>

dimecres, 13 de novembre del 2013

Cake amb duo d'olives

Ara ja fa 3 anys que Blocs contra la fam ens animen a col·laborar amb el banc d’aliments. Per fer-ho ens demanen difondre la propera recollida que es farà d'el gran recapte. En aquesta ocasió seran els dies 29 i 30 de novembre. Com no, la família Bolet no volem deixar de participar en aquesta iniciativa. L’objectiu que té el banc d’aliments és aconseguir recaptar productes bàsics -llegums seques, llet, oli, sucre, llaunes de conserva de peix i tomàquet natural- des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades. Suposo que els que sou de fora de Catalunya podreu trobar més d’una comunitat on podeu participar, ja que els aliments fan falta a tot arreu. És una iniciativa molt noble a la que tots ens hi podem sumar!

Després de col·laborar amb unes patates farcides de llenties i una melmelada de magrana, aquest any he optat per fer un cake d'olives. La idea de fer un cake va ser pensant en una alternativa fàcil per fer pa a casa. Un cake no necessita fermentació i té ingredients bàsics que tots tenim per casa: farina, sal, oli, ous… A més aquest tipus de receptes tenen molt de joc a la cuina i accepten moltíssimes varietats. Si a sobre no teniu paciència per deixar fermentar el pa, us asseguro que us sortirà una opció ben vàlida (ep! Però que consti que el pa ens agrada molt al Bolet).

L'Àitor, l'Yves i jo us animem a que col·laboreu amb una iniciativa tant noble; recordeu que qualsevol aportació, per petita que sigui, és bona. Actualment hi ha tanta gent, cada cop més nens, que no tenen els mitjans suficients per arribar a final de mes i tenir un plat a taula dos cops al dia és un luxe. Esperem que aquest any la pròxima convocatòria d'el gran recapte torni a repetir l'èxit de les últimes edicions on s'han aconseguit milers d'aliments.


Ingredients:

1 iogurt grec
375 g de farina
10 g de sucre
50 g d'olives negres sense pinyol
50 g d'olives verdes sense pinyol
1 sobre de llevat Royal
1 c/p de sal
3 ous
50 ml d'oli d'oliva
Orenga
Llavors de sèsam torrat
Llavors de sèsam negre


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, el sucre, la sal, el iogurt i l'oli i ho barregem fins que ens quedi una barreja homogènia A continuació afegim la farina i el llevat tamisats, a poc a poc, i ho incorporem fins obtenir una massa ben fina sense grumolls. Seguidament tallem les olives a trossets i ho afegim, juntament amb un grapat de llavors de sèsam i un polsim d'orenga. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem a un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sal i un bon grapat de llavors de sèsam, tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 45 minuts, a la safata del mig, i amb l'opció de ventilador. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-lo.



33 comentaris:

  1. Que bueno este cake, en casa nos encanta.Besosssss

    ResponElimina
  2. Yo soy de salado más que de dulce, así que para mi este cake y con aceitunas es ideal! Contribuir desde nuestras posibilidades a causas que lo merecen, es un gesto precioso!

    Un beso enorme y buena vibra para tu semana, bonita.

    ResponElimina
  3. en cake delicioso y ideal para mi comono me gustan las olivas negras me como las blancas jaja.Una receta para una buena causa.
    peto

    ResponElimina
  4. Molt bona aportació! el pa és un aliment bàsic de debò, i convertit en aquest cake tan temptador segur que ajudarà a la difusió del Gran Recapte. Petons!

    ResponElimina
  5. Boníssim aquest cake!! Com diu la Marina, el pa és un ingredient tradicionalment bàsic, i aquesta recepta el vesteix de luxe. Petonets!

    ResponElimina
  6. Qué cosa tan rica hija mía con lo que me gustan las aceitunas negras en las masas. Tiene pintaza ese corte. Ójala se consigan muchos alimentos.
    Besos

    ResponElimina
  7. Doncs si, tens tota la raò, un cake es una opció molt enòmica i molt bona, que a mès ens pot donar força joc. M'encanta el toc de les olives.
    Bon cap de setmana!!!!!

    ResponElimina
  8. Em sembla una recepta molt bona per la circumstáncia Judit! enhorabona!

    ResponElimina
  9. M'encanta aquest cake Judith! I em sembla una iniciativa d'allò més necessària en aquests temps que estem vivint. Prenc bona nota perquè intentaré participar.

    Petons!

    ResponElimina
  10. Una aportació perfecta per aquesta causa, nosaltres també intentarem participar a la nostra manera!
    A casa els cakes sempre ens agraden molt i amb olives i pernil és el nostre preferit!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Hola,
    Per una bona iniciativa, una bona recepta. Petons

    ResponElimina
  12. Ets la reina dels cakes salats juju!! Sempre ens sorprens!! Aquest em convenç molt, sóc una enamorada de les olives :P
    EQNME també s'apuntarà al gran recapte :) Un petonet bonica. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  13. m'encnata el pa d'olives!! aquest te mooolt bona pinta! petons

    ResponElimina
  14. Mai he fet un cake salat d'aquestos i té un pinta estupenda! Marta

    ResponElimina
  15. M'encanten les olives i trobo que és un encert combinar-les amb un cake.

    ResponElimina
  16. Ha de ser ben bo aquest cake. Una abraçada i una bona col.laboració!

    ResponElimina
  17. Un cake fantastic i bonissim! Ideal per acompanyar en la feina de voluntariat d'aquests dies de recapte... tant de bo superem les dades de l'any passat!!!
    Un petonas

    ResponElimina
  18. Espectacular, aunque las aceitunas y yo no nos llevamos muy bien ;) un bedo

    ResponElimina
  19. Me ha en catado este cake por doble motivo, uno porque debe estar delicioso con olivas, y otro porque lo hice de jamón y queso y lo tuve que tirar todo,se pegó, rompio, y escoño literalmente.
    Me sentí tan fustrada (era al principio del blog) que nunca mas le he dado una oportunidad. Ya sera hora de cambiar de actitud no? Pues probare el tuyo a ver...
    Besos guapísima!!

    ResponElimina
  20. El voluntariat es mereix aquest cake i molt més, arriben els dies difícils per a molts, un post molt bonic, maca
    Un petó

    ResponElimina
  21. Amb olives ha de ser molt bó aquest cake.
    Petons guapetona.

    ResponElimina
  22. Aquest cake salat deu estar molt bo amb les olives! petons

    ResponElimina
  23. Delicioso, un plato sabroso, mmmm, besos

    ResponElimina
  24. El pa és un aliment bàsic i important a la dieta.
    Aquesta variació ha de quedar boníssima i molt gustosa.

    ResponElimina
  25. Tiene una pinta maravillosa! No soy mucho de cakes salados, pero la pinta es muy tentadora...
    Besotes

    ResponElimina
  26. Hola preciosa!, hoy si que además de leerte de comento (que leerte lo hago siempre, eh!), Pues si que hay bancos de alimentos por todos sitios, es una pena que nos haya tocado vivir esto. Además creo que por nuestro hobby (el blog de cocina), estamos especialmente sensibilizados con la comida y no queremos por nada del mundo que le falte a nadie. Nosotros también colaboramos con las acciones que se hacen en mi pueblo.
    Tu cake bien rico!, ojalá y hubiese uno en cada casa para esta cena,verdad?
    Un beso enorme

    ResponElimina
  27. És una bona recepta, fa molt bona pinta, és senzilla i versatil. Bona idea!
    Marta

    ResponElimina
  28. Els duos són fantàstics, quina delícia de cake (amb un rajolí d'oli...)!!!

    ResponElimina
  29. Para una buena causa,... este pan se ve delicioso!!!
    Bss

    ResponElimina
  30. Aquest l'hem de tastar. M'encanten les cakes salats!!!
    Ptns

    ResponElimina
  31. Boníssim i molt medierrani, jo en vull!!!!!!!!!!!!!!
    Molts petonets.

    ResponElimina