>

dilluns, 14 d’abril del 2014

Coca de iogurt amb xocolata i taronja

Hi ha algú que no estigui de vacances per Setmana Santa? Espero no ser l'única persona que està treballant! Per si de cas hi ha algú, avui us porto una recepta molt senzilla que és ideal per fer amb els més petits de la casa; així actualitzo el bloc, que ja fa dues setmanes que no ho faig, però es que entre la feina i els virus que he tingut m'ha estat impossible.

Qui no ha sentit mai a parlar de la coca de iogurt? Una recepta que ha anat passant de generació en generació i que accepta moltíssimes combinacions. La recepta original parteix d'un iogurt, normalment, partim de la base que té 125 g. S'agafa aquest, es buida el seu contingut en un bol i, a partir d'aquí, l'embàs es fa servir per prendre les mides de la resta d'ingredients. La fórmula que a mi m'han ensenyat és: 1 iogurt, +2 de sucre, +3 de farina, +1 d'oli, +una mica de llevat. Com podreu veure, en la recepta que us proposo avui les quantitats són les mateixes, però us les he posat en grams apart, per fer-la un xic més gustosa li he afegit una mica de canyella, xocolata i taronja confitada. En la recepta original no fa falta que se separin les clares dels rovells, però en el cas del Bolet hem optat per fer-ho així, ja que encara queda més esponjosa la recepta.

Com ja sabeu, aquest mes a Memòries d'una cuinera, us hem proposat fer una recepta tradicional molt senzilla. Nosaltres hem optat per fer-la dolça i ha estat el nostre esmorzar pel cap de setmana, però si algú de vosaltres s'anima a fer-la salada estarem encantats de posar-la al recull, només haureu de variar la proporció de sucre i afegir-hi una mica de sal. Ah! Us recomano que si opteu per fer-la substituïu l'oli de gira-sol per un d'oliva, ja que el gust encara serà més intens.

Espero que gaudiu molt d'aquest parèntesi de vacances. Padrins i padrines, no oblideu portar la Mona als vostres fillols el proper dilluns dia 21. Com a padrina que sóc de dues nenes guapíssimes ja en tinc una de preparada, ja que l'haig d'enviar per correus perquè ha de viatjar a Porto, i l'altre l'entregaré el mateix dilluns de Pasqua. Espero estar a l'alçada de la Mona de l'any passat, ja que a l'Aina li va encantar. No patiu que prometo ensenyar-vos-la. Fins la propera setmana!


Ingredients: 

375 g de farina per rebosteria
250 g de sucre
125 ml d'oli de gira-sol
3 ous -separem clares i rovells-
1 iogurt natural
50 g de perletes de xocolata
Canyella en pols
1 sobre de llevat Royal
Sucre glacé
Taronja confitada
El suc d'una taronja


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els rovells i el sucre en un bol i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol i el iogurt i seguim barrejant. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim el suc de taronja, una mica de canyella en pols i ho incorporem. Muntem les clares a punt de neu i un cop les tinguem amb una bona textura les afegim, amb compte, a la barreja anterior. Afegim les perletes de xocolata i remenem. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli, a continuació afegim els trossos de taronja confitada i empolsem generosament amb sucre i ho posem al forn durant 55 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient i l'acabem decorant amb sucre glacé.



24 comentaris:

  1. Molt bona aportació amb aquestes taronges confitades. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  2. Quina coca més maca, Judith! Ha de ser bona de debò!

    ResponElimina
  3. Si, estic d'acord, el toc de les taronjes confitades... li queda estupenda..y t'ha pujat moltísim!!!!
    Es que aquest tipus de coca es un clásic!
    I el toc canyella..guai!

    ResponElimina
  4. Ficou tão linda.
    Adorei a toranja por cima
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  5. Doncs si et serveix de consol, que segur que no, aquí un servidor també treballa fins dijous, així que com a mínim, en som dos!
    Però la setmana es fa menys dura veient aquesta coca, que amb la xocolata i aquesta taronja confitada deu estar de luxe!

    Petons, i feliç setmana!

    ResponElimina
  6. Una altra que treballa fins dijous!! però ens ho hem d'agafar amb alegria, no? que bé que tenim feina (si és que qui no es consola és perquè no vol... ;-)). A més amb aquesta coca tindràs uns esmorzars de luxe per aquests dies, que bona!! un petó!

    ResponElimina
  7. Jo també estic per aquí encara!!! Fins Dimecres a la tarde no agafo vacances!!! I una de les coses que vull fer aquestes dies es la coca de iogurt, la que mes ens agrada a casa!!. Amb taronja segur que es bonísima! Petons

    ResponElimina
  8. Doncs la meva parella li toca treballar a tope.... ens conformarem amb els dolços jejejej t'ha quedat una coca genial! Petons

    ResponElimina
  9. Deliciosa amb aquesta taronja. Una coca que no pot faltar a cap casa, es fácil i deliciosa. Petonets family!!!

    ResponElimina
  10. Una coca de iogurt deliciosa i molt vistosa amb la taronja confitada!! Petonets!

    ResponElimina
  11. La coca de iogurt és el millor esmorzar que hi ha! Jo també treballo, però només fins demà!!!!
    petonets

    ResponElimina
  12. que bones que son les coques de iogurt amb diferents sabors, la xocolata i la taronja son el matrimoni perfecte! petons

    ResponElimina
  13. Judith...jo també estic currant...jajajja....no ets l'unica!
    Escolta, aquesta coca teva m'ha encantat...i amb taronja!!!! Per cert, que la coca de iogurt crec que és la primera que vaig arribar a fer amb la meva mare...ai...quins records!
    A veure si arribo al repte d'aquest mes....que m'encantaria!
    Petons i que tinguis una bona SS!!
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  14. Jo també treballo...dijous inclòs...sort que una coca com aquesta pot fer la setmana més lleugera! Petons!

    ResponElimina
  15. T'ha quedat preciosa, amb la taronja confitada! M'encanta! Que passis bona setmana, encara que toqui treballar...
    Marta

    ResponElimina
  16. Yo!! No me gustan las vacaciones de este mes, así que me recluyo en mis "pendientes" ...disfruto de la ciudad, trabajo en mis proyectos nuevos, le doy un repasón decorativo a casa, escribo, leo como loca y visito mis blogs favoritos con toda la calma que durante otro tiempo no puedo...y me llevo esta coca de yogur, aún recuerdo que la primera que hice fue una coca dulce para tu reto...sabes que te tengo cariño a mares no ??

    Un abrazo enorme neni!!

    ResponElimina
  17. Una coca que no falla!! a més el suc de taronja, la taronja confitada i la xocolata mmm....que haig de dir? doncs que em guardes un tros!!! :-) Bones vacances! Marta

    ResponElimina
  18. Tot el que barregi taronja i xocolata em roba el cor al moment! :) Molt bona proposta pel "Memories" i un èxit a qualsevol hora!
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. La coca se ve excelente, estupenda aportación. Espero q tengas unos buenos días de descanso. Un beso

    ResponElimina
  20. Taronja confitada i xoco? Al que cuida millor al petit li encanta! :DDDDDDDDDDDDDD
    Molts petonets sister.

    ResponElimina
  21. Doncs m'encanta el vostre repte. El coc està genial, la taronja i la xocolata és una combinació explosiva, les receptes clásiques triomfen!
    Petonets

    ResponElimina
  22. Que xula que t'ha quedat amb aquetes taronges confitades per sobre! xocolata i taronja és una combinació maravellosa, agrada a tothom, oi? La teva coca ha d'estar boníssima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina