>

dilluns, 13 de maig de 2013

Pastís de poma

Fa uns dies, mentre preparava el dinar, el Boletet i l'Yves estaven mirant la televisió: Bé, segurament hauria de dir que ho intentaven, ja que no es posaven d'acord sobre el que volien veure, si les notícies o els dibuixos animats. En un moment de la discussió van decidir canviar de canal i veure què feien. Era dissabte i a un dels canals sortia un cuiner que estava fent un pastís enorme amb forma d'entrepà de cacauet, o alguna cosa similar, els hi va fer gràcia i ho van deixar. De tant en tant m'anaven cridant i em deien: "mirà això, no t'agrada?". Doncs, la veritat, us haig de confessar que no sóc massa fan dels pastissos amb fondant, tot i que trobo que hi ha veritables obres d'art. En un moment del programa, va sortir una senyora explicant que, per no perdre la seva casa, va fer un munt de pastissos de poma i els va vendre als seus amics, d'aquesta manera va poder recaptar diners perquè no la desnonessin. Ella va acudir al taller d'aquest mestre pastisser per demanar-li si li podia ensenyar a fer un altre tipus de pastís de poma i ell va accedir-hi de bon grat, ja que tots els beneficis de la venda d'aquest pastís anirien destinats a ajudar gent amb la mateixa situació.

Però… per què us explico tot això? Doncs perquè després de veure aquest programa -en realitat només vaig veure 5 minuts- em va semblar que el pastís de poma que havia fet era espectacular i tenia la pinta de ser el pastís més bo del món. Resumint -que ja m'estic enrotllant massa, oi?- a la tarda el Boletet i jo vam decidir que havíem de fer la nostra versió del millor pastís de poma que mai havíem tastat. Vam deduir més o menys els ingredients que podia portar aquell pastís -segurament al programa ho explicaven, però com estava fent el dinar no vaig estar massa atenta- i el resultat va ser fantàstic!!!! Tant és així que aquest superpastís que veieu a la foto ens el vàrem acabar en un parell de dies, i això que només som 3 al Bolet.

Espero que tots us animeu a fer-lo ben aviat, i si es així ja m'explicareu si estic exagerant o no!


Ingredients: 

300 g de farina per rebosteria
250 g de sucre
100 ml d'oli de gira-sol
50 g de mantega
3 ous
150 ml de llet
4 pomes golden
Canyella en pols
1 sobre de llevat Royal
Sucre vainillat 


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem a poc a poc la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim la llet i una mica de canyella en pols i ho incorporem. Posem les pomes tallades a un bol amb 100 ml d'aigua al microones durant 2 minuts, les traiem i les colem. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli, a continuació afegim els trossos de poma, posem la mantega tallada a daus i empolsem generosament am sucre vainillat i una mica de canyella en pols i ho posem al forn durant 55 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient. 



47 comentaris:

  1. Ole olee!!! Em declaro molt fan del vostre pastís de poma! M'encanten!! potser perquè és el que em feia sempre la meva mare... M'has portat molts records llegint aquesta entrada!
    Us ha quedat espectacular!! I m'agraden molt les banderetes ;) Petons!!

    ResponElimina
  2. Molt bon pastís de poma!!!! fa molt de goig, amb aquests ingredients irresistible!! petons,

    ResponElimina
  3. sensacional y esta claro que es muy buena esta tarta de manzana¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. Si como dices es tan bueno este pastel de manzana será cuestión de hacerte caso. Ya te contaré
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Un pastel fantástico, de mis favoritos.
    Un besazo

    ResponElimina
  6. A casa tampoc duraria aqst pastís!!! Ptnts

    ResponElimina
  7. Els pastissos de poma m'agraden molt i aquest realment es veu un superpaatís!!! Així que ja el provaré!!! ;P

    Petons i bona setmana!

    ResponElimina
  8. mmm m'encanten els dolços amb poma queden tan bons i aromàtics que són una delícia, sobretot si porten canyella també.
    Aquest te una pinta espectacular, i que bonica que t'ha quedat la decoració!!
    Em sembla que se de quin programa parles, pot ser que el facin a divinity? a vegades al cap de setmana al matí els tinc posats de "fons" mentre faig coses per casa.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  9. uyy me encanta tu pastel de manzana!!! :) creo que sé el programa que dices...
    un besoteeeeee

    ResponElimina
  10. Ara mateix agafaria un trosset de coca per esmorzar ;)

    ResponElimina
  11. quina pinta de rustic que té....estic per fer-lo igual amb albercocs, que en tinc molts! petons

    ResponElimina
  12. Això vol dir que la tele, de vegades, també és instructiva...? Sense dubte, si del programa mirat cinc minuts i prou ja no vull pensar què hauria passat amb més estona...!!! ha ha ha. Judith, aquest pastís és preciós! I molt temptador... petons!

    ResponElimina
  13. Molt bon pastís, déu n'hi do la pinta. Jo també he vist el programa que miraven i tot i que són obres d'art, no estic segura que el gust sigui el millor... No m'acabava de desagradar el fondant, però en simple mesura... Petons!

    ResponElimina
  14. jajaja, és en Budy, el rei de las tartas. a casa també el veiem, ens encanta!!! encara que és tot molt americà, com tot el que fan en aquest canal, que ara no recordo quin és.
    el que també m'agrada molt és el teu pastís de poma, té una pinta espectacular!!! Una forta abraçada, bonica!

    ResponElimina
  15. Judirh la meva filla també s'el mira aquest canal I com a tú quan veu alguna cosa interesant hem crida.... encara que jo com tú els pastisson amb fondant no hem caben de convencer ....com a decoració pero a l'hora de menjar ....
    Bé al que anava ...........no m'extranya que només hagi durat dos dies ..t'ha quedat espectacular.
    Petons

    ResponElimina
  16. Doncs per la pinta que fa, jo diria que si que ha d'estar bo, i no m'estranya que volés!!

    Petons!

    ResponElimina
  17. Amb el que m'agraden els pastissos de poma, dius que és el millor del món i no l'he tastat?Buaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Els pastissos de poma estan fets per a mi... I'm the best apple tester! hahahaha Visca el Bolet!

    ResponElimina
  19. que bo aquest pastís de poma!!! Els de poma i formatge són els meus preferits, m'emporto un trosset ;)

    Mil petons pel bolet.

    ResponElimina
  20. ¡Ummmm qué pinta!, te quedó fantástica.
    besitos

    ResponElimina
  21. Que historia mas bonita. Y el pastel debe de estar buenisimo!!!! me lo llevo

    ResponElimina
  22. Si és el millor pastís el tindrem que provar!!! Petons

    ResponElimina
  23. Si he d'escollir entre un pastis d'aquests de la tele i un trosset del teu pastis de poma... saps que que mquedo amb el teu, oi? A casa ens encanten!! Provare la teva versio!!!
    Un petonas

    ResponElimina
  24. Adoro bolos de maça e esse ficou lindo e com certeza que uma delicia.
    bjs

    ResponElimina
  25. Me encanta leer como surge la idea de hacer un nuevo experimento culinario en la casa Bolet, me siento taaaaaaaaaaaan identificada jajaja y el pastel, si lo habeis ideado entre todos no puede más que estar buenísimo ¡seguro!!!

    ResponElimina
  26. Aquest el faig segur! Els pastissos de poma m'encanten i fa temps que busco alguna bona recepta! I a més amb la història que té al darrera....

    ResponElimina
  27. Qué estupendo pastel. Dentro de nada el peque te retira de los fogones.
    Besos

    ResponElimina
  28. M'encanten els pastissos de poma i aquest té una fila deliciosa!!!!

    ResponElimina
  29. M'ha encantat aquest pastís de poma i l'història. Prenc nota per ficar-lo en marcha. Salutacions!

    ResponElimina
  30. Pintorra de la bona!!! A casa fariem feina de la bona! Petonets maca!

    ResponElimina
  31. Es que son todo un acierto las tartas de manzana, y que pinta que tiene!!!
    Bss

    ResponElimina
  32. Un pastís de poma per una bona causa, em sembla una idea genial, tot com aquest pastís vostre, no em sorprèn que hagi durat tan poc!!!
    Espectacular,
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  33. Amb el que m'agraden els pastissos de poma!! quina maravella Judith, i doncs no m'extranya que durés poc :D

    petons

    ResponElimina

  34. Judith; Acabo d'arribar, i és clar...¡¡ ja no queda res de res...¡¡¡ bé si, la recepta per poder-ho fer¡¡
    Salutacions Judith¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  35. esta semana quería hacer yo uno...voy a leerme bien la receta. GRACIAS.

    ResponElimina
  36. Segur que si que és un gran pastís!! A casa el farem, perquè tots els pastissos, cocs, i tot el que porti poma ens encanta!! Segur que va volar!!
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  37. Mándame un trozo pero ya mi Neni!!! Sabes que la manzana me mata, me alucina y ahora te marcas esta cosa tan buena, nada me lo llevo pa mi FB, esta de arranque mortal, estoy emocionada! Quiero hacerlo y sabes, me acaban de traer un kilito de manzanas surtidas de una granjita...:D!! Esta tarde cae y te cuento.

    Un abrazo preciosa!

    ResponElimina
  38. Que monada de tarta de manzana, y que linda la banderola ;) besitos

    ResponElimina
  39. Sempre dic l mateix xo és que els pastissos de poma i de formatge hi ha tantes varietats i taaan bons totes!! Quin joc que donen!!! nyaaam
    Petunets
    Eva

    ResponElimina
  40. Jo estic amb tu, m'agraden molt mes els pastisos tradicionals que els de fondant... Aquest te una pinta impresionant. Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  41. Tiene un aspecto rústico maravilloso! Me encantan las tartas de manzana!
    Besotes y feliz semana!

    ResponElimina
  42. Qué pasada! qué aspecto más apetecible tiene esta tarta, dan ganas de meter el cuchillo y partirse un buen pedazo. Con tu permiso, me llevo la receta, me encanta este tipo de tartas, así tan "rústicas"

    Besos guapa!

    ResponElimina
  43. Com m'agraden els pastissos de poma!!!!!!!!!! I dius que volieu fer el millor pastís de poma?! A pendents!!!!!!!! Ai, qui tengués temps per cuinar...
    I la decoració fantàstica!!!!!
    Petons!

    ResponElimina
  44. Doncs si que te una pinta extraordinaria aquest pastís!!!! a mès es veu fondo i com diueu que us el veu menjar en 3 diez devia ser molt esponjós.
    A mi tampoc m'agraden els pastissos de fondant, tot i que, espectaculars son.
    Aquest mes no he arribat a temps a Memòries, masses coses a fer, però no s'em tornará a escapar...
    Un petò i que la setmana et sigui profitosa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  45. et puc assegurar que el pastisser no va donar la recepta del pastís de poma, ja vaig veure aquest programa un cop i encara que va ajudar de bon gust a la dona es va negar a donar-li la recepta ja que és de la família i el negoci és el negoci, jeje
    Jo crec que la que van fer vosaltres es veu molt millor que la del pastisser americà.
    Un petó

    ResponElimina