>

diumenge, 25 de març del 2012

Bunyols de Quaresma

Si hi ha uns dolços de Setmana Santa que m'agraden, aquests són sens dubte els bunyols. No importa si són de vent, de quaresma, farcits… És igual. M'agraden tots. I sort que tinc força de voluntat, perquè sinó durant aquesta època de l'any m'engreixaria uns quants quilos.

Com molts de vosaltres ja sabeu, aquest mes a Memòries d'una cuinera us hem proposat fer bunyols. Pot ser una recepta dolça o salada, però com podeu veure m'he decantat pels dolços, i vosaltres, us animeu?, teniu fins el dia 28 per deixar-nos la vostra recepta.

Aquest cop he trigat a decidir-me per una recepta, i és que hi ha tantes que no m'acabava de decidir. Finalment, he optat per una del llibre de La Taula d'en Bernat. L'Anna ens ensenya una recepta de la seva iaia Roser, i quan vaig veure la foto al llibre em vaig decidir, es veien tan rodonets i tan bons… Vaig preparar tots els ingredients i em vaig posar a cuinar. Estava emocionada, per fi anava a fer els meus primers bunyols! 

El resultat ha estat molt bo, encara que no m'han quedat tan perfectes com els de l'Anna, suposo que per ser els primers em puc sentir molt orgullosa, però no em dono per vençuda i ben aviat en tornaré a fer per veure si em queden millor. He seguit al peu de la lletra la recepta -què estrany, oi?- menys els líquids. Ella ens posa 1/2 vas, i com que no tenia clar quan era mig vas, vaig decidir emprar 200 ml. Tot va anar perfecte, i quan els vaig fregir van quedar ideals, però un cop els vaig treure del foc es van desinflar i no sé per què. De totes maneres són uns bunyols boníssims, els quals us recomano que feu. Espero que us agradin! Al Bolet ja no en queda ni un.


Ingredients:

1/2 vas de llet
1/2 vas d’aigua mineral
Anís
La pell d'una llimona
1 branca de canyella
80 g de mantega 
Sal
Sucre
150 g de farina
1/2 sobre de llevat Royal
4 ous
Oli d’oliva


Preparació:

En una cassola posem la llet, l'aigua, la mantega, la pell de la llimona, la branca de canyella, un rajolí d'anís, un polsim de sal i un de sucre i ho deixem a foc mig durant uns minuts. Quan arrenqui el bull traiem la pell de la llimona i la branca de canyella i afegim la farina i el llevat tamisats. Anem remenant i, quan la massa no s'enganxi a la cassola, la retirem del foc i remenem, amb energia, fins que estigui ben lligada. A continuació afegim, d'un en un, els ous. Quan la massa estigui ben lligada la deixem reposar durant uns minuts. Mentrestant preparem una cassola amb oli d'oliva ben calent. Amb l'ajuda de dues culleres o d'una màniga pastissera anem fregint els bunyols -aneu amb compte de no posar-ne masses per evitar que no s'enganxin-, a mesura que estiguin fets els posem en un plat amb paper absorbent per treure l'excés d'oli. Per últim, amb l'ajuda d'un pinzell, pintem els bunyols amb anís i els arrebossem amb sucre.




45 comentaris:

  1. Que buena la foto, Judith.

    Besos y muy buena semana.

    ResponElimina
  2. Els bunyols segur que estan molt bons...pero la foto es genial!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Hummmmmm m'encanten el bunyols i aquests ara mateix n'agafaria un. .......cachis no seré a temps per participar-hi, ja que a casa meva el bunyos es fan el dia del dijous Sant i ja haurà passat el plaç.

    ResponElimina
  4. Nyam, nyam, nyam!!! Ja no n'he deixat.
    Bona setmana!

    ResponElimina
  5. Ummm, vull més bunyols. Tenen una pinta exquisida. Quina gràcia que ens haguem estrenat en els bunyols el mateix dia. Jo no pararia de menjar-ne. M'encanta la bosseta!!!

    ResponElimina
  6. FICARAM LINDAS ATÉ APETECE PEGAR UMAS QUANTAS.
    BJS

    ResponElimina
  7. Doncs per ser el primer cop que fas aquesta recepta t'han quedat ben macots!! A nosaltres també ens encanten els bunyols de Quaresma...i és ben cert, ens hem de controlar per no agafar uns quants quilets durant aquesta època!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  8. Los tengo hechos!! pasado mañana los publico.
    Qué ricos, qué ricos.. ;)

    ResponElimina
  9. que buenos que son y esta foto te salido genial
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  10. Que boonss!! jo no els vaig fer, els vaig comprar la setmana passada, ho confeso!! tant bons!!! com dius tu, ens engreixariem uns quilets perquè no pares de menjar-ne un rere l'altre!! un autèntic vici!!petons

    ResponElimina
  11. Una foto molt bonica, Judith, i uns bunyols que semblen ben bons! Petons

    ResponElimina
  12. De bon matí no puc mirar això... que encara no he esmorzat!! M'enduc aquesta bosseta tan mona plena de bunyols i em dónes de menjar, oi? M'encanten!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. La foto és preciosa i els bunyols fan pinta de ser ben bons! a mi em passa el contrari que a tu, no tinc gens de força de voluntat quan es parla de bunyols jeje
    Petons guapa ;)

    ResponElimina
  14. Que preciosidad de foto y de buñuelos uhmmm!!!
    Besitosssss!!!!

    ResponElimina
  15. Mira, que t'hen quedat tan lletjos que millor que me'ls emporti. Cola, no? jajaja!! jo me'n menjava tot un saquet com aquest!!
    petonets guapa!

    ResponElimina
  16. Quina foto mes xula! i els bunyols, per descomtpat...un got normalment son 150 ml...pero millor q ens ho digui l'Anna, a veure si per aixo et van desinflar, no?

    ResponElimina
  17. T'he dit que és preciosa la foto????????????
    Res, si no t'agrada com queden no tel's mengis, ja vinc jo!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  18. Me gusta mucho como queda el Bunyols de Quaresma, además de tener una pinta estupenda explicas muy bien la elaboración. Enhorabuena por la receta.

    ResponElimina
  19. M´agraden molt, els vaig fer semblants i van volar. La foto es xuli!!!

    ResponElimina
  20. Tenen una pinta molt apetitosa!! Petons

    ResponElimina
  21. Uns bunyols molt dolços! Quina foto més xula!

    ResponElimina
  22. Ja tens raó i fa falta molta força de voluntat per no menjar-te'ls tots. T'han quedat perfectes

    ResponElimina
  23. Els bunyols de vent són els meus preferits!
    I el truc de lamàniga va molt bé ;)

    ResponElimina
  24. Qué bons, ací a València, és també una recepta molt típica a les falles, per tot arreu hi ha paradetes on pots comprar-los. Ara, com els cassolans res! Aquests teus tenen una pinta deliciosa.

    Petons

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta...la foto mooolt guapa...petons

    ResponElimina
  26. A mi també magraden molt els bunyols!!! I de tot tipus jejeje..... Ja tinc ganes de veure el recopilatori que en fareu....
    Ptns

    ResponElimina
  27. Uy, qué ricos!!! Con qué gusto me comería unos cuantos!!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  28. Judith, petitons pero bonissims. Aixo de 1/2 got, es dificil de calcular, depen del got q un faci servir. A mi les mesures en gr o mil.

    La foto es mooolt maca.

    Petons

    ResponElimina
  29. Quina il·lusió que que hagis escollit una recepta de La Taula d'en Bernat, Judith! Aquesta, a més, és una de les receptes de la meva àvia que guardo amb més estima. Ja sé que el mig vas de llet és una mica ambigu, però així és com ho deien els apunts de la meva àvia. Normalment es considera que en un vas de mesura estàndar hi caben uns 250 ml de líquid, així que jo crec que potser hi has posat una mica massa de llet. Però si t'han quedat bons, guarda'n les mides, que això és molt relatiu!
    A veure si m'animo a fer els bunyols per a les Memòries d'aquest més. La veritat és que estic a dieta i vaig publicant receptes pendents, però els bunyols també són una de les meves debilitats...

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  30. Em pirren! Me´ls menjo com les pipes. No m´estranya que ja no et quedin.

    ResponElimina
  31. Què macos amb aquest saquet!!!Jo crec que potser es van desinflar per posar més líquid... a mi alguna vegada m'ha passat!!! Petonets

    ResponElimina
  32. Vengo de ver los buñuelos de Neus y llego aquí y me encuentro los tuyos con esa foto tan bonita. No soy muy amiga de los buñuelos, pero en la cocina de Neus me he comido dos y en la tuya, no voy a ser menos, halaaaaa, otros dos para mi desayuno de mañana.

    un besazo, cariño y hasta la vuelta, me voy de semana santa

    ResponElimina
  33. Quins unyols Judith!! T'han quedat fantàstics...a mi m'encanten!!! Els dimecres i divendres intento no passar per davant dels forns per no caure en la temptació! No tinc mesura! jajaja!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  34. Una foto preciosa, jo no els he fet, pero oi que em perdonaras??? tinc el dit "tieso" i estic cuinant molt poquet...

    Un petonet

    ResponElimina
  35. Juju,
    Que buenos te quedaran se ven con un aspeto fantastico... Me quedava con uns quantos : )))

    Besitos guapita.

    ResponElimina
  36. La foto es genial, com un trsor que endur-se per un viatge llarg... jo me'ls enduria...però crec que quedo massa lluny a la fila i ja no me'n arribarán!

    ResponElimina
  37. Juju! t'han quedat de luxe els bunyols!! si haguessis vist com em van quedar els meus....ejem ejem els vaig fer de l'empordà, no els he publicat perquè eren boníssims quan els vaig acabar de coure... l'endemà eren més durs que una roca!!!!!!!! o sigui que potser penjo els que vaig fer de vent per la recepta que publico cada mes a la revista del meu poble, però m'esperaré a l'últim moment!! ;)

    petunikus**

    ResponElimina
  38. Esa foto dice lo buenos que tenían que estar. No sé si creerme que era la primera vez que los hacías :D
    Besos cielo

    ResponElimina
  39. Mmm quins bunyols mes macos!
    Jo no he fet mai :( tindré que fer-me el anim.
    Un petonet

    ResponElimina
  40. Que bien te han quedado, yo los mojaría en una copita de chocolate calentito, besos.

    ResponElimina
  41. Quina foto tan maca, m'encanta la presentació!!
    Els bunyols ja dono per fet que estan boníssims, vist l'aspecte ;-)

    Petonets

    ResponElimina
  42. I jo per què no havia vist aquesta entrada?? que bons!!! amb la llimona i la canyella... A Igualada hi ha una pastisseria que els arrebossen amb sucre fi, també queden molt bons! i això que s'hagin desinflat una miqueta no sé per què deu ser, però igualment són rodonets!! i la foto amb la bosseta és molt mona ;) petonets!!

    ResponElimina
  43. Bunyols...la meva gran temptació! Jo m'he de tapar els ulls quan passo dimecres i divendres per les pastisseries i forns que en fan... Crec que me'n menjaria a carretades i no me'n cansaria. Aquests teus són d'elaboració fàcil, sense fermentar. Així que segur que cauen en un plis-plas! Petonets guapíssima!

    ResponElimina