>

dijous, 11 de juliol del 2013

Gelat de iogurt, nabius i llimona

Quan arriba l'estiu al Bolet, hi ha una cosa que no pot faltar mai: els gelats. De fet us enganyaria si us digués que mai en tenim a casa, ja que durant tot l'any en m'agrada tenir-ne, sobretot els de format petit. 

El Boletet, cada cop que anem passejant pel carrer, es para davant de totes les cartes de gelats, tant se val si és una carta d'una marca comercial o, si pel contrari, es tracta de la gelateria més bona de la ciutat, ell les aprecia igual, i si s'escau en demana un a veure si té sort i els papes li comprem.

L'altre dia teníem tota la tarda per jugar i se'm va ocórrer que, com li agraden tant els gelats, estaria encantat de fer-los ell mateix. En una botiga vaig trobar uns motllos molt xulos de calaveres i vaig pensar que serien ideals pel pirata més fashion de la gastrosfera. Quan li vaig ensenyar va al·lucinar i només arribar a casa vam posar-nos a experimentar. La seva primera idea va ser fer glaçons amb suc, encara que quan li vaig explicar que ens havíem d'esperar unes hores perquè solidifiqués es va quedar una mica trist. Aleshores li vaig proposar fer un gelats amb pal i la idea també li va agradar molt. Li vaig preguntar de què els volia i em va dir de iogurt -ho sé, tots esperàveu que fossin de "totolata"-, així que amb un tres i no res vam tenir aquests gelats tan bons. 

Us recomano que els feu amb els més petits de la casa, encara que si no en teniu cap a prop els heu de fer igualment! En menys de 5 minuts de preparació obtindreu un gelat molt bo! A més, podeu posar la fruita que més us agradi. Us aconsello que aprofiteu les que hi ha de temporada que, pel meu gust, són molt millor.


Ingredients (6 uts):

4 iogurts grecs 
250 g de nabius
4 c/s de mel de taronger o la que més us agradi
1 llimona gran


Preparació:

Exprimim el suc de la llimona i, juntament amb la mel, ho portem a ebullició, ho deixem 5 minuts i retirem del foc. A continuació afegim els iogurts grecs i la meitat de nabius i ho triturem amb l'ajuda d'unes barnilles metàl·liques elèctriques. Quan tinguem una barreja homogènia, afegim la resta de nabius sencers i ho barregem. Omplim els motllos de gelat, eliminant els excessos de crema amb l'ajuda d'una espàtula, i els deixem al congelador un mínim de 12 h.



30 comentaris:

  1. Uma receita bem simples e ficaram uns gelados deliciosos.
    bjs

    ResponElimina
  2. Hola guapa! quina petit ajudant més guapo que tens! :) Us han quedat uns gelats fantàstics i el que m'agrada més és que tan sols es fan amb 4 ingredients... Els haurem de tastar, ja que el de iogurt és un dels meus preferits!! Petonets :)

    ResponElimina
  3. Lo que disfrutasteis haciéndolos y degustandolos!!
    Bss

    ResponElimina
  4. que bons que m'agraden els gelats aixi hummmm magnific !

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta !!!

    ResponElimina
  6. Tengo la heladera muerta de risa en un estante, no soy tan constante haciendo helados ricos como tú. La mezcla pinta bien -o muy bien-. Lo de helados domésticos "con palo" es para nota. Un besote.

    ResponElimina
  7. Tienen muy buena pinta. El yogur y los arandanos son muy buena pareja.
    Besos

    ResponElimina
  8. Uau!! És que m'agrada tot el que porta aquest gelat! Com devia disfrutar el boletet i vosaltres...! Petons

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta, Judith! Jo ja he intentat fer gelat de iogurt dues vegades i em queda molt cristal·litzat. A tu no? El vaig fer d'aquells que es posen al congelador i batent cada mitja hora, no així amb motlle.
    Bon cap de setmana, bonica!

    ResponElimina
  10. Guau Judith, quina bona pinta!
    El Boletet va fer molt bona tria tot i no ser de totolata, jeje!
    Com el nostre bitxito encara és mooolt petitó per fer gelats et faré cas i els faré igualment!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  11. Hello Beautiful! What cutest little helper you have! :) I have been a fantastic ice cream and I like even more is made ​​with 4 ingredients ... All we have to try, because the yogurt is one of my favorites! Kisses :)

    ResponElimina
  12. What a good looking, Judith! I've tried frozen yogurt twice and I have very crystallized. In it you? I asked those who put in the freezer and whisking every half hour, but not with mold.

    Gold For Runescape
    WOW Gold Kaufen
    cheap blade and soul gold

    ResponElimina
  13. Us han quedat de fàbula Judith i molt bonics de color, ah!!! que bons han de ser. Si a casa tingués coses d'aquestes al congelador, els viatges a la cuina serien un no parar. Petons.

    ResponElimina
  14. quina bona pinta Judith, aquest motlle l'he de comprar, que per fer magnums...mmmm....petons

    ResponElimina
  15. Fan una pinta boníssima i molt refrescant!
    Marta

    ResponElimina
  16. Ha de ser boníssim així de fresquet i amb aquesta delícia d'ingredients!!! Molts petonets

    ResponElimina
  17. Aquest any vaig enrraderida amb els gelats, m'he de posar ja. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  18. Qué buena mezcla. A mí me encanta hacer helados caseros. De cualquier cosa. Un besazo.

    ResponElimina
  19. Una proposta boníssima... i molt fresqueta!

    ResponElimina
  20. Quina pinta més bona!
    Ideal per petits i no tant petits ;)

    ResponElimina
  21. Que bons Judith, ara me'n menjaría un que el calor ja apreta

    :D

    ResponElimina
  22. Brutals!! amb iogurt i nabius... aquesta l'he de fer si o si, a més tinc uns motlles de gelat per estrenar des de l'estiu passat i no pot ser!

    ResponElimina
  23. ala¡¡ super buena debe de ser esta combinación¡¡
    Bss

    ResponElimina
  24. Ja li pots dir al Boletet que els tiets de la Bordeta volen un d'aquests gelats fet per ell... quina pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta! Segur que el boletet va estar content tot i l'espera... Petons

    ResponElimina
  26. Hola Judith,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  27. Jo també recordo perfectament quan era petita i feiem els gelats de pal a casa. Recordo que els feia de cola cao i llet o coca cola.. després ja van sortir els iogurts que els clavaves el palet. Fas molt bé d'introduir-lo així a la cuina, aquests records sempre els tindrà! petons!

    ResponElimina
  28. Qué rico y yo que me he hecho adicta a los helados de yogur!! Feliz verano. un beso

    ResponElimina