>

dimecres, 19 de juny de 2013

Panna cotta de rocafort amb reducció de vi

A aquestes alçades no fa falta que us digui que m’encanten les festes, oi? Doncs bé, una de les festes més màgiques de l’estiu ja és aquí. Per molts, la revetlla de Sant Joan és una nit màgica on tothom intenta compartir una vetllada plena de somriures i històries a prop d’una foguera, això sí, acompanyats amb una bona copa de cava fresc i un tall de coca.

Molts de nosaltres fa dies que estem pensant el menú que farem per aquesta vetllada. Tant se val si fem pa amb tomàquet o un menú més sofisticat, el més important és la bona companyia.

La recepta d’avui és una proposta d’aperitiu que us pot servir per iniciar un bon sopar. Una recepta molt senzilla de panna cotta salada que farà les delícies dels més sibarites. El contrast del formatge blau amb la reducció de vi és un plaer pel paladar, i us asseguro que es triga més en menjar-ho que no pas en preparar-ho! Voleu un bon consell? No us passeu la nit de la revetlla cuinant, sinó que penseu en preparar un menú amb receptes que podeu cuinar amb antelació, així la tarda abans podreu descansar per estar impecables la nit de sant Joan.


Ingredients (12 uts.): 

200 ml de nata
50 ml de llet
50 g de formatge rocafort
4 fulles de gelatina
100 ml de vi negre
1 c/s de sucre
Crocant d'ametlla


Preparació:

En una cassola, posem la nata, la llet i el formatge rocafort. Ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir i tinguem una barreja homogènia. En aquest moment afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en vasets tipus xarrup la panacota i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores, com a mínim. Mentrestant, podem preparar la reducció de vi. A una paella posem el vi, juntament amb una cullerada sopera ben curulla de sucre, anem remenant fins obtenir la textura desitjada i reservem. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la panna cotta i decorem els vasets amb una mica de reducció de vi i crocant d'ametlla.



41 comentaris:

  1. Quina panacota més original!! I deliciosa!! Un entrant per lluir-se la nit de Sant Joan! Bona revetlla! Petonets!

    ResponSuprimeix
  2. és super original!!! A mi el rocafort no m'agrada gaire però la veritat és que la combinació del formatge i el vi ha de ser super original!!

    ResponSuprimeix
  3. Uauu que original, aquesta és una recepta per un sopar ben sofisticat! jejjej Ho tinc que provar! petons

    ResponSuprimeix
  4. Nena... realment és per quedar d'allò més bé!! Boníssima.

    Bona recvetlla!

    PTNTS
    Dolça

    ResponSuprimeix
  5. Això m'agrada, descansar la tarda per poder gaudir d'una mica de descans i aprofitar de la bona companyia :o)
    Una combinació que segur agrada molt!
    Aquest any, cap revetlla, estarem de camí al nostre nou destí <!
    Petonets,
    palmira

    ResponSuprimeix
  6. M'encanten aquestes receptes que es poden fer el dia abans, molt bona idea per Sant Joan! I a més aquesta panacota és de luxe eh? per quedar realment molt bé, i segur que deliciosa!
    Petonets guapa i bon sant Joan! :)

    ResponSuprimeix
  7. Ficaram lindas, eu já levava uma...
    bjs

    ResponSuprimeix
  8. Fantàstica recepta!! Una idea estupenda per una nit com aquesta! Que us ho passeu genial! ;)

    Petonets!

    ResponSuprimeix
  9. La primera que veig de rocafort i segur que deliciosa. Ja ens diras que has sopat eh!!!! amb espelmetes!!! Petonets

    ResponSuprimeix
  10. M'agrada aqsta panacota salada i amb roquefort oooohhhh!!! No la podré fer mai aqsta recepta...i per mi sola...ptnts

    ResponSuprimeix
  11. Uhmmm! que combinación mas original...y seguro que queda riquísima...

    Un saludo!

    ResponSuprimeix
  12. Esto es un lujo total...que ricura y esa reducción de vino es lo más!!
    Mil besos Nenina.

    ResponSuprimeix
  13. M'agrada la idea de servir-lo com a aperitiu, en un principi me l'imaginava de postres. Ho provaré! ;)

    ResponSuprimeix
  14. bonissima combinacio, el vi i el formatge casen a la perfecció i en versió pannacotta és moolt sofisticat! molt bo! petons

    ResponSuprimeix
  15. És fàcil de fer, Judith! I realment queda estèticament boníssim!! A veure si ens hi animem, els gustos intensos ens encanten. Bona revetlla!

    ResponSuprimeix
  16. Ja saps que a mi el formatge no em tira gens... però la idea de la panacota salada tremenda, i la reducció de vi nyaaam!
    Bona revetlla família!
    Petonets
    Sandra

    ResponSuprimeix
  17. No he fet mai panacota, però és que aquesta versió salada, amb el rocafort, i a sobre amb una reducció de vi... me lo llevo!!
    Petons!

    ResponSuprimeix
  18. Moltes gràcies, Judith!!! Ens agrada!!!
    Jo el més calent ho tinc a l'aigüera però... potser si que faci alguna cosa especial, no? de fet és una festa que celebrem poc, abans si, el pare i l'avi dels meus fills es diuen Joan i era una data molt assenyalada. Ara no ens agrada massa, fins hi tot aquest any m'han dit que no volen petards :(, però a la taula suposo que els animaré una mica. Gràcies, guapa!!!! Bona revetlla!!!

    ResponSuprimeix
  19. Molt bon consell i una bona proposta per nits com la revetlla. No he tastat mai una panacotta salada i pot ser m'animaré amb aquesta, que fa molt bona pinta. Petons i bona festa.

    ResponSuprimeix
  20. Uee és fantàstica! foguera aquest any no crec que en trobi per aquí pero sens dubte un sopar a la fresca si que el farem a casa, i aquest aperitiu potser cau! sinó de ben segur que el faré aviat.
    Que disfrutis molt de la teva revetlla!

    ResponSuprimeix
  21. Tens tota la rao! Per la revetlla es millor ser formigueta i no deixar res per a l'ultim moment, si no vols acabar estresadissim i ficant petards a la coca i llençar el cava a la foguera ;-)
    Aquesta panacota m'esta fent ullets... deu ser tant bona!!! Una explossio de sabors!! Aixo si, la guardo per una altra ocasio, que aquest any el fent 100% catala (pa amb tomaquets, embotits cassolans, mongetes del ganxedt amb botifarra... mmmmmm)
    Un petonas i a gaudir de la festa!

    ResponSuprimeix
  22. me encanta, me encanta y me encanta! Un 10!!!

    ResponSuprimeix
  23. muy buena idea esta panacotta y ademas servirlo de aperitivo es una estupenda elección
    Bona revetlla
    peto

    ResponSuprimeix
  24. Hola guapiiissima!!! saps que m'encanten les pannacotes, així que me l'emporto...això ha de ser bonissim!!!! la faré....petonets

    ResponSuprimeix
  25. Por suerte existe el traductor de google , así he podido leerme esta fantástica receta.

    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  26. M'encanta la nit de Sant Joan... I també m'encanta la panacota que has preparat!! Un peto

    ResponSuprimeix
  27. Di que si, que para este tipo de celebraciones lo mejor es todo frio y preparado con antelación, si no las cocineras nunca disfrutan.

    Se ve stupenda!!!

    Besos.

    ResponSuprimeix
  28. Ummmm! que rico tiene que estar eso. Me encanta la mezcla que has hecho. Besos

    ResponSuprimeix
  29. Here I am!!! No, no és una amenaça...
    Crec que el soci i el rocafort no són molt amics, però em sembla una idea fantàstica per preparar amb convidats. La reducció de vi amb l'ametlla em sembla una proposta molt bona. Idea apuntada...per quan torni a tenir temps per fer alguna cosa. ;DD
    Petons guapa!

    ResponSuprimeix
  30. Que rica panaccota y diferente, con roquefort tienen que estar espléndida.
    Que pases feliz día de San Joan.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponSuprimeix
  31. Doncs jo no tinc res pensat!
    Et queden boníssimes, ole tu!.
    Molts petonets i bona revetlla.

    ResponSuprimeix
  32. Ohhhh Judith, esta receta es manjar de dioses!!!
    Que disfrutes de la verbena
    Besitos

    ResponSuprimeix
  33. Judith se ve fantástico.
    Tomo buena nota de la receta.
    Un abrazo.

    ResponSuprimeix
  34. Una bona proposta per guanyar temps a la cuina.

    ResponSuprimeix
  35. Quina pinta mes bona nena! mmmm
    Petonets

    ResponSuprimeix
  36. Molt original la proposta i un bon aperitiu.
    Bona Revetlla .
    petons

    ResponSuprimeix
  37. la panacotta son uns postres ben bons i amb el toc rockefort poden quedar boníssims... ho tindré en conta...peruqe ja fa diez que em plantejo de fer panacotta i aquesta recepta es molt "golosa".
    Bon dia de Sant Joan!

    ResponSuprimeix
  38. Hola, te envío el link aun concurso de cocina de trucha por si es de tu interés

    http://concursorecetas.esacua.com

    Saludos

    ResponSuprimeix
  39. Ha de estar boníssim, aquesta la he de provar.
    Besets

    ResponSuprimeix
  40. magnifica proposta ... a mi que també m'encanten les festes , me l'apunto per st Pere!!

    ResponSuprimeix