>

dijous, 24 de novembre del 2011

Patates farcides amb llenties i tonyina

Sempre m’he considerat una persona afortunada, tinc amor, salut i treball. Des de què vaig néixer els meus pares van treballar moltíssim per poder-nos donar una bona educació i una bona alimentació i, per sort, mai ens ha faltat de res. Però aquesta sort no tothom la pot compartir, i menys ens els temps que corren. Fa temps que no miro les notícies -que no vol dir que no segueixi l’actualitat-, tot és negatiu i sembla que la crisi mundial que estem patint no arriba a la seva fi. Les llistes de l’atur augmenten cada dia. Els companys es queden sense els seus llocs de treball per falta de finançament i, cada dia, hi ha més famílies sense ingressos, entre d’altres coses.

Aquest és un bloc molt optimista -els que el seguiu habitualment us n'haureu adonat- i no per això ens donarem per vençuts. Hi ha un refrany que diu que després de la tempesta ve la calma. Aquesta tempesta sembla que no acaba de fer net, però estic convençuda que no deixa de ser una situació cíclica, només hem de mirar enrere i veurem que al llarg de la història hi ha hagut casos similars i al final s’han superat, i espero que en un temps breu la crisi que estem patint també la superem entre tots plegats.

Quan al Facebook em va arribar una invitació de Blocs contra la fam, on ens convidaven a fer una recepta per ajudar al banc d’aliments a difondre la propera recollida, que es farà demà divendres 25 i el dissabte 26; no m’ho vaig pensar ni un moment. De fet l’any passat el Boletet, l'Yves i jo ja vam portar un lot de productes al punt de recollida del Mercat de Sant Antoni, i aquest any no serà menys. Per un moment em vaig emocionar de veure com molta gent anava portant diverses bosses. Tothom, per poc que fos, volia col·laborar. L’objectiu que té el banc d’aliments és aconseguir recaptar productes bàsics -llegums seques, llet, oli, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural- des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades. Suposo que als que sou de fora de Catalunya podreu trobar més d’una comunitat on podeu participar, ja que els aliments fan falta a tot arreu. És una iniciativa molt noble a la que tots hi podem col·laborar independentment de la nostra situació econòmica. A tots els mercats podem trobar marques blanques amb les quals, amb poc pressupost, podem ajudar molt, així que no hi ha excuses que valguin! Al Bolet ja estem preparant les bosses, i vosaltres?

La recepta que avui us presento està feta amb 3 ingredients bàsics: patates, llenties i tonyina en conserva. Una recepta amb un alt aport nutritiu i fàcil de fer. Sé que molts de vosaltres us haureu fixat amb les flors de Caputxines que he emprat per decorar les patates farcides, me les va regalar la Moni l’altre dia. Normalment quan trobem al mercat algun aliment diferent sempre en comprem dos i fem intercanvi, així que m’ha semblat molt adient per la recepta d’avui! A més d’aportar color a la recepta, crec que aporten un toc d’esperança per aquesta bona causa.

Si voleu veure totes les receptes que han participat podeu adreçar-vos al bloc que han obert per aquesta ocasió els companys de Blocs contra la fam. Espero que aquesta iniciativa aconsegueixi el ressò que es mereix.


Ingredients:

4 patates mitjanes
200 g de llenties
1 llauna de tonyina
Sal 
Pebre
Oli d'oliva
Orenga
Romaní
Farigola


Preparació:

Posem les patates al microones durant 4 minuts a 800W. Un cop cuites, les partim per la meitat i les deixem refredar. Un cop no cremin, buidarem l’interior i el reservarem. Posem en un bol les llenties, la patata que hem reservat tallada a trossets i la tonyina esmicolada, ho salpebrem i tirem una mica de romaní, farigola i orenga i un bon raig d’oli d’oliva. Amb aquesta barreja farcim les patates i les decorem, si volem, amb unes flors.



63 comentaris:

  1. Hola guapa tu

    m . encanta la teva recepta , copio, copien, copiarem,...però a casa amb cigrons, no ni ha pas manera que mengin llenties, de tant en tant i gràcies,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Bonica recepta però sobretot bonic missatge el que llences. Un petonet.

    ResponElimina
  3. Pero qué chulas te han quedado. Además las encuentro super originales. Un beso.

    ResponElimina
  4. M'agrada molt com dius les coses, Judith. Per part meva un aplaudiment! Y la recepta, a més a més es molt sana!

    ResponElimina
  5. una buena iniciativa y ojala tengamos una gran recogida de alimentos.Buena y original receta la que nos aportas
    peto

    ResponElimina
  6. Una iniciativa estupenda....una receta llena de tu cariño y tus manos de santa en la cocina, preciosa!! Me la anoto :D

    Besotes.

    ResponElimina
  7. Estupenda iniciativa i unes patates ben bones, sanes i molt maques presentades. Petonets

    ResponElimina
  8. És d'aquelles receptes que et quedes amb la boca oberta i penses.... com se li haurà acudit combinar això amb allò? Doncs "xapó", té una pinta boníssima, a més de que és nutritiva al 100%.
    Petó!

    ResponElimina
  9. Molt bona iniciativa i molt bona recepta! sana, nutritiva i de fàcil preparació! m'agrada! petons

    ResponElimina
  10. Juju! està molt bé aquesta inciativa!!
    Quin luxe de patates farcides... Que bé que pugueu compartir descobriments de productes amb la Moni, perquè aquestes flors són un toc super xulu!

    petonets

    ResponElimina
  11. Però com es pot ser tan maca?! Sent la Judith, es clar!! Ai, quina sort té aquest món de tenir-te!! :D
    Has fet una recepta espectacular per aquesta gran proposta!!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Ai, que maco tot plegat. M'encanta!
    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  13. Una proposa genial! Les llenties és el llegum que m'agrada més, això que de petita no la podia ni veure, però això va ser culpa del menjador escolar (això que les cuineres eren un encant!).
    Jo tampoc miro notícies, a la feina cada dia al matí es forma un debat pel mateix tema i ja n'estic més que informada (bé, som funcionaris i ja saps que ens ho volen retallar tot, fins hi tot el cap aviat). Va arribar un punt que preferia en Tom & Jerry que no les notícies, i a casa tots la mar de contents (vull dir pels nens).
    Gràcies per lo de les fotos, em sembla que ja m'he engreixat un quilo, és que amb això em toqueu la fibra, és la meva debilitat.
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
  14. Molt bonica aquesta iniciativa, i t'ha quedat una recepta ben maca i bona.
    Petons

    ResponElimina
  15. Com canten a Portugal: Todos juntos!!!!!!! (Cantat queda millor...)

    Per un món millor, som-hi!

    ResponElimina
  16. Guau llevo unos dias sin pasarme por aquí y fijate con lo que me encuentro. Que receta mas original. Bss

    ResponElimina
  17. Eres genial por sentirte tan afortunada y decirlo a los 4 vientos.

    Y las lentejas, geniales.

    Besos.

    ResponElimina
  18. Una recepta amb ingredients molt basics i nutritius. Una gran gran gran aportacio!

    ResponElimina
  19. Quina bona iniciativa, jo no la coneixia.... així es que ja he arribat tard... la teva aportació es molt bona i sobretot molt sana....

    Petonets

    ResponElimina
  20. Me parece una iniciativa muy loable. Ojalá tengan tanto éxito, que la quieran repetir por siempre. Lamentablemente la crisis mundial es mucho peor de lo que imaginamos y todos los países se tendrían que encargar seriamente que desaparezca. Los pobres no dejan ningún rédito en ningún lugar del mundo y nunca se ocuparán de ellos, solo nosotros podemos hacer algo.
    Me llevo tus papas super sencillas y deliciosas!
    Cariños

    ResponElimina
  21. Unes patates fasrcides... amb molta classe!!
    una magnifica iniciativa...

    ResponElimina
  22. Voy a ver si encuentro algún punto cercano para poder colaborar.
    Besitos

    ResponElimina
  23. aquí también hay varios sitios de recogina de alimentos. Yo los elijo con Lucía y hacemos lotes para llevar a varios sitios, así se da cuenta de la suerte que tiene por no tener ninguna carencia.
    Me encanta tu propuesta, una manera fácil, económica y muy rica de comer un plato completo
    Besos cielo

    ResponElimina
  24. Però què maca ets!la iniciativa em sembla fantàstica i veig que sou molts els que esteu participant. Jo no me'n vaig assebentar :(. miraré els llocs de recollida però ;)!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  25. Bona iniciativa I també molt bona i ecoomique recepta :
    petons

    ResponElimina
  26. El problema es que amb un dia no hi ha prou, clar aprofiten la temporada de Nadal, pq sembla que la gent esta més sensible, a l'escola dels meus fill el supermercat Consum també fa una campanya junt amb Carites... pero es cert que cada vegade es veu més gent de clase mitjana baixa, molts barris de Barcelona, s'esta veient un canvi i el pitjor es que no si hi veu sortida...

    Una foto magnifica Judith...i un farcit bonisim

    Petons

    ResponElimina
  27. Jo també he estat (i sóc) tan afortunada com tu; tens tota la raó que ara més que mai cal col·laborar i no donar-nos per vençuts!! Sóc un mal exemple perquè no he tingut temps ni de penjar la recepta, però m'intentaré passar pel banc d'aliments!! Sobre les patates, QUE BONES! jaja No ho podries haver dit millor: les flors fan d'un plat més aviat trist una imatge esperançadora!! :D

    ResponElimina
  28. Yo también quiero aportar un poquito de mí!!!!! me has emocionado con está receta de hoy, todo un lujo por una buena causa, besitos.

    ResponElimina
  29. Estan quedant unes receptes sensacionals. Una aportació fantàstica per a una iniciativa molt bonica!

    ResponElimina
  30. M'agrada molt la recepta i la iniciativa tambe!
    Un beset

    ResponElimina
  31. Que bonita iniciativa... espero que sirva pra mucho que buena falta hace! Besos

    ResponElimina
  32. Molt bona iniciativa i molt bona recepta Judith!
    Un petonet

    ResponElimina
  33. Es una iniciativa estupenda ..son muy originales estas patatas el relleno buenisimo probaré bsssMARIMI

    ResponElimina
  34. JO ja he fet la meva aportació al centre cívic...I les patatones delicioses. Una combinació molt nutritiva.

    ResponElimina
  35. Eres un sol, me encanta la iniciativa.
    Las patatas rellenas se ven fantásticas.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponElimina
  36. Un plat de luxe per aliments tant basics que esperem entre tots fer que no faltin a cap casa!
    Un peto, preciosa!

    ResponElimina
  37. Yo también he participado Juju! Por lo que veo las lentejas y las latitas de atún han triunfado en nuestras recetas. A ver qué tal va mañana y pasado, espero que nuestra difusión sirvaaaa!

    Saludines

    ResponElimina
  38. APESAR DE NUNCA TER COMIDO LENTILHAS GOSTEI MUITO DA TUA SUGESTÃO.
    APRESENTAÇÃO COMO SEMPRE 5*
    BJS

    ResponElimina
  39. I quanta raó tens Judith! Som molt afortunats, i hem de sguir sent optimistes! jo també ho s´co i avegades em diuen il.lusa.
    També compartim que a casa ja no mirem les notícies, perquè acabem amb mal al cos.

    Una recepta molt sana, fàcil de fer, i a l'abast (esperem) de tothom!

    Petons!

    ResponElimina
  40. Es cierto que porque en nuestra casa estemos a cobijo no debemos de olvidar a los más necesitados y en este momento, hay muchos, yo que trabajo en un departamento de Servicios Sociales lo veo a diario. Por otra parte, la crisis nos afecta a todos, quién no tiene un hijo, un hermano, un amigo en el paro? al final, su sufrimiento también es el nuestro. Es un momento difícil, sin duda.

    Muy original tu plato, Judith, una forma vistosa de comer sano y completo.

    un besazo, cielo y buen finde

    ResponElimina
  41. Che bella idea questa ricetta
    e bellissima la presentazione ciao

    ResponElimina
  42. OOOooh aquesta com la majoria, de debó, es de llibre. La foto espectacular. Quina manera més xul.la de presentar un plat que als nens molts cops els aburreix!!! Després del comentari vaig a veuri si tinc patates de mida petita mitjana i preparo el sopar!!!!! gràcies per compartir.

    Feia molts dies que no passava, vaig molt de crani!
    Memòria si en tinc, avia'm si m'hi poso a ingeniar sopeta!!
    petons

    ResponElimina
  43. Hola corazon, me gusta tu receta solidaria.
    Ojala desde nuestros rinconcitos de los blogs pudieramos hacer mas.
    Besos Esther

    ResponElimina
  44. Judith que buenas tienen que estar y con la presentación tan bonita que has hecho aún mejor se ven.
    Bsos preciosa

    ResponElimina
  45. Aquest menú té molt d´aliment!!! Molt bona proposta... Petons,

    ResponElimina
  46. me gusta mucho la idea de tomar de este modo las lentejas, y con una presentación tan exquisita nadie se resiste!!!! que tengas un buen fin de semana guapa, un beso

    ResponElimina
  47. hola judith me encanta tu blog.y sobre todo ess patatitas que has elborado con tan buena pinta.te invito a que conozcas la gastronomia cordobesa. www.alsondelmortero.blogspot.com
    un saludo preciosa

    ResponElimina
  48. Somos muy afortunados y muchas veces ni nos damos cuenta. Me gusta mucho como has presentado este plato, tan sencillo pero muy vistoso y rico!

    ResponElimina
  49. Judith, les teves paraules expressen a la perfecció un sentiment i un compromís per lluitar per un món millor. Espero que ben aviat poguem solucionar gran part de tots aquests problemes.
    La recepta és perfecta per la iniciativa, amb el toc optimista de les flors.
    Petons

    ResponElimina
  50. Yo, como Lucía, aplaudo tus palabras y tu participación en esta iniciativa tan hermosa!
    Las patatas son divinas!

    ResponElimina
  51. Vaig arrivar tard a la recepta per´p almenys he pogut pasar pel súper.
    Aquestes patatetes són ideals.
    Un petó,
    Esther

    ResponElimina
  52. wow...sounds scrumptiously tasty..
    new to your space..excellent space you have..
    great recipe collections with fab cliks..
    Am your happy follower now..;)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

    ResponElimina
  53. La propuesta es original, novedosa, coqueta..., y excelentemente fotografiada, como siempre. La pena es que tengo que buscarle un sustituto a las lentejas, que se te ocurre? No puedo con ellas!
    Besotes

    ResponElimina
  54. Una iniciativa genial, igual que la recepta! M'agrada molt la presentació.
    Salutacions.

    ResponElimina
  55. Judith,una proposta molt bona i un post emotiu,el plat és ezquisit com sempre has triunfat.
    Molt petonts preciosa i que tenguis una bona setmana.

    ResponElimina
  56. Judith, qué monada de presentación, ehhhhhhhh. Qué delicia, chiquilla. Me encantan las papas rellenas así...
    Un besote

    ResponElimina
  57. Vaya plato de categoría que te has marcado con unos ingredientes tan humildes.
    Fenomenal.
    Me da una penita no haberme enterado de esta iniciativa...
    Besos guapa.

    ResponElimina
  58. M'agrada aquesta iniciativa, i la recepta que proposes em sembla estupenda tambié, i amb una presentació de luxe, encara que siguin uns ingredients molt bàsics

    Petonets

    ResponElimina
  59. Acabo de llegir al diari que ja tenen 700 tones de menjar que han aconseguit amb aquesta campanya! a vegades entre tots és més fàcil!!!

    Calohe: si no te gustan las lentejas puedes intentar mezclarlo con arroz integral!!! ;P qué te parece?

    Petonets a tothom i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  60. Que pena no enterarme, estas patatas me parecen muy originales. Con lo que me gustan las lentejas!
    Un beso guapa!

    ResponElimina
  61. I mira què ets original, eh?? Patates amb llenties?? I tonyina?? Ara que hem llençat al meu crític al món del peix potser hauria de preparar aquestes patates. Jajajaja!!
    A la introducció hi falta una cosa: tu ets afortunada, sí; però els que són molt afortunats són els que et tenen al costat!!
    Petons!

    ResponElimina
  62. Increible!!! Una recepta econòmica però tot un luxe, d'originalitat i presentació!!

    ResponElimina