>

dimecres, 29 d’octubre del 2014

Panellets V

Tot i que no ho sembli, estem quasi a punt d'entrar al mes de novembre i, com mana la tradició, arriba un dels dies que més ens agrada al Bolet, la Castanyada. Tot i que fa anys que des del continent americà ens bombardegen amb Halloween al Bolet seguim mantenint les tradicions i a casa les carbasses, els fantasmes i les calaveres les deixem per un altre dia.

Aquest dissabte vam fer un dinar amb els Longmingues a la casa pairal de la família Fos-Llopart, una casa espectacular al mig de les vinyes de Vilafranca, on els nens es van poder divertir de valent i els pares ens vam posar al dia. 

Com que el Fos és un seguidor fidel d'El món de juju, cada cop que anem a casa seva el Boletet i jo ens oferim per portar les postres, i més des de què "la mama té la màquina de fer pastissos".

Aprofitant que a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer panellets, les postres d'aquest dinar entre amics estava clar quines havien de ser. El Boletet tenia clar que els panellets de Lacasitos no hi podien faltar dins de l'assortiment, i així va ser, però per variar una mica els sabors de sempre,com ja va sent habitual en aquest bloc, aquest any ens vàrem decantar per fer els panellets que avui us proposem. El que més èxit va tenir va ser el de mojito, encara si voleu el meu consell no deixeu de fer el de cacau i taronja confitada, és la bomba!

Aquest mes a Memòries d'una cuinera us deixem una mica més de temps per a poder deixar-nos les vostres receptes al bloc. Teniu de temps fins el proper dia 1 de novembre i el recull el publicarem el dia 3. La xarxa ja està plena de panellets i fan molt de goig, a veure si entre tots aconseguim fer un bon recull.

Bona Castanyada a tothom!!!! 


Ingredients: 

1/2 kg d'ametlles en pols

350 g de sucr
e
150 ml d'aigua mineral

1 clara d'ou

Rom blanc
Colorant alimentari verd
Colorant alimentari vermell
Fulles de menta fresca
Cacau en pols

Sucre llustre
Confitura de mores
Aroma de vainilla
Taronja confitada
Suc d'una llima
Suc de mitja taronja
Almívar de llet

Preparació: 

A una cassola, barregem l'aigua i el sucre. Ho posem a foc mig fins que arrenqui el bull i ho deixem bullir fins aconseguir textura de xarop. A continuació, aboquem les ametlles en pols i remenem sense parar amb una cullera de fusta de 2 a 5 minuts més, fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar. Incorporem a la mescla la clara d'ou sense muntar i ho barregem bé. Deixem reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores (Nosaltres la vam deixar tota la nit). Un cop la volem treballar, l'haurem de deixar a temperatura ambient durant mitja hora, per poder treballar millor.
 

Panellets de cacau i taronja:

Agafem una porció de massa, hi afegim una cullerada de postres plena de cacau, unes gotes de suc de taronja i ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia.  Formem petites boles i els hi donem forma quadrada. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb cacau en pols i afegim un tros de taronja confitada.


Panellets d'almívar de llet i cacau:

Agafem una porció de massa i afegim una cullerada de postres plena de cacau. Formem petites boles, i fem una mica de pressió amb el dit. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb cacau i afegim l'almívar de llet.
 

Panellets de mojito: 

Agafem una porció de massa, hi afegim unes gotes de rom, una mica de suc de llima i una mica de menta tallada a trossets molt petits i ho barregem bé fins obtenir una mescla homogènia. Formem petites boles i les arrebossem amb sucre llustre. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). 

Panellets de mores i vainilla:

Agafem una porció de massa, barregem un parell de cullerades de postres de melmelada de mores i unes gotes de colorant alimentari vermell. Formem petites boles i fem una mica de pressió amb el dit. Els col·loquem al damunt d'una safata -prèviament pintada amb mantega o amb paper- . Els enfornem a 200ºC  fins que quedin rossos (uns 5 minuts). Un cop els traiem, els arrebossem amb sucre llustre i afegim la confitura de mores.



11 comentaris:

  1. ooohhh jo em quedo amb els de mojito!! aquest any volia fer tot de panellets de coctels, pero al final estic massa liada i no tinc temps!! segur que han d'estar bonissims! petons

    ResponElimina
  2. Panellets novedosos, bonics, capritxosos i originals! Com m'agraden! no sabria amb quin quedar-me! així que, un de cada si us plau!! Petonets

    ResponElimina
  3. Quins panellets més originals!
    Així m'agrada, conservant tradicions :o) Avui la Polyanna li van parlar d'halloween unes amigues seves i ella les va mirar i em va demanar si això era com la castanyera (si així ho diu ella :o)
    Una abraçada
    Palmira

    ResponElimina
  4. Que macos i que bons que han d'estar Judith! M'han encantat, me'ls anoto per fer-ne, que ja en tinc ganes!! ;P

    Un petonet bonica!

    ResponElimina
  5. La mama té una màquina que té números!;)
    Mira que feia bona pinta la safata, no els vam tastar però per compensar vam tenir un súper pastís!:DDDD
    Molts petonets.

    ResponElimina
  6. Què rebonics us han quedat!!! i no dubto que bons segur...!

    ResponElimina
  7. d'autentic profesional... i segur que deliciosos...!

    ResponElimina
  8. Uns panellets preciossos, no sabria quin triar! Un petó maca,

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina