>

dimecres, 5 de juny del 2013

Didalet de vermut

Últimament sembla que les coses de sempre són les més xules i fashion del món. Suposo que estareu d'acord amb mi que a l'hora de l'aperitiu és imprescindible prendre un vermut per estar a la moda, com si aquesta beguda s'hagués inventat -o descobert- fa poc. Doncs no! El vermut fa molts anys que existeix i fins i tot el teníem un xic oblidat. Encara recordo els aperitius a casa quan era petita, on no hi podien faltar unes xips i cornes de xurreria i unes olives farcides, i pels pares i avis un vaset de vermut! Recordo amb enyorança aquells temps, però us haig de confessar que tot i evocar-me a records molt feliços mai m'ha agradat el vermut.

Fa temps la Moni ens va regalar una ampolla de vermut i la teníem una mica abandonada. Em sabia molt de greu perquè és un vermut de qualitat i no m'agrada guardar coses, i menys aliments o begudes sense utilitzar. Per Nadal vaig decidir que era el moment de donar-li una sortida i vaig decidir fer una presentació del típic vermut, però un xic més sofisticat. Des de les hores que aquests xarrups s'han convertit en uns imprescindibles a l'hora de fer sopars amb amics o familiars. És un aperitiu fantàstic i no deixa indiferent a ningú, ja que la textura gelatinosa d'aquesta beguda agrada a tothom!

Espero que us animeu ben aviat a fer aquesta recepta i, si es així, ja sabeu, m'ho feu saber! M'encanta rebre els vostres e-mails explicant-me les vostres experiències amb les nostres receptes.


Ingredients (12 uts.): 

150 ml de vermut
100 ml d'aigua mineral
3 fulles de gelatina
Olives farcides d'anxova
Anxoves de l'Escala


Preparació:

En una cassola, posem l'aigua mineral i el vermut. Ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir, remenant algun cop. En aquest moment, afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en vasets tipus xarrup, afegim les olives farcides i ho deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores, com a mínim. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans i decorem els vasets amb una anxova presentada en un escuradents.



37 comentaris:

  1. M'encanta Judith!! M'agrada la recepta, el nom, la presentació.... Partint de la base que de ben petita ja em mullava els llavis amb el vermut amb sifon del pare o lavi....jajajaja
    Per cert.....falta que ens diguis quanta gelatina!!
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  2. A casa els vermuts eren iguals! bé, amb uns tallets de fuet. A mi el blanc no m'agrada però el negre deReus o Falset si.
    T has descuidat la gelatina als ingredients, shhhhht!!

    petonets i a viam si fem un vermutillo brujeru

    ResponElimina
  3. A casa ens encanta el vermut .......els diumenges e simprescindible . Aquest gotets son sensacionals.
    petons

    ResponElimina
  4. Vermut en versió didalet o en got gran!!! Això si sempre amb taronja!!! M'encanta aquest aperitiu...però no en tindriem prou!!! ptnts

    ResponElimina
  5. Una manera de pendre el vermut molt original. Els meus sogres, també, el diumenge que no els falti el vermutet. Y a mi fa anys enrera m'agradava molt el blanc sec, i les patates xips... Petons.

    ResponElimina
  6. A mi me parece que yo llevo el vermut y pones este aperitivo que es una gozada pura y dura!!

    Un abrazo Nenina ;)

    ResponElimina
  7. fa temps que tinc pendent de fer aquesta recepta pero no hi ha manera! m'agrada, sobretot en diumenge!!! petons

    ResponElimina
  8. Una bona manera de transformar el vermut, Judith! La foto t'ha quedat preciosa.

    ResponElimina
  9. Yo tampoco soy una aficionada al vermut pero tu propuesta me parece muy divertida, como siempre ;)

    ResponElimina
  10. Oooohh!! quina bona idea! me l'apunto per uns vermuts ben moderns a partir d'ara!
    ptns!!

    ResponElimina
  11. Quin vermut més chic!! Una presentació fabulosa!! De Top Xef!! Petonets!

    ResponElimina
  12. Es un aperitivo perfecto, yo hice algo parecido y la gente alucinó, queda muy atractivo a la vista. Bss.

    ResponElimina
  13. M'encanta! A més a més a mi m'agrada molt el vermut pertant així serà increïble. Moltes gràcies i petonets

    ResponElimina
  14. A mi tampoc em fa massa el vermut. I aquest aperitiu està molt bo!!!!!

    ResponElimina
  15. Judith, a mi tampoc m'agraden massa aquestes begudes però també m'evoquen a l'infància, al moble-bar mai n'hi faltava i els diumenges també era dia de vermut, patates xips i olives.
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  16. A mi el vermut no me gusta pero lo de tomar el aperitivo es algo que en casa practicamos a menudo y esta idea me encanta. Petons.

    ResponElimina
  17. No m'estranya que no deixi indiferent a ningú!! quina versió tant original!! ideal aperitiu!

    ResponElimina
  18. A casa amb el vermut també teniem una mica de fuet :o)
    Quins records, oi? Així que aquest gotet "mignon" l'haurem de probar per fer-lo fashion fins a París!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  19. Ostres a casa ens agrada molt el vermut aquesta idea és fantàstica i molt original per sorpèndre als teus invitats!!

    ResponElimina
  20. Molt original Judith!! Ideal per deixar bocabadats als comensals!!

    ResponElimina
  21. bien Judith un didalet sensacional y la anchoa queda muy bien¡¡
    peto

    ResponElimina
  22. Yo soy fan del vermut, aunque tengo que beberlo con moderación, que luego digo bobadas jaja
    Y quien no se apuntaría a una versión así, yo la primera
    besazos

    ResponElimina
  23. Quina xulada! ho havia vist en un aperitiu fashion d'una boda i em va encantar aquest nou concepte, perquè a mi el vermut m'encanta!

    ResponElimina
  24. Per mi vermut és més que una beguda, és el moment de relaxació abans del dinar, de xerrar i estar amb la família.
    Una proposta fantàstica per reivindicar aquest moment tan especial!

    ResponElimina
  25. A casa no falta el vermut... hem recuperat la tradicio dels nostres avis/pares i no hi ha diumenge sense el vermut, les olivetes i les xips ;-)
    El proxim vermut de colla portare la teva versio... segur que els deixo al·lucinats ^_^
    Un petonas bonica

    ResponElimina
  26. Que original!! Con lo que me gusta a mi el vermut.
    Besos!!

    ResponElimina
  27. Puc dir que està boníssim perquè he tingut la sort de tastar-los!
    Visca el vermut!;)
    Petonets.

    ResponElimina
  28. Fantàstic!!! jo ho havia fet amb Martini blanc!! M'encanta!! ptons

    ResponElimina
  29. A casa mai no hem deixat de fer vermut, i ens encanta. Sorprendria a tothom si el resento així! Què xulo queda!!
    Marta

    ResponElimina
  30. A que hora dices que es mañana el vermut??? jejej
    Bss

    ResponElimina
  31. Molt bona idea!!! Ha de ser ben bo. Un peto!!

    ResponElimina
  32. Jo també feia aquests vermuts a casa els pares i, de fet, m'he endut la tradició a caa nostra encara que sense el vermut.
    m'encanta la,teva proposta, i com semore amb una presentació impecable.
    Petonets bonica

    ResponElimina
  33. Prenc nota d'aquest vermutillo!!!! M'agradat molt lo de "didalet"!!!!
    Salut!!
    Olga

    ResponElimina
  34. Me he reído mucho con tu post.
    Mi madre es de las de vermut. ¡Hay cosas que no cambian!
    Besitos

    ResponElimina
  35. Hola bonica
    Quan vaig llegir el teu post molts records van venir a la meva ment...els vermuts dels diumenges eren molt esperats per molts de nosaltres. El sifó, el vermut, el bitter per les mamas, la Fanta per els més petits...patates...ufff quants records per aixo tenia clarisim que avui diumenge el faria a casa meva i aixi ha estat.

    Moltes gràcies per la teva recepta i per compartir...

    Un petonet i bon diumenge

    ResponElimina
  36. Viva el vermut en veranito!!!! me encanta esta presentación ;) besitos

    ResponElimina
  37. Docs aquí era costum anar els diumenges a fer el vermut, els grans és clar, sempre en demanava quin gust tenia el vermut, però mai en vaig veure cap de tan bonic, molt bé, guapa, m'agradat molt
    Petons

    ResponElimina