>

dimecres, 25 de gener del 2012

Truita de bacallà

Aquest mes, des de Memòries d’una cuinera, us proposem fer truites, un plat que de ben segur és difícil trobar a algú que no li agradi. Hi ha de tots els gustos i, fins i tot, colors! Dolces o salades, amb verdures o fruita, de carn o peix...

Quan era petita, recordo que molts diumenges, quan arribava l’hora de sopar, la nostre mare ho tenia fàcil: volíem un entrepà de truita a la francesa! No sé com es va establir aquesta norma, però us puc ben assegurar que durant molts i molts anys vam ser fidels a les truites! Fins i tot ara, hi ha algun cop que al Bolet en fem, encara que el Monstre culinari últimament es decanta més pels biquinis els diumenges a la nit.

Sempre m’han agradat les truites, i m’atreviria a dir que no hi ha cap que no m’agradi, encara que a casa sempre acabem fent les mateixes; amb patata i ceba, de xampinyons, de carxofes, de verdures i algun dia amb formatge. Però sabeu quina és la meva preferida? La de bacallà, i no l’havia fet mai. És una truita molt freqüent al País Basc, i cada cop que visitem aquelles meravelloses terres en cau alguna. Així que aquest cop no he dubtat ni un segon en decidir quina seria la meva aportació a Memòries d’una cuinera, encara que us haig de dir que la truita de patates amb ceba -sobretot que sigui ben gruixuda- m’encanta! Però clar, igualar-la a la que ens feia la nostra iaia és impossible. Us voleu creure que quan vivia a Milà la Moni em va portar un tuper amb una truita feta per la iaia? Si és que no tinc remei! Quan estic lluny de casa el que més enyoro -culinàriament parlant- és: el pa amb tomàquet, la truita de patates, el pernil ibèric i el gelat de llet merengada! i vosaltres?

Us deixo amb aquesta recepta tant i tant fàcil, i us animo a tots a que ens deixeu una recepta de truita a Memòries d’una cuinera. Crec que aquest mes farem una recopilació amb receptes sorprenents! Us ho perdreu?

No voldria acabar aquest post sense agrair-vos a tots l’esforç que feu mes a mes per aportar una recepta nova! Moltíssimes gràcies, sense les vostres receptes Memòries d'una cuinera no tindria sentit.


Ingredients:

200 g de bacallà esqueixat
1 gra d'all
1/2 ceba
6 ous
Sal
Oli d'oliva
Pebre


Preparació:

En una paella amb un raig d'oli, sofregim la ceba i el gra d'all uns 5 minuts. A continuació afegim el bacallà, prèviament dessalat, tallat a trossets, i ho sofregim 5 minuts més. Per últim, afegim els ous -que prèviament hem batut- un polsim de sal i una mica de pebre recent molt, ho cuinem a foc mig durant 15 minuts més, tenint en compte que l'hem de coure pels dos costats, i ja estarà a punt per menjar. La cocció pot variar, depenent de com us agradin de qüites les truites.



71 comentaris:

  1. Me encantan las tortillas, me es indiferente el relleno ya que admite cualquiera.Me gusta como te ha quedado. La foto preciosa.
    Bessos

    ResponElimina
  2. Tot i que el bacallà no m'entusiasme, així en format truita segur que me'l menjaria molt de gust. I com les receptes de la iaia no hi ha res, je je ej...

    ResponElimina
  3. una truita de bacallà és una delícia com poques, i aquesta m'entraria molt i molt bé ara per esmorzar... la meva, que no sigui gaire feta, sisplau :-)

    ResponElimina
  4. Ho sento, Judith, no hi ha suficient espai als comentaris pq et digui tot el q jo anyoro vivint fora de BCN....sniffff

    la truita me l'emporto, q bacalla en vaig posar a la maleta!

    ResponElimina
  5. Judith, QUINA TRUITA!!! jaja m'encanta la truita de bacallà, i a tu t'ha quedat (suposo que a més de boníssima) preciosa!! Jo ja tinc la meva truiteta a punt per publicar, en 2 dies la veuràs corrents per aquí jojo

    Em sembla que quan marxo de viatge el que més trobo a faltar és el peix (sempre que no anem a algun lloc al costat del mar) i les amanides jaja menjar de règim, sí, però també és boníssim!!

    Un petonet guapíssima!!! :D

    ResponElimina
  6. hemos coincidido en la tortilla, tu de bacalao, y yo de cardo, si quieres nos la intercambiamos. la voy a probar, un beso

    ResponElimina
  7. T'ha quedat perfecta la truita! Te una pinta boníssima, també m'agraden les truites de qualsevol ingredient, pero la de bacallà deu donar-li un sabor especial, la provare!!

    ResponElimina
  8. Siiii, me gusta mucho !!! me llevo la receta y la probaré, ya sabes que yo la he hecho con patata, y esta deliciosa, asi que esta tuya, con el bacalao solo no me la pierdo, que seguro seguro que me va a encantar.
    bsts. maite

    ResponElimina
  9. ADORO BACALHAU É DAQUELAS COISAS QUE DÁ PARA VARIAR BASTANTE .
    A TUA SUGESTÃO ESTA UMA DELICIA.
    BJS

    ResponElimina
  10. En Asturias le ponemos también pimiento verde con la cebolla, que le da un gusto.
    Viva esta truita!! anda que no entraba para desayunar... ;)

    ResponElimina
  11. Ñam, qué rica, a mí también me encantan las tortillas de todo tipo y los bocatas de tortilla francesa me chiflan. Yo igual que tú, cuando salgo fuera echo de menos la tortilla y el jamón ¿qué tendrán? jaj
    Besos guapa

    ResponElimina
  12. El bacallà no m'agrada molt però t'ha quedat amb una pinta més bona...
    Petons

    ResponElimina
  13. Quina foto més xula!:p
    Doncs res, hauré de venir a casa teva perquè no hi ha manera de que prepari la truita de bacallà. Mira, un dia de la setmana que ve serà el meu dinar!
    Una truita a Milà? ja,ja,ja. Ara no me la deixarien passar.
    Molts petonets solet.

    ResponElimina
  14. Et passa com a mi.... M'agraen totes les truites però sempre menjo les mateixes! Aquesta de bacallà ha de ser boníssima i m'encanta la forma que li has donat :)

    ResponElimina
  15. I tannt, el pa amb tomaquet es el que mes anyorava mentre estava a uk!! M encanta la vostra cuina, es tal cual feia la meva àvia!! Si tinc un foradet participare!!

    ResponElimina
  16. Hola querida Juju, adoro todas as receitas que levem bacalhau,
    gostei muito da tua sugestão, tem uma apresentação deliciosa.
    Beijinhos guapa.

    ResponElimina
  17. tiene una pinta estupenda. Nunca la he probado con bacalao. Me anoto esta otra opción. Bss guapa.

    ResponElimina
  18. Mmmm, amb bacallà! Pot ser que no n'hagi menjat mai? No pot ser, és! Això s'ha de resoldre al més aviat possible, hehehe! Moooolt bona, i a la foto fa una pinta...

    Gràcies per compartir-la i un petó ; )

    ResponElimina
  19. La truita de bacallà la trobo boníssima, queda super melosa oi que si? I amb aquest acompanyament de pa amb tomàquet... no cal dir gran cosa. Entenc que et féssis arribar un tros de trutia de patates de la iaia a Milà, jo el que més trobo a faltar són les seques amb botifarra jeje. Recordo que fa 6 anys vam fer un viatge a Londres de 8 dies i vam menjar tan sumament malament..... a la tornada eren les 11 de la nit i van caure un plat de seques amb boti i pa amb tomàquet. No és el sopar més adequat però es van posar la mar de bé noia!
    Petons guapa, aviat vindrà la meva truita ;)

    ResponElimina
  20. Jo també l'he menjat al País Basc, tinc la sort de tenir-hi una cunyad que hi viu. És preciós!!! Però no n'he preparat mai, m'emporto aquesta recepta....
    Petonets

    ResponElimina
  21. Ohhhh! que bona!!! la vaig menjar a un casament a Huelva, i ens va agradar molt, també hi habien unes de bacallà i pebrot verd....impressionants!!!.La foto també és menja? :) Petons

    ResponElimina
  22. Que bona!! Jo també en menjo quan tinc la sort d'anar pel nord i a Barcelona hem trobat algun Basc de pintxos que en fan... m'encanta!

    ResponElimina
  23. Mmmm!!! sempre he sentit a dir que és tan bona però no l'he tastat mai! quan vaig anar al País Basc va ser ja fa uns 6 o 7 anys, al viatge de final de curs de 4t d'eso... Llàstima que no vam menjar gaire bé, per això tinc tantes ganes de tornar-hi!! Em quedo amb la recepta, i a veure si la faig.
    A casa meva els diumenges a la nit també menjàvem una truiteta, o llet amb cereals. I el que trobo més a faltar quan sóc a fora són els plats que no porten ni salses, ni mantegues... perquè hi ha llocs on les utilitzen molt i tot i estar bo, al final em cansa una miqueta! Petonets guapíssima!

    ResponElimina
  24. Ai, princesa, fins hi tot a casa teva les truites són elegants!
    Una forta abraçada, família!

    ResponElimina
  25. Que bona, em recorda a Donosti que estaven genials...molts petons

    ResponElimina
  26. T'has deixat el fuet i els entrepans de llom amb viandox. A la Índia (on només menjàvem verduretes) sovint li deia a en Jordi "vull un llom amb formatge i viandox" i el matava...
    M'encanta la truita de bacallà!!!!! la meva iaia la fa boníssima.
    Petonets

    ResponElimina
  27. Qué rica!!!. es una de las que me gustan más, es que adoro el bacalao. Besos

    ResponElimina
  28. Les truites m'agraden del que sigui, però de bacallà per sopar és un plat que sempre em resulta deliciós.

    T'ha quedat ben bona!!

    Petonets

    ResponElimina
  29. A mi també m'encanten les truites.......com tú crec que m'agraden totes. Si de mi depengués seria el meu sopar de cada dia , però no es pot abusar .....
    amb bacallà no n'he fet mai i mira que m'agrada; així que la probaré
    Petons

    ResponElimina
  30. De bacallà també en vaig menjar una vegada al País Basc, boníssima! Però segur que la teva més! jejeje A mi em passa el mateix: truita de patates, pa amb tomàquet... i un tros de fuet! Quan sóc fora ho trobo a faltar molt!
    Petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  31. Mira que habré probado tortillas....., pero ninguna con bacalao.
    Tiene que estar muy rica!!
    Besos

    ResponElimina
  32. Ho ratifico, la jud és una fan de les truites i del bacallà... així que aquesta havia de ser la seva aportació!
    felicitats!

    ResponElimina
  33. Em passa com a tu, m'agraden totes les truites i el diumenge quan era petita i no tan petita quan començava a sortir mb les amigues i arribava més tard a sopar sempre em feien l'entrepà de truita, què bo, calentó acabat de fer!
    La teva truita de bacallà no l'he provat mai peò segur que estarà boníssima

    ResponElimina
  34. Que rica!! es que la tortilla da tanto juego..

    Besos

    ResponElimina
  35. Hola,
    Ains com es troba a faltar... Quan marxem de viatge a l'estiu i estem 3 setmanes fora, el mateix dia d'arribar a Barcelona, sigui l'hora que sigui, tenim preparada una truita de patates, pa amb tomàquet i pernil, que es clar ens fa el meu pare. Ho trobo molt a faltar, i estem desitjant menajr-ne.
    I de la truita que t'he de dir.. doncs que m'encanta!!!!!!!!!!!!!
    Divendres publico la meva truita .. una mica rara.
    Petons

    ResponElimina
  36. truita pendiente ,asi no la he probado nunca y tiene que estar muy buena.
    peto

    ResponElimina
  37. Deliciosa, me encanta la tortilla y adoro el bacalao...una combinación perfecta.
    Besinos

    ResponElimina
  38. M'encantaria!!! De bacallà no n'he fet mai
    És veritat si ets fora enyores molt aquestes coses
    Una abraçada

    ResponElimina
  39. Que bona que és la truita de bacallà!!! A casa meva sempre la feia la meva iaia...ara fa anys que no en menjo cap...A veure si amb la teva recepta em trec l'espineta! :)
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  40. Mi favorita tambien es la de patatas y cebolla, en mi caso la de mi madre, yo no la preparo nunca porque no consigo que se parezca. Cada vez que hemos salido de viaje a la vuelta lo que más me apetecía eran unos huevos con patatas, sobre todo después de volver de China ;P
    Te ha quedado estupenda, ahora ya no tienes excusa para escaparte al norte a comer una tortillita jajaja

    ResponElimina
  41. Por aquí se hacen unas tortillitas de bacalo con una masa que se fríe...tu receta me ha recordado algunos momentos entrañables. Gracias y un beso

    ResponElimina
  42. Jo l'aliment que més he trobat a faltar va ser l'oli d'oliva quan vivía a Centre Amèrica. Teníem una ampolleta minúscula, com una mostra de perfum, que ens havía costat un ronyó y la protegíem amb la nostra vida si calía! Recordo que a més la marca era Carbonell, i era oli del cutre, ni verge extra ni res... es que amanir amb oli de palma es una cosa per la que has d'haver nascut :/

    ResponElimina
  43. M'encantan las truites de bacalla !!!!!records

    ResponElimina
  44. Per mi tot un clàssic i realment delicios!!! una truita que fa sumiar truites després d'haver-te-la menjat! que esponjosa que es veu...petons

    ResponElimina
  45. Una truita estupenda!!
    T espero al concurse de les verdures!!!
    Vols?
    Petons maca

    ResponElimina
  46. Hola guapísima! que vaya tortilla! me das en lo hondo con el bacalao...sí, en lo hondo del bolsillo que en Viena lo puedo comprar a precio de oro... mira que me das envidia de pensar en lo rica que os habrá sabido.. uhmm, me cachis!
    Buen provecho!
    Bsss

    ResponElimina
  47. Qué pinta, Judith!!!!! Qué buena que tiene que estar!!!!! Porque acabo de comer... si no, la hago. Pero me has dado una buena idea para mañana o pasado ;-)

    Besos.

    ResponElimina
  48. A mi también me encantan, sobre todo la de espárragos verdes! La has probado? Esta de bacalao me la apunto. Bss

    ResponElimina
  49. Me encanta esta tortilla!!! tiene todos los ingredientes perfectos. Me la apunto!!
    Besitos

    ResponElimina
  50. Hola guapa tu

    i que bona que queda, era una de les preferides del meu pare

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  51. Judith preciosa menuda tortilla bonita y rica que te has marcado ¡fabulosa!.
    Bsitos mi niña

    ResponElimina
  52. Es la primera vez que escucho una tortilla de bacalao!!!! debe de estar de lujo, besos

    ResponElimina
  53. Mai n´he menjat, i el bacallà m´encanta... segur que la faré ben aviat!!! Amb "bocata" que bona!! petons,

    ResponElimina
  54. Jajajaja...eso es amor de familia, mira que Mon llevándote la tortilla...me encantan tus anécdotas! Me recuerdas mucho a mi propia familia, llevando queso, nata espesa...en el avión...ays.

    Mil besos preciosa, como no iba a ser de otra forma una tortilla de bacalao donde me la pongon me la como :D

    Besos!

    ResponElimina
  55. Ana que tu m'han dit que ets tonta....El pernil ibéric eh???? jo també l'enyoraria. Una truita bonísima, amb lo que m'agraden les truites com estic disfrutan.

    Un petonet

    ResponElimina
  56. En un primer moment vaig voler fer aquesta truita, perquè m'agrada molt, però després em vaig quedar amb la de xocolata. Millor, així no hem coincidit. Molt bona foto.
    Nani

    ResponElimina
  57. Ostras quina truita per favor!!!! t'ha quedat de luxeee.
    Petonets

    ResponElimina
  58. Que bona la truita de bacallà, la vaig començar a fer fa uns anys i m'hi tornat adicte... La teva t'ha quedat perfecte, molt rodoneta i amb molt bona pinta. Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  59. Hasta la huelo, es FANTASTICA!, y yo aún no he presentado la mia, tengo hasta mañana, verdad?.
    Madre mia si es que nos las comemos sin hacerle la foto!

    ResponElimina
  60. Tu foto espectacular me hace brillar los ojitos. Es temprano y tengo mi taza de desayuno en la mano y no te imaginás las ganas de comerme un trozo de esta tortilla!
    Te felicito quedó con una presentación inigualable
    Cariños

    ResponElimina
  61. M'erncanta aquesta proposta de Memòries d'una cuinera, les truites són un dels meus plats preferits! N'he fet de mil maneres, però de bacallà encara no l'he provat de fer a casa. Té una pinta genial!
    Excepte pel gelat de llet merengada, coincideixo completament amb tu amb els productes que més trobo a faltar quan sóc lluny de casa.

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  62. Que rica la tortilla de bacalao con cebolla, hace mil años que no tomo una, tengo que poner remedio ya! te ha quedado tan apetitosa......! un beso

    ResponElimina
  63. Ummmm però si fins i tot pareix que el deliciós aroma d´aquesta truita arriba fins aquí...snif, ja m´agradariaaaaaaa...petonetssss

    ResponElimina
  64. Què xula la foto!!
    Vaig a dir un sacrilegi bastant important: mai he menjat truita de bacallà.
    Hi hauríem de posar remei, no??? Ummmm...mmmm....ja ho tenc!! Demà en pots preparar una i la fiques a un tupper, dins una bossa i cap a l'ave. Canvio bocata calamares por tortilla de bacalaaaaaooooooooo!! No em pots dir que no...a tu te'n varen dur una a Milà. Ai, senyor...no em puc imaginar la Moni i la truita a l'aeroport! Jajajajja!
    Petons!

    ResponElimina
  65. ooo mai he tasta una truita de bcalla pero segur que esta tremenda! m'encanta la truita i m'encanta el bacalla... aixi que les dues juntes son una combinació genial :)
    un petonet

    ResponElimina
  66. Ummm, en general m'agraden totes les truites però la de bacallà em fascina. La vaig menjar una vegada per la zona del País Basc i buff, brutal. M'has fet recordar el viatge. Un petonet i espero que hagueu rebut moltes propostes!!!

    ResponElimina
  67. Que pintaza tan buena, Judit, nunca he hecho la tortilla con bacalao pero me parece una propuesta maravillosa y me la apunto ahora mismo.

    un besazo, guapísima

    ResponElimina
  68. La veritat és que mai he provat aquest tipus de truita, però no tinc cap mena de dubte que ha de ser boníssima!!!! m'hauré d'animar a fer-la!!
    molts petonets

    ResponElimina
  69. Et vaig descobrir gràcies als Fogons de la Bordeta i ara m'he quedat "prendada" de la teva truita del recull de Memòries d'una cuinera.
    Jo tinc un blog jovenet i molt senzillet. Et deixo l'enllaç.
    Una abraçada i....bona truita!!!!
    http://lacuinadelolga.blogspot.com/
    Olga

    ResponElimina