>

diumenge, 15 de gener de 2012

Paté vegetal de carxofes i nous

Sé que ho he dit en molts posts, però, com passa el temps, oi? Ja fa un any que es va iniciar La recepta del 15. Aleshores érem 6 blocaires que vam participar en aquesta engrescadora proposta. El tema triat eren els calamars i, ara, després d'un any, han aconseguit arribar a les 90 receptes a l’última convocatòria. Els torrons van omplir la xarxa de posts ben dolços i, sobretot, d'idees.

Des d'aquí vull enviar un petó gegant als creadors d’aquesta iniciativa, que mes a mes ens engresquen a fer una recepta a partir d’un aliment concret. Enhorabona per l'èxit que teniu, sens dubte us ho mereixeu!

Aquest mes ens han proposat cuinar amb carxofes i al Bolet s'ha generat un estat d'alegria enorme. Resulta que l'Yves, el monstre culinari, és un amant d’aquesta verdura; és capaç de menjar-la de qualsevol manera. De fet quan sent la paraula carxofa els seus ulls s'il·luminen. Si les veu al mercat comença una cantarella com els nens petits: “En comprem? Va, si us plau, en comprem?” I clar, amb els ullets que posa, qui es pot resistir? Us asseguro que jo no, i la meva iaia tampoc. Quan anàvem a casa seva a dinar i venia l'Yves, si era època de carxofes, sempre li feia un plat. Carxofes amb fideus, truita de carxofes, carxofes arrebossades... i el monstre culinari més content que un nen amb sabates noves!

Aquest cop presento una recepta molt fàcil, però no per això menys bona. Es tracta d'un paté vegetal de carxofes, tan senzill de fer com de menjar! Només posar-lo a taula vola amb 5 minuts, i sinó quan el feu ja m’ho direu. De fet, quan l'Yves el va tastar em va dir: “La propera vegada que vinguin amics l'has de fer! És fantàstic”. Així que ja sabeu, els propers convidats tindreu aquest paté per anar obrint gana...


Ingredients:

250 g de carxofes*
50 g de formatge Quark
40 g de nous
1 gra d’all
Oli d’oliva
Pebre recent molt
Sèsam negre
Sèsam torrat
Pebre vermell picant

*Les carxofes que he emprat són en conserva, però si ho preferiu poden ser bullides


Preparació:

En un pot posem les carxofes, el formatge Quark -o algun altre tipus de formatge cremós-, les nous, el gra d'all, un raig d'oli d’oliva i un polsim de pebre. Amb l'ajuda del minipimer ho triturem fins obtenir una crema homogènia. Dividim en dos bols la crema obtinguda, i en una afegim un polsim de pebre vermell picant, ho barregem i acabem decorant-la amb llavors de sèsam torrat, i a l'altre afegim, si és necessari, un polsim de pebre i unes llavors de sèsam negre. Ho deixem refredar durant un parell d'hores a la nevera i ho servim acompanyat d'unes torrades o uns nachos.



81 comentaris:

  1. Ohhhh!! Avui sóc la primera???!!!!!
    Ja ho pots dir que és fàcil aquest paté i segur que boníssim.
    M'agrada molt com has fet dues versions amb el sèsam i el pebre. Sí el monstre culinari ha donat el vist-i-plau ho haurem de tastar. A la carpeta de pendents!!!
    La foto xulíssimaaa!!!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  2. asi son un pica pica genial puro vicio,que buena idea Judith
    peto

    ResponElimina
  3. Ummmm, quins patés. Sabia que en faries quelcom original. T' han quedat fantàstics. Jo també m' apunto a fer-los aviat. Muak

    ResponElimina
  4. Judith t'han quedat de cuina d'autor, quina pinta mes bona i no se quina m'agrada mes, monisimes! Es una recepta pera triumfar!!!
    Un petonet

    ResponElimina
  5. Que receta más fácil y sabrosa . Me la apunto.
    Besos!!

    ResponElimina
  6. Doncs si la veritat, aquest paté es veu fàcil i bo! M'encanten els dies 15, perquè tots/totes teniu unes ideas fantàstiques i és un gust poder llegir totes les vostres receptes. :)
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Que cosa mas deliciosa!!....lo hago parecido y no dejo de comer.....delicioso!!....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  8. Muy fácil y riquisimo...lo probaré!!!.
    Un beso

    ResponElimina
  9. con lo que me gustan las alcachofas y lo fácil que es!

    ResponElimina
  10. Jo també me l'apunto !! ......els pates hem m'encantes....aquest s'ha de probar:
    Petons

    ResponElimina
  11. Quin paté més original Judith!! m'agraden molt els patés vegetals, però aquest és un bon descobriment!! me l'apunto per la meva col·lecció de patés vegetals!! petons guapa

    ResponElimina
  12. Ostres, Judith, carxofes en conserva, m'has salvat el plat, aqui carxofes fresques no puc comprar...aixi q m'emporto el paté

    ResponElimina
  13. Ja m´esperava una recepta pràctica d´aquest tipus per part teva: resultona, fàcil i deliciosa. Per tenir-la apunt en qualsevol moment.

    ResponElimina
  14. Original es poc.... te'l copie segur. Un beset i bon diumenge!

    ResponElimina
  15. Ostres Judith! Jo aquest paté el deixo polit amb un moment.... Ha d'estar boníssim! Me l'emporto per provar-lo :))

    Petons maca

    ResponElimina
  16. Quina bona idea!!!
    Els plats senzills son els mes "resultons"
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Oooeeeeee!! Aquest paté me l'untaria ara en torrades i me'l menjaria per esmozar!! jejeje
    què fort, un any, eh? Saps que tu, la Moni i nosaltres em sembla que som els únics que hem fet TOTS els 15? ;) M'encanta, us vau engrescar des del primer dia!! :D
    Moltes gràcies per no fallar mai!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. és un plaer col·laborar amb la Bordeta!!! ;)

      Elimina
  18. Me gusta el pate que has preparado. Me lo copio para probarlo porque tiene que estar de vicio.
    Bessos

    ResponElimina
  19. M'encanta aaquest patè! Té una pinta increïble. Em ben apunto la idea, que de segur que la provo!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  20. Quina idea més bona!! M'encanta! Te que estar espectacular!!
    Petons

    ResponElimina
  21. mmm quin paté més bo! m'encanten els patés vegetals, me l'apunto!

    Petons!!

    ResponElimina
  22. Molt original, i amb les carxofes en conserva, súper ràpida! Great idea ; ) Aquesta la farem segur.

    Una abraçada forta!

    ResponElimina
  23. Ohhhh!!! Quin pica-pica més bo!
    Jo sóc com l'Yves, quan arriba el temps de les carxofes sempre en tinc a la nevera! M'encanten!
    Bon diumenge

    ResponElimina
  24. Molt original la combinació nous-carxofes! m'agraden les dues versions ;-)

    Petonets

    ResponElimina
  25. Ostres que bo. El tastarem i el poso a la llista de patés del Katering. Felicitats!!!

    ResponElimina
  26. Me encanta Judith, que sencillo y que pinta tiene, y si además lo preparamos con alcachofas en conservas como has hecho tu está listo en un ratito cortito, genial para improvisar una cena.
    Feliz domingo!!!

    ResponElimina
  27. penso che questa ricetta piacera a Rizk ( l'uomo che ama tanto le carciofi che le mangia crudo ;) Mille baci bella !

    ResponElimina
    Respostes
    1. si!!! ho pensato lo stesso! jajajajajja. Baci bella

      Elimina
  28. Hola,
    ja t'han dit oi que és una bona idea? No? Dons és fantàstica. Jo em quedo amb les dues que m'encanten. Un pim-pam i un aperitiu de conya!!!!
    Petons

    ResponElimina
  29. Ñam, ñam, cómo tiene que haber disfrutado el monstruo culinario con éste paté tan rico. No le alimentes tanto y tan bien que va a crecer tanto que se nos va a ir de las manos :D
    Besazos

    ResponElimina
  30. Ja saps com m'agraden els patés vegetals, i de carxofes... mare meva que bo!!! Totes hem començat el post igual, oi? qui ens ho havia de dir fa un any quan feiem els calamars!!!
    petonets

    ResponElimina
  31. Una proposta molt interessant, no se m'havia passat pel cap, han de ser uns patés deliciosos.
    Petons

    ResponElimina
  32. Juju,
    Yummie...yummie... que pinta mas buena que se ya quedado. Tien un aspeto fabuloso.

    Besitos!

    ResponElimina
  33. Puedes creer que no tengo ni idea de a qué puede saber tu paté, alcachofas he probado quizás un par de veces...no están en mi cultura gatronómica, las conocí hace nada y como no tengo costumbre no compro ni preparo nunca, pero recuerdo que me agradaba el sabor...una cosa está clara, lo has preparado tú, así que debe estar buenísimo!
    Feliz domingo!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. pues lo tendrás que hacer! con las alcachofas en conerva queda un punto más fuerte, pero si lo prefieres puedes hervirlas tu y quedará más suave. ya me contarás

      Elimina
  34. Ohh quina casualitat!! Jo també faig sovint paté amb les carxofes en conserva, jeje. Encara que el teu te molta més bona pinta i pels ingredients segur que és molt més bo i sabrós. Vale, ho reconec, lo meu és una versió super light per intentar enganyar al paladar, mai l'he penjat al blog encara, però he de reconèixer que com a mesura estafadora per al paladar funciona, jajaja.
    M'encantaria provar el teu, però per mi sola com que em fa cosa fer-lo, no perque sobri, sino perquè molt probablement me l'acabaria tot jo soleta :P.

    Molts petonets guapi!!!

    ResponElimina
  35. Ostres, quina recepta tan original. Fa temps que segueixo el teu blog i cada vegada que publiques una recepta em quedo amb la boca oberta! Enhorabona per aquest espai tan bonic i original.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Maria per les teves paraules!! m'agrada molt que els seguidors deixeu els vostres comentaris!!!! ;P

      Elimina
  36. Judit, no dic res. Què vols que digui amb una recepta així. Et posaries com un gall dindi: tota estarrufada!
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  37. Me imagino que está delicioso..., qué tal si mandas un botecillo para aquí?
    Besazos

    ResponElimina
  38. Quina gran idea! Crec que el proper Divendres cau per picar durant la festa-pijama (excepcionalment els Divendres sopem amb els nens mentre veiem una pel·lícula amb ells)

    ResponElimina
  39. Que rico, me parece una propuesta excelente!
    Sana y además nutritiva.
    Me llevo la receta y en cuanto pueda la pruebo.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  40. A veure: les carxofes també m'encanten, serveixo d'amiga convidada? Si, doncs en vull!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  41. Jo també vull servir d'amiga convidada!!! jejejejeje quina passada aquest paté, prometo fer-lo!!! a mi també em passa que quan veig carxofes n'he de comprar sí o sí! :) petonets guapa!!

    ResponElimina
  42. Qué delicia Judith!!!! Esto tengo que hacerlo... Me encanta!!!! A ver si consigo unas buenas alcachofas y te copio.
    Un besoteeeeeeee

    ResponElimina
  43. Original com sempre! L'hauré de fer té una pinta estupenda

    ResponElimina
  44. Un paté molt original, saludable i boníssim segur! amb el toc de nou superior!!

    ResponElimina
  45. Tiene que ser un bocado muy fresco,riquisimo, te aseguro que no voy a esperar mucho para probarlo.
    Que bien dejar de ver dulces por todos los blog, verdad?
    Un beso grande

    ResponElimina
  46. Molt bona recepta, no vui perdrem cap ni una de carxofes, les tinc que provar de totes les maneres...I amb aquestes torrades amb panses...

    Un petonet

    ResponElimina
  47. M'esta entran una gana...
    Quina pinta.
    Petonets.

    ResponElimina
  48. Juju! m'encanta que la recepta que has presentat! quina paté més original, i no en tinc cap mena de dubte que deu volar, pq amb la bona pinta que fa....

    molts petonets

    ResponElimina
  49. Que bona recepta per a un pate ric i sa! tot el que porta ens va genial per a la dieta que hem de fer, el sèsam i aquest formatge ho tinc en grans quantitats perquè l'utilitzo molt, o sigui que no trigaré a fer-ho.
    Mil petons guapa!

    ResponElimina
  50. Quina passada de pate!!!! M'en vaig emocionar comprant carxofes, aixi que les que han sobrat del meu platillo s'en convertiran en pate dema!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  51. BELO PATê, GOSTEI DO ASPECTO DE AMBOS, UMA DELICIA COM TODA A CERTEZA.
    BJS

    ResponElimina
  52. Me encantan las alcachofas!. y ese paté tiene que estar delicioso. Un beso.

    ResponElimina
  53. bo, bo, bo, re-bo!! M'ha encantat!!. Jo que convido amics de tant en tant em sembla un plat fantastic per compartir

    ResponElimina
  54. Un dip excepcional...a nosaltres que ens agradara aquests tipus de dips estic segura que el agradare.

    Un petonet

    Bona setmana

    ResponElimina
  55. Neni, además de que tengo que hacerla, me fascina el paté tengo que pensar en uno original para los chic@s :D

    El tuyo esta divino...original y lleno de sabor!

    Un abrazo enorme, ya estoy de vuelta, vamos más en forma...jajajaja. Que soy una vaga :O

    ResponElimina
  56. S'haurà de provar, aquest patè!! Cardiosaludable al 100%. Nous i carxofa... ha de ser boníssim! Petons

    ResponElimina
  57. Com sempre ens presentes receptes original i sobretot sanes, jo només sé preparar un paté d'olives negres que em va ensenyar mun pare de petita, però aquest de carxofes si tu i l'Yves el recomaneu l'hauré de preparar ben aviat!
    Petonsss ;)

    ResponElimina
  58. Quina pinta més bona! A mi també m'encanten les carxofes, de qualsevol manera, així que tindrè que provar aquesta recepta.

    Un peto

    ResponElimina
  59. Quin paté més original!!! M'emporto la recepta.... em van sobrar carxofes.
    Ptns guapa

    ResponElimina
  60. Judith, fácil si pero deliciosa.
    Tiene una pinta de lujo. Es genial.
    Besos

    ResponElimina
  61. Recomanació apuntada, ha de ser perfecte per a un sopar informal amb els amics!

    ResponElimina
  62. Que faríen els maridets sense aquestes iaies tan xules que els hi fan els plats preferits???
    Aquest paté me l'apunto...això si, jo sense nous que sóic al.lèrgica!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  63. Mai he preparat paté. Em fa bastant de respecte. Però de la manera que ho expliques i com que dius que és senzill de fer, ben aviat m'hi posaré. Tinc ganes de provar aquest de carxofes. Té una pinta excel·lent.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  64. Que buenísimo, Judith, me encanta este tipo de patés. Tengo pendiente de publicar uno de boletus riquísimo.

    Me he estado poniendo al día con tus últimas entradas y te digo una cosa? me fascina todo lo que haces, me has hecho reír con las gominolas pero me parecen un gran acierto, eres la bomba.

    un besazo enorme y ya nos vemos

    ResponElimina
  65. Me encantan los patés y este creo que es muy rico.

    ResponElimina
  66. A mí también me chiflan las alcachofas y estos dos patés me han "emocionado", y por si fuera poco, el toque de sésamo y pimentón!

    ResponElimina
  67. Quina bona proposta Judith!!! a casa ens agraden molt les carxofes i els pates... el proper cap de setmana o provaré. Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  68. Wow son Dips de alcachofa,que originales! ideales como aperitivo o acompañamiento. La probaré seguro, con lo que me gustan las alcachofas! un beso guapa

    ResponElimina
  69. este paté a mi chico le alucinará, adora las alcachofas (alcauciles, carxofes). a mí mucho no me van pero probablemente en paté sea otra cosa :)

    ResponElimina
  70. Quina recepta més bona i original!!!ens l'apuntem per aperitius de celebració!!!és que les carxofes donen taaant de joc!!Petons guapa!!!

    ResponElimina
  71. Qué rico! este lo tengo que probar. Me encanta, y con las nueces y el toque del pimiento, creo que le va de maravilla. Todo un acierto.

    ResponElimina
  72. Woooow queda un poquito para mí de lujo y original con ese toque es una delicia ,quieroooo probaaar,abrazos ya abrazos.

    ResponElimina
  73. A mí no m'agraden les carxofes però aquest paté el tastaria. Molt bona combinació amb les nous.
    Preciós el monstre culinari ;-)
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  74. ooh!! encara no havia vist el paté aquest tan bo! me l'apunto que amb el que m'agraden les carxofes segur que aquest m'encanta.
    Jo vull ser la pròxima convidada :P!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina