>

dilluns, 15 de setembre del 2014

Pastís fresc de formatge i mores

Aquests dies, si passegeu pel bosc, us trobareu que els esbarzers estan plens de mores madures. Nosaltres fa uns dies què en vam collir uns quants quilos i el Boletet i jo vam estar pensant en les possibles receptes que podríem fer. El Boletet tenia clar que havíem de fer quelcom dolç, així que una de les receptes que vam decidir va ser aquest pastís que avui us presentem. 

El que més ens va agradar d'aquest pastís va ser el color que va quedar -hauríeu d'haver sentit el Boletet com cridava mentre canviava el color- i el gust natural a mora que tenia. La combinació de formatge i mores és boníssima i gens empallegosa, així que són unes postres perfectes per acabar un bon àpat, a part de ser senzill de fer.

Avui és un dia molt especial, el primer dia d'escola del Boletet. Aquest any ja fa P4 i està molt emocionat perquè ell i els seus amics ja no són els més petits de l'escola. Després de tants mesos de vacances, totalment incompatibles amb les dels pares i havent de demanar ajuda als avis, tot torna a començar; les mandretes al llevar-se, la il·lusió d'aprendre coses noves, compartir confidències i jocs amb els amics i un munt de coses més que, segur, faran que aquest any sigui especial. 

Com us he comentat en alguna ocasió, el Boletet és el meu ajudant a l'hora de fer les fotos, encara que no sé si m'ajuda o fa que em doni més pressa a fer-les, si em descuido allò que estic fotografiant no dura ni 5 minuts. Com podeu apreciar a la foto el Boletet em va ajudar a fer d'estilista per aquesta recepta, encara que en realitat, us ho haig de confessar, el que estava fent era pispar les mores, que li encanten! 

Avui és un dia especial, així que un cop més el Boletet és el protagonista del bloc, juntament amb la recepta. Molt bon inici de curs a tots els estudiants, petits i grans, i espero que aquesta recepta us serveixi a tots per endolcir l'inici d'un nou curs escolar.


Ingredients : 

200 ml llet
400 g de formatge tipus Philadelphia
250 g de formatge mascarpone
175 g de sucre
200 g de galetes tipus Digestive
100 g de mantega
6 làmines de gelatina
250 g de mores
25 g d'avellanes
Fulles de menta
Mores per a decorar


Preparació:

Triturem les galetes i les avellanes, amb l'ajuda d'un robot, fins que quedi ben fi i barregem amb la mantega desfeta -1 minut al microones o al bany Maria-. Un cop tinguem una barreja homogènia fem la base del pastís col·locant la pasta en un motllo i assegurant-nos que quedi ben premsada, i la deixem refredar durant una hora a la nevera. 

En un bol posem la llet, els formatges, el sucre i els 250 g de mores i ho triturem amb l'ajuda d'un robot fins obtenir una barreja homogènia i sense grumolls. Posem la barreja en una cassola i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim 6 làmines de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim la crema de formatge al motllo on hem preparat la base i deixem que qualli durant un mínim de 5 hores.

Acabem decorant el pastís amb unes quantes mores i unes fulles de menta.



22 comentaris:

  1. Qué rico se ve!! Yo este año no tengo moras... qué pena!! Besos.

    ResponElimina
  2. Quina pinta més bona i si a més és amb mores recent collides per vosaltres, encara ha de ser molt millor! Un inici de curs ben dolç i bo, sens dubte!! ;)

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  3. Ficou linda e com amoras esta com certeza uma delicia
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  4. Uauuu! a de ser delicios! quin color mes maco. He d, anar de nou a buscar mores la setmana vinent. Apuntat. petonets

    ResponElimina
  5. Ostres quin senyor pastís!! No m'estranya que tinguis al Boletet d'ajudant, amb aquestes coses tan bones que fas, qui no voldria ser-ho!

    Petons!

    ResponElimina
  6. bonissim el toc de mora! a més que estem a l'epoca de l'any! petons

    ResponElimina
  7. Como me gustan las tartas de queso y que rico te ha quedado
    Bss

    ResponElimina
  8. Que buena pinta tiene y el Bolet esta claro que es buen ayudante y no se lo quiere perder¡¡
    Bienvenida a la normalidad
    petons

    ResponElimina
  9. Que bo!!!!! A mi m'encanten les móres, i sempre en tinc de congelades. Aquest any, però, no ha sigut una bona temporada. Gairebé ni les he vist!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. uau! Quina bona pinta, Judith! Justament, ahir també vaig fer unes postres amb móres, però diferents de les teves i muntades en got. Aquest pastisset té una pinta exquisida. Petons!

    ResponElimina
  11. Judith, aquest pastís entre les mores acabades de collir i l'ajudant de cuina que tens, segur que devia ser deliciós!

    ResponElimina
  12. Oh!, que suerte encontrar tantas moras, yo este año no he salido a cogerlas y ni te imaginas lo que me hubiese gustado. Este finde estuvimos en la sierra y se veía desde el coche unas zarzas con moras grandisímas, pero estaban al lado de un barranco y no me dejaron ir a por ellas. Ahora además que veo tu tarta si que me iba ahora mismo a por ellas. Te ha quedado además muy bonita adornada.
    Esa manita... como crece!

    ResponElimina
  13. És veritat que us va quedar un color morat preciós!
    I la combinació del formatge amb les móres és sensacional.

    ResponElimina
  14. Té una pinta espectacular, i estic segura que és deliciós! entenc totalment el teu ajudant... jo tampoc em podria estar d'anar agafant mores ;). Un petó!

    ResponElimina
  15. Té molt bona pinta i amb aquest ajudant de cuina no es d'extranyar que et sortís bó. Bona tornada a la normalitat.
    Petons

    ResponElimina
  16. El color es maravilloso y el sabor debe acercarse bastante! Un beso

    ResponElimina
  17. "ver" crecer a tu pequeño a través del blog y tus recetas es maravilloso, compartir tu mundo entre sabores es una delicia total Neni...gracias por regalarnos un trocito de ti en cada receta!!

    Un abrazo enorme.

    ResponElimina
  18. Una tarta con un colorcito divino, una presentación fantástica y un saborcito delicioso!
    Apuntada queda!
    Besos y buen finde!

    ResponElimina
  19. Judith, com m'agrada aquest pastís! (et confesso que el que m'enamora és el mascarpone, jeje...)
    Enguany no he fet cap recepta amb mores... no sé si perquè m'he despistat (setembre ha estat un mes tan cálid que semblava estiu) o perquè no les he vist al super.
    Fa una pinta deliciosa (i sense forn, més fàcil)
    Bon profit ;-)

    ResponElimina