>

divendres, 17 de febrer de 2012

Pastís d'aniversari de xocolata i formatge

No és cap secret que la setmana passada vam estar d’aniversari al Bolet, i és que el Monstre culinari va fer anys! Com mana la tradició el Boletet i jo li vam fer bufar les espelmes, i unes quantes vegades, per cert. La proposta de Memòries d’una cuinera, com veieu, aquest mes ens ha anat perfecte; sembla que al febrer hi ha molts aniversaris a celebrar, veritat? I sinó qualsevol ocasió és bona per fer un bon pastís.

La nit abans de l’aniversari volia preparar un pastís, així quan a la tarda arribéssim a casa el berenaríem i l’Yves, amb l’ajuda de l’Àitor, bufaria les espelmes. Però no va ser així, i vam haver d’improvisar un pastisset. Quan tornàvem de l’escola ens vam parar a una botiga molt maca que hi ha d’espelmes al Mercat de Sant Antoni, al carrer Borrell i vam escollir unes espelmes ideals per l’Yves, unes amb forma de llapis, perfectes per un amant de les lletres com ell. El Boletet estava tant i tant emocionat que les volia portar ell i, clar, com que la mama no sap dir-li que no… Doncs li vaig deixar portar. I què va passar? Doncs que quan vam arribar al Bolet les espelmes estaven una mica trencades. Així doncs, vam haver d’improvisar per segona vegada. Vam agafar una magdalena que havíem fet el cap de setmana, la vam decorar amb una espelma i, tots contents, vam començar a cantar: “moltes felicitats, moltes felicitats, et desitgem papa… moltes felicitats”. El Boletet al·lucinava amb la flama de l’espelma i tenia unes ganes immenses de bufar-la, aleshores l’Yves li va dir que l’ajudés i, amb l’emoció del moment, es va quedar parat! Ens podeu imaginar als papis animant-lo a que bufés les espelmes, però ens mirava de reüll perquè no sabia ben bé què fer, així que amb una poca d’ajuda l’Yves va bufar, i va ser quan el Boletet va reaccionar i va començar a aplaudir! Si es que costa tan poc fer-lo feliç...

Aquell vespre l’Yves no es va voler perdre l’entrenament de futbol, així que jo vaig aprofitar per preparar un bon sopar amb un pastís amb cara i ulls. Us he comentat en alguns posts que el Monstre culinari és un amant dels pastissos de formatge, així que sabia que no hi podia faltar. Buscant entre els llibres vaig veure una recepta d’una base amb gust de vainilla que em va semblar perfecta per guarnir-la amb una cobertura de formatge. No sé perquè les quantitats no em van acabar de fer el pes i les vaig modificar. El resultat, tot i així, va ser molt satisfactori. Així doncs, avui us presento el pastís que l’Yves va tenir pel seu aniversari i que espero que us agradi tant com a ell... per cert, us haig de dir que l’Àitor es va despertar just per tornar a bufar les espelmes d’aquest pastís, i aquest cop sí que va tenir la suficient empenta per apagar-la! Molt bon cap de setmana a tothom…


Ingredients base:

375 g de farina de rebosteria
1 sobre de llevat Royal
4 ous
400 ml de llet
250 g de sucre
Essència de vainilla


Ingredients cobertura:

250 g de formatges cremós tipus Philadelphia
250 g de xocolata amb llet
5 bombons amb praliné
Crocant d'ametlla
Melmelada de fruites del bosc
Nabius
Gerds


Preparació:

A un bol batem els rovells d'ou i el sucre fins obtenir una mescla escumosa. A continuació afegim poc a poc la farina i el llevat tamissats. Quan tinguem una mescla homogènia afegim l'essència de vainilla i les clares d'ou muntades a punt de neu i ho incorporem a poc a poc amb moviments envolvents. Untem un motllo amb una mica d'oli, afegim el preparat de la base i ho posem al forn a 180º durant 10 minuts, a continuació abaixem el forn a 160º durant 30 minuts. Mentrestant podem anar preparant la cobertura. Desfem la xocolata amb llet i els bombons durant 1 minut al microones o al bany Maria. Un cop tinguem una xocolata cremosa afegim el formatge i remenem fins obtenir una crema fina. Per fer el muntatge del pastís partim la base en dues parts. Farcim la base amb melmelada de fruites del bosc i cobrim el pastís amb la crema de formatge i xocolata. Per acabar, decorem el pastís amb crocant d'ametlla, gerds i nabius com més ens agradi.



68 comentaris:

  1. No se si saps que existeix la llei de Murphy??? Dons es aixó que t'ha passat a tú,,,jajaja
    El pastís te una pinta fantàstica !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Quan improvises un pastís sempre acaba quedant millor del que pensaves, veig que vas passar una tarda vespre ben entretinguda eh, això és el millor!
    El pastís em sembla original i molt vistós amb aquest crocant, la combinació de formatge i xocolata amb llet havia de ser pura finura.
    Bon cap de setmana família! :)

    ResponElimina
  3. Tot hi haber d'improvisar t'ha quedt un pastis fntàstic !! ......... de ben segur que debia estar deliciós.
    Petons i bon cap de Setmana.

    ResponElimina
  4. Mmmm quina bona pinta Judith!! m'encanta l'atmetlla aquesta que li has posat. QUan me'n sobra me la poso al iogurt! jaja amb un pastís així ja pots celebrar un aniversari ben complet!! petons

    ResponElimina
  5. ostres no en tinc cap mena de dubte que segur que era boníssim!! perquè fa una pinta....
    feliç cap de setmana

    ResponElimina
  6. Como me hubiese gustado ver la carita del peque, todo paradito delante de la vela. Un cielo!. La tarta riquisima!, esa cobertura vale su peso en oto, copiada queda.
    Un beso

    ResponElimina
  7. jajajajja quina escena tan graciosa Judith, pobre Boletet!! Tot i que estic segura que els propers cops serà a primera fila amb una potència de bufera...!! jaja El pastís té una pinta deliciosa, no sé com t'ho fas per fer aquestes presentacions!!

    Un petonàs! :D

    ResponElimina
  8. Donc jo com l´Yves també dels meus preferits, i tinc ue probar lo de barrejar xocolata. T´ha quedat precios! Bon cds guapos!!!!

    ResponElimina
  9. Genial!!! Mira que n'ha de ser de bona aquesta combinació. Felicitats de nou i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. El pastis de formatge no pot faltar!! MMmmm que bo!! M'encanta!
    Petons

    ResponElimina
  11. Que bonita Juju, a combinação dos ingredientes da cobertura deve ser fantástica, gostei muito!
    Besitos guapa, bom fim de semana:)

    ResponElimina
  12. Comparteixo els gustos de L'Yves perquè a mi tmabé em priven els pastissos de formatge. Aquesta versió que has fet la trobo tan bona.... que m'emporta la recepta per fer-la en qualsevol moment de temptació ;-)

    molts petonets i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats,
    moltes felicitats!
    Et desitgem, Yves!
    moltes felicitats.

    ResponElimina
  14. Uhhhmmmm!!! quina combinació més deliciosa!!! Había de ser deliciosa!!!
    Petonets guapa i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  15. Juju,
    Muchas felicidades... El pastel de queijo se ya quedado con un aspeto fantastico : )

    besitos guaputaaaaa

    ResponElimina
  16. Caram, quin mes de febrer més farcit d'aniversaris que teniu :)
    A casa també som de celebrar molt bé els aniversaris i, si cal, bufem les esplemes més d'un cop, je je je...
    M'agrada aquesta cobertura de formatge i xocolata, ha de quedar molt més cremosa i gustosa que la típica que només porta xocolata. I amb el crocant d'ametlla ha de ser de vici total.

    ResponElimina
  17. Me gustaría haber visto la cara del peque extrañado y curioso con las velas. La tarta impresionante niña, así sí se pueden cumplir años
    Besos

    ResponElimina
  18. Que tartita mas rica tiene una pinta espectacular! Bsss wapísima.

    ResponElimina
  19. Una tarta muy bonita y seguramente muy rica.
    bss

    ResponElimina
  20. Visca!!! Nena, ets una crack inprovitzant!!! M'has fet sonriure amb el fet de les espelmes... jo ja opto per comprar 4: les que portara la Ju, 2 que portaran els bessons i les bones!!! jajajajaja
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  21. Queda molt bonic amb els nabius i els gerds, i segur que estava deliciós! És una sort poder bufar les espelmes amb un pastís fet a casa.

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  22. Muchas felicidades! Es un pastel precioso para una celebración!
    Estoy segura, además, de que es una delicia!
    Muchos besos

    ResponElimina
  23. Q xulo aixo de desfer els bombons per la cobertura! Felicitats a l'Yves!

    ResponElimina
  24. PERO que tarta mas bonita ..se ve increible ...es el pastel ideal para celebrar ..FELICIDADES .y buen carnaval bsssMARIMI

    ResponElimina
  25. Hola guapa tu

    m´encanta el teu pastis, copio, copien, copiaren la teva recepta, hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  26. Es que tienes un peque que es un muñeco!!
    Menudo pastel maravilloso...

    ResponElimina
  27. Menuda pinta, el peque se estará poniendo las botas, besitos.

    ResponElimina
  28. Xocolata i fruits vermells??? aquesta combinació m'agrada molt... moltisim...pero aixo de fondre bombons es una idea que m'agaradat moltisim.

    La foto parla per si sola.
    Petons

    ResponElimina
  29. Que pastel tan hermoso has preparado para el cumpleaños !!!! la textura debe ser brutal! un besito y que tengáis un buen fin de semana

    ResponElimina
  30. Quina sort, jo al febre no tinc aniversaris... jajaja però demà faré un super pastís (espero que sigui super!!) per les meves nenes! O sigui que si voleu venir a berenar ja sabeu on som! :P

    El pastís de l'Yves té una pinta impressionant, nyaaaaam!!

    Molts petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  31. Pobrecito, quien vería esa carita mirandoos de reojo, jaja. La tarta me parece estupenda, yo ya mismo empiezo con los cumples, osea que tomaré nota...Un besazo

    ResponElimina
  32. Que tarta tan bonita, Judith y aún más bonita cuando se hace para alguien que uno quiere y se comparte en familia.

    un besazo, y felices días

    ResponElimina
  33. Quin pastis més bonic!!

    i amb una foto preciosa.

    ResponElimina
  34. Con lo chocoadicta que soy... te ha quedado genial
    Besos y buen finde!!

    ResponElimina
  35. EU QUE ADORO CHOCOLATE NÃO RESISTIA A ESSE MARAVILHOSO BOLO, ALÉM DE LINDO DEVE SER SUPER DELICIOSO....ADOREI.
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  36. ¿hiciste esta maravilla mientras se fue al futbol??? eres la mejor!!! No se podrá quejar, menudo cumpleaños, así yo tambien quiero!!!
    Feliz fin de semana!!!

    ResponElimina
  37. Es una tarta perfecta Judith, ni le falta ni le sobra un sólo ingrediente.

    El lunes me toca a mí mientras él está en el trabajo..., a ver si se me da tan bien como a tí!

    Feliz finde!!

    ResponElimina
  38. Se ve deliciosa!.....hubiese pagado por verle la cara!!....se ve exquisita!!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  39. He estado por tu cocina y no quería pasar sin dejarte un saludo y felicitarte por este bello pastel.
    Un abrazo muy fuerte Judith y hasta pronto.

    ResponElimina
  40. Que hermoso post Judith, me ha hecho recordar que dentro de poco es el cumpleaños de mi maritozzo, así voy cogiendo ideas :)

    ResponElimina
  41. Precioso Judith!!.cómo lo cuidas!!. Un beso enorme y felicidades por el resultado.

    ResponElimina
  42. Judith,un pastís molt adecuat per aquet aniversari,ma vera agradat veura la careta del petit...
    Un petonet molt gran i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  43. Felicitats al Yves!
    Ayyy el Boletet jajaja quina gràcia m'ha fet lo de les espelmes jijiji
    El pastis lleva el sentit mmm que bo, felicitats també per la cuinera.
    Un petonet

    ResponElimina
  44. fantastico pastel te ha quedado muy original la combinación,me gusta
    y felicitats al Yves
    peto

    ResponElimina
  45. Una pastís perfecte i per ser improvisat, nena no et pots queixar. És lo bo que té ser blogaire, que amb no res, treiem un pastís o lo que fagi falta.

    Un petonet

    ResponElimina
  46. amb aquest ngredients no es pot fallar, un pastis bonissim.
    molts petons Judith.

    ResponElimina
  47. Un molt bon pastís. Moltes felicitats!
    Nani

    ResponElimina
  48. Pintaza Judith! Feliz cumple al señor!

    ResponElimina
  49. y tanto! el resultado mucho más que satisfactorio, si esta impresionante!!

    ResponElimina
  50. Felicidades! te ha quedado un pastel estupendo!
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  51. Te quedó preciosa y se me antoja bien rica! A la noche publicaré la receta, que aceptando tu invitación, presentaré a la recopilación de Memorias de una cocinera...
    Besazos y feliz semana!

    ResponElimina
  52. Enhorabuena. Se ve un pastel muy rico, seguro que no dejaron ni una pizca.

    ResponElimina
  53. Ay, Judith, qué cosa más rica preparaste!!!! Es que se ve realmente irresistible. Yo sucumbiría por completo, te lo garantizo!!! Qué suerte tiene tu marido, ja ja!!! Más vale que te cuide bien!!!!
    Besos y buena semana!
    Pd: Por cierto, cuando publiqué la tarta del cumple de mis hijos tenía en mente hacer referencia a Memorias de una Cocinera, pues me venía como anillo al dedo. Pero al final, me emocioné escribiendo y se me olvidó ponerlo. Lo puedo hacer ahora a posteriori???

    ResponElimina
    Respostes
    1. claro Elena! nos encantará contar con la tarta de tus peques! sólo tienes que dejar un comentario con el enlace del post en Memòries d'una cuinera y ya vale! ;P besitos

      Elimina
  54. Una pinta boníssima! Per a mi la combinació perfecta, chocolate i formatge, de fet, publique una tarta amb aquestos ingredients.

    Llegint la teua entrada, m'imagine al teu fill, i l'emoció amb que miraria el pastís, són tan inocents i tan feliços... Quina època més bonica :)

    Petons

    ResponElimina
  55. Mira que n'he fet de cheesecakes i encara no he fet cap de xocolata!! M'ha agradat molt el teu blog, l'he descobert a través de la Sandra de la Bordeta :) Et continuarem visitant!

    ResponElimina
  56. A mi me chiflan las tartas de queso, precisamente este fin de semana preparé una para mi madre, de lo más sencilla. Y esta con chocolate, umm, divina. Un besote muy fuerte y gracias por tu comentario. Anímate a hacer las aceitunas, resultan sorprendentemente deliciosas. Alicia.

    ResponElimina
  57. Mi Juju!!, esta tarta de choco-queso es perfecta!, para un cumpleaños o para cualquier cosa :) y si con eso se anima el chikitin a soplar velitas es mucho mejor!
    cariños de Juana!

    ResponElimina
  58. Que bé que us ho passeu al bolet!! Ara, jo amb aquest pastís també em tornava a despertar! i no precisament per bufar-ne les espelmes, sinó per clavar-hi queixalada!!!
    petonets

    ResponElimina
  59. Un pastel muy chulo, Judith... Sencillo pero muy resultón, lo mejor!.
    Un besote y felicidades a tu boletet!

    ResponElimina
  60. Els pastissos de poma i de formatge m'encanten!!! Hi ha tantes versions que cada dia en podríem menjar un de diferent! :)
    Vaia pastís et vas marcar nena!!! El teu amoret deu estar ben content...i més amb la super ajuda de l'Àitor per bufar les espelmes...que monuuuuuuuuu!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  61. Es una propuesta fabulosa!! Me fascinan los dos sabores que se combinan...y esa decoración es bellísima :D

    Mil besos lindura!

    ResponElimina
  62. SE VE MUY TENTADORA!!!!!!ME GUSTO TODO DESDE EL COMIENZO HASTA LA RECETA,LA FOTO MAGNIFICA!!!!!PARECE QUE LA TENGO EN MI MESA....
    UN GRAN BESO.
    TE INVITO A PASEAR POR MI BLOG.
    GRACIAS.

    ResponElimina
  63. Es una torta fantástica! Me imagino la de fotos que le habrán sacado a Aitor soplando las velas! Estos, son momentos inolvidables..
    Cariños

    ResponElimina
  64. Ja et vaig dir que em semblava espectacular però no el vaig tastar. Apa, a repetir-lo!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  65. He llegit que l'has de repetir. M'autoconvido a menjar-ne!!
    Té una pinta espectacular!
    Com li has de dir que no al Boletet?? Amb aquella carona que fa no se li pot negar res! ;P
    M'encanta, m'encanta, m'encanta. Olé tu!!

    ResponElimina
  66. ¿¿¿cómo me perdí esto??? adoro los pasteles de queso, y nunca he probado con chocolate, ¡que gran idea! espero que lo hayan pasado lindo en el cumple :)

    ResponElimina
  67. Un plato delicioso, enhorabuena por la receta, me gusta mucho como lo desarrollas creo que tomaré nota para hacerlo cuando tenga un hueco en la cocina.

    ResponElimina