>

dijous, 13 de novembre del 2014

Pastís de prunes vermelles i espècies

Moltes vegades hem pogut llegir que l'esmorzar és un dels àpats més importants del dia. Segons diuen es deu a què després d'haver estat dormint i no haver ingerit cap aliment durant hores, el cos humà necessita activar-se amb l'ajuda d'un primer àpat complert. Però si us haig de ser sincera, a casa l'esmorzar és dels àpats que menys importància li donem, i no pas perquè no ens agradi o no el considerem prou important, sinó que entre setmana amb prou feines tenim temps per llevar-nos a primera hora, arreglar-nos, esmorzar alguna cosa ràpida, arreglar la casa, portar el petit a l'escola i anar a treballar. Així doncs entre setmana al Bolet no complim amb aquest àpat complert que ens ha de donar energia suficient per començar el dia. 

Però el cap de setmana és ben diferent! El divendres a la tarda, el Boletet i jo aprofitem per fer alguna cosa dolça per esmorzar dissabte i diumenge: un pastís, unes magdalenes, unes galetes, una melmelada… Tot depèn de la inspiració i, sobretot, del que el Boletet li ve de gust en aquell moment. Però últimament els pastissos s'han convertit en l'estrella del Boletet, i és que des de què la mama té la màquina màgica amb números, no ens podem resistir a fer una recepta d'un pastís esponjós amb menys de 10 minuts! 

La recepta d'avui porta prunes, i la combinació de les espècies, amb l'acidesa d'aquestes combina a la perfecció. És una recepta fantàstica per gaudir d'un bon esmorzar. Si a sobre ho podeu completar amb un suc de taronja recent espremut, un iogurt o una beguda calentona per rematar-ho ja és la bomba! Tant de bo tots els dies poguéssim gaudir dels esmorzars que fem el cap de setmana al Bolet, però mentre segueixi sent un xic mandrosa veig difícil sacrificar 20 minuts de son per esmorzar tranquil·lament entre setmana. 

I vosaltres? Sou dels que feu un bon esmorzar entre setmana o, com la família Bolet, només pareu la taula el cap de setmana? 


Ingredients: 

250 g de sucre morè
400 g de farina
125 ml d'oli de gira-sol
200 g de nata per muntar
100 ml de llet
3 ous
Essència de vainilla
5 pebres
Canyella
50 g de mantega
1 sobre de llevat tipus Royal
8 prunes vermelles madures
Sucre glacé
25 g de sucre llustre


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol, la nata, unes gotes d'essència de vainilla i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim la llet, una mica de canyella en pols, un polsim de barreja de 5 pebres recent molts i ho incorporem. Posem les prunes tallades a un bol amb 100 ml d'aigua al microones durant 2 minuts, les traiem i les colem. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli, a continuació afegim els trossos de pruna, posem la mantega tallada a daus i empolsem generosament am sucre i una mica de canyella en pols i ho posem al forn durant 55 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient i abans de servir tirem sucre glacé per sobre. 



17 comentaris:

  1. Nosaltres depén del dia, tot i que sempre miro de que esmorzem una mica, que és cert que va molt bé i el cos t'ho demana i sembla que amb el temps molt més! Abans era incapaç de menjar res just després de llevar-me, no tenia gens de gana, però ara, em llevo amb una gana horrorosa! hahaha Això sí, no sempre tenim coses tant bones com aquesta que vau preparar, perquè quina pintassa Judith! Ara mateix me l'apunto i aquest cap de setmana a veure si la faig, perquè es veu deliciós!!

    A veure què prepareu demà ;)

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  2. Eu que adoro ameixas ia adorar esse maravilhoso bolo
    bjs

    ResponElimina
  3. Naltros només esmorzem junts el cap de setmana...i aquest pastís és perfecte per compartir en un d'aquests àpats!!! Petons!

    ResponElimina
  4. El meu home i el nen si que esmorzen junts pero ho fan mentre jo em dutxo, així m'evito tentacions! jejejej Que ells encara que mengin aquestes delicies cada dia no s'engreixen i jo nomès me les puc permetre els diumenges... Aquest pastís és dels que més m'agraden, amb fruita i espècies, ha de ser totalment deliciós! amb el que a mi m'agraden les especies a la rebosteria... apuntat a pendents imminents! Un petó Judith

    Les receptes que m'araden

    ResponElimina
  5. M'encanten els bizcochos amb fruites. Jo com tu vada setmana cau alguna cosa... Encara que els meus son més de galetes principes o entrepà! Això si, a l'hora de fer-lo no em falten ajudants!

    ResponElimina
  6. Solo lo podemos hacer el fin de semana juntos.Pero estas delicias no las preparo para desayunar y deberia de hacerlo,pero no tengo costumbre.
    Pero si me lo pones asi de rico si que pillo.
    petons

    ResponElimina
  7. Es verdad, solo lo dejamos para el fin de semana y me gusta tener algo dulce casero como este rico bizcocho
    Buen finde
    Bss

    ResponElimina
  8. Doncs a casa depèn molt de la setmana, perquè tenim horaris que van canviant, però quan coincidim en horaris, si que seiem a taula tots tres a esmorzar. I el cap de setmana, no falla, un bon esmorzar i a gaudir! I molt més si és amb un pastís tan espectacular i bo com aquest, impossible ressistir-se!

    Bon cap de setmana família!

    ResponElimina
  9. Quina pinta més bona té aquest pastís!
    A casa parem taula cada dia perque és l'únic àpat del dia que podem fer tots 3 junts, tot i que alguns matins és senzillet com granola cassolana que es conserva molt bé o gofres congelats (que hagin sobrat d'un cap de setmana) o del pastís que fem els dimecres quan la nena no té classe.
    Es el meu moment preferit així que m'aixeco una mica més d'hora per gaudir-ne :o)
    Bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  10. De tant en tant si que en faig per casa i jo esmorzo, intento esmorzar salat, les meves torrades integrals i gall d. indi però de tant en tant un tros com el teu és un festival. Petonets macos

    ResponElimina
  11. Adoro las tartas de fruta y las ciruelas negras me encantan... así que tu propuesta me parece de 10!
    Besos y buen domingo!

    ResponElimina
  12. Com dóna de si la maquineta dels números, eh?? sens dubte començar el dia amb un pastís com aquest és tot un premi, encara que només sigui el cap de setmana. A nosaltres ens passa el mateix, que hi farem!! un petó guapa!

    ResponElimina
  13. Nosaltres entre setmana esmorcem rollo "campi qui pugui", pero el cap de setmana es una altre historia.... Som d'entaular-nos fins tard. El pastis te una pinta estupenda! Petons

    ResponElimina
  14. Entre setmana costa entaular-se, anem massa de bòlit!
    Però tot i així, per degustar un pastís com aquest, segur que trobaria un momentet, je je je...

    ResponElimina
  15. Entre setmana casa nostra és com un selfservice, cadascú de nosaltres campa a la seva. Sort dels caps de setmana.
    Cocs i pastissos com aquest ajuden a fer els caps de setmana ben dolços i que la família tingui ganes de ser-hi
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Tant de bo poguéssim esmorzar cada dia com els caps de setmana! Us animo a que en feu un (o dos) més durant el cap de setmana i el congeleu en porcions! Normalment queden molt bons, un cop descongelats! Aquest pastís fa molt bona pinta! I la foto, molt maca :)
    Marta

    ResponElimina
  17. Con ciruelas, vaya delicia y sobre todo entre semana ;)
    Besos

    ResponElimina