>

dimarts, 25 de setembre de 2012

Macarrons

Aquest mes a Memòries d’una cuinera us hem proposat fer macarrons, un plat que fa la delícia de petits i grans, almenys al Bolet! Cada cop que l’Yves o el Boletet veuen una plata com la que avui us presento de macarrons és una festa. Comencen a saltar i a córrer a taula per veure qui és el primer que comença. Encara que us haig de dir que aquest cop el meu petit príncep s’ha quedat un xic trist, perquè el vaig fer esperar una estoneta, ja que havia de fer les fotografies per poder publicar, sort dels pirates i del Peter Pan, que em van ajudar a consolar-lo.

Aquest cop m’he decantat per una recepta tradicional i molt convencional, però és la recepta que fem al Bolet normalment, encara que hi ha algun dia que, si no tenim tots els ingredients, anem improvisant amb el que tenim a la nevera -que ja sabeu que això al Bolet és molt freqüent-.

Espero que us animeu a participar al repte dels macarrons que us hem proposat aquest mes, de fet ja estem rebent un munt de receptes, tant convencionals com experimentals! Així que el recull d’aquest mes promet molt. Moltíssimes gràcies a tots per ajudar-nos un cop més a fer un bon recull, recordeu que teniu fins el dia 28 per presentar les vostres receptes –no patiu, que si hi ha algun despistat, ja sabeu que sempre és benvingut-.


Ingredients per a 4 persones:

500 g de macarrons
150 g de carn de vedella picada
2 salsitxes
250 g de tomàquet fregit
50 g de pernil salat
1 ceba petita
½ pebrot vermell
1 pastanaga
50 ml de vi blanc sec
Oli d'oliva
1 gra d'all
Sal 
Pebre
Orenga
Farigola
250 g d’emmental ratllat
50 g de parmesà en pols


Preparació:

Agafarem els macarrons i els posem a bullir fins que estiguin "al dente", normalment calen uns 15 minuts per aquest tipus de pasta. Mentrestant, a una paella, posarem un bon raig d'oli d'oliva, el gra d'all tallat a trossets molt petits juntament amb la ceba tallada a daus. Ho deixem sofregir durant 5 minuts. Seguidament afegim el pebrot i la pastanaga tallats a trossets molt petits i ho deixem 5 minuts més al foc. A continuació, afegim el pernil tallat a tires i la carn de vedella i les salsixes, ho remenem bé i ho deixem a foc mig durant 10 minuts, sense parar de remenar. Transcorregut aquest temps, si veiem que la carn està rossejada afegim el tomàquet fregit, juntament amb un polsim de sal, pebre, una mica d’orenga i farigola, ho remenem i afegim el vi. Ho cuinem a foc mig-baix durant 7 minuts, més o menys. Un cop tinguem la pasta al punt, l'escorrem i barregem amb la salsa de carn i tomàquet. La col·loquem en una plata per anar al forn i la cobrim amb els formatges, per últim ho posem a gratinar durant 5 minuts a 180º, o fins obtenir una crosta cruixent de formatge.



52 comentaris:

  1. Uno de esos clásicos que no fallan nunca. Me gusta mucho esta foto.
    Un beso

    ResponElimina
  2. yo tambien salto rapido a la mesa si me vienes con plato asi,irresistible
    peto

    ResponElimina
  3. mmmmmmmmmmm....ja sóc a taula jo també!!! Puc sentir l'olor des d'aquí...nyaaaaam!!! M'encanta la crosta cruixent del gratinat! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. A casa ens barallavem per menjar-nos els de sota, perque llevors el formatge gratinat no ens agradava (santa ignorancia!)... aquests teus em recorden els de la mare... mmmm

    ResponElimina
  5. Que ricos!, Judith ultimamente voy fatal, no llego a los retos, crees que podría presentar unos macarrones en el fin de semana?, ay lo intento y si podéis los incluis y si no pues no pasa nada.
    Un besazo guapisima

    ResponElimina
    Respostes
    1. claro que si Chelo! tu no te preocupes, los presentas cuando puedas y te apetezca!!!! ;)

      Elimina
  6. Las recetas de toda la vida nunca fallan y admiten muchos ingredientes ¡qué cosa tan rica, con qué gusto me comería un buen plato de tus macarrones!. Esto de cocinar y hacer esperar a la peña por la foto, es todo un tema... en casa también pasan estas cosas ;D. Petons guapa,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  7. Mmm que bons Judith!!! M'encanten els macarrons fets així, ja t'explicaré per què! ;) A casa nostra tocarà fer-los aquest dijous, que és el dia que tinc més temps per fer el dinar, i els macarrons s'han de fer amb molt carinyo, com els teus!
    Petonets guapa!
    :)

    ResponElimina
  8. MNNNNNNNNN..una bona plata de macarrons a la taula I tothom content.
    petons

    ResponElimina
  9. Judit,
    A casa els macarrons de tota la vida són els que han triomfat. Com aquests teus. Jo els posaré divendres, són diferents i espero que agradin a Memòries. Nenes, feu una feina admirable.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  10. Què mono el boletet amb els seus pirates!!!
    No cal que et trenquis el cap, quan vinguin els llabironets els hi fas uns súper macarrons d'aquests!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  11. I qui no saltaria i aniria corrent a taula amb aquesta safata de macarrons. A casa, tot i que ens agraden provar receptes noves....com els tradicionals no n'hi ha caps!!
    Un petonet i gràcies per passar-te. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  12. No fallarem! Un clàssic que mereix el seu lloc.
    Una safata preciosa!

    ResponElimina
  13. Que delicia Juju, adoro um belo prato de pasta;)
    Beijinhos.

    ResponElimina
  14. Com m'agraden els macarrons i totes les pastes amb general!! Quina proposta tan genial i no se si tindre temps per participar!! M'he de posar mans a la feina!!! Petons

    ResponElimina
  15. UM PRATO DE MASSA BEM AO MEU GOSTO ESTA UMA DELICIA.
    OBRIGADA PELO CONVITE PARA PARTICIPAR ,VOU VER SE FAÇO OUTRO MACARRÃO PARA PARTICIPAR.
    BJS

    ResponElimina
  16. Ayyyyyy que lástima del Boletet, me lo imagino con la carilla que se le habrá quedado, pero seguro que le ha salido una sonrisa después de haberlos comido, me encanta esta receta, besos, ahhhhh yo ya he participado jajajajja.

    ResponElimina
  17. A ver si llego.... que la receta la tengo en mente, pero no doy a más.
    Que buena pinta, por favor, de estos me comía yo la fuente sola, que estoy saturada de dulces........

    Mil besos.

    ResponElimina
  18. Dime que el de la foto es el papa del bellezo ;)
    Te vale para todo este hombre ! ;D

    ResponElimina
  19. WOW!!...que bandeja...se ve de comeme y me repito!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  20. Judith ja tinc uns altres macarrons per tastar...segur q els meus nois estaren contents davant aquest plat.
    Un petonet

    ResponElimina
  21. Cada casa té la seva recepta de macarrons, oi? Això és el que els fa tant bons... I sempre tenen l'èxit assegurat! ;)

    ResponElimina
  22. mmm...M'agraden, Judith! Sobretot, perquè he vist que hi afegeixes vi blanc i també farigola, que jo no hi tinc costum i que tindré ganes de provar. Ben bons! Petonets

    ResponElimina
  23. nyamm nyaammmm que bons que són els macarrons.....de petits de grans...de iaios sempre estan presents!! una pinta barbara!! petons

    ResponElimina
  24. Nyam ! m'agraden moltíssim els macarrons i a les meves filles també, lo que dius macarrons = festa a taula jajaja
    Felicitats per la recepta
    Petonets

    ResponElimina
  25. Una recepta molt completa! M'alegra que tornis a estar cuinejant i bloquejant! Petons!

    ResponElimina
  26. Aquests macarrons tan plens d'ingredients i ben condimentats han de ser espectaculars! quina gana de macarrons m'ha entrat de bon matí nena...
    Petons :)

    ResponElimina
  27. mmmmmm així gratinadets com a mi m'agraden...peetoons

    ResponElimina
  28. Aix, i mira que és fàcil el repte d'aquest mes!!!
    Una plata que m'aniria super bé avui per dinar!
    Petonets, guapa, i moltes gràcies!!!!;-)

    ResponElimina
  29. Que bons! quines ganes de menjar-ne un bon plat, i quina fotografia mes guapa, segur que varen desapareixa aviat. Petons!

    ResponElimina
  30. Madre mía, me doy cuenta de que mis macarrones básicos son eso, excesivamente básicos. Por los ingredientes, estos tienen que estar de muerte.

    ResponElimina
  31. La meva mare també els feia amb pernil serrà, com m´han recordat els d´ella!! Petonets

    ResponElimina
  32. La meva també hi afegeix pernil serrà..són tan bons, oi?

    ResponElimina
  33. M'encanta la foto, aquest més em sembla que em possaràs falta, però se que no m'ho tindràs en compte...

    Un petonet

    ResponElimina
  34. Saps que si un dia em convides a sopar a casa em pots fer macarrons i seré la més feliç del món? Quina pinta... i quina foto tan xula!
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  35. Qué ricos!!!! Es un clásico que nunca falla, comfort food al 100%!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  36. Yo soy tradicional hasta le médula para la pasta, así que estos para mi son de vicio!!

    Deliciosos y preciosa foto :D

    Mil besos mi Neni.

    ResponElimina
  37. LLegin a la LAURA, he sabut que avui dijous es el teu CUMPLEANYS, i tot i que no ens seguim massa per raons totalment involuntaries, em be de gust dirte PER MOLTS ANYS MACA!!!... que avui demá i sempre et sentis plena i acompañada de unas amigues que t'estimen tant.
    BON DIJOUS!!!
    Conxita

    ResponElimina
  38. MOltes felicitats!!!
    Quines coses més bones t'estàn preparant pels blogs avui, tant bones com aquests macarrons!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  39. els macarrons són boníssimes i la versió clàssica és un èxit segur!! per cert, per molts anys reina!! quantes receptes que t'han regalat,eh??
    acaba de disfrutar el dia!!

    petonets

    ResponElimina
  40. Muchas felicidades!!!!!! Ya sabes que la receta de hoy no te la voy a copiar aunque tenga una pinta impresionante, mejor me quedo con tu principito viendo Peter pan ¿vale?
    Un millón de besos

    ResponElimina
  41. MOLTES FELICITATS, bonica! Passa-ho molt bé!

    ResponElimina
  42. Doncs els macarrons tradicionals són dels meus preferits! Per cert... com ja ens ho han xivat, felicitats!

    ResponElimina
  43. Qué ricos, me encantan. A ver si me reengancho al reto este mes y supero la vaguitis.
    Qué tal has pasado el día corazón?
    Mil besos

    ResponElimina
  44. Felicidades!!!!! en la red no se puede tener secretos ;) disfruta mucho de tú día !!!! los macarrones deben estar de muerte! un beso

    ResponElimina
  45. Hola guapa tu

    Uns macarrons molt bons,
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  46. És que una recepta com aquesta és digna de saltar d'alegria a l'hora de menjar-la!! Visca els macarrons casolans, de tota la vida!!

    Petonets!

    ResponElimina
  47. Segur que la safata va quedar ben neta!!
    Petons
    Mónica

    ResponElimina