hora de fer la recepta de boletes de xocolata que sortia al seu llibre dels 3 anys, així que ens vàrem posar a embrutar-nos les mans i vam aconseguir fer les trufes. El resultat? Un pecat facilíssim de fer ideals per els amants de la xocolata. 

Molt bones festes a tots. Aprofiteu aquests dies per gaudir de totes aquelles persones que estimeu i no oblideu que amb un bon àpat les festes es gaudeixen millor. L'Yves, el Boletet i jo us desitgem molt bon Nadal, Sant Esteve, Cap d'any, Reis i el que faci falta. I, sobretot, no oblideu que, a vegades, un petit detall fet amb amor, val més que qualsevol altre regal.


Ingredients per a 30 uts.: 

250 g de xocolata per postres
2 rovells d'ou
125 g de mantega
125 g de sucre glaç
1 c/p de essència de vainilla
1 c/p de rom
Cacao en pols


Preparació:

En una cassola posem la xocolata i la mantega tallades a trosets i a foc lent la desfem. Un cop desfeta la retirem i la posem en un bol. Afegim el sucre glaç tamisat, l'essència de vainilla i el rom i barregem fins obtenir una mescla homogènia. Posem la barreja en un bol i la deixem refredar durant una hora a la nevera. Un cop transcorregut aquest temps agafem porcions de la mida d'una nou i fem boletes i les arrebossem amb el cacau en pols. és aconsellable que les guardeu a la nevera i un cop les vulgueu consumir les treieu uns 10 minuts abans i les deixeu a temperatura ambient.


2 comentaris:

  1. i que bones que son les trufetes casolanes oi? ideal per acompanyar els apats de les festes! petons i molt bones festes guapa

    ResponElimina
  2. Boníssimes i la veritat és que porten menys feina del que podria semblar sinó fossin així d'addictives... ;D
    Bon Any!!
    Una abraçada

    ResponElimina