>

divendres, 15 de juliol del 2011

Gelat de mojito

Els gelats són un dels aliments estrella durant aquesta època de l’any, encara que si fos per mi... sempre en menjaria! De fet, al congelador de casa, sempre n'hi ha. Revisant la blocosfera últimament haureu vist unes propostes fantàstiques, i es que qui es pot resistir a una temptació així de fresqueta? Hi ha que es fan amb nata, d’altres amb iogurts, i d’altres són tan senzills com el que us presento avui, que es fa amb clares d’ous.
 
Des de què ha començat la calor el grup de les nenes -i nens, clar!-  hem canviat la famosa Coca-Cola pel gelat. Serà perquè la Noa sortirà Golafre?  L’any passat la Roser i la Montse ens van ensenyar una gelateria italiana boníssima que està al c/ Enric Granados 15-17, es diu Delacrem. Fan uns gelats artesans boníssims, i alguna que altra temptació dolça, tot fet per ells mateixos. Si esteu pel centre, us recomano que la visiteu, estic convençuda que no us decepcionarà.  Hi ha sabors boníssims, però el que em té el cor robat és el de mojito, i això que ja sabeu que la beguda en sí no m’agrada massa.
 
Quan els nois de La recepta del 15 ens van proposar per aquest mes fer gelat, tenia clar de què el faria. Volia intentar fer un gelat semblant al que em prenc amb les nenes. Buscant per la xarxa vaig trobar una recepta a Directo al paladar de gelat de llimona que vaig creure que seria perfecte per adaptar-la. El resultat ha estat molt satisfactori. Un gelat molt refrescant per aquests dies tan calorosos que estem tenint.

La recepta d'avui m'agradaria dedicar-li a la Noa i a la Roser, perquè, tot i que encara els hi queda una miqueta per veure's les cares, estic convençuda que seran molt felices juntes. A l'octubre tindrem una mini-fashion més i el grup de les nenes augmentarà! Quines ganes d'omplir-la de petonets! Sé que el Boletet m'ajudarà encantat…

Molt bon cap de setmana, ens veiem dimarts amb una nova recepta!
 

Ingredients:

250 ml d’aigua mineral
250 ml de suc de llima
200 g de sucre
2 clares d’ou
Menta fresca
Rom blanc

Preparació:

Posem l’aigua i el sucre en una cassola i ho bullim durant 3 minuts. Ho traiem del foc i ho deixem refredar. Mentrestant, podem anar traient el suc de les llimes. Un cop l'almívar estigui fred, el barregem amb el suc de les llimes, un bon raig de rom blanc i unes quantes fulles de menta tallades a trossets petits. Ho posem en un recipient i el posem al congelador. Un cop estigui mig congelat –unes 4 hores- muntem les clares a punt de neu i les incorporem poc a poc a la barreja anterior. Tallem unes quantes fulles de menta més i el deixem al congelador fins que acabi de quallar. Per obtenir una mescla homogènia i més cremosa us aconsello que el remeneu un parell de cops, amb l'ajuda d'una cullera per evitar que es formi una base de gel. És recomanable que el feu el dia abans, perquè així tingui la consistència òptima.


74 comentaris:

  1. Serè la primera??? Acabo de veure un altre de mojito i ja tinc unes ganes de fer-lo...
    A veure si la setmana vinent el faig que ha d'estar de vici. Anié a veure la gelateria que ens dius, bé a tastar alguna coseta.
    Petonets i bon finde!

    ResponElimina
  2. Quina bona forma d'entonar el dia. Ups!!! Semblo una malalta!... Vinga,va ho paso a la tarda! Ens entonarem per la tarda, aixó ho he de tastar!!!!
    Un petonàs,
    Esther

    ResponElimina
  3. bon dia Judith,quin gelat,de mojito,una meravella pels tems que corren, amb aquestes calors crec que no pararia de menjar-ne.A!! desitgo que al concurs quedes la guanyadora simplement per que et la millor je,je.
    molts petons i bon fin de semana.

    ResponElimina
  4. Mira que no sóc de gelats; i la veritat es qu eno n'he fet mai, però aquest de mojito que ha sposat, si que hen crida l'atenció. Ha de ser molt refrescant.
    Petons

    ResponElimina
  5. M'encanta, a casa a l'estiu no falta el mojito del duimenge i aquest gelat em sembla deliciós!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Jo també tinc gelats al congelador tot l'any!!són la meva perdició..però aquest mojito ufff...sabies que el mojito és el meu coctel preferit!! així que amb versió gelat que vols que et digui (la meva cara, encara que no la vegis, ho diu tot!!) petons guapa!!

    ResponElimina
  7. Què prest que has actualitzat!! Entrada programada?? Jo l'anava a programar i sense voler li vaig donar a publicar i ja ho vaig deixar estar...ains, què cateta!!
    No esperava un gelat convencional, però aquest de mojito m'ha encantat...amb el que m'agraden els gelats l'he de provar!!
    M'he de posar gelosa amb el trenca cors dels Boletet??...mmmm....ai, pobreta la meva (futura) nena!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  8. quants gelats hi ha avui a la xarxa, tots ben bons i tan diferents!!!

    EL mojito es lúnica beguda amb alcohol que m'agarda així es que segur que aquest gelat ha d'estar bonissim!!

    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  9. Pero que idea mas buena!!te ha quedado original y esto si que es fresquito a monton.
    Yo desde que tengo heladera soy una fanatica de los helados caseros y con ideas tan buenas como esta quien se resiste,eh?
    Tengo que pasarle a mi hermana esa direcciion en barcelona ,ya que vive alli ,para que pruebe esos helados que recomiendas.
    Un besin,esther

    ResponElimina
  10. Gelat de mojito! ha de ser espectacular

    ResponElimina
  11. hummm ! questo gelato mi sembra meraviglioso, dobbiamo provare di preparare lo. Mille baci !

    ResponElimina
  12. Delicioso!!!
    Vaya idea buena... tengo que probar, éste no se me escapa :)

    ResponElimina
  13. Judith, últimamente me he hecho aficionada al mojito y en helado me encanta.
    Este tuyo es genial.
    Este finde lo pruebo, seguro.
    Besos

    ResponElimina
  14. Que bo el gelat de mojito!!! A mi també em va passar pel cap però al final hem tirat pel dret i hem fet un gelat facilet. Aquesta tarda el pengem.
    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. M'agrada molt com combines els colors de les fotos! I del gelat... què dir? que ahir me'l vaig menjar i estava boníssim!!! :-)

    ResponElimina
  16. Amb el deliri que em donen els mojitos, aquest gelat l'haig de provar de fer!! :D
    Petons guapa :)

    ResponElimina
  17. Jo en vull!!!!!!!! Nena, el dia que em convidis m'hauràs de fer tants plats que potser que comencis a posar-t'hi!
    Molts petonets solet!

    ResponElimina
  18. Nena!!!!! quina pinta!! aquest cap de setmana o el vinent el faig..... a <i també em té enamorada aquest gelat!!!! llástima que els nens no el poden menjar...... petons

    ResponElimina
  19. Ostres, continuu sense haver provat el mojito! hauré de posar-hi remei aviat!!! aquest gelat deu ser boníssim. Em sembla que també hi hauré de posar remei! jejejeje. M'anoto la recepta!
    Bon cap de setmana, guapíssima!

    ResponElimina
  20. Que bom deve ser esse gelado, adoramos esta bebida,quem sabe o farei este fim de semana, tenho rum cubano, falta-me só a hortelã, fizeste com açucar mascavado?
    besitos querida.
    P.S Venho buscar a resposta.

    ResponElimina
  21. Quina idea mes bona....el vull fer ...petons

    ResponElimina
  22. Fa poc el vaig tastar a una geladeria que hi ha a Blanes i em va agradar força.

    Petons

    ResponElimina
  23. mmmmm no he provat mai el mojito, potser hauré de començar per aquest gelat.
    Petonets guapa!
    Belén.

    ResponElimina
  24. Me imagino lo bueno que tiene que estar esto!!! Gracias por el dato de la heladería, me lo apunto!

    ResponElimina
  25. Un gelat super refrescant i ha d'estar diví!! amb el que m'agrada el mojito!!
    Una dedicatòria preciosa!
    Molts petonets bnica i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  26. No he provat mai el mojito.
    Però segur que es bonissim.
    La millor manera de saber-ho es provar-lo.
    Es pot fer el gelat, sense el ron?
    Segur que no es igual, però.....
    A casa sempre hi ha nens.
    Petonassos

    ResponElimina
  27. Uei Judith! Molt bona idea... jo també he participat a la recepta del 15 i també amb herba-sana!!! ;)

    ResponElimina
  28. Mango o algun gelat coctelero aquestes eren les meves apostes per la teva recepta i no m´he equivocat! aviam si sóc pitonisa i no me n´he adonat...je, je, je...
    El trobo super-refrescant.Ara mateix em ve al cap el sabor de la barreja amb el toc de menta.

    ResponElimina
  29. Que bo Judith!! a la meva germana li encanta el gelat de mojito, ja veuràs quan li prepari... fliparà! i també m'omplirà de pentons jeje, ja saps que ara està en aquella edat en què "passa de tot i l'hem de deixar en pau" XD El meu el posaré aquesta tarda, que encara està al conegelador!! mira que feia dies que el tenia pensat però em faltava una cosa... i no m'hi he posat fins aquest mati!! petonets :)

    ResponElimina
  30. S'ha posat de moda el mojito... Tartes, gelats.. Aviat algú farà un pa de pessic si es que no s'ha fet ja jejeje Es veu bonísim, m'agradaria tastar-ho.
    Salutacions.

    ResponElimina
  31. Bonisssim!! quina xulada lo de la recepta del 15!! mua! bon cap de setmana perleta!

    ResponElimina
  32. Que rico que tiene que estar este helado, con lo que me gustan a mi los mojitos, la verdad te ha quedado de lujo, con el toque de la hiervabuena, besos y buen finde.

    ResponElimina
  33. Com es nota que estem d'estiu, que de cocktails i de gelats refrescants que ens estàs proposant. Aquest deu ser super refrescant. M'agrada molt.

    ResponElimina
  34. El poso a la llista de receptes pendents. Per un sopar amb els amics a la fresca serà perfecte. Molt bona idea!! Petonets

    ResponElimina
  35. Judith maca!!!! saps que estic de vacances i el blog tancat fins al setembre, però us conbtrol.lo a totes i aquest gelat de mojito que m´encanten!!!!...es mereix un bravo Judith!!!!ja el tinc a preferits.Petons maca i molt bones vacances!!!

    ResponElimina
  36. Me lo estoy imaginando y me encanta!. qué sabor tan rico tiene que tener. Se ve delicioso!. besos

    ResponElimina
  37. Què refrescant!! A l'estiu, com que tenim molts soparets en faré per postres, ja veuràs com sorprendré als amics. Potser el faig amb versió caipirinha, q segur q tb pot quedar bé. Ja et contaré.
    Petons

    ResponElimina
  38. ay, ay, ay, vos y tus helados, querida! siempre innovando! eso sí, esto no lo puedo comer por el momento, en unos meses, va hacia pendientes. ¡Besos!

    ResponElimina
  39. Que original!!! Una bona recpta per sorpredre....
    Bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  40. No se Judith tengo miedo de que si lo hago seguro que me vuelvo adicta a él, y eso es para temerle, refrescante y adictivo, seguro
    Un beso y buen finde!, el grupo de las niñas me enctanta!

    ResponElimina
  41. Hola Judith, quin gelat més requetebó, el mojito els encanta als meus amics, els sorprendré el proper soparet. Una aportació molt bona pel repte del 15. Gracies per seguir-me, molts petons, i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  42. Ets la super crack del món mundial! Saps que jo també sóc de caipi, però aquest gelat el trobo simplement espectacular! Ah, i que sàpigues que mentre coemnto m'estic prenent un mojito per celebrar que estic de vacances!! :D
    Moltes gràcies preciosa meva!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  43. Judith, ja tinc gelat per l'estiu! Jo no sóc de mojitos però la colla segur que ho agrairà. Molt original!

    ResponElimina
  44. ¡Qué bueno! ¡Tú si que sabes cómo animar un día! Un poco de ese helado y a ¡disfrutarrrrr! Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  45. juju m'encanta el teu gelat!!!! el mojito per mi és una perdició.....

    oleee

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  46. El més marxós de tots els gelats de la convocatòria!! Aquest no faltarà a l'estiu on les trobades amb amics són més freqüents! Me l'imagino un dia d'aquells calorosos que no et marxa la calor amb res...només rient i compartint un mojito. Jo me'l demano gelat! Petonets guapa!

    ResponElimina
  47. El mojito ha de ser ben fred per ser bo.. així que el gelat de mojito.. Aaaaahhh!!! Terriblement exquisit!!!
    Ja tenim ganes de veure la careta de la Noa!!!
    Una abraçada ben forta!!!

    ResponElimina
  48. Helado de mojito, que delicia! Es un sabor muy original! Me encanta.

    Muchos besos guapa!

    ResponElimina
  49. QUE DELICIA DE GELADO, O SABOR DEVE SER BOMBÁSTICO...
    BOM FIM DE SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  50. Los mojitos... la tarta de mojito... y ahora esto! Lo que me faltaba para ser feliz!

    ResponElimina
  51. Me encanta la palabra "mojito" aunque yo del ron paso. Pero el helado de limón es de mis favoritos, es uno de los que refresca de verdad sin empalagar. Rico , rico
    Cariños

    ResponElimina
  52. Caram, que bé t'ha quedat. M'encanta la foto, quina pinta!!!
    Fins aviat

    ResponElimina
  53. de mojito me lo llevo je,je me gusta tu version y ademas facil
    bon finde
    petons
    miquel

    ResponElimina
  54. Oh! Que bo ha de ser aquest gelat de mojito! I refrescant!
    Bon cap de setmana i petons!

    ResponElimina
  55. tinc moltes ganes de provar el gelat de mojito! m'apunto la recepta i el lloc per anar!!
    petonets

    ResponElimina
  56. Yo quiero!!!!! Habrá que probarlo ¿no? porque me parece que no hay manera de organizar esa cena jajaja
    Besitos

    ResponElimina
  57. A mi también me encantan los helados y éste me ha conquistado.

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  58. Quin super gelat! m'encanta el mojito!
    haureu de fer un tast de gelats també ;)
    petons bonica!

    ResponElimina
  59. bueno bueno, que pedazo de helado. En casa somos fans totales del mojito, así que si no te importa te lo copio y doy una sorpresa al personal.
    Besos guapísima

    ResponElimina
  60. Una proposta ben original i una foto fantàstica. Ja he llegit el comentari de l'Yves que diu que era boníssim, no podia ser d'una altra manera!

    ResponElimina
  61. Lo quiero y lo repito!!...se nota delicioso y genial para este verano caluroso!!.......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  62. Ay maja, con lo que me gusta a mi el mojito y me lo conviertes en helado!!!Tiene que estar buenísimo y refrescante....¿Cambiando pañales desde hace un año? Pues que alguien te regale también una tarta!!!jeje.
    un beso!

    ResponElimina
  63. Noia quina bona idea!!! A mi també m´agrada molt el mojito tot i que soc mes de daikiris, que en podríes fer un de daikiri, jeje!! Te molt bona pinta felicitats!!

    ResponElimina
  64. Judith!!!!!!!!!!!
    quina il·lusió aquest post dedicat!! A la Noa i a mi ens ha encantat :)) Demà et fem un petó ben fort mentre ens prenem un dels nostres geladets jejeje
    Et puc assegurar que a la Noa li encanten els gelats pq quan en menjo es mou molt ;)
    I segur que qualsevol cosa que li prepari la tieta chef Judith li encantarà!
    Ptons i fins demà!!

    ResponElimina
  65. Conozco a muchos que les haría feliz este helado..jeje...que bárbarooo!!!

    CAriños

    ResponElimina
  66. mmm t'ha quedat genial, sembla de geladeria, inclús té més bon aspecte que molts dels gelats que venen en certes localitats estiuenques fent-los passar com a artesans.
    Per cert, et volia votar per allò dels blogs catalans, però el servidor no em deix obrir la pàgina, desde USA sol passar, a vegades no sobren certes pàgines, però és estrany, normalment no són pàgines oficials.

    Molts petonets desde l'altre costat de l'atlàntic!!

    ResponElimina
  67. Estic buscant receptes de gelat de mojito i em trobo amb la teva.M'agrada.
    Petonets.

    ResponElimina
  68. Eri: sí! ets la primera!! ;P ja em diràs si t’agrada
    Esther: no home no! un geladet sempre passa bé ;)
    Francesc: moltíssimes gràcie sper les teves paraules!!!
    Quima : passa sol ! és molt lleuger
    Carmen : doncs llavors no pot faltar aquest gelat!
    Roser: crec que ho vaig llegir al teu bloc!!! ;P
    Paula: programada! A les 8 al Bolet ens estem arreglant tots! Jijijiji. No pateixis que la teva futura nena ens l’estimarem moltíssim! Jijijiji
    Ribereña: fa goig, oi??? Tenim molt on escollir!
    Esther: todo lo que podamos hacer en casa no tiene precio!!! Está buenísimo
    Sonia: queda molt fresquet
    Stella: e facilisismo!!! ;P
    Isabel: gracias guapa
    Ana: pues ahora te aficionarás al helado!!!!
    Albota: jajajaja, ha arribat una mica més tard, oi??? Però que bo ha de ser!
    Yves: que dolent ets
    ACF: és súper senzill, no tens excusa
    Moni: ups, potser sí! ;P
    Montse: però les tietes i mamis sí!!!
    Gemma: la beguda personalment no m’agrada massaa, sóc més de caipirinhes, però amb gelat està boníssim!
    Duxa: fica muito fresquinho. L'açucar e branco.
    Frederique: ja m’explicaràs
    Neus: aquest queda molt suau
    Belen: amb gelat és molt més suau!
    Rosilet : si vienes a Barcelona me envias un correo y te diré más direcciones!
    Ingrid : doncs ara amb la súper cuina que tens l’heu de fer! ;)
    Isabel: clar que el pots fer sensa rom! Et quedarà un gelat de llima molt refrescant!!!
    Xavier : ja ho he vist ! són molt similars les nostres receptes!! Jijiji
    Cristina: jijiji, tan previsible sóc? ;)
    Bet: doncs ja estas tardant en fer-li!!!
    Mari : tens tota la raó ! la blocosfera en va plena !
    Lola: a veure si t’animes un dia amb una de les teves súper receptes!
    Tere: pues lo tienes que hacer!!!!!
    Laura: aix, es que ens agrada de tant en tan fer cosetes d’aquest estil! ;P entren tan bé…
    Mar: espero que els agradi molt
    Silvia: jajaja, no pateixis guapa, et trovem a faltar! Gaudeix molt reina
    Irma: ;)
    Anna: muy refrescante para un caluroso día de verano
    Silvia: segur que amb caipirinha queda genial!!! En comptes de menta pots posar pell de llima ratllada
    Sole: ya sabes que me gusta experimetar!!! Jijijiji
    Catieu: però que l’Annie no la tasti! jijijiji
    Chelo: no pasa nada! Ya lo verás!!! ;P
    Joaquima: segur que trionfes!
    Sandra: exagerada! Bones vacanses guapa!!!!!
    Cristina: el gelat estic convençuda que t’agradarà!
    Rous: jijijiji, este helado anima a cualquiera!
    Lídia: doncs ja trigues en fer-ne!
    AMD : i què tal ha quedat ?
    Luisa: gracias guapa
    Montse: com a mínim el més alcoholic!! ;P
    Mª Glòria: queda espectacular!!!
    Valerie: y muy refrescante
    Sâo: ficou muito bo! ;)
    Salome: jajajajajajajajaja
    Erika: lo puedes hacer sin ron y tienes un helado de lima! ;)
    Carme: moltíssimes gràcies guapa
    Miquel: més que fàcil !!! ;P
    Mercé : gràcies bonica
    Ivana : ja em diràs si t’agrada
    Heva: jajaajajajja, se nos complica nuestra cena! Pero todo llega!
    Ana: m’alegro molt guapa
    Ana: fet! Quan vulguis
    Pilar: a sí??? pues esto no tenía ni idea!!!
    Glòria: jajaja, quina barra que té ell!
    Marcela: espero que lo hagas pronto
    Alba: seguro que no te resistes a hacer el helado!
    Mª Àngels: daikiri??? Doncs no sé si l’he tastat mai, ummmmmmmmmmmmmmm
    Roser: si que m’omplireu de petonets sí, perquè us porto els muffins !!!! ;P
    Silvia : ;)
    Nee : jajajajaj, s’ha de millorar una mica, però per ser el primer cop estic molt contenta ! Gaudeis de les vacances guapa
    Gemma : en serio ? doncs ja no tens excusa!

    Molts petonets i moltíssimes gràcies pels vostres comentaris

    ResponElimina
  69. Judith, vaig improvisar un sorbet de mojito semblant al teu gelat. Fantàstic! Meravellós! Ja és el que ens faltava...
    Un petonet,
    Anna

    ResponElimina
  70. Me he comprado la heladera del Lidl y este verano echará humo jajajaja!!!
    Este lo guardaré para comerlo con mi prima que a las dos nos gustan los mojitos jajaja.
    Besos!!!

    ResponElimina
  71. uff.. amb lo que em pirren els mojitos!!!!!!

    ResponElimina