>

dissabte, 4 de febrer de 2012

Pastís de pera amb crosta de fruits secs

El cap de setmana passat, la Judit i el Xavi ens van convidar a sopar a casa seva. Ells tenen una nena preciosa que es diu Ona i que resulta que va a la mateixa classe que el Boletet. Normalment, quan anem a sopar a casa d’uns amics; el Boletet, sobre les 10 de la nit, ja està molt cansat i demana que vol dormir, així que els amfitrions, molt amablement, li deixen un llit perquè pugui dormir. Però aquest cop no ha estat necessari. Us podeu creure que l’Ona i lÀitor, a quarts de dues de la nit, encara estaven jugant? Mai l’havia vist tan actiu a la nit -i menys a aquestes hores-. Estaven tan i tan divertits i, sobretot, tan contents, que els papes encara ho estàvem més. Fins i tot la Valèria, una nena preciosa i molt riallera de només 4 mesos no va voler-se perdre quest sopar, això sí, ella va dormir quasi tota la nit, i només es va despertar quan va tenir gana.

Us en recordeu que al facebook us demanava algun suggeriment per fer postres per a un sopar? Doncs finalment em vaig decidir per un simple pastís de pera amb una crosta cruixent feta amb uns selecció de fruits secs. Val a dir que, tot i haver sopat molt, no vam deixar ni un trosset.

Per acabar, m’agradaria comentar-vos que avui es un dia molt i molt especial: és l’aniversari del Lluc i fa tres anys. Des d’aquí la família Bolet li volem desitjar que sigui molt i molt feliç, avui i sempre. I sobretot que no perdi el meravellós somriure que el caracteritza. Els titis l’estimem moltíssim i el teu amic/cosí de l’ànima encara més. D’aquí una estoneta vindrem a Can Llàbiro a estirar-te les orelles i omplir-te de petonets. Moltíssimes felicitats príncep.


Ingredients:

250 g de farina per rebosteria
125 g de farina integral
50 ml de llet descremada
1 iogurt de llimona
250 g de sucre
3 peres conference
50 ml d’oli d’oliva
3 ous
1 sobre de llevat Royal
Canyella en pols
30 g de nous
30 g de panses
30 g d'avellanes
30 g de pinyons
30 g de crocant d'ametlla
Llavors de sèsam torrat
Sucre morè
Anís


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, la llet, les farines, el sucre, un polsim de canyella, el llevat en un bol i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament rentem, pelem i tallem a trossets les peres i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb un raig d'anís. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, posem els fruits secs, el sèsam i tirem una capa generosa de sucre morè, un polsim de canyella i unes gotes d'anís tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, ho deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-ho.




67 comentaris:

  1. Un delicioso pastel!!!! besos y buen finde.

    ResponElimina
  2. Que bó !!!!! .no m'extranya que no en deixesiu ni les engrunes:
    petons

    ResponElimina
  3. Te ha salido fantástico, con razón no dejaron ni las migas.
    un beso y buen fin de semana fresquito.

    ResponElimina
  4. Pues un detalle estupendo para agasajar a invitados queridos.
    Exquisito!!

    ResponElimina
  5. Madre mia!!....esto lo quiero para mi desayuno pero ya es tarde para cocinar!!....delicioso!!.........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  6. Molt bona elecció, segur que els va a agradar molt, te una pinta fantástica.
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Que bo!!!!! segurament si, els agradaria molt!
    espero la teva visita

    ResponElimina
  8. Aquesta crosteta de fruits secs amb el "gronxi gronxi" al mossegar ha de ser la bomba. Molt bona pensada Judith! Així jo també vull fer passar el fred! ;)

    ResponElimina
  9. Ufff quina pinta!!mai he tastat un pastís de pera, potser que ja vagi sent hora, no creus??!! petons

    ResponElimina
  10. En menges, xerres, en menges... No pares....

    ResponElimina
  11. Ha de quedar una coca boníssima i molt gustosa, amb el cruixent a la part superioir... No m'estranya que després d'un bon tall d'aquest pastís els nens tinguessin energia per estar desperts tota la nit, je je je...

    ResponElimina
  12. Sencillament genial. Fácil i rèpid de fer, i segur que ràpid de menjar també.
    Petonets.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  13. Que bona i diferent...unes postres delicioses, petonets

    ResponElimina
  14. M'agrada molt la idea de posar pera al pastís. En tinc unes a la nevera que no les menja ningú...potser que m'animi a fer-ne un.
    Que paseu molt bon dia.
    Petonets.

    ResponElimina
  15. No m'estranya que no deixéssiu ni un trosset, amb la bona pinta que té....
    Que passeu molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  16. Quina pinta nena... M'encanta la crosteta que t'ha quedat per sobre, ummm...
    Molts petons guapa!

    ResponElimina
  17. Ai Judith, és que el calaix de pendents només hi trobo receptes vostres, però és que no m'hi puc ressistir!!! Quina bona pinta!!!
    Moltes felicitats a en Lluc, ja veig que avui tindreu festa! i bona taula, segur, perquè a Can Llàbiro també s'hi cuina molt bé. Felicita a ta germana perquè aquest quart aniversari, un dia molt especial, segur. I vigileu amb el fred, que avui és ben viu. Nosaltres farem un dia de sofà i manta, que ja le necessitem, i més jo, aque aquesta nit un follet s'ha passat total la nit clavant-me puntades de peu a l'esquena i m'he aixecat ben baldada! jeje!
    Petonest guapus!

    ResponElimina
  18. Els cocs de pera ja et vaig dir que s'han convertit en els preferits de la Bordeta, queden tan gustosos, suas, bons, espectaculars... i aquest teu ha de ser la bomba!!!
    Com no ha de ser feliç i tenir un somriure d'orella a orella el super Lluc? Si és que és guapíssim, i té una família fantàstica! Una mare i una tieta per caure de cul, un pare i un tiet que també tenen tela, una germana espectacular i un cosinet genial per portar a terme totes les entremaliadures i jocs possibles!! Visca la família Llàbiro-Bolet!! :D Per mooooooolts anys!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  19. Mmmmm....Bo, molt bo!!! Podem repetir???

    ResponElimina
  20. Pues me parece un postre genial y felicidades a Lucas! Besos

    ResponElimina
  21. No se me habia ocurrido nunca ponerle pera a un bizcocho, habrá que probarlo

    ResponElimina
  22. Que apresentação encantadora, gostei muito Juju:)
    Beijinhos, bom fim de semana.

    ResponElimina
  23. Como sigas llevando esos pasteles no vas a cenar nunca en casa porque vais a estar invitados todos los días!!
    No sabe nada el boletet , es todo un caballerete y no le iba a hacer un feo a la chica llendose para la cama. Preparate que tienes un play boy en potencia!!!! ;)
    Me ha encantado y llevando anís y pera, hummmm
    Un besito muy fuerte ( ah!! ya se que pasáis frío estos días en Barcelona, me lo dijo mi hermanita, es para que sepáis lo que sufrimos los que vivimos entre montañas

    ResponElimina
  24. Quina delícia de postres! saps que no he fet mai un pastís amb peres? m'ho hauré de repensar! perquè en faig un de poma i avellanes que és boníssim! així que suposo que deu ser semblant. A veure si algun dia el poso al blog... Moltíssimes felicitats pel Lluc! ara passaré pel blog de la Moni a felicitar-lo. Molts petonets guapa, i bon cap de setmana! (el meu avi comença a estar millor :D ) muaa!

    ResponElimina
  25. Ufff, aquest l'haig de provar, puc???
    Petonets.

    ResponElimina
  26. Mira que ho tenc a pendents fer un pastís amb peres però no ho arribo a fer. Sempre el faig de pomes. Aviat caurà!! ;DDD
    El Boletet ha d'aguantar el "tipo". Que no es digui que va a dormir si hi ha una noieta al davant. El menut promet!!
    I com no ha de ser un nen feliç el Lluc amb la família tan fantàstica que té??
    Vaja quina parella que deuen fer tots dos. Ja me la imagino.
    Petons!

    ResponElimina
  27. Qué buena pinta tiene. Tengo ganas de hacer un bizcocho con pera. Me apunto tu propuesta. Un besito:) Susana.

    ResponElimina
  28. ohhh, feliciteu el Lluc de part d'una bloguera que no el coneix en persona però que n'ha sentit molt a parlar!! jaja Nena, no m'estranya que no en deixessiu ni un trosset, amb la pinta que té aquest pastís!! A més, és que ha d'agradar a tothom per força!! Serien els fruits secs els que li donarien aquesta descàrrega d'energia al Boletet...?? Qui sap...!! jaja

    Un petoneet! :D

    ResponElimina
  29. Ja saps que has de portar quan ens veiem!!! aquesta em va de maravella:)) Muaks

    ResponElimina
  30. Quina alegria llegir el relat del sopar amb els nens jugant ! A mi se m'han fet grans però ho haviem fet molt això d'anar a sopar amb criatura/s incorporades. Amb franquesa, ho enyoro (a estones :). I graciès per fer que el Boletet i els seus amics siguin personetes reals i deixar-nos compartir les seves aventures

    ResponElimina
  31. me encantan los cakes con pera, seguro que estab de muerte!un besitoo

    ResponElimina
  32. Quin pastís més bo Judith!! M'agrada el punt cruixent dels fruits secs.
    Moltes felicitats pel Lluc.

    Gaudiu del cap de setmana
    Molts petons

    ResponElimina
  33. Un gran postre per a una gran vetllada, i per molts anys a en Lluc de part meva!

    ResponElimina
  34. Judit, ha d'estar boníssim. Ara entenc, en part, el missatge del Twiter, ets molt afortunada, si senyor!
    Nani

    ResponElimina
  35. Un pastís molt bo i m'ha agrada't molt el missatget, vaig de seguida a felicitar a la mare del Lluc...

    Un petonet

    ResponElimina
  36. M'ha encantat el pastís. Les peres m'agraden de totes les maneres.Em guardo la recepta. Petons i a continuar disfrutant dels nanos que després creixen massa ràpid.

    ResponElimina
  37. LINDO BOLO GOSTO DE DOCES COM PÊRA FICAM SEMPRE UMA DELICIA.
    ESSE COM FRUTOS SECOS DEVE SER MESMO UMA DELICIA...GOSTEI MUITO.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  38. Un pastel realmente delicioso. Tomo nota de tu receta. Besos

    ResponElimina
  39. Mmmmmm, me encanta!!!!!!!!! Como me gustan las coberturas crujientes de frutos secos, y encima es q el bizcocho es de pera... qué delicia!!!!!

    ResponElimina
  40. Sens dubte uns postres de sopar excel.lents!
    Un petonet pel boletet i el Lluc!!!

    ResponElimina
  41. El peque se está haciendo mayor y ya se le van viendo los intereses :D
    La pinta de ese pastel es para no dejar ni una miga, la pena es no probarlo
    Besos corazón

    ResponElimina
  42. Me encanta como transformas en algo especial el bizcocho más sencillo ¡que arte tiene mi Juju!!! No sabía lo de Lucas, voy a mandarle un besito ahora mismo ¡Muak!!!

    ResponElimina
  43. Me encanta el contraste de la fruta asada en repostería y también me encantan los frutos secos..., así que este bizcocho que has preparado es de mi entero gusto! La merienda perfecta!
    Y para comer mañana esa lasaña de verdura también me entusiama!
    Besotes cocinera!

    ResponElimina
  44. No m'extranya que no en sobrés ni un trosset, devia estar deliciós, això segur. M'encanta la combinació de pera i fruits secs.
    Felicitats al Lluc, que ho passeu molt bé tota la família.
    Petons

    ResponElimina
  45. cuando lo leo lo de la cena, los niños pequeños, recuerdo todas esas historias de cuando mi hija era pequeña, ya tiene 10 años, aprovéchalo!!
    este pastel tiene un aspecto divino!

    ResponElimina
  46. un gran pastis para una cena de amigos que seguro fue un exito,has hecho una buenisima combinación.Felicita lluc y que lo paseis bien cuando vayas a felicitarlo en persona
    peto

    ResponElimina
  47. Muchas feliciades para Lluc. El pastel se ve delicioso con esa mezcla. Me encanta todo lo que lleva pera. Un beso guapísima.

    ResponElimina
  48. Ummmmm que rica tarta de peras y frutos secos! seguro que puso la guinda dulce a un momento tan especial! un besito

    ResponElimina
  49. Judit quina bona elecció amb aquest pastís! té una pinta boníssima :) m'agrada que li hagis posat sèsam, un toc original.

    ResponElimina
  50. Quina delicia!!! Un pastisset genial!!! M'encanta!!!
    Moltissimes felicitats al Lluc...
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  51. Moltes felicitats al Lluc!!! Has fet una boníssima elecció amb aquest pastís. Realment deliciós!!!!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  52. Son boníssimes les coques de pera!! aquesta a més amb els fruits secs ha de tenir un toc molt bó! quan dius que veniu a sopar a casa ? :p
    Molts d'anys per en Lluc!

    ResponElimina
  53. a quarts de dues de la nit???!!! nenaaaaa...teniu un fiestero a casa!!! jajaja!! El jan a les 20.30h cadaaaa dia ja està dormint...tenim una marmotilla!!! jajaja!!
    Aquest pastís ha d'estar ben bo...i amb la companyia ja ni t'explico!!! Segur que l'Àitor i l'ona us van distreure la vetllada!
    Mooooltes felicitats al Lluc i a la teva sister per la part que li toca!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  54. quin pastís més bo, segur que va triumfar moltíssim!!!
    petonets

    ResponElimina
  55. Aquests pastissos m'agraden molt! i com amb peres no n'he fet mai, queda apuntat!!

    ResponElimina
  56. Ai las! Si a aquesta edat ja rutllen a les dues de la matinada, que no us passi res quan tinguin 15 anys...! Haureu d'aguantar que arribin amb pastissets deliciosos com aquest i més d'un cafetó!! Una delícia de recepta! Molts petonets a en Lluc, a la mare i a tu tieta eixerida!

    ResponElimina
  57. Que rico, Judith y con frutitas, no me puede gustar más, me encanta tu receta y me la llevo porque es de las que haré.

    Compartimos Paseo por la gastronomía de Directo al Paladar ehhhh, felicidades!!!

    un besazo, súper guapa

    ResponElimina
  58. Dolenta, ja et vaig dir que no els hi portesis que me'l menjava jo!;)
    Moltes gràcies per ser una titi tan i tan fantàstica!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  59. Quina delicia!!! M'emporto aquesta recepta!!!
    Ptns

    ResponElimina
  60. ¡Felicitaciones al Boletet por haber aguantado tanto tiempo sin dormir! :)
    hermosa la torta!

    ResponElimina
  61. El pastís té una pinta divina i esnota que està fet "with love". Jeje! Segur que vau tenir una vetllada agradable, i més si els menuts van estar contents i entretinguts. Felicitats al Lluc!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  62. Bona nit Judit!
    Quines postres, quina delícia de pastís mmm... en vull un tros i pensa que volarà en segons :P
    Una abraçada.

    ResponElimina
  63. Uau, Juju, quin pastís! És espectacular amb aquesta presència tan senyora que té... i with love forever! Petonet

    ResponElimina
  64. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris i per les felicitacions al LLuc! us asseguro que va ser feliç envloltat de la gent que més l'estimem! és un nen tan maco que és molt fàcil fer-lo feliç, això si, amb un camió ple de núvols de sucre! jijijiji. Petonets i gràcies per estar sempre aquí

    ResponElimina
  65. Enhorabuena por el plato, tiene muy buena pinta. Me apunto la receta para hacerla en casa.

    ResponElimina
  66. Una pinta deliciosa! I la foto ha quedat molt bonica. Segur que va ser un dia molt especial, i el camió ple de núvols de sucre, va ajudar ;)

    Petons

    ResponElimina