>

dimarts, 5 de novembre del 2013

Pastissets de cítrics

Quan vaig començar l'aventura del bloc, ara ja fa 4 anys, recordo com m'agradava visitar aquells blocs que tenien petits ajudants a la cuina. Imaginava que en un temps no molt llunyà, a mesura que anés creixent el Boletet, ell també es convertiria en el meu petit ajudant. Aquell somni de fa uns anys, com bé sabreu els que segui el bloc, s'ha fet realitat i el Boletet cada cop li agrada més embrutar-se les mans i anar fent tastets d'allò que anem cuinant.

Un dels blocs de referència és Pastissets, on l'Annie i la Catieu ens endolceixen amb les seves receptes, normalment adreçades als més petits de la casa. L'Annie, mes a mes, va animant els petits xefs a participar en els seus reptes, receptes senzilles que permeten que els nens puguin ser els protagonistes de la cuina, que les treus dels llibres que ella té per casa, i dels quals ja us hem parlat en alguna ocasió.

Pastissets ja fa 4 anys que està en marxa i, per això, ho volien celebrar d'una manera especial. Ens han proposat participar amb una recopilació de pastissets. Una manera ben dolça per celebrar-ho, no creieu? El Boletet i jo no ens ho volíem perdre i vam decidir fer aquests petits pastissets de cítrics que avui us presentem, una recepta ben senzilla, però no per això menys bona.

Moltíssimes felicitats noies! La família Bolet us desitgem de tot cor moltíssimes felicitats i, sobretot, que seguiu cuinant amb la mateixa il·lusió que fins ara. Esperem que us agradi la nostra proposta i que aconseguiu fer un bon recull.


Ingredients per a 6 uts:

Base de llima:

3 ous
100 ml de llet
250 g de sucre
100 ml d'oli de gira-sol
350 g de farina de reposteria
1 sobre de llevat tipus Royal
5 llimes

Base de llimona:

1 rovell d'ou
1 l de nata per muntar
200 g de sucre
4 llimones grans
50 ml de limoncello
2 sobres de gelatina en pols

Decoració:

Confitura de taronja
1 llima


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre en un bol i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira- sol i la llet i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem, a poc a poc, la farina i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim el suc de les llimes i ho incorporem. Posem la massa en 1 motllo rectangular, prèviament untat amb oli i amb un polsim de farina, a continuació ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem. Després el deixem refredar sobre una reixeta i el reservem.

En un bol posem la nata, el limoncello, el sucre, el suc de les llimones i el rovell d'ou. Ho triturem amb l'ajuda d'un robot fins obtenir una barreja homogènia i ho posem en una cassola -menys un got on barrejarem la gelatina en pols- i ho deixem a foc mig fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim la gelatina que havíem hidratat anteriorment. Ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim la crema de formatge al motllo on hem preparat la base i deixem que qualli durant un mínim de 5 hores.

Per a la presentació dels pastissets, tallem les porcions amb la forma desitjada i les acabem decorant amb confitura de taronja i uns trossets de llima, o el que més us agradi. Us recomano que abans de degustar-los els deixeu 5 minuts fora de la nevera.



32 comentaris:

  1. T'han quedat uns pastissets preciosos, i si són de llimona segur que molt bons.
    Fer que els nens participin a la cuina és molt important i una bona manera que apreciin l'esforç que significa cuinar.

    ResponElimina
  2. Seguro que les va a encantar, no se porque no he recibido las actualizaciones de Pastissets ultimamente, voy para allá a ver si todavía llego ¡Feliz cumpleblog campeonas!!!

    ResponElimina
  3. Que bonic!!! Moltes felicitats a Pastissets, quatre anys ha són anys!
    Una abraçada a tu, bonica!

    ResponElimina
  4. genial te ha quedado este pequeño pastissets y desde luego enseñar a los peques a cocinar es muy gratificante
    Peto

    ResponElimina
  5. No coneixia Pastissets però segur que des d'ara no dubtaré en visitar-la!! Jo també desitjo tenir algun dia un ajudant tan eixerit com en Boletet!! Aquests pastissets de cítrics fan una fila extraordinària i segur que els faig perquè a casa les coses amb llimona agraden moltíssim!!

    ResponElimina
  6. Que bons i qúe cuquets. Ja saps que els cítrics em perden en podría menjar sense parar ;)

    Petonets

    ResponElimina
  7. Pues son una cucada estos pastelitos ...con citricos mucho mas sabrosos ... felicidades , besos

    ResponElimina
  8. Ficou lindo e com sabor citrico eu ia adorar.
    bj

    ResponElimina
  9. Quin pastisset més bo, Judith!! Segur que els encanta! Petons

    ResponElimina
  10. Un pastisset molt temptador. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  11. Vaya soborazo tienen que tener esos pasteles, guárdame un par de ellos, que con uno no tengo ni para empezar ;)
    Ese niño promete Judith, y mucho
    Besazos

    ResponElimina
  12. Un pastisset preciós i segur que boníssim de gust!! La combianació de la base de llimona amb la confitora de taronja..brutal!! Felicitats per aquest pastisset a la cuinera i al Pinche de primera que tens :P Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  13. quin pastissets tan preciosos t'han quedat. M'encanten. La combinacio de citrics ha de ser bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  14. Es d'allò més mono!!!!! petitet i segur que boníssim!!!! Doncs moltes felicitats a las "susodichas" i per molts anys més!!! Petonets

    ResponElimina
  15. Quina xulada de pastissets!!!Son moníssims i la presentació de pastisseria total!! M'agrada la combinacio de cítrics que has triat, a més m'has donat una idea... potser els faig de llima amb mermalada de chile jejejej ^^

    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Han quedat perfectes!!! I si que en tenim de sort de tenir a casa uns mini xefs a qui els agradi tant estar a la cuina amb nosaltres!!! I el més divertit és sentir Polyanna cuinar en italià!!! Tot i que nosaltres cuinem en molts idiomes però italià mai!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  17. Hola,
    Segur que els hi encanta la vostra proposta. Una delicia i són una "cucada"
    Petons

    ResponElimina
  18. Que bo aquest mini pastisset!!! amb cítrics m´agraden molt. Petonets

    ResponElimina
  19. buuaa quina pinta noia! ni la pastisseria! que bo ha de ser! petons

    ResponElimina
  20. Quins pastissets més xulos us han quedat!!! M'encantaria fer-los tant bé com vosaltres, sou uns artistes!! Petons

    ResponElimina
  21. Oh quina pintassa Judit! Es nota l'ajuda eh.... petons

    ResponElimina
  22. Un pastisset molt cuquetó!! Ideal per celebrar l'aniversari del bloc de l'Annie! Petonets!

    ResponElimina
  23. Molt bon dia Judith!!
    Uns pastissets deliciosos, i una manera més que bona de celebrar aquest aniversari!
    Desconeixia aquest bloc, gràcies per descobrir-m'ho!

    Petons!

    ResponElimina
  24. Quina pintassa!!! Oi tant que ens encanten!!! Moltíssimes gràcies per participar i per les teves paraules. I dona-les també al Boletet, que ben se les mereix.
    Petonets a tots dos
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  25. Us han quedat de luxe! I jo ja espero a veure el recull, perquè de ben segur que serà pectacular.

    ResponElimina
  26. Mare meva quina pinta per favor!!!!!!!!!!!! T'ha quedat d'escàndol!
    Mil petonets artista.

    ResponElimina
  27. Quina pinta!! Crec que el sabor cítric és dels meus preferits, especialment a les postres. I el limoncello, mmmm!!!
    Marta

    ResponElimina
  28. Mmm què boonssss!! A mí també m´agrada molt cuinar amb els meus fills :) Un petonet

    ResponElimina
  29. Jolines veuren perfectes!! Ets una artista.
    Petons i bon diumenge!

    ResponElimina
  30. Un pastelito precioso y delicioso..., adoro la repostería con sabor a cítricos!
    Besotes

    ResponElimina