>

dilluns, 6 de maig de 2013

Melmelada de mango i pebrots

Feia dies que a la nevera del Bolet hi havia un mango i no li donava sortida, fins que se'm va ocórrer que la millor opció era fer una melmelada, ja que estava un xic massa madur. En comptes de fer una recepta convencional era bon moment per aprofitar i fer algun dels meus experiments. A part del mango també hi havia a la nevera uns pebrotets moníssims que vaig comprar i també els tenia oblidats -ho confesso, sóc una compradora compulsiva-. 

Vaig recordar que la Moni, a un dels sopars que ens va convidar a Llàbiro, va fer una melmelada de pebrots espectacular i vaig pensar que seria una bona opció barrejar aquests dos ingredients. El resultat ja el podeu veure a la foto. A casa ens va agradar moltíssim, tant a l'Yves com a mi. 

Si sou amamants dels formatges us aconsello que la feu ja que casen a la perfecció. Presenteu una bona taula de formatges acompanyats d'unes torrades i aquesta melmelada i tindreu una vetllada de luxe. Però si no us agraden els formatges no patiu, és una melmelada que dona molt de joc i la podeu combinar amb infinitat de coses.

Espero que us animeu ben aviat a fer-la i si és així ja m'explicareu que us ha semblat, però us aviso que quan comences a menjar-ne no pots parar, té quelcom addictiu!.    


Ingredients:

250 g de mango madur
250 g de pebrots petits vermells, grocs i taronges
250 g de sucre
Salsa de Tabasco


Preparació:

Agafem els pebrots, els rentem, traiem les llavors, els tallem a daus petits i els posem a una cassola, juntament amb la polpa del mango. Afegim el sucre i unes gotes de salsa de Tabasco. Ho cuinem, durant uns 25 minuts aproximadament, a foc lent, sense deixar de remenar. Un cop transcorregut aquest temps traiem la  melmelada i ho triturem amb l'ajuda del minipimer i un cop tinguem la textura desitjada ho tornem a posar a la cassola durant 5 o 10 minuts més. Posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient. 



39 comentaris:

  1. Qué mermelada más original!!!Mira que yo soy de innovar, y hago una de mango y caqui que sale de vicio...Pero con pimientos...¡qué guay!
    Seguro que alguna vez la pruebo, es cuestión de tiempo.
    Besos!

    ResponSuprimeix
  2. Molt original, si senyor!!! El pebrot no és un dels meus alimens preferits, però en mermelada i amb mango segur que és boníssim!!!!

    ResponSuprimeix
  3. alaa que exotica aquesta mermelada Judith! el toc de tabasc genial! m'encnata el picant! petons

    ResponSuprimeix
  4. Woow, que combinacion mas original!!! y seguru que riquisima
    Bss

    ResponSuprimeix
  5. Una barreja que no se'm hauria passat pel cap, però sempre passa el mateix, barreges dos coses que no sembla que puguin quedar bé i obtens un resultat espectacular. Amb el punt de picant segur que convenço a en Sebas per menjar melmelades!!!

    ResponSuprimeix
  6. Había comido ensalada de mango con pimiento pero esto es toda una novedad para mi, me dejas curiosísima con esta mermelada... ¡qué cosa tan buena!. Me la llevo. Un besote gooordo.

    www.cocinaamiga.com

    ResponSuprimeix
  7. que boooooooooooooo!!! La mva mare fa un chutney de mango boníssim i per acompanyar carn de porc tipus llaminera està de muerte!!!

    Que bona ha de ser aquesta mermelada!!! i nosaltres que som de formatges ideal!!! Prenc nota reina! :)
    Petuents,
    Eva

    Pd. he mirat 3 cops la data de publicació x si de cas...juas juas!!!

    ResponSuprimeix
  8. Mango i pebrots?! No ho hagués dit mai. Aquests experiments són genials! I això de la fusta de formatges m'ha convençut. Montse

    ResponSuprimeix
  9. Mira que sou atrevits i originals! va amb formatge!!! la probarem amb formatge!!! petonets guapos!

    ResponSuprimeix
  10. Achei receita muito original ,uma combinação muito interessante.
    O aspecto esta uma delicia.
    Boa semana
    bjs

    ResponSuprimeix
  11. Quina combinació més original!!! No se m'hauria acudit, però realment ha de ser boníssima!! I m'ha encantat la idea de combinar-la amb formatge... quines ganes de provar-la!! Me l'anoto i aquesta segur que la faig ben aviat, perquè fa temps que vull fer melmelada casolana i em sembla que aquesta serà espectacular i agradarà molt a tothom!! :)

    Petons guapa!!!

    ResponSuprimeix
  12. Uyyyyy, qué curiosidad de sabor debe tener esa mermelada... Tengo que probarla, chiquilla.
    Besitosssssssssssss

    ResponSuprimeix
  13. Quina melmelada tan original!!!
    I si a sobre ens la recomanes amb formatges, ja està tot dit!!

    Petons!!

    ResponSuprimeix
  14. Andaaaaaaaaa, Judith, que mermelada tan original, nunca la hice y nunca la he visto, que colores tan preciosos. me encanta la armonía de la foto, es una chulada.
    Y los pastelitos de lacasitos, son tan bonitos que darían pena comerlos, se ven una monada.

    un besazo, preciosa y feliz día

    ResponSuprimeix
  15. Judith!! Quina barreja! M'ho guardo, que la faré aquesta. Petons!

    ResponSuprimeix
  16. Quina combinació més original! Ha d'estar boníssima! A mi també m'agrada molt la combinació de mermelada i fornatges. Petonets!

    ResponSuprimeix
  17. ostras...mango y pimiento...no lo hubiera dicho nunca...pero tiene una pinta bueniiiisima. Tengo que probarla. Gracias.

    ResponSuprimeix
  18. Veus, jo amb els mangos como a fruita no puc, igual que amb l'alvocat, però així, en melmelada.... potser si!
    Gràcies, bonica!

    ResponSuprimeix
  19. Per cert Judith, tens un detallet esperant-te a la meva cuina. Passa't a recollir-lo quan vulguis!

    Petons!

    ResponSuprimeix
  20. Que explosiva esa mermelada guapi, tiene que estar de lujo.
    Veo que has seguido cocinando muy rico. Yo he alargado un poco las vacaciones de semana santa
    Besazos

    ResponSuprimeix
  21. Com m'agrada experimentar amb les melmelades, això sí en poca quantitat ja que jo sóc bastant clàssica i de vegades les mesclas no m'agraden, aquesta té molt bona pinta i el formatge m'apassiona així que junts...
    Un petó, guapa

    ResponSuprimeix
  22. ohh que original!!! No haguessa combinat mai aquests dos ingredients jejejj petonets

    ResponSuprimeix
  23. para recetas atrevidas eres la reina,original mermelada Judith
    peto

    ResponSuprimeix
  24. Quina pinta! Quina melmelada tan exòtica i original, mai no se m'hagués acudit!
    Marta

    ResponSuprimeix
  25. Adoro las mermeladas y de mango mucho más!!

    Un beso enorme Neni.

    ResponSuprimeix
  26. Quina melmelada d'aprofitament més divertida, no només pel color sinó que el gust ha de ser fantàstic, no tinc cap dubte que amb formatge ha de combinar de vici....!!

    petonets

    ResponSuprimeix
  27. Ostres, quian combinació més original!
    I estix segura que amb formatge ha de combinar molt bé.

    ResponSuprimeix
  28. Nena, tens una imaginacio sorprenent!!! Mai se m'hauria passat pel cap aquesta combinacio... pero reconec que deu ser impressionant! Quina pinta!
    Un petonet

    ResponSuprimeix
  29. Desde que descubrí el sabor del mango "acidito" para mi entre mis sabores preferidos no dejo de utilizarlo en la cocina. Y esta mermelada de mango se ve fantastica, si además le añades el toque de pimiento supongo que será especial, pero yo igual mas clásica me voya a lanzar a prepararla sin ellos. Sino en casa solo me la como yo y puede ser un peligro. Bss Judith

    Virginia "sweet and sour"

    ResponSuprimeix
  30. M'en-can-ta!!!! ohhh!! n'he tastat de carbassó i de pebrot vermell però aquesta combinació tan exòtica em xifla!! Mmm!!!

    Petonets, bonica! ;)

    ResponSuprimeix
  31. Nena quines cosses fas....m'encantes!!!!!jejejeje. petonets

    ResponSuprimeix
  32. Estic convençuda de que m'encantaria, ha d'estar de mort.
    Molts petonets.

    ResponSuprimeix
  33. Wow m'encanta!!! com m'agraden les teves propostes!
    jo també sóc una compradora compulsiva... i s'em fan malbé alguna que altra cosa! pero sort que sempre hi han altres alteranives com una bona mermelada!

    petonets!!!

    ResponSuprimeix
  34. Tu y tus maravillosas mezclas, y que color!

    ResponSuprimeix
  35. If you hаve chоsen a simple deѕign, уοu cаn reаlly go tο toωn with these extras.
    Halter - Great for small or medium bustеd bridеs and
    espеciаllу athletіc brіԁes, this gown hаs
    two stгaps that faѕten behіnd thе neck.
    Simρly fіnd a look and stylе that comρlements yοur wedԁing ԁress and bingo
    your ρеrfect wedding is comρlete.

    Also viѕit my web-site - vintage wedding dresses

    ResponSuprimeix
  36. MOlt original !! No s'h m'hauria acudit combinar pebrot i mango, però segur que es bonissima.
    Petons

    ResponSuprimeix
  37. Cuando menos sorprendente! No dudo que esté buenísima, pero antes de animarme necesito probarla ;-))))
    Besotes y feliz semana!

    ResponSuprimeix
  38. Que original!!! Sempre que entro em sorprens amb una combinació de les teves. Ha d'estar boníssima!!!
    Petonets preciosa

    ResponSuprimeix
  39. De pimientos no he probado nunca, pero con ese toque dulzón junto al mango debe ser totalmente irresistible, me fascina !!! Queda anotada para unas galletas con queso...que rico.

    Un abrazo enorme!

    ResponSuprimeix