>

dilluns, 5 de desembre del 2011

Chutney de magrana i mango

Aquest cap de setmana he estat una mica mandrosa, gastronòmicament parlant. Creieu que serà perquè aquesta setmana no tinc ni pont ni aqüeducte? Això sí, no patiu que tot i no tenir ganes, el dissabte vàrem fer un soparet express boníssim. El Boletet i jo vam decidir donar-li una sorpesa a l'Yves i el vam anar a veure a jugar a futbol. Haig de dir que el Boletet estava feliç de veure el seu papa anar darrera d'una pilota i estava una miqueta bocabadat de tant moviment. Tot i no haver guanyat, l'Yves estava tant feliç que volia celebrar amb un bon sopar la nostra visita. Vaig mirar la nevera -que per sort estava plena, ja que divendres vam fer la compra- i vaig veure un magret d'ànec que havíem comprat i un mango -recordeu que no m'agradaven massa, oi? doncs menys mal, perquè ara quasi sempre en tenim al Bolet!-. Vaig decidir fer un chutney per acompanyar el magret cuinat a la graella, i us haig de dir que va ser un encert!

Espero que us animeu a fer chutneys, a més de fàcils tenen molta sortida. Si us animeu a fer-ne aquests dies, poden ser un bon regal de Nadal, estic convençuda que qui ho rebi li encantarà.


Ingredients:

1 ceba vermella
1 mango
1 magrana
8 escalunyes
50 ml de vinagre de poma
1 c/s de mel de taronger
1 c/c de canyella en pols
4 c/s de sucre morè
Popurri de 5 pebres
Oporto


Preparació:

Agafem la ceba vermella i el mango, els pelem i tallem a daus i ho posem a la cassola -millor que sigui antiadherent- juntament amb les escalunyes pelades, el vinagre, 1 cullerada sopera de mel, el sucre, 1 cullerada de cafè de canyella i una mica de 5 pebres recent mòlt -aquestes mesures poden variar segons el vostre gust- i un raig de vi d'Oporto. Ho cuinem a foc lent durant 25 minuts i ho anem remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi. Un cop cuinat, ho posem en pots de vidre, prèviament esterilitzats -ho podem fer amb el rentaplats- i ho tapem bé.





58 comentaris:

  1. un buen chutney sin lugar a dudas y con el magret tubo que ser muy bueno la combinació
    Yo tampoco tengo puente asi que no eres la unica
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. M'encanten, i et pots creure que mai n'he fet, em sembla molt bé la teva per començar, ja et diré.

    Petoents guapa

    ResponElimina
  3. Doncs mai he provat cap chutney, saps? Hauré de fer-ho amb un bon magre tal i com vau fer :)
    Petons!!

    ResponElimina
  4. Mira quina hora és i jo comentant... i no perquè torni de festa, no... sinó perquè vaig a treballar! buuuuuuuaaaaaaaaa!!!
    Aquest chutney a priori ja m'encanta i si a sobre l'acompanyes de magret em robes el cor! Jo en vull un potet per Nadal, jijiji
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina terrina més bona i deliciosa. Per acompanyar el magret o qualsevol carn em sembla perfecte. Judith jo ultimament no sé perquè.. però sempre tinc un mango a la nevera jajjaj, és ben bé que em fa trencar el cap en buscar una recepta eh!
    Petons i bon dilluns, tranquila que jo no tinc ni pont ni festiu! però sempre ens quedarà la cuina per celebrar-hi cosetes ;)

    ResponElimina
  6. Això dels chutneys no els he provat mai...t'ho creus? No pot ser això! M'apunto la teva recepta, que fa molt bona pinta i segur que ha de ser bonissim! ppetonets

    ResponElimina
  7. Quina bona idea per fer un chutney que encantarà... segur! Petons

    ResponElimina
  8. Segur que era boníssim... i amb la combinació de carn... ja se'm fa la boca aigua!!

    bon dilluns!
    petonets

    ResponElimina
  9. Doncs sí, va estar boníssim! Vinet fred, un plat exquisit, inici de cap de setmana... genial, tot genial!

    ResponElimina
  10. Que rico Sonia, tiene que ser un acompañamiento excelente para la carne. Me la apunto.
    bsts. maite

    ResponElimina
  11. No he provat mai el chutney, però té una pinta de bo...
    Petons

    ResponElimina
  12. Estupendo Judith, para no gustarte nada... estás explotándolo mucho, no???

    Besos

    ResponElimina
  13. Ay, yo nunca he hecho chutney y me muero de ganas. Me encanta, pero siempre termino comprándolo. No tengo perdón de dios, sobre todo al ver este chutney tan maraviloso que has preparado, chica!!!
    A ver si me animo!!!
    Un besito y que tengas una magnífica semana, guapi.

    ResponElimina
  14. mmm magrana i mango!!! Amb lo que m'agraden les dues fruites!! La magrana és la meva fruita preferida i, el mango, si està al punt, també el trobo deliciós. Aquesta recepta s'ha de provar, jejeje, a més, amb l'ànec ha de quedar boníssim, i te una pinta...mmmm.

    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  15. Jamás he probado el chutney, creeme! y qué ganas... y de mango más ganas, lo haré para acompañar pato!

    ResponElimina
  16. A mí ya no tienes que convencerme porque me encanta el chutney y últimamente estamos tomando precisamente de mango porque hago bastante y lo meto en botes, como dura mucho me tiro meses hasta que se acaba que tampoco se come cada día... Me ha gustado lo de las granadas, el mio leva pasas pero para otra vez lo probaré así. Besos

    ResponElimina
  17. Olé por ésta familia tan creativa!!!. Yo los chutney me los como a cucharadas o en su defecto con cualquier cosa :D sencillamente me encantan, siempre tengo alguno por la nevera, aunque si los dejas un mes por lo menos sin tocar (difícil ¿verdad?), están mucho más ricos. Me llevo el tuyo, cielo, con granada y Oporto tiene que ser lo más.
    Besos

    ResponElimina
  18. Me parece una receta muy buena para tener preparada en las fiestas, tomo nota.

    ResponElimina
  19. Quin soparet. Confeso que no he fet ni menjat mai chutney però quina pinta!

    ResponElimina
  20. Neni, si pongo el pan pita tostadito me invitas?? :D

    Delicioso!!

    Besotes.

    ResponElimina
  21. Guapaaa!! I jo que encara no he fet mai un chutney!!Aquest de mango em crida molt i acompanyat amb alguna carn ha de quedar molt bo!

    Jo també me'n demano un potet per Nadal com la Sandra, sóc una envejosa, jaajaja!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  22. M'encanta la teva imaginació i improvització!

    ResponElimina
  23. M'encant els chutneys, per no tenir ganes de cuinar... ;)
    Amb magrana no ho he provat mai, ha de quedar molt bé!

    ResponElimina
  24. me lo llevo es demasiado ricoooo,luce estupendo,abrazos.

    ResponElimina
  25. Si la Sandra i l'Alba tenen un potet jo també en vull!!!
    Fa dos estius em vaig aficionar al chutney de mango. Cada vegada que venia algú a sopar a casa en feia i sempre era un èxit. La meva versió era un poc diferent. La pròxima vegada provaré la teva recepta a veure com em surt.
    Petons!

    ResponElimina
  26. Compartir con los chicos sus actividades es lo mejor del mundo! Son momentos inolvidables.
    Cariños

    ResponElimina
  27. Riquisimo, me encantan estos acompañamientos para las carnes, no me extraña que dijeras que fue un acierto, es que se ve en la foto de diez.
    Besos y no te agobies que yo no tuve puente tampoco, asi que somos más
    besitos guapetona

    ResponElimina
  28. I a mi que aixó del chutney no em diu res...
    L'he provat i no m'acaba de fer el pes. no se, hauré d'insistir,no?

    Petonets.

    ResponElimina
  29. que bó Judith! a més això ha de quedar bé amb un munt de coses!

    ResponElimina
  30. Encara m'he d'atrevir una mica més amb el mango, l'he menjat en alguns restaurants i la veritat és que m'ha agradat, però mai trobo el moment per comprar-ne, encara que per fer un acompanyament així com has fet tu crec que tinc l'excusa perfecta :P petonets guapa!

    ResponElimina
  31. No n'he fet mai, a veure si m'hi poso. Jo tampoc tinc pont, però ja m'agradaria que totes les setmanes fossin com aquesta, només dos dies de treball...jeje
    Petons.

    ResponElimina
  32. Nunca he probado -ni he hecho- un chutney, así que me tengo que pasar por tu casa, sí o sí, a ver si me gusta. La pinta es muy buena pero tengo que catarlo, hace?
    Besotes guapa

    ResponElimina
  33. Que saborcito agridulce más rico, lo tengo que probar, lo único es que en casa todo lo paso despues por la batidora para que lo coman todos sin ponerme pegas.
    Un besote

    ResponElimina
  34. Una altra recepta.Què bé! i amb mango, je, je, je...

    ResponElimina
  35. Que bo, mai he fet el chutney pero m'agrada molt la teva proposta!
    Mmmmm
    Petonets

    ResponElimina
  36. Jo no he fet mai chutney.
    Ja deu ser hora de que provi.
    Una proposta amb molta imaginació!
    Petons

    ResponElimina
  37. Entre els regalets que estic veien a la xarxa estic pensant en regalar unes cistelles variades. I segur que hi posaré el chutney!
    Un petó,
    Esther

    ResponElimina
  38. Ya me imagino como estaria el magret con este chutney, bien rico. Yo no tengo por costumbre hacerlos, vamos a ver si me animo porque el contraste de sabores se ve delicioso.
    Un beso

    ResponElimina
  39. Dos de les fruites que més m'agraden ficades en un *tarro... per poder gaudir d'elles en qualsevol moment.

    ResponElimina
  40. No ho he tastat mai, però té molt bona pinta. A veure si m'animo a fer-ne. Amb el magret ha d'estar deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  41. ¡Qué chutney más apetecible! Besos y feliz día.

    ResponElimina
  42. M'encanta el chutney amb carn. Aquest fa una pinta!
    Nani

    ResponElimina
  43. m'apunto a la teva proposta... m'encanten els chutneis.. i aqueta combinacio és delciosa....

    ResponElimina
  44. Cualquier momento es bueno para organizar una cenita especial ¿verdad? da igual el resultado del partido, lo importante es estar todos juntos, ;))))

    Judith, me rechifla el magret, ya lo sabes, pero no consigo disfrutar del chutney, deberé de intentarlo más o descartarlo para siempre ;))

    un besazo, hermosa

    ResponElimina
  45. Quina pinta, jo encara no he fet cap chutney, peró no puc dir-ho més, per lo que expliques, són bons acompanyants de carns...Tot i que entenc que queda una espécie de confitura sense triturar....Oi???

    Petonets, jo avui he fet festa, jajajaja, peró divendres no. ummmmmmmmmm!!!

    ResponElimina
  46. menos mal que no te gustaba mucho. Pq. tiene una pinta estupenda. Bss guapisima.

    ResponElimina
  47. Molt bona pinta! no n'he fet mai ...ho haurem de provar! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  48. Nunca he probado el chutney, pero tengo curiosidad. Seguro que pega con montones de cosas y yo perdiéndomelo! Bss

    ResponElimina
  49. así es como debe estar delicioso, con un magret de pato! mmmmmmmm!

    ResponElimina
  50. particularmente me encantan los chutneys, me parece que son un gran acompañamiento de carnes. y el de mango siempre está en mi refrigerador. lástima que no se consigan granadas por acá...

    ResponElimina
  51. Jo només n'he fet de figues i va quedar espectacular. Amb mango i magrana ha de ser la bomba!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  52. m'encanta la combinació de magret amb salses agredolces o en aquest cas un bon chutney! No m'estranya que fos un encert! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  53. Bona proposta, per estar mandrosa i no tenir pont...
    Petons

    ResponElimina
  54. Encara no n'he fet cap! serà possible?? Millor passo per casa teva i em dones un d'aquest que ja imagino quin sabor més espectacular ha de tenir!! Petonets

    ResponElimina
  55. MJ: sí, el chutney és semblant a una melmelada, però no porta tant sucre, i el toc del vinagre li dona un sabor agredolç que és perfecte per combinar-lo amb qualsevol car, formatges o amb el que més t'agrada! de fet un dia el vaig combinar amb bacallà i quedava genial!

    Als que no he fet mai chutney us recomano que us atreviu! el podeu fer de qualsevol cosa, i és molt agraït!

    Petonets i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!! ;)

    ResponElimina
  56. me encanta el chutney , hace poco publique tambien uno , soy una loca de las salsas. jajajaj , tu receta me ha gustado mucho , aí que si no te importa me tomo nota, felices fiestas y besitos

    ResponElimina