>

dimecres, 24 d’octubre de 2012

Galetes de nous, albercocs i espècies

Qui m’ho hagués dit, fa un any, que m’acabaria agradant fer galetes. Us en recordeu que els hi tenia pànic? Doncs bé, superada aquesta fase, ara que comença a fer fred, no hi ha res més gratificant que encendre el forn i fer unes quantes galetes, sobretot si el resultat és veure el Boletet i el Monstre culinari devorar-les. Haig de confessar que l’Yves les va tastar i em va dir  “home, t’han quedat bones, però m’agraden més finetes, em recorden els panellets...”. Jo, amb cara de bleda, el vaig mirar i vaig dir que estaven boníssimes; evidentment no s’assemblaven als panellets. Per sort, ja sabeu que al Bolet compto amb un altre tastador oficial i quan va veure que preparava la safata per fer fotos, va anar avançant a poc a poc, guanyant terreny, per finalment robar-ne unes quantes!!! I ell estava encantat, li van encantar i las va devorar!
 
Ahir, quan vaig tornar de treballar, vaig veure que les galetes havien desaparegut i li vaig preguntar a l'Yves qui se les havia menjat. Voleu saber què em, va dir? “Jo, al final he trobat que estan boníssimes i no n’he deixat ni una!”. Doncs ja veieu, els meus crítics li han posat bona nota a les galetes, així que us recomano que les feu perquè estan molt bones!
 
Aquesta és la meva aportació a Memòries d’una cuinera, on aquest mes us hem proposat fer galetes. Recordeu que teniu de temps fins el proper dia 28 per presentar les vostres receptes. Us animeu? Moltíssimes gràcies per participar, cada mes ens sorpreneu amb receptes més bones!
 

Ingredients:

150 g de farina de rebosteria
80 g de mantega
80 g de sucre normal
50 g de nous
50 g d’albercocs secs
1 c/c de llevat
1 pessic de sal
1 c/c de canyella
1 pessic de nou moscada
1 pessic de gingebre molt
1 ous
Llavors d’anís
Anís
Llet

 
Preparació:

Posem la mantega en un bol i la desfem al microones durant 30 segons a 800W (si ho preferiu es pot posar a temperatura ambient, tipus pomada). A continuació la barregem amb el sucre. Afegim l’ou i, quan estigui tot incorporat, afegim la farina, la sal, la canyella, el gingebre, la nou moscada i unes quantes llavors d’anís. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, tirem un rajolí de llet i un d’anís i tornem a remenar. Afegim les nous esmicolades i els albercocs tallats a trossets i ho barregem. Agafem boles de massa, més o menys de la mateixa mida, i els hi donem la forma desitjada. Les col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem col·locat un tros de paper, i les acabem decorant amb unes quantes llavors d’anís. Les posem al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 15 minuts i les deixem refredar a temperatura ambient sobre una reixa.



53 comentaris:

  1. Adoro fazer bolachas e aqui em casa pouco duram .
    Já apresentei a minha sugestão no outro blog.
    As tuas bolachas são uma delicia e ficaram lindas.
    bjs

    ResponElimina
  2. Que bo!! jajaja, que graciós el peque! Les galetes tenen molt bona pinta i la combinació d'ingredients em sembla molt original i alguna cosa em diu que també deliciosament irresistible.
    Quina sort que se t'hagi passat el pànic a fer galetes, jo encara en tinc, entre que han de portar mantega si o si i que no sempre em queden bé, m'agafo uns enfados... jajaja, les d'aquest cap de setmana van acabar a les escombraries, dichosa glaça xD.

    Petonets!!

    ResponElimina
  3. y las cosas que aun no pruebas o no te gustan,acabaran provando y saboreando,tiempo al tiempo,esto nos ha pasado a todos.
    Buenas galletas y como bien dices ahora apetece ya empezar a hornear
    petó

    ResponElimina
  4. QUe ricas tiene que estar estas galletas!!
    A mi me pasaba como a ti , me daban miedo las galletas , pero cuando las prové de hacer se me fueron todos los miedos.
    Tenía pendiente de hacer unas con semillas de anís , pero estas me han gustado mucho más.
    Te tengo un poco abandonada , pasaré a visitarte un día de estos.
    Besitossss!!!!

    ResponElimina
  5. I tant que ve de gust encendre el forn i si es per fer galetes amb una recepta tan bona encara fa menys mandra. M'agraden molts els orellons així que de ben segur que les probaré. El toc de les especies els hi ha de donar un sabor ben característic.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  6. Hola Juju, as tuas bolachas estão fantásticas,
    adoro o saboe da fruta com as especiarias;)
    Beijinhos querida.

    ResponElimina
  7. Me estoy imaginando el olor que tienen que dejar estas galletas y se me hace la boca agua!!!
    Un besote Judith!

    ResponElimina
  8. Ho reconec... va ser així! Però és que a la primera q vaig provar no hi havia albercoc! A les altres... hmmmm, genials!!!!!

    ResponElimina
  9. Te han quedado geniales! Tienen muy buena pinta! Besos

    ResponElimina
  10. Unes galetes molt completes, Judith. Jo crec que estaria amb el boletes i que m'agradarien molt!

    ResponElimina
  11. Pues Neni, yo como Yves, también me las habría devorado todas están divinas!!!! Yo tengo ya casi lista la receta, que espero les guste...

    Un beso enorme!!

    ResponElimina
  12. Mmmm amb el que m'agraden les orellanes d'albercoc!! i les espècies... quina bona idea!! no m'extranya que s'acabéssin tan aviat :) Jo sempre tinc ganes d'encendre el forn, fins i tot a l'estiu, m'encanta tot el que s'hi pugui fer, encara que reconec que quan fa fred ve més de gust... A l'estiu m'espero que es faci de nit per poder-lo encendre sense que em rondinin ;) Petonets guapa!

    ResponElimina
  13. Hola Judith!!
    Aquestes galetes són genials!
    igual que el teu petit montstre de les galetes, quina gràcia!
    Petons

    ResponElimina
  14. BONÍSSIMES aquestes galetes!! tot i que més s'assemblin als panellets ;) Aquesta vegada si que no em quedo sense participar al memòries, el dissabte faré la meva proposta.

    Petonets bonica

    ResponElimina
  15. Fantàstiques, Judith! Les provaré!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  16. Amb aquests ingredients tenen que estar bonissimes!! Petons

    ResponElimina
  17. M´imagino el gustet. Soc una fan de les espècies, així que tinc totes les que proposes... Recepta copiada.. Petons,

    ResponElimina
  18. Que gusto da sacar unas ricas galletas del horno y todo el aroma que queda en casa.. Bss

    ResponElimina
  19. Me encantan tus galletas. A mi es una de las cosas que mas me gusta hacer, y casi cada vez añado o quito alguna cosa.
    De tu version me quedo con la mezcla de nueces y albaricoques. Perfectas! No me extraña que no dejaran ni una.

    ResponElimina
  20. jajaja!!! Que bo l'Yves...homes!!! Sort del Boletet que ja apunta maneres i és un gran catador!!!!
    Jo aquest cop no t'agafo galetes...que sóc alèrgica a les nous :( Però fan una pintaaaaaaaaaaa....

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  21. M'encanta la combinació d'ingredients! Molt creatives! Pel que fa al teu crític, l'important són els fets, prova irrefutable de que les galetes eren exquisides, no les paraules ;) Petonets!!!

    ResponElimina
  22. Que desconectada estoy nena... Pro intentare publicar unas galletas el viernes!

    ResponElimina
  23. Que ricas con esta combinación de ingredientes, me encantan, no me estraña que volaran todas.
    Un beso.

    ResponElimina
  24. L'aspecte és boníssim i han acabat volant que és el que sembla més lògic... el que no m'ha quedat clar és comp poden tenir sabor a panellets amb aquests ingredients, oi???
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  25. Ummm que bones! tenen una pinta fantastica, felicitats, al final no han deixat ni una a casa teva, bona senyal jaja
    Petonets

    ResponElimina
  26. Tienen que estar buenísimas. Vaya suerte de catadores que tienes. Sobre todo el más jovencito. Es genial que le guste todo. Besos.

    ResponElimina
  27. mmm qué bones que han d'estar aquestes galetes! es normal que no hagin durat!

    ResponElimina
  28. Han de ser molt bones aquestes galetes i la combinació d'espècies els ha de donar un gustet molt especial! Si van volar és que eren ben bones!

    ResponElimina
  29. oohhh no m'imagino el sabor! una recepta fantatisca! petons

    ResponElimina
  30. qué montón de cosas ricas llevan tus galletas, tienen que estar deliciosas
    A ver si hago mis galletas. ¿Te puedes creer hice ésta semana unas pocas para memòries y Lucía se las zampó con una amiga mientras yo no estaba en casa?. Estaba esperando a que se enfriaran y no hice fotos :(
    Besines corazón

    ResponElimina
  31. Quina aportación més bona, com gaudirem de galetes aquest mes jeje. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  32. Des de que tinc el bloc ja no descarto res. Coses que mai havia menjat ara ho faig, coses que mai havia cuinat ara ho faig...i espera que segur que vindrem molts més canvis.

    Un petonet bonica

    ResponElimina
  33. Les galetes són bones segur però el model de la foto de l'altre dia és massa!!!!!!!! Us deixo les galetes i m'enporto al pirata!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  34. Hola guapiiiiissima!!Quines galetones més bones!!!i l'anís...mmmmmm. Encara que la foto del teu fill de l'altre dia....es preciós!!muaka

    ResponElimina
  35. Jo encara hi tinc pànic!! tot i que m'agraderia poder participar, però ja veurem!!

    ResponElimina
  36. Jo fins fa poc mes d'un any tampoc havia fet mai, pero la veritat es que les que es fan a casa son molt mes bones que les comprades i no es tan complicat, oi? Aquestes t'han quedat bonissim!! Petons!

    ResponElimina
  37. Je je je... no m'estranya que no en sobrés ni una!
    Amb aquesta barreja d'espècies han de quedar molt gustoses ;)

    ResponElimina
  38. la millor demostració que una cosa sigui bona és que no en quedi, per tant segur que les galetes són delicioses!! jo vull buscar un foradet aquest cap de setmana per fer les meves preferides, tot i que tinc algun compromís!
    petonets

    ResponElimina
  39. No pasa nada, si Ives no quiere galletas aquí tienes a tu tercera catadora para ponerte un 10:)
    feliz fin de semana!!!!

    ResponElimina
  40. He llegit espècies i m'hi he tirat de cap, amb el que em vicien ultimament. Noia és ben bé que sempre prepares receptes innovadores i gustoses eh, em sorprens sempre. Això dels albercocs i les espècies no ho hagués pensat mai!
    Petons!!

    ResponElimina
  41. Ummmmmm que ricas para el café de hoy y una gran variedad de ingredientes, besos.

    ResponElimina
  42. Quines galetes!! Què bones han de ser!!!!
    No sóc molt aficionada a fer galetes perquè no ens agrada gaire el gust de la mantega. Aquesta recepta veig que en porta poca quantitat......a veure si la provo de fer!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  43. Debe ser muy sabrosas y aromáticas esas galletas, verdad Judith? Me gustan y, además, hace un montón que no hago galletas de ninguna clase.
    Bsitossssssssssssss

    ResponElimina
  44. Judit, a mi les galetes també m'agraden especiades. Les has fet al punt...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  45. Pero si estás hecha una auténtica galletera!! la verdad es que tenía razón el Yves, se ven gorditas, gorditas, pero con una pinta espectacular.
    besotes

    ResponElimina
  46. Tu no pots fer unes cookies i prou, sempre innovant, i fent convinacions diferents...m'encanta.

    Un petonet

    ResponElimina
  47. Doncs t'estàs convertint en una experta en galetes eh? és que no hi ha com la oloreta que fa la casa quan es preparen galetes...mmmmm

    Petonets!

    ResponElimina
  48. Aquest mes omplirem la carpeta... jo una d'especial galetes... què bones! i aquestes per començar i no acabar!! bona castanyada!

    ResponElimina
  49. Jo encara estic a la fase del pànic, de fet no n'he fetes mai, però segur que acabaré fent-ne, una vegada ficada en tot aquest mon poc a poc va passant tot per la cuina. Petonets.

    ResponElimina
  50. Saps que seria un detall amb els possibles consogres enviar un tupper de galetes cada vegada que en facis??
    Aquestes t'han quedat genials...bé, com totes.
    I taant, tu sempre has de fer cas al Boletet. Ell no només és que tengui bon gust, és totalment imparcial!! ;DDD

    ResponElimina