>

divendres, 7 de setembre de 2012

Figues de coll de dama amb salsa de iogurt

Hola a tothom! Per fi ja torno a publicar. Ho faig uns dies més tard del que us havia dit, però la tornada a la normalitat ha estat un xic més dura del que ens pensàvem.

Les vacances varen servir per desconnectar de la vida virtual -que bona falta em feia- i carregar piles, encara que us haig de confessar que aquestes piles deuen ser de poca qualitat, perquè últimament estic esgotada, sort que al Bolet hi ha dos “marujos” que valen un imperi.

Com us podeu imaginar, els fogons i fins i tot el forn no han parat de funcionar, però la càmera ha quedat aparcada en un segon pla. Fa dies que li donava voltes a la recepta que obriria la nova temporada d'el món de juju i m’ha costat moltíssim decidir-me. Finalment he optat per unes postres molt senzilles que faran la delícia de qualsevol comensal, unes figues amb una salsa molt fresca i suau amb un toc de llima -com no!-, us podreu resistir a no fer-les?

Aquest mes de setembre està ple de celebracions especials. Començant per avui: ja que és l’aniversari de la meva estimada Onegraphicgirl -i que ben aviat celebrarem!-. Seguit per l’aniversari de la nostra fillola Catarina: els súper padrinhos ja tenim les maletes a punt per anar a Porto aquesta tarda i gaudir de la festa de Mickey que la Inês li està preparant, però shhhhhh, ella encara no ho pot saber!. Moltíssimes felicitats a les dues.

Mentre no arriba l’hora de marxar aprofitaré per passar llista a tots els seguidors, a veure si no m’heu fet el salt durant l’estiu! Benvinguts a tots i bon cap de setmana.


Ingredients per a 2 persones:

4 figues de coll de dama
1 iogurt natural
Mel de taronger
Crocant d’ametlla
1 llima
Unes fulles de menta fresca


Preparació:


Netegem les figues, tallem una mica la part del coll i les partim en quarts. Posem en un bol el iogurt natural, un parell de cullerades de postres de mel, unes fulles de menta picades i el suc de mitja llima. Ho barregem i ho deixem reposar a la nevera durant un mínim d’una hora. Per a la presentació col·loquem els quarts de figa en un plat, les banyem amb la salsa de iogurt que prèviament hem fet i acabem de guarnir amb crocant d’ametlla, pell de llima recent ratllada i unes fulles de menta.
 

55 comentaris:

  1. Present! ja em pots tatxar de la llista :P !

    Benvinguda de nou Judith, m'alegro de que tornis a ser per aquí!

    ResponElimina
  2. Bienvenida Judith.
    Me alegra tenerte de vuelta.

    Besos.

    ResponElimina
  3. Bon dia!! Poc a poc ja anem tornant tots...
    Petons

    ResponElimina
  4. Ohhh delicioses quina convinació mes bona!!
    Benvinguda!!

    ResponElimina
  5. Bonica, quina pinta que té això!!!
    Moltes gràcies per la part que em toca i disfruteu molt per Porto!!! Requetemucaks!!!! ;)

    ResponElimina
  6. Benvinguda Juju, som-hi!! La veritat és que les vacances es posen bé!!
    quines figues més bones amb aquesta salseta, saps que ahir en vaig comprar a la fruiteria? és que a mi em tornen boja! hauré de provar aquesta proposta!

    petonets
    i bon cap de setmana, que vagin bé les celebracions!

    ResponElimina
  7. Benvinguda a la normalitat, encara que jo aquesta setmana estic de vacances, jeje! Però ja s'acaba, arriba el cru hivern! Sort que tenim els calor de les nostres cuines que el farà més reconfortable! Bé, guapa, que vagi molt bé a Porto i jo em quedo aquí tastant aquesta delícia!
    Petonets a tots!

    ResponElimina
  8. Ahhhhhhhhhhhhhhhhh! S'ha perdut el comentari!!!
    Torne'm-hi, jeje. Ja no me'n recordo, ups! Això, que benvinguda, encara que jo estic aquesta setmana de vacances, però s'acaba i ens hem de preparar pel cru hivern. Sort que tenim la caloreta de les nostres cuines per fer-ho menys feixuc. Que vagi molt bé Porto, jo mentrestant em quedo aquí tastant aquesta delícia.
    Petonets a tots!

    ResponElimina
  9. Perdona que haga tanto tiempo que no me asomo por tu blog , pero igual que tú he querido desconectar de todo , de cocina , de cámara y de blogs.
    Ya de vuelta todas otra vez empezamos la con la rutina que a veces es tan necesaría.
    Me encanta tu postre y ese toque de lima debe ser una maravilla.
    Nunca había trabajado con lima y este verano la he conocido y hemos hecho muy buenas migas , me ENCANTA!!!!
    Muchos besitos guapaaa!!! Prometo ponerme al día en tú blog poco a poco.
    DEW!!!

    ResponElimina
  10. Me alegra tenerte de vuelta guapa. Que delicia de receta. Bss

    ResponElimina
  11. Quin plat mès bonic, sensual i fàcil!!!! mmmm pel findi!

    ResponElimina
  12. Un plat que fa setembre, m'encanten les figues i amb iogurt són d'escàndol!
    Ben tornada guapa, espero les teves receptes tan innovadores ;)
    Petons!

    ResponElimina
  13. les figues amb iogurt, formatge i pernil salat son un encert sens dubte....em falta tastar-les amb mascarpone....ha de ser un vici total!! petons

    ResponElimina
  14. Benvinguts de nou!!!!

    A mi també m'està costant una mica, i encara no he publicat res... aviam si em poso ja les piles. tornar a la rutina sempre costa una mica.
    Però has començatt amb molt bon peu, la temporaa promet ;)

    Petonets

    ResponElimina
  15. Benvingudaaaaa!!! a mi m'encanta el setembre, com pels nens per mi comença l'any! i aquest curs ve cargat de nous projectes! jijiji!!!! ;)

    M'encanten les figues!!!! I combinades amb el iogurt i el toc de llima deuen ser delicioses i ben refrescants per la calor que torna a fer! les probarem!!!

    Que vagi molt bé el finde per Porto!

    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  16. A mi em sembla que hauries de canviar la marca de les piles, ja,ja,ja
    Una combinació sorprenent, ha d'estar molt bona!
    Ja em pots treure de la llista que et segueixo de mooooooooolt a prop!
    Molts petonets i molts beijinhos per la vostra súper fillola!

    ResponElimina
  17. Bienvenida guapa, ya se te echaba de menos, me encanta el comienzo que has tenido con estos ricos higos, un beso y estoy impaciente por descubrir tus nuevas propuestas, mil besos.

    ResponElimina
  18. Hola Juju, fico feliz com o teu regresso:)
    Adorei a tua proposta, tem uma apresentação linda!
    Beijinhos.

    ResponElimina
  19. Que ricos los higos!!!. Me encanta la mezcla con yogurt. Yo acabo de hacer la ultima receta con ellos. Este año empezaron temprano y hemos podido disfrutarlos un montón. Besos y bienvenida

    ResponElimina
  20. ¡Qué alegría verte de regreso!, aquí estamos otra vez. Qué buena pinta tienen estos higos. Tengo yo unos vecinos con una higuera que está a punto de reventar, a ver si les pido unos cuantos para hacer tu receta adaptada a nuestra dieta. Un besazo,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  21. Benvinguda!! Espero que hagueu gaudit al màxim de les vacances tu i la teva famila! M'encanten les figues!! Són tan dolcetes... Petons

    ResponElimina
  22. Benvinguda de nou!! quina recepta més senzilla i més bona!! aquestes són les millors figues d'aquest moment, i per mi, del món!!

    ResponElimina
  23. Ooooeeeeee!! Nova temporada del super món de Juju, ja tenia mono de llegir-te! Saps que m'encanten i em rexiglen les figues? No podies començar amb una recepta millor, encara que per arrodonir-ho... caipirinha per carregar les nostres piles quan? ;)

    Moltes felicitats a les "cumpleñeras" i que vagi molt rebé per Porto!

    Petonarros!
    Sandra

    ResponElimina
  24. No puc menjar figues ni mel (la diabetes té les seves manies ;-) però de bon gust em llepava els dits amb aquest postre tan sensacional: ha de ser super dolç (què bé que combinen el iogur i la mel) i lleuger.

    Benvinguda! :-D
    Petons

    ResponElimina
  25. Bienvenida!!.....aaaa....higos....esa foto esta maravillosa...a mi me encantan y no concibo los veranos sin comerlos....la foto esta preciosa.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  26. Hola Neni!!!! Me encanta volver a leerte y disfrutar de tus cosas ricas, este postre es ideal...me encanta!!

    Espero que disfrutes mucho el fin de semana, mil besos :D

    ResponElimina
  27. Benvinguda de nou!! per mi el setembre també és mes de celebracions, de menjar moltes figues i de disfrutar perquè baixen les temperatures que per mi ja va bé.

    Una recepta ben fresca per una tornada feliç

    Petonets guapa

    ResponElimina
  28. Nena, quina pinta tenen les figues...m'encanten i potser més, pq només les gaudi'm molt poc temps...Potser ja hi ets a Porto, veig que no perds el temps, just acabes de tornar de vacances i tornes a marxar...

    Un petonet

    ResponElimina
  29. me alegro ya de tu vuelta,bienvenida de nuevo y poco a poco te iras cargado las pilas y estas figues con esta humilde salsa estan tremendamente ricas
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  30. tengo por casa un montón de higos que cogimos hace poco de una higuera y ya no sabía cómo hacerlos así que graciassssssssss!!!

    ResponElimina
  31. Molt bona combinació Judith, benvinguda de nou!!!!
    Un petonet

    ResponElimina
  32. Benvinguda de nou! Mica en mica tots anem tornant a la normalitat.
    La combinació de figues i iogurt queda sensacional, val la pena aprofitar ara la temporada de figues, que surten boníssimes.
    I ja veig que t'espera un setembre a tope!

    ResponElimina
  33. BEM VINDA ...
    ADOREI A SUGESTÃO POIS SOU LOUCA POR FIGOS E IA ADORAR PROVAR OS TEUS.
    ESTA UMA MARAVILHA.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  34. M'agradat molt la combinació d'ingredients, super bonas aquestes figues.
    Benvinguda i petons

    ResponElimina
  35. Avui per la ràdio sentia que les figues coll de dama són les més preuades i ara que és l'època han d'estar boníssimes i amb aquesta salseta insuperables!!
    Que vagi molt bé l'escapada a Portugal i totes les celebracions que tingueu aquest mes!

    Molts petonets guapíssima!!

    ResponElimina
  36. Hola Judit benvinguda de nou !!! ..unes postres bonissimes i fàciles de fer.
    petons

    ResponElimina
  37. Hola guapa!!! la verdad es que "la vuelta" a la vida cotidiana ha sido dura, a mi se me hace cuesta arriba!!!! en fin endulcémonos un poco el regreso con estos higos tan ricos que nos muestras, me encanta el punto de la lima. Un beso

    ResponElimina
  38. Hola guapi!!! estic com tu a mig gas!!! Ja tinc ganes de saber com tinc les figues de casa, fa uns dies encara eren un pel verdes!!! em sembla una idea genial la que ens proposes!!! Ja he fet un foradet al teu calaix del congelador:))))) Muaks

    ResponElimina
  39. Qué higos más lindos Judith! Nosotros aún estamos esperándolos... Y este año se van a retrasar bastante.
    Me alegra que ya vuelvas a publicar normalmente.
    Beistosssssssss

    ResponElimina
  40. Boníssima idea!!! La nova temporada promet :)

    ResponElimina
  41. No hi ha res com unes bones postres per tornar a l'activitat, com aquestes figues tan ben guarnides!

    ResponElimina
  42. ohhh....deliciosa combinación ya los he visto en el mercado y los haré ,linda foto,abrazos y abrazos.

    ResponElimina
  43. Fàcil i bona combinació= PERFECTE!

    ResponElimina
  44. Hola Judith!!!Mira quina casualitat, les dues ens hem estrenat amb figues!!!jajajajajaja.....la foto m'encanta, un petonet.

    ResponElimina
  45. A mi me parece una receta perfecta para abrir la temporada, sencilla, refrescante, de temporada ¿que más se puede pedir?
    Disfrutad mucho en Oporto ¡Besos!!!!

    ResponElimina
  46. Buenisimos estos higos y que pinta que tienen!!! Bss

    ResponElimina
  47. Ben tornada y ben alimentada amb aquestes figues...
    Una abraçada i bona Diada,
    Nani

    ResponElimina
  48. Que estamos aquí, chiquitina, para darte la bienvenida después del verano. Yo creo que con la crisis, ahora venden las pilas de mala calidad, no eres la única! jejejeje...
    Oye, higos, miel y yogur...lo tengo en versión helado en el congelador, para merendar hoy por la tarde ;) es que los higos me gustan de cualquier manera...y como me quedaron algunos, los tomaré tal cual nos los traes hoy ;)
    Ahhh Oporto...que me encanta!
    Besitos reina!

    ResponElimina
  49. Un postre fantastico aprovechando que ahora estamos en epoca de higos, me encanta como todo lo que veo por tu blog, me quedo por aqui para no perderme nada, besitos

    ResponElimina
  50. Hola hola!!!quina bona recepta per tornar a la realitat!!!!la combinació de les figues amb els làctics és genial!!! ja tornem tots a agafar ritme ;)

    petonets!!!

    ResponElimina
  51. una reentrè maravillosa. spero que hayas disfrutado! besos

    ResponElimina
  52. Ara estic sola i segrestada al sofà, però quan torni el majordom li exigiré aquest berenar!!!!!!!
    No compris més piles al xino, no valen res!
    petonets

    ResponElimina
  53. Hola bonica...

    Benvinguda a la normalitat.

    M'agraden aquestes postres, son refrescants i lleugeres.

    Un petonet

    ResponElimina