>

divendres, 4 d’octubre de 2013

Melmelada de peres amb vainilla i canyella

En més d'una ocasió us he comentat que els meus sogres tenen a casa uns quants arbres fruiters que són molt fructífers! Així que, a l'estiu, al Bolet acostumem a tenir excedència. És una sort, ja que la fruita és molt bona, a més al Boletet li encanta anar a casa dels avis a fer de pagès.

Un dels últims arbres en donar els fruits va ser el perer. Els que ens seguiu a Facebook potser recordareu una foto que us vàrem ensenyar on el Boletet tenia un cabàs ple de peres. Us vam demanar si ens podíeu aconsellar fer alguna recepta amb aquest fruit tan bo i alguns de vosaltres ens vau comentar que havíem de fer melmelada de peres amb vainilla. Doncs bé, us vam fer cas i va valer la pena! A més, vam afegir una mica de canyella i el resultat és espectacular! Us animo a tots a aprofitar la fruita de temporada i que està bé de preu o que s'està espatllant a la nevera, la melmelada casolana no té res a veure amb les que podeu trobar al mercat.

Aquest cop hem publicat un xic tard, però tenim una bona excusa, al Bolet hem estat uns dies sense internet, així que no patiu, a partir d'ara esperem ser més puntuals a l'hora de publicar, a veure si aconseguim publicar els dimecres com ens havíem proposat!

Molt bon cap de setmana a tothom. Aprofiteu per encendre el forn o la cuina ara que sembla que ja refresca a la nit. No creieu que és una bona manera de relaxar-se? No sé vosaltres, però a mi m'encanta! 


Ingredients:

500 g de peres
250 g de sucre
Canyella en pols
1 baina de vainilla
El suc de mitja llimona


Preparació:

Agafem les peres, les pelem, les tallem a daus petits i les posem a una cassola, juntament amb el sucre, un polsim de canyella, les llavors de la vainilla i el suc de llimona. Ho cuinem, durant 45 minuts, a foc lent, sense deixar de remenar Un cop transcorregut aquest temps, posem la melmelada en un pot de vidre, prèviament esterilitzat, i la deixem refredar a temperatura ambient. 



29 comentaris:

  1. Ja saps que les melmelades cassolanes són la meva adicció (amb els iogurts és clar!!!) i aquesta mai l'he preparada, t'ho pots imaginar ?!
    Però aqueste any potser si que trobaremo temps perque ja fa molt de temps que les nits han refrescat!!!
    Petonets i molt bon cap de setmana (sense "no vull anar a l'escola" seria un +!)
    Palmira

    ResponElimina
  2. M'encanta la melmelada casolana, no té res a veure amb la de compra! de pera no l'he tastada però ha d'estar deliciosa amb el punt de la vainilla i la canyella!

    ResponElimina
  3. Ooh que colorcito! Quien fuera croissant para untarse con tu mermelada... jijiji, es viernes y ya se nota mi cansancio mental! Nunca he probado la mermelada de pera, pero teniendo en cuenta que me encantan las peras me encantaría tu mermelada! Un besazo corazón y feliz finde!

    ResponElimina
  4. Adoro doces e de pêra já fiz e gostei.
    Esse ficou uma delicia
    bom fim de semana
    bjs

    ResponElimina
  5. Yo hice una con pera y manzana y quedo muy rica..Esta tuya con el toque de vainilla debe estar deliciosa!!Bs

    ResponElimina
  6. Se us perdona que us hagueu retrassat una mica, i més perquè ens ho has compensat amb aquesta melmelada, que quina bona pinta fa! És una sort poder comptar amb arbres fruiters, treie-los tan profit com pugueu!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Deliciosa, nina!
    Moltes gràcies, que passeu un molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Dona gust trobar melmelada casolana al rebost, eh Judith? Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  9. Boníssima aquesta melmelada i amb el toc de la vainilla i de la canyella ha de ser deliciosa!! Estic amb tu amb el tema del forn, a mi també m'encanta i és ben cert, que com la melmelada casolana no n'hi ha cap!

    Petonets bonica i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. Es una mescla que m'agrada molt la de peres i vainilla.Que bó!

    ResponElimina
  11. Jo tambe tinc un munt de peres dels arbres del meu pare! I aquesta recepta m'ha semblat genial amb el toc de vainilla. Tindré que aprofitar i fer receptes. petons

    ResponElimina
  12. Tiene muy buena pinta, aunque yo con esas peras haría muchos platos salados, tienen una pinta rica rica. Un besote.

    ResponElimina
  13. Que bones les melmelades, aquest també n'he fet moltes i en tinc el rebost ple, d'abercocs, pruna i figues. La de pera no lhe provst mai. Tens raó, també tinc ganes de relaxar-me a la cuina, amb el forn engegat i amb la tormenta que està fent ara smb trons i llamps. Bon cap de setmana

    ResponElimina
  14. Quina Sra.melmelada! La combinació la trobo exquisida.

    ResponElimina
  15. Boníssima aquesta mermelada!! Estic d'acord en que és molt relaxant cuinar ara que comença a fer fresca... Petonets!

    ResponElimina
  16. mmm quina bona pinta!! M'encanta la pera i mai l'he provada en melmelada però ha d'estar deliciosa amb un toc de vainilla i canyella.

    Petonets!!

    ResponElimina
  17. ummmmmm que buena esta mermelada de pera tan aromatizada!!!! besitos

    ResponElimina
  18. Segur que ha de ser bonissima, amb el toc de la vainilla i la canyella.
    petons

    ResponElimina
  19. La mermelada casolana no te color, he fet moltes però de peres no. Amb vainilla a de ser molt bona. Petonets

    ResponElimina
  20. qué pena no estar cerquita para poder "quitarte" un botecito de esa mermelada, me parece deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  21. Me encantan las mermeladas y esta con el toque de vainilla y canela tiene que estar deliciosa ! la pruebo !!

    Besitos

    ResponElimina
  22. Els meus pares també tenen arbres fruiters. Les melmelades són un bon recurs per aprofitar els escedents de fruita i poder-ne gaudir tot l'any.

    ResponElimina
  23. Això de tenir els fruiters és un luxe! quines melmelades més bones les casolanes!!

    ResponElimina
  24. las mermeladas caseras son brutales siempre y esta combinacion mola mucho¡¡
    Supongo que despues de la clase del sabado sobre la vainilla nos enseñaran recetas interesantes¡¡
    Peto

    ResponElimina
  25. Yo metía directamente la cuchara ahí ahora mismo y hasta terminar con ella! Ya sabes que soy adicta a tus conservas, y tu cocina, un abrazo Neni, con mucho, mucho cariño!!

    ResponElimina
  26. Mmmmm....pera amb vainilla!!!! Ha de ser deliciosa!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  27. És la manera més dolça de recordar l'estiu!! ha de quedar molt bona!

    ResponElimina
  28. Doncs vol creure que no he tastat mai la melmelada de peres. Em sembla que ja trigo, la vainilla i la canyella li han de donar un toc ben especial. Segur que és deliciosa!!!
    Petonets bonica

    ResponElimina