>

dilluns, 21 de novembre del 2011

Sopa de cloïsses i arròs

Quan arriba el fred l'Yves ja tremola. I és que sóc una fan incondicional de les sopes, de fet si fos per mi crec que em podria alimentar a base d'elles, però potser hauria de canviar el nom del bloc i dir-se el món de les sopes. 

A casa mai en falta. M'agrada fer una olla de caldo per poder menjar durant tota la setmana. A l'Yves mai li ha agradat massa les sopes, però hem fet un tracte, la faig amb molta pasta i es posa formatge, així ja no protesta tant. En canvi el Boletet no protesta gens, tot el contrari, veu el plat de sopa i la cullera i salta d'alegria! Amb alguna cosa s'havia d'assemblar a mi, no? Però no patiu, que el Monstre Culinari està pensant la seva proposta per Memòries.

Com molts de vosaltres ja sabeu, aquest mes a Memòries d'una cuinera el tema que us proposem són les sopes. Des del principi vaig tenir clara la meva proposta. A casa, la Padrina sempre cuinava sopes de pa. Eren fàcils i molt econòmiques, i durant les penúries que havia passat a la guerra era un bon plat per matar el fred i la gana. Durant la setmana molts de vosaltres ja heu publicat les vostres propostes, i la meva sorpresa va ser veure unes quantes sopes de pa -totes elles excel·lents-, així que vaig decidir fer una altra proposta. Vaig pensar molt, i al final m'he decantat per una sopa feta amb cloïsses i arròs. Una sopa que pot servir per un dels àpats de Nadal. Si la voleu engalanar una mica més us proposo que hi afegiu un llamàntol, i sinó amb uns trossets de rap. Estic convençuda que els convidats us agrairan un bon plat calent.

Espero que us agradi aquesta recepta i que molts de vosaltres us animeu a fer sopes! Amb aquests dies de pluja que estem tenint, no creieu que és el que ve més de gust?


Ingredients fumet:

1 cap de rap i la seva espina
1 tomàquet de branca
½ ceba
2 pastanagues
1 porro
1 nap
3 l d’aigua
Sal


Ingredients per a 4 persones:

4 tomàquets de branca
2 l de fumet
1/2 ceba
1 gra d'all
50 ml de Pedro Ximénez
500 g de cloïsses
4 grapats d'arròs
Pebre vermell dolç
Julivert sec
Pebre
Sal
Oli d'oliva


Preparació:

Primer de tot farem el fumet. En una cassola posem l’aigua, els trossos de rap, les verdures -pelades i tallades a trossos-, un polsim de sal i ho fem bullir a foc mig durant 45 minuts. En una paella posem un bon raig d’oli d’oliva i sofregim els tomàquets, el gra d'all i la ceba tot ratllat durant 5 minuts. A continuació, afegim el Pedro Ximénez, ho salpebrem i tirem un polsim de pebre vermell i de julivert  i ho saltegem durant 5 minuts més. Ho retirem del foc i ho afegim a la cassola. Ho deixem al foc durant 10 minuts. Quan hagi transcorregut aquest temps, retirem la cassola del foc i passem el líquid per un colador, pressionem, amb l’ajuda d’una cullera o un morter, per obtenir el màxim de suc possible i ho tornem a posar en una cassola. En aquest moment és quan afegim les cloïsses i l'arròs, i ho deixem durant 30 minuts a foc baix. Si és necessari ho rectifiquem de sal i pebre. Per servir un aconsello tirar un raig d'oli d'oliva i un polsim de julivert.




65 comentaris:

  1. Una sopa ideal para combatir el frio BRRRR ...como me gusta mojar el pan ...se ve delicosa bsss buena semana MARIMI

    ResponElimina
  2. És cert, no m'agraden massa les sopes... però vaig repetir fins a no poder més! Què bona!

    ResponElimina
  3. mmm quina bona pinta!!! A mi també m'agraden molt les sopes, però les de pasta no m'acaben de fer gaire el pes, això sí, les de peix o verduretes les trobo boníssimes!
    Mai n'havia vist cap que portés arròs, s'haurà de provar a veure què tal queda :P:

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  4. Nena que bona!!! jo també puc alimentarme de sopes!!! be tinc la sort que tots!!! prefereixen menjar cada día sopa a un entrepà, només els volen per l´esmorzar de l´escola. ja ja!!! Per mi és perfecta, ja pot posar un quart plat:)) petons

    ResponElimina
  5. una sopa de categoria esta y desde luego te ha quedado buenisima,muy buena aportacion a memorias
    peto

    ResponElimina
  6. La pinta es bárbara, pero yo hoy huelo y no pruebo ;)

    ResponElimina
  7. A mi tot el que porti cloïsses m'agrada perquè donen un gust boníssim! O sigui que m'emporto aquesta sopeta que jo també sóc molt sopera :)
    Petons!!

    ResponElimina
  8. I tant, amb la rasqueta que fa, una sopeta calentona és totalment clau! I si porta cloïsses, ja ni et dic... un luxe! :D

    Un petonet guapíssima!!

    ResponElimina
  9. Quina sopeta més bona....ara amb el fred també en menjaria cada dia!
    petons

    ResponElimina
  10. Tu las sopas y yo las cremas, las dos con una cuchara en la mano jajaja a mi tambien me encantan las sopas de ajo, que es como llamaba mi padre a esas sopas de pan, siempre que la preparo me acuerdo de él, aunque la sopita de pescado tambien me lo recuerda, tanto una propuesta como la otra son perfectas para el frío, una más humilde y otra más de fiesta, fantásticas.
    A ver lo que nos prepara el monstruo jajaja
    Besitos

    ResponElimina
  11. Que sopa maravilhosa, só de olhar a foto consigo imaginar o sabor, está estupenda Juju.
    Um beijinho e boa semana.

    ResponElimina
  12. en casa la menos sopera soy yo, aunque me gustan. De ese plato no dejaría nada, las de pescado me encantan, tiene un aspecto estupendo.
    Me iba a poner con la receta de sopa y la que iba a hacer le he visto en otro blog, así que rápidamente tengo que hacer algo distinto para mis chicas ¿no crees?
    Muchos besos cielo

    ResponElimina
  13. A mí també m'agraden molt, als peques no tant com a mí i de vegades fins i tot es cansen.
    M'alegra molt tornar-te a veure i disfrutar de les teves meravelles.
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  14. reconforta tant un plat de sopa en un dia de fred... oi? petons!

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta aquesta sopeta!!!! M'encanta la proposta d'aquest mes de Memòries d'una Cuinera, fan goig tots els blogs amb aquestes sopes tan bones! A veure si estic a temps d'afegir-m'hi amb una sopa de xampis al vi blanc...

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  16. Ai, que bona!!! M'encanten les sopes i en dies com avui són encara més bones!! I la teva, té una pinta impressionant!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Juju,
    Una sopa con un aspecto muy bueno... Perfecta para los dias de frio y no solo : )

    Besitos guapita!

    ResponElimina
  18. Mira que no sóc gaire de rap però el proper dia ja em menjaré la sopa del monstre, té una pinta boníssima!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  19. Me encanta esta sopa, tiene una pinta deliciosa, asi que seguro que esta muy muy rica.
    bsts. maite

    ResponElimina
  20. Juju!! m'ha fet molta gràcia la teva introducció, perquè a casa en tinc un que tampoc li entusiasme la sopa, em diu això tant calent?? precisament ahir el vespre en vaig fer amb pasta i ja arrufava el nas, però tinc sort que la de ceba o torrada li agrada més...! perquè jo tb només m'alimentaria de sopes!! encara no tinc massa clar quina proposta fer per a memòries!!

    petonets

    ResponElimina
  21. I tannn una sopa de peix com les que a mi m'agraden!!! jo avui també n'he menjat de sopa, però de pollastre!!! s'ha d'anar variant! m'apunto la teva versio amb cloises! mmmm...petons

    ResponElimina
  22. Hummm, sopa...

    Sort que no em dic Mafalda!!!

    Petonets.

    ResponElimina
  23. Jo sóc com tu, m'alimentaria a base de sopes... i no m'estranya que l'Yves repetís!!!!! Fa una pinta excepcional, m'encaaaaanta!!

    Mea culpa amb la sopa de pa... jejejejeje però el resultat d'aquesta és tan bo que ja no en sap tan greu ser tan empanada! :P

    Petonets preciosa meva!
    Sandra

    ResponElimina
  24. No passes pena, que als xiquets almenys els encanten els plats de cullera. Les meues filles es tornen boges. A mi m'encanten les sopes, sobretot a l'hivern i per la nit, senten de meravella. Aquest plat té una pinta espectacular, quin color que té. Besets.

    ResponElimina
  25. És una proposta genial pel dia de Nadal. El problema és que hi ha tantes coses que m'agradaria fer! Això d'estar aficionada a la cuina no és bo a l'hora de triar. Tot i així, queda apuntada. Algun dia d'aquestes festes caurà. És que té una pinta tan bona!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  26. Uau, això és un plat de sopes per a un dia de festa grossa!!!!!!!!

    ResponElimina
  27. Mi Juju!!!, yo soy como tu!!!...sopas, sopas y muchas sopas!!, a partir de que comienza el frío soy un monstruo de la sopa!!!!
    me apetece colaborar en vuestra propuesta...no ando muy sobrada de tiempo :( pero haré todo lo posible por hacer una para vosotros..bueno, por hacerle fotos y publicarla...porque hacerlas las hago a todas horas!!!:))))
    la tuya es fabulosa..y las fotos más!!!:)
    cariños!!!!!!!

    ResponElimina
  28. Pensava que era lç'unica, però ja veig que no!!! A mi sempre em diuen que un dia m'ensoparé..... m'agrada tant.... no hi ha res que m'alimenti més que una sopa, del que sigui...

    Aquesta sopeta té una pinta excel.lent!!!

    Petonets reina!

    ResponElimina
  29. que bueno que prepares el caldo, yo por lo general lo termino comprando... de vagancia.

    ResponElimina
  30. A mi em passa com a tu...Més d´un cop a la setmana he de menjar sopar. Aquesta combinació és molt nutritiva.

    ResponElimina
  31. Judith,me sembla una proposta molt especial aquesta sopa de cloisses i me l'apunto per aquestes festes nadalenques.
    UN PETONET MOLT GROS.

    ResponElimina
  32. Quina pinta, jo la veritat es que no soc gaire de sopes, però a casa els hi agrada molt i clar cada setmana toca olla de caldo, jejejej

    Petonets guapa.

    Gràcies per sentir-te orgullosa de Artemisa mama!!!

    ResponElimina
  33. Tenim super coses en comú! jejeje!!! Jo sóc una fan incondicional de les sopes! Ben calentes a l'hivern i tipus gaspatxo a l'estiu...m'encanten!!! I com tu cada setmana gaig una olla enorme per poder-ne sopar casi cada nit...El Jan ha sortit a mi...i també sopa sopa cada nit! :) en canvi el Riqui...no li motiva gens...xo com tu li faig i no li queda més remei que menjar-les! jajaja!!
    Aquesta de cloïses ha de ser boníssima...i de festa total!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  34. No sóc gaire de sopes. pero aquesta sopeta te uns ingredients molt bons.

    un peto maca

    ResponElimina
  35. Que bona Judith!!! jo estava entre la sopa de pa o una de peix que fa la meva mare... d'aquí no res el resultat! jeje A mi també m'agraden molt, i cada setmana me'n emporto feta de casa, tot i que prometo no fer trampes pel memòries i serà de fabricació pròpia ;) petonets!!! :)

    ResponElimina
  36. A mi també m'agraden molt i més encara si són de peix o marisc, o sigui que aquesta és ideal per a mi.Boníssima!!
    Petonets

    ResponElimina
  37. Qué buena!!! me encanta cómo te ha quedado. Besets

    ResponElimina
  38. Quines coses, també vaig pensar amb la sopa de pa de l'àvia però pel mateix motiu que tu al final m'he decantat per una altra. M'encanta veure tantes sopes. La de cloïses ha d'estar de vici. Un dia d'aquests m'hi posaré

    ResponElimina
  39. Quin aliat que tens amb el monstre sibarita, eh??? Així m'agrada, animant a la mare!!!!
    Aquesta sopa té molt bona pinta. Què dius?? La tornaràs a preparar i em regalaràs un tupper???
    Sort que el teu monstre culinari no és "soper"....buaaaaaaaa!!! Que el meu no la va voler tastar; això sí, va dir que havia quedat molt ben presentada, però menjar-la res de de res. Vida dura i cruel!! ;DDD

    ResponElimina
  40. Una sopeta calenteta y molt saborosa abans del crumble de bolets y carbassa em sembla una proposta bonísima pel sopar d'un dia molt especial! Ptnets wapísima.

    ResponElimina
  41. Dios mio que buena pinta.......... yo quiero un plato como ese aunque sea a estas horas........

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  42. Tu sopa es todo lo contrario que las de pan... es uns sopa lujosa y más al precio que tienen las almejas... pero sin duda estará de miedo! yo soy tan sopera que cada dia tomo una y esta propuesta de Memories me ha encantado! Besos

    ResponElimina
  43. Una sopa excel·lent Judit!! En menjaria un plat ara mateix!! M'alegro que ens "prenguessin" l'idea de les sopetes de pa!
    petonets

    ResponElimina
  44. Quina sopa de luxe Judith!!! felicitats i la imatge es divina!
    Un petonet

    ResponElimina
  45. Nena, quina pinta que te aquesta sopa...
    M'agrada molt la idea per algun dels dies de festes de Nadal!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  46. En casa no somos muy de sopas, pero no voy a negarte que hay días en los que se agradece algo rico y calentito como una sopa.
    Sin embargo todas las semanas hago caldo para usar en otras preparaciones.
    Tengo en mente una receta que me gusta mucho y me trae recuerdos pero veré si hago tiempo para prepararla.
    Esta que has preparado se las trae!
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  47. Viví toda mi vida convencida que Mafalda y yo teníamos algo en común, no nos iba la sopa, pero estos días he visto platazos de sopa que yo me comería sin respirar, el tuyo de hoy, es uno de ellos, maaaaaadre mía, que pinta tan maravillosa, una locura de rica tiene que estar esa sopa.
    Me encanta, la foto, te ha quedado fantástica.

    un besazo, súperpreciosa

    ResponElimina
  48. He entendido bien y es arroz lo que lleva? Uy, lo siento, pero sopa de arroz como que no..., sin embargo debo reconocer que el aspecto es tentador!
    Ah! me encantó la foto del crumble, muy creativa!
    Besotes

    ResponElimina
  49. Amb el que m'agrada el peix!! les cremes no gaire però a mi les sopes també m'agraden mooolt!! I la que has fet té una pinta!! Ja us veig "mano a mano" amb el boletet!!

    Jo ja tinc pensada la meva aportació per memòries, en breu espero poder-la fer!! :)

    Molts petoneeeets!!

    ResponElimina
  50. una verdadera exquisitéz me encantan las sopas de mariscos,abrazos.

    ResponElimina
  51. a mí también me encantan las sopas, y las de pan, también, pero donde se ponga una como ésta de pescadito... qué quieres que te diga!!

    ResponElimina
  52. Una sopa de categoria ...a casa no som massa de sopes;però aquesta l'haig de provar.
    Petons i bona setmana

    ResponElimina
  53. Qué rica, Judith!!! Me encantan las sopas, sean de lo que sean....
    La foto es una maravilla, qué plano!!!!
    A ver si me da tiempo participar este mes con una sopa muy especial!!! Me tengo que poner las pilas!!!
    Besos, guapi!

    ResponElimina
  54. Judith, pienso en ti todos los días, jaja, he visto la propuesta de las sopas y tengo dos que merecerían aparecer ahí.....A ver si no me lio y las pongo. De momento me conformo con imaginar el sabor de la tuya.
    Un besazo

    ResponElimina
  55. Una sopa maravillosa!! Estoy preocupada a ver si llego a tiempo con mi sopita :( Ya sabes que me gusta hacer siempre algo especial para ustedes...jo.

    Me llevo tu receta por lo pronto y te dejo mil besos!

    ResponElimina
  56. Ahora entiendo por que hay tantas sopas en la red :).
    Fantástica tu receta, me dan ganas de meter la cuchara, es que ya es casi hora de la cena aquí.
    Un beso.

    ResponElimina
  57. Que rica esta sopita con sus almejas y el toque del Pedro Ximénez ummmmmmmmm, besitos.

    ResponElimina
  58. Que bona Judith! té un color molt xulo... jo sóc del teu equip las sopes i les cremes són les progagonistes de la taula a casa meva, sobre tot als sopars.
    Un petó molt fort... i si pots pasa't el divendres ;D

    ResponElimina
  59. Qué delicia y encima PX con lo que me gusta!! Te la copio!

    ResponElimina
  60. Um um, um um um um, um um, um, um um....Així no et dono pistes...jajajaja

    Un petonet

    fantàstica aportació....la meva no serà tan bona

    ResponElimina
  61. Les dues opcions em van bé, la de pa és boníssima i a casa (dels meus pares) en menjavem bastant sovint quan era petita (llàstima que als meus fills no els hi agrada massa) i la de cloïsses és genial, boníssima! Ara recordo que fa temps que no en faig i em sembla que avui passaré per la peixateria.
    Una forta abraçada bonica!!!!

    ResponElimina
  62. Me parece increible que aún no te hubiese dejado ningún comentario. Pues que sepas que es la segunda vez que vengo a ver tu sopa y tu foto que me encantó. Pues lo dicho preciosa que me encanta tu aportación, creo que ha sido la propuesta con la que más he disfrutado. Ya estoy esperando la próxima
    Un beso

    ResponElimina