>

dilluns, 19 de maig del 2014

Crema catalana amb mascarpone

Ara que fa bon temps, al Bolet tenim poques ganes d'estar a casa el cap de setmana, per això últimament gaudim al màxim del bon temps, encara que aquest cap de setmana no ens ha acompanyat massa. 

El Boletet està per menjar-se'l, no pas perquè cada dia estigui més gran i guapo, sinó perquè cada dia està més xerraire. Últimament tenim unes converses molt profundes i té moltes ganes de compartir qualsevol cosa amb nosaltres, així que ja us podeu imaginar com de contents estem l'Yves i jo. A més, les seves ganes per cuinar cada cop són més grans i ja no sóc jo qui li demano si em vol ajudar a la cuina, sinó que ell solet ja em demana per si podem fer unes magdalenes, un pastís de xocolata o qualsevol cosa que li vingui de gust! Ep, però que consti que també li ve de gust cuinar un bon plat de verdura.

Ara feia molt temps que no fèiem crema catalana a casa, però l'altre dia vaig fer financers i tenia un excedent important de rovells d'ou, així que vaig pensar que seria una bona idea fer-ne, ja que a casa ens encanta! Com que ja tenia al bloc publicada la recepta tradicional vaig decidir provar de fer-la amb mascarpone i el resultat ens va encantar! De sobres sabeu que al Bolet ens encanta el formatge, així que una crema amb formatge de postres havia de ser un luxe pel paladar, us asseguro que així va ser. 

Espero que us agradi tant com a nosaltres aquesta recepta i us animeu a fer-la, si és així ja ens explicareu què tal us ha quedat! Bona setmana a tothom, esperem poder tornar a publicar cada setmana!!!  

Per cert, avui al Bolet estem de celebració, és el sant de l'Yves, així que el petit i jo aquesta tarda li farem un bon pastís per poder celebrar-lo com Déu mana! Per molts anys amor, l'Àitor i jo t'estimem moltíssim i desitgem que tinguis un bon dia i que ho puguem celebrar plegats durant molts i molts any. Felicitats!!!! 


Ingredients per a 6 uts.:

500 ml de llet
125 g de sucre
El suc d'una llimona
1 branca de canyella
4 rovells d’ou
20 g de midó
200 g de mascarpone
Sucre


Preparació:

En una cassola posem la llet, el suc de la llimona, la branca de canyella i el mascarpone, ben integrat amb la llet, i ho portem a ebullició. Un cop arrenqui el bull, apaguem el foc i ho reservem. En un bol agafem els rovells d’ou i els barregem amb el sucre fins que blanquegin. Afegim a poc a poc el midó, dissolt prèviament amb una mica de llet, i el passem per un colador. Ho barregem a poc a poc i afegim la llet que hem reservat amb molta cura. Un cop tenim una barreja homogènia ho posem en una cassola a foc lent. No parem de barrejar, i un cop estigui espès ho retirem del foc i ho posem als recipients perquè es refredi. Un cop la crema s’hagi refredat a temperatura ambient -entre, 15 ó 20 minuts-, la posem a la nevera fins 10 minuts abans de servir. Per acabar la presentació tirem generosament sucre a sobre de la crema i amb l'ajuda d'un bufador la cremem fins obtenir el color desitjat. Per acompanyar-la us aconsello servir-la amb uns daus de fruita.



19 comentaris:

  1. Hola, he mirat com has fet aquesta crema ja que la menció de mascarpone l'he trobat molt interessant. La meva pregunta és, barrejant suc de llimona i llet, aquesta es talla,; no passa així amb aquesta elaboració?
    Gracies. Et segueixo ja que em semblen molt interessants les teves receptes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Momo. En aquest cas es veritat que la textura pot quedar un xic diferent pel que comentes de la llimona, però queda fina y no queda tallada. Si prefereixes que et quedi una textura 100% de crema pots substituir el suc de la llimona per la seva pell. Però et recomado que la tastis, veuràs com queda bé :)

      Elimina
  2. mega fan del mascarpone y yo sin ponerselo a la crema catalana....gracias.

    ResponElimina
  3. Qué cosa tan rica, poner mascarpone. Es una maravilla, dan ganas de meter esa bonita cuchara.
    Felicidades a tu chico y un beso para tí

    ResponElimina
  4. Me encanta la crema catalana y si encima lo haces con mascarpone debe de ser sublime¡¡
    Disfruta del petit Bolet¡
    Petons

    ResponElimina
  5. La crema ja es una passada però he de probar fer aquesta amb mascarpone, ha de quedar super cremosa. Petonets

    ResponElimina
  6. Aquesta versió s'ha de tastar...el mascarpone m'agrada molt i trobo que ha de donat un toc molt original a les nostres postres nacionals! Petons!

    ResponElimina
  7. ostres tu!! has barrejat dos postres que m'encanten, la crema i el mascarpone! quin vici! petons

    ResponElimina
  8. Como me gusta!....iria volando (literalmente) a comer tu postre!.........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  9. Quina recepta de crema catalana més original!
    Imagino que amb el mascarpone encara ha de quedar més cremosa.

    ResponElimina
  10. Como me gusta la crema catalana, te ha quedado estupenda!!
    Bss

    ResponElimina
  11. Crema catalana amb mascarpone?? :O Ets la bomba Judith!! Ens encanten els postres de formatge i la crema catalana acabada de cremar és la perdició del Javi, així que m'hi poso ben aviat a fer la recepta.
    Petonets bonica i felicitats atrassades a l'Yves. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  12. Com no ha de ser xerrameca el Boletet? ho porta als gens!
    Si algú podia posar mascarpone a la crema catalana eres tu!!!!
    petonets

    ResponElimina
  13. Ostres, això de fer-la amb mascarpone sembla d'allò més original, i a més, el toc que li deu donar de textura i gust deu quedar molt suau i cremosa, oi?
    T'ha quedat estupenda!
    Petons!

    ResponElimina
  14. Segur que el teu nen està per menjar-se'l!! i quin luxe tenir-lo de "pinxe" a la cuina!. Excel.lent combinació la de la crema amb el formatge he he

    ResponElimina
  15. Amb formatge te que ser la bomba ja! Gràcies per la idea! petons

    ResponElimina
  16. Una crema catalana molt cosmopolita :) Petonets!

    ResponElimina
  17. La crema catalana es un postre que tengo pendiente de saber hacer..., con ese punto de mascarpone, infalible!
    Besotes y buen finde!

    ResponElimina