>

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Amanida de tardor amb figues i plàtan

Fa uns mesos, la Mai del bloc hierbas i espècies ens va proposar un repte sota el lema “Revolución en mi cocina, por una buena vida para todos”. Es tracta d’ajudar als petits negocis a sortir endavant. A vegades, per la nostra comoditat o la de la nostra butxaca, anem a comprar a grans superfícies, oblidant-nos dels petits comerços del barri, de fet no sé si us n'haureu adonat, però cada cop hi ha menys botigues de barri. També ens anima a comprar, de tant en tant, productes de preu just i, sobretot, tenir en compte una alimentació sana.
 
Com que m’agrada molt poder aportar el meu granet de sorra a totes les activitats que estiguin involucrades amb bones causes, siguin a través de la xarxa o no; aquí va la meva recepta amb plàtan pel recopilatori que la Mai està fent. De fet el seu objectiu és fer un receptari on els ingredients principals siguin la pinya o el plàtan. Crec que vaig un xic just pel termini, ja que era a finals de setembre, però espero no haver fet massa tard! Ja que em sembla un projecte molt interessant.
 
A tots aquells que no hagueu participat us animo, si us ve de gust, a “donar” una recepta per aquest recopilatori! Mentrestant us deixo amb la meva proposta, una simple amanida carregada de moltes vitamines per aquests dies de tardor.
 

Ingredients: 

1 enciam de fulla de roure
Plàtan deshidratat
Formatge fresc tipus Burgos
6 figues de coll de Dama
1 pera
Formatge Parmesà
Raïm
Nous
Pipes pelades
1 magrana
Vinagre de Mòdena
Sèsam
Oli d'oliva
 

Preparació

En un plat, afegim l’enciam de fulla de roure tallat i prèviament rentat. A continuació posem el formatge tipus Burgos tallat a trossos petits, les nous i les pipes, les llavors de la magrana, la pera i les figues tallades a trossets, juntament amb un grapat de plàtan deshidratat; uns quants gatims de raïm i uns encenalls de formatge parmesà. Ho barregem tot i ho amanim amb un bon raig d'oli d'oliva, vinagre de Mòdena i unes quantes llavors de sèsam.

 

52 comentaris:

  1. FICOU UMA BELA SALADA,TEM TUDO PARA ME AGRADAR.
    BOA SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  2. Això es una amanida! m'agrada molt la barreja d'ingredients!

    ResponElimina
  3. ¡Qué pinta tiene!, me encanta.
    besitos

    ResponElimina
  4. Quina bona iniciativa, la Mai! M'has donat una bona idea, Judith! Sempre m'agrada posar-hi cosetes, a l'amanida, i mira que bé! El plàtan deshidratat m'agrada molt! Combinat amb tots els altres ingredients, i sobretot amb parmesà, deu tenir un gust ben potent! S'haurà de provar... he he. Petonets!

    ResponElimina
  5. Que bona aquesta amanida!!!
    Nosaltre, dintre de l'ho possible també intentem fer compra de proximitat.
    Jo també en vaig publicar una amanida amb figues fa poc i sempre és un èxit assegurat.
    Petonets.MAR, de EQNME

    ResponElimina
  6. Que buena pinta tiene, señor!!!!

    La verdad es que la iniciativa es muy muy buena.
    Bs

    ResponElimina
  7. Estupenda aportación, tengo unos higos en la nevera esperando alguna idea, ya se por donde empezar :) Un besote!!!

    ResponElimina
  8. Molt bona! ja saps que les amanides amb figues ens encanten, i amb plàtan també, per cert! Sobretot si contribueixen amb una bona causa!
    petonets

    ResponElimina
  9. Molt bona proposta i molt bona amanida! Te tots els ingredients que m'agraden! Petons!

    ResponElimina
  10. Això és una injecció d'energia i amb el plus de que és per una bona causa.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Me da muchísima rabia que estén desapareciendo los comercios de barrio, donde te conocían por tu nombre y sabían que era lo que te gustaba y qué no. Pero en fin, supongo que las necesidades van cambiando y a veces la vida que llevamos no nos permite otra cosa.
    En fin guapa, que me gustan muchísimo tu ensalada y que me la llevo para mi colección.
    Besazos

    ResponElimina
  12. Pues además de ser por una buenísima causa, la ensalada se ve deliciosa, me encanta!. Gracias y besos Ana

    ResponElimina
  13. Que bona Judith!!! M'agrada!!!
    No, si d'aquí poc ja no en quedarà ni una de botiga de barri, i aquí ja no només hi juga el factor grans superfícies, n'hi han d'altres que estan donant l'empenta suficient perquè això succeeixi. Una autèntica llàstima!

    ResponElimina
  14. M'encanta Judith. Avui en volia fer però me les han demanat a vuit euros!
    Deliciosa!

    ResponElimina
  15. ¡Deliciosa, qué cosa tan rica!, me encanta esta mezcla de sabores y texturas. A mi me encantan las ensaladas con nuevos ingredientes, lo de los higos me ha sorprendido pero lo del plátano deshidratado me ha fascinado. Una propuesta riquísima para una causa hermosa. Un besote guapa,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  16. Que de vitaminas tiene esta ensalada y que rica se ve, un besazo guapa.

    ResponElimina
  17. Aquesta amanida té ben bé de tot mare meva! jo també sóc de les que afegeixen el que troben d'aquí i d'allà, jeje Lo del plàtan m'ha ben encuriosit i sorprès ;)

    ResponElimina
  18. m'encantes aquestes amanides que duen DE TOT. en menjaria cada dia a cada àpat! petons

    ResponElimina
  19. Molt bona aquesta amanida, ideal per un bon sopar!! Petons

    ResponElimina
  20. Ara soc jo la que et passa el tupper!!! eh! petonets

    ResponElimina
  21. Con la fruta es muy adecuada. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  22. No coneixia aquesta iniciativa, la trobo molt xula... tan com la teva amanida! Però no crec que hi sigui a temps, aquesta tarda em posaré a fer galetes com una boja jajajaja
    Petonets guapi! (no et passis mai al lado oscurooooo! :P)
    Sandra

    ResponElimina
  23. Muy rica y que sana con tanta frutita. Bsss wapa.

    ResponElimina
  24. Tot sigui per una bona causa, i per animar al paladar!! Te que estar bonissima! petons

    ResponElimina
  25. Docs després de veure unes quantes receptes del repte en sembla que no he vist una amanida, i és una bona idea, i una barreja ben bona.

    Petonets maca.

    ResponElimina
  26. Quina amanida més original ........ha de ser bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  27. Me encanta esta extraña mezcla de cosas que has puesto pero que me parece que tiene que estar de muerte. Muy buena iniciativa la de Mai, pero ella siempre tiene buenas ideas.
    muacks

    ResponElimina
  28. Totalment d'acord!! cada cop queden menys comerços petits, però el dia que no els tinguem els trobarem molt a faltar! així q entre tots hem de fer xq no desapareguin!!
    Una amanida molt de tardor!!
    ptns!!

    ResponElimina
  29. muy buena iniciativa y fantastica esta amanida de tardor, bien combinada asi es magnifica
    peto

    ResponElimina
  30. Una ensalada perfecta, besos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com

    ResponElimina
  31. M'encanten les figues!!!!!! Gran amanida, sí senyora!

    ResponElimina
  32. Judith, guapa! quina explosió de sabors i textures!!! Tota la tardor en una amanida! impressionant! :)

    Muuua!

    ResponElimina
  33. Això si que és una amanida, amb tanta sofisticació de sabors i textures i ben fàcil de preparar.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  34. Fa molt bona fila aquesta amanida!! amb els ingredients que porta ha de ser de luxe!

    ResponElimina
  35. Qué buena, por Dios!! Me encantan los higos. Como me da mucha rabia que se acabe la temporada, ahora no paro de comerlos. Un besito.

    ResponElimina
  36. Què bonica! també deu ser boníssima, m'encanten les figues!
    Marta

    ResponElimina
  37. Pero quçe cosa más linda!
    Me encanta todo: la ensalada, la donación y tú! todo! así que mira que contenta me voy:-)
    Besos

    ResponElimina
  38. Hola cuore!!!!!!quina amanideta més bona!!ja estic pensant galetes..jejejeje. petonets!!

    ResponElimina
  39. rica!!!!todos los ingredientes me gustan, bsts

    ResponElimina
  40. Que pinta tiene, se ve rico, riquísimo!
    bss

    ResponElimina
  41. M'encanten les amanides amb fruita!!!! Que bona!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  42. Molt bona iniciativa... i molt sana. Petonets

    ResponElimina
  43. OOOOhhh! Fruita de temporada a l'amanida! Boníssima i molt vistosa. Petonets!

    ResponElimina
  44. No m'he atrevit mai amb el plàtan a les amanides!!
    Gràcies per fer-me una empenteta per a provar-ho!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  45. Pues no sé porque esta vez el google reader no me aviso que actualizabas!! Y casi que me pierdo esta delicia...Neni, es una locura de sabores, me la llevo!

    Besotes y buen fin de semana.

    ResponElimina
  46. Doncs jo penso exactament igual que la Mai. Per això, ja ho practico a diari. Suposo que en un poble és més fàcil.
    La recepta, una delicia!! Com sempre una combinació olt original...
    PEtonets guapa

    ResponElimina
  47. que ensalada más original y deliciosa! a mi me gusta mucho hacer ensaladas con frutas y queso, así que esta receta me viene ideal! un beso

    ResponElimina
  48. Aquí una super fan de les amanides...l'altre dia una veina em deia que haviem si publicava receptes més lights i li vaig dir: Una de les etiquetes més abundants al meu blog son les amanides...Jo soc d'obrir la nevera i possar-hi de tot, i amb dolç i salat m'encantan...

    Un petonet

    ResponElimina
  49. Aiss quant de temps sense passar pel bloc! Aquesta amanida té una pinta bonissíma i l'objectiu del projecte de la Mai és perecte. A més, no hi ha ni punt de comparació entre comprar a una gran superficie o un negoci familiar.

    Petons

    ResponElimina
  50. Una recepta ben bona per una molt bona causa!! petonets!

    ResponElimina