>

divendres, 25 d’abril de 2014

Financers de nabius i llima

Com han anat les vacances de setmana santa? Al Bolet us asseguro que hem aprofitat per descansar molt. Últimament ja us he comentat que, per sort, tinc moltíssima feina, però us haig de confessar que estava esgotada i necessitava desconnectar, per això vam optar per anar al poble, on us asseguro que a la nit no se sent ni una mosca!!!! Apart vam aprofitar per anar a fer excursions pel bosc i vam aprofitar que els primers dies va fer molt de sol per anar a collir romaní, farigola i vam fer diversos rams silvestres. No esteu d'acord amb mi que la primavera és una de les estacions més maques que hi ha? Crec que veure els camps florits no té preu. A més, vam aprofitar i vam passar uns dies molt divertits veient com el Boletet es convertia en un home que deixava enrere les rodetes de la bicicleta. Sí, sí, tal  com ho esteu llegint, el Boletet amb 3 anys ha decidit que ja era hora de ser gran i juntament amb el seu supercosí, el Lluc, els dos han donat un pas molt important i s'han convertit en un perill públic.

Fa uns dies l'Anna del blog Love food em va proposar fer un petit taller de cuina al Handmade festival, que tindrà lloc aquest cap de setmana al recinte de Montjuïc de Barcelona, ella estarà des d'avui mateix impartint diversos tallers al stand de Nestlé. Us haig de confessar que em fa una mica de por haver d'ensenyar als assistents un parell de receptes, però quan l'Anna m'ho va demanar jo estava al llit amb febre i, potser, no era prou conscient del que significava la seva proposta. Ara que s'acosta el dia no em puc fer enrere i menys tractant-se d'una amiga, així dons si aquest cap de setmana esteu per Barcelona i us ve de gust aprendre a fer uns financers similars als que avui us proposo i uns núvols de caipirinha, us espero el proper diumenge a les 11 del matí al Handmade festival a l'estand de la Nestlé. De moment els meus fans incondicionals, el Boletet i l'Yves, m'han dit que no fallaran així que algú de vosaltres s'anima a venir no dubteu en passar-nos a saludar! 

Bon cap de setmana a tothom!!!!


Ingredients per a 12 uts.: 

125 g de nabius
1 llima
4 clares d'ou
150 g de mantega
50 g de llard de porc
160 g de sucre
100 g de farina d'ametlla
60 g de farina de rebosteria
Sucre glacé


Preparació:

En un bol posem la farina de rebosteria, la farina d'ametlla i el sucre i ho barregem. Desfem la mantega i la llard en una cassola i la deixem coure a foc mig fins que comenci a tenir un color d'avellana, en aquest moment la retirem del foc i la reservem. Agafem les clares d'ou, les posem en un bol i amb l'ajuda d'una forquilla les batem fins que comencin a tenir una textura escumosa. Afegim les clares i la pell ratllada de la llima -només la part verda- a la barreja de les farines i el sucre, que prèviament hem preparat, i barregem. Acabem incorporant la mantega desfeta i barregem fins obtenir una mescla homogènia. Col·loquem la massa en uns motllos petits, prèviament untats amb una mica de mantega i farina, afegim els nabius i ho coem al forn durant 30 minuts a 170º. Finalment els deixem refredar a temperatura ambient i acabem decorant els financers amb sucre glacé.



15 comentaris:

  1. Nunca fiz financeres.
    Essas ficaram maravilhosos
    Bom fim de semana
    bjs

    ResponSuprimeix
  2. Els financers boníssims, i una molt bona escapada per descansar durant la Setmana Santa, ben fet!
    I un bravo pel Boletet, tot un campió de les dues rodes ja, jeje!
    Doncs no m'importaria gens anar-hi a veure't en acció Judith, a veure si animo a la família Pumuky i ens acostem!

    Petons!

    ResponSuprimeix
  3. Que buenos y jooo he estado a punto de ir hoy...que lastima!!!!
    Bss

    ResponSuprimeix
  4. No els he provat mai pe`ro crec que amb aquests ingredients complirà amb sobradament amb les meves exigències!!!

    Petonets

    ResponSuprimeix
  5. Segur que ho faras molt be! Petons

    ResponSuprimeix
  6. Ohhh quina pinta tant meravellosa que tenen!! Petons

    ResponSuprimeix
  7. També habia d´anar però el meu marit a arriabat de viatge desprès d´una setmana i no era plan.... He estat a punt de publicar unes avui de semblants però no porten llima. Bon cds family

    ResponSuprimeix
  8. Segur que triomfaràs, ets una crack!!

    ResponSuprimeix
  9. Hola reina!! Volia anar a veure't, però al final no he pogut. :(

    Aquests financiers son molt bons eh!! jejejeje.

    El poble és el millor antidot per descansar, a que si?

    Petonets molt grans

    ResponSuprimeix
  10. No he probado nunca esta receta, se ven espectaculares! Un beso

    ResponSuprimeix
  11. Fan molt bona pinta! i la presentació maquíssima!! bona setmana!

    ResponSuprimeix
  12. Nabius i llima...nyam, nyam...els financers ja em tornen boja...així condimentats encara més! Petons!

    ResponSuprimeix
  13. M'encanten els financers, són els meus petit fours preferits.
    I la combinació de nabius i llima ha de quedar sensacional!

    ResponSuprimeix
  14. Mm que bons Judith son un petit capritx

    ResponSuprimeix
  15. Deixar enrere les rodetes es un gran pas!!!!
    M'encanten els financers.
    Petonets

    ResponSuprimeix