>

dijous, 22 de novembre de 2012

Magdalenes amb fruits secs i nata

Si hi ha alguna persona contenta amb la proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera és, sens dubte, el Boletet! És fan de les magdalenes. A casa intentem no omplir-lo de productes comercials per berenar o esmorzar, encara que us haig de confessar que, de tant en tant cau un "nonut de totolata", sóc una mama dèbil.

Al bloc ja hi ha unes quantes receptes de magdalenes, però la majoria d'elles tenen com a ingredient principal el iogurt. Aquest cop volia fer unes diferents i recordava haver vist per la xarxa algunes receptes amb nata. No fa falta que us digui que no he seguit cap recepta, però sí que vaig pensar que seria bona idea emprar la nata. El resultat ha estat boníssim, han quedat unes magdalenes molt esponjoses i dolces, i us asseguro que al Bolet van volar! Tan l'Yves com l'Àitor no van deixar ni una engruna, així dóna gust cuinar, oi? Aquest cop us aviso que els que estigueu fent dieta millor no tastar-les, perquè entre la nata i els fruits secs… Però un dia és un dia, i us asseguro que aquestes magdalenes us alegraran el dia! 

Molt bon cap de setmana i fins la setmana que ve! Recordeu que teniu de temps per presentar-nos les vostres propostes a Memòries d'una cuinera fins el dia 28, aprofiteu el cap de setmana per preparar-les! Estarem encantats de rebre les vostres aportacions, de moment les que estem rebent són espectaculars. Moltíssimes gràcies a tots.


Ingredients (12 uts):

125 ml de nata
375 g de farina
250 g de sucre
100 ml d'oli de gira-sol
50 ml de llet
1 sobre de llevat Royal
3 ous
Anís
50 g d'orellanes d'albercoc
50 g de nous
50 g de crocant d'ametlla
30 g de pinyons
100 g de xocolata per postres


Preparació:

Escalfem el forn prèviament a 180º. Posem els ous i el sucre i batem fins que ens quedi una barreja un xic escumosa. A continuació, afegim la nata, la farina i el llevat tamisats i barregem, llavors afegim la llet, un raig de d’anís -opcional- i l'oli de gira-sol , ho remenem i afegim els fruits secs tallats a trossets i la xocolata esmicolada amb molt de compte i barrejant-ho a poc a poc. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem en motllos individuals. Els omplim deixant un marge d'un cm i afegim un polsim de sucre i una mica de crocant d'ametlla, per obtenir una crosta cruixent. Quan els tenim preparats els posem al forn durant 25 minuts.



50 comentaris:

  1. Yo he preparado las de nata, pero las tuyas son mejoradas, eh..
    Me encanta la foto
    Bss

    ResponElimina
  2. Boníssimes!!! Amb la nata han de quedar molt bones!

    ResponElimina
  3. Buf impressionants amb tots aquests ingredients... Jo això de la dieta ja ho deixo per passat nadal ha ha ha

    ResponElimina
  4. Nyam, nyam!! Quina pintorra! Fa poc vaig fer un coc amb nata i va quedar espectacular, o sigui que aquestes magdalenes són per fer-te l'onada! M'afegeixo al Boletet! :P
    Petonets carinyet
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ficaram lindas as tuas madalenas e com esses ingredintes tem que estar uma delicia.
    bjs

    ResponElimina
  6. Qué lindas!!! con ese trajecito que les has puesto están diciendo cómeme.
    Intento mandarte unas que por lo menos esta vez me entero del reto de memories que siempre se me pasa, qué desastre!!
    besitos guapetona

    ResponElimina
  7. que buenas que son,buen gusto teneis la familia
    peto

    ResponElimina
  8. Pero como no va a ser fan si te salen de vicio, sabes bien que son mi coco...no me salen así que espero tener algo bonito para memorias a fin de mes... un besote nenina!

    ResponElimina
  9. Que beleza de foto....es tentadora!....ojala me saliera asi.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  10. quina pinta, venen ganes d'atravessar la pantalla per agafar-la. la nata li ha de donar un toc fantàstic, i el gustet dels fruits secs....un dia és un dia va! petons

    ResponElimina
  11. ohh.. ja me'n podries donar una per esmorzar ara.., M'apunto la recepta amb la nata, crec que deu donar un toc boníssim. Petons!

    ResponElimina
  12. amb nata... mmm deuen ser molt més mantecoses i suaus! M'agrada la idea!

    ResponElimina
  13. Nena quina bona pinta!!!a mi m'agrada molt fer servir la nata per el dolç, trobo queli dona un toc bonissim!!les meves ja s'han publicat aquest matí. quan tingui un moment us posso l'enllaç. petonets

    ResponElimina
  14. Judith, doncs jo sóc la fan número 2!!! M'encanta fer-ne i menjar-les!!! Amb nata no n'he fet mai, o sigui que serà la propera recepta que faci de magdalenes. Genials, Judith!
    També desitjo que passeu un molt cap de setmana!!!!

    ResponElimina
  15. L'Àitor i l'Yves estan encantats amb aquestes magdalenes! Sí, Sí, Sí! Magdalena ja!

    ResponElimina
  16. qué contenta estoy Judith, éste mes voy sobrada de tiempo con mis deberes jaja
    Me pienso llevar tus madalenas, si tus críticos, sobre todo el peque, les han aprobado con nota, me fio de ellos completamente. la pinta es divina
    Buen fin de semana corazón
    Besos

    ResponElimina
  17. Nyam!!!! Ens en demanem un perell per esmorzar!!! Han d'estar de cine...amb la nata que les fa més meloses i el toc de tots els fruits secs!!
    La farem....aquesta recepta no pot passar sense més pena que glòria....l'hem de tastar :)
    Petonets guapa i bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  18. A casa també som fans de les magdalenes. Aquesta és fantàstica!
    Nani

    ResponElimina
  19. Quina pinta que tenen, m'haig dd posar les piles, pero ja, o faig tard com sempre... Petonets

    ResponElimina
  20. Quina pinta que tenen, m'haig dd posar les piles, pero ja, o faig tard com sempre... Petonets

    ResponElimina
  21. No tinc cap dubte que aquestes amb nata han de ser delicioses, perquè amb la paxoca que fan....!!

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  22. Ya tengo hechas las mías, tengo que ponerme a editar el post antes de que finalice el plazo y ¿sabes? tenemos en común la nata jajaja aunque la mía es vegetal ;P
    Un besote!!!!

    ResponElimina
  23. Quina bona pinta per favor i amb tot el que hi has posat tens energia per estona!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  24. Quina bona idea emprar la nata enlloc del iogurt. Haurien d'estar bonísimmes a més t'ha quedat tan bufona!! Jo ja vaig fer les meves ahir, així és que aquesta vegada sí que sí participo en el Memòries. La setmana vinent les publico.

    Petonets i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  25. Que meloses han de ser amb la nata i el iogurt, i amb aquesta barreja de fruits secs mmmm!!!
    Bon cap de setmana guapa ;)

    ResponElimina
  26. Te han quedado estupendas, vaya pinta que tienen!! Me encantan los frutos secos y la combinación que has elegido es perfecta! Besoss

    ResponElimina
  27. A casa també agraden molt les magdalenes. Ls que proposes semblen molt esponjoses i bones. I amb una formeta perfecte!
    Marta

    ResponElimina
  28. Doncs es molt bona la idea de fer servir nata. T'han quedat amb una pinta molt bona!! Petons

    ResponElimina
  29. Hola bonica

    Jo les he tastat amb nata, pero aquestes amb els ingredients afegits tenen que estar bonissimes.

    M'agrada molt la foto.

    Petons

    ResponElimina
  30. Jo també tinc aquestes magdalenes amb nata a la llista de pendents, fabuloses i és veritat que amb una familia bolet que no en deixa cap fa molta il.lusió passar-se temps a la cuina :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  31. Quina bona pinta!!! A casa meva també agraden molt les magdalenes i així amb nata han de quedar molt suaus i esponjoses!! Un 10!

    ResponElimina
  32. Jo, pues el empaquetado te ha quedado a la altura de la receta, qué pocholada total. Y una madalena con toda la sustancia. Un besote.

    ResponElimina
  33. Amb nata no les he fet mai però si que corren per la xarxa. Una aportació molt bona. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  34. El boletet entre galetes i magdalenes s'estara frotant les mans per veure quina és la propera proposta!! I nosaltres també ens estem posant les botes! M'encanta aquesta recepta amb el toc d'anis. marta

    ResponElimina
  35. Crec que som molts els fans de les magdalenes, je je je...
    Amb els fruits secs han de quedar unes magdalenes molt sanes, gustoses i energètiques.

    ResponElimina
  36. Que bones aquestes madelenes ..................A veure si hem poso les piles d'uan vegada i faig alguna cosa digna de publicar que us tinc una ica abandonats a tots:
    petons

    ResponElimina
  37. Com no ha de ser el Boletet el fan number one amb aquestes magdalenes que li fas?????????? Quina pinta que tenen!! Quina foto més xula!!!
    De moment no sé que és la dieta; el meu cap em diu "asúuuuuuuuuuucar" i jo que sóc dèbil li he de fer cas. A més, els fruits secs són bons per a la memòria, no??? Apa a fer-ne més i a enviar-me un tupper!!! ;DD
    Petons guapa!!

    ResponElimina
  38. Esta fotografía me parece de premio! Cuánta sencillez en la presentación y qué fastuosa has hecho esa magdalena. Me has hecho pensar mucho! Y es que a veces me lio de mala manera con el decorado y no hay necesidad, ja, ja. Lo menos es más, como se suele decir.
    Estos tiempos te he seguido en la sombra porque andaba medio-missing. Como siempre, unas fotos geniales y unas preparaciones aún mejores.
    De las últimas entradas me quedo con las galletas de albaricoque, los panellets III y estas maravillosas magdalenas.
    Recibe unos besotes bien fuertes. Nos vemos!

    ResponElimina
  39. Guapa!! quines magdalenes més bones!!! m'ha agradat això de la nata, no ho havia vist mai! i han de quedar super bé, no m'estranya que els teus dos prínceps no en deixéssin ni una!! ;)
    Petonets!!

    ResponElimina
  40. Oh que mona viene en la fotografía esta deliciosa magdalena con nata, debe estar de rechupete con el sabor de los frutos secos! y qué decirte de esa quiche de higos...me has dejado con unas ganas de probarla!!!! un beso

    ResponElimina
  41. Doncs mira he fet moltes variacions però aquesta no! i m´agrada trobar fruits secs a les masses d´aquest tipus, les probaré segur!!! petonet

    ResponElimina
  42. Y yo que pensaba que no actualizabas!, pero es reader el que no me actualiza, madremia todas las recetas tuyas que me he perdido, voy ahora mismo a ponerme al día. Por cierto se salen de la pantalla tus magdalenas. Como todo sea como esto estoy perdida.
    Un beso

    ResponElimina
  43. Genial la fotografia, i què dir de la magadalena!!

    ResponElimina
  44. Ostres Juju! Quina delícia!
    Com sempre, tot el què fas té una pinta sensacional, i no m'estranya que els dos homes de la casa quedessin encantats!

    La Juju de casa meva també li agraden les magdalenes, i sobretot fer-les amb mi! Li poso un tamboret a la cuina, i apa, a tirar una mica de sucre per aquí, una mica de canylla per allà, i molta farina per tot arreu! jeje! S'ho passa bomba!

    Una abraçada maca!

    ResponElimina
  45. Quina Magdalena mes bona amb tots aquests ingredients!!! Ja tinc altre recepta per fer!
    M'encanta la foto!

    ResponElimina
  46. Guau! mai no les he fet amb nata (tampoc amb iogur), però està clar que els hi ha d'aportar molta humitat i tendresa, mmmm...
    M'he promés no fer més pans de pessic ni magdalenes perquè no em sé controlar, així és que em comformaré amb mirar les receptes :-D

    Petons!

    ResponElimina
  47. Este mes no he podido llegar, la otra semana he tenido que salir de viaje...y al volver copada de cosas ...menos mal que he tenido unos roles que publicar, sino seria declarada rústica desierto...jajajaja. Así que me he perdido las magdalenas, pero el próximo mes me desquito con la propuesta!

    Un besote neni.

    ResponElimina
  48. Sens dubte la pinta que tenen és molt esponjosa, m'han entrat moltíssimes ganes de tastar-les. I t'han quedat d'un color tan bonic i apetitos que dona gust sols mirar-les. Ja ho crec que resulta un plaer cuinar i que agrade tant, de segur que al boletet l'has confitat amb aquesta recepta.

    Petons

    ResponElimina