>

dimecres, 4 de setembre del 2013

Bundt cake de xocolata i cervesa negra amb frosting de nabius

En un obrir i tancar d'ulls, gairebé sense adonar-nos-en, ja estem al mes de setembre. Un mes molt especial per a la família Bolet. Si cap, aquest encara ho serà més. 

Després d'haver gaudit d'unes merescudes vacances tornem a iniciar l'activitat del bloc amb moltíssimes ganes i, sobretot, amb les piles carregades. Si us haig de ser sincera, durant les dues setmanes que he tingut vacances he gaudit al màxim dels meus dos amors i no hem parat ni un segon. Primer vam començar participant al Mercat vell de Conesa, obrint l'entrada de Can Jaumet. Després vam agafar un ferri direcció a Còrsega, una illa que teníem pendent des de feia molt de temps i que, per fi, ja hem pogut conèixer. Van ser 10 dies molt intensos on, sobretot, vam riure molt. Cada cop que havíem de canviar d'hotel, el Boletet ja no sabia ni on s'aixecava! Si mai us ha passat pel cap anar-hi, no ho dubteu gens! Les platges són espectaculars i els contrastos que hi ha entre l'interior i la costa són impressionants. Per últim, i no per això menys important, vam tornar a gaudir de la festa major del poble. Feia molts anys que no hi podíem anar i aquest any vam poder quadrar les vacances. Crec que ja us he comentat en alguna ocasió que a la festa major -ara ja fa 13 anys- va ser on ens vam conèixer l'Yves i jo. Així que ja us podeu imaginar com n'és d'especial poder ballar el ball de rams. Ah! Però aquest any hem tingut un ballarí d'excepció, us aviso que el Boletet apunta maneres.

Un cop acabades les vacances, em vaig reincorporar a la feina i ja fa més de dues setmanes que estic activa, així que les vacances queden un xic lluny. Per sort, quan pleguem de treballar sempre hi ha alguna cosa que podem fer aprofitant que la llum del sol dura fins tard.

Per no avorrir-vos més i anar escalfant els motors d'aquesta nova etapa us proposo una recepta on els ingredients principals són la xocolata i la cervesa negra. El resultat és boníssim i queda espectacular, sobretot gràcies al motlle que la família Llàbiro em va regalar, realment és una passada!

Espero veure-us per aquí una altra vegada. Ja sabeu, si teniu algun dubte o suggeriment només ens l'heu de fer arribar! Estarem encantats de poder-vos ajudar.


Ingredients Bundt: 

300 g de farina per rebosteria
250 g de sucre
100 ml d'oli de gira-sol
150 ml de cervesa Guiness
50 g de cacau en pols
3 ous
50 g de nabius
50 g de gerds
50 g de nous
1 sobre de llevat Royal
Sucre glacé

Ingredients frosting:

250 g de mascarpone
250 g de nata per muntar
2 c/p de melmelada de nabius
2 c/s de sucre glacé


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous i el sucre i batem fins obtenir una barreja escumosa. A continuació, afegim l'oli de gira-sol i la cervesa i seguim barrejant fins obtenir una crema homogènia. Incorporem a poc a poc la farina, el cacau i el llevat tamisats. Quan tinguem una barreja cremosa, afegim els nabius, els gerds i les nous esmicolades i ho incorporem. Posem la massa en 1 motllo, prèviament untat amb oli i amb un polsim de farina, a continuació afegim la massa i ho posem al forn durant 45 minuts. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem. Després el deixem refredar sobre una reixeta. Abans de presentar-lo, el decorem amb una mica de sucre glacé.

Per preparar el frosting posem en un bol la nata, un cop muntada afegim el sucre i el mascarpone i amb l'ajuda de les barnilles elèctriques, a velocitat baixa, seguim mesclant. Per últim afegim la melmelada i ho acabem d'incorporar. Ho deixem refredar durant 30 minuts a la nevera abans de servir.



40 comentaris:

  1. Hola guapa!! quines vacances més ben aprofitades :) Que bé tornar-te a llegir!!
    Com que de moment no tinc motlle de bundt, n'agafo un trosset del teu, que fa una pinta espectacular! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Que bien tenerte de vuelta del todo!!
    Chica es que con una familia así da gusto.

    Riquisimo.
    Besos.

    ResponElimina
  3. Així s'han d'aprofitar les vacances familia!!
    Un bundt perfecte (quin motlle més maco!!!) per començar, demà nosaltres toca el primer dia al cole dels grans per Polyanna, quins nervis!
    Xocolata i cervesa, una recepta pendent des de molt de temps!
    Petonets !
    Palmira

    ResponElimina
  4. Vaya vacaciones!!!!! El cake delicioso, tiene un pintón! Bss

    ResponElimina
  5. Jo qué pinta me encuentro nada más volver!! Se ve exquisito. Besos.

    ResponElimina
  6. El millor es això, disfrutar dels que més estimats i que per molts anys ho poguem fer!! Un bundt molt bó i amb aquest frosting ja perfecte!
    Petons maca

    ResponElimina
  7. Hola de nuevo Judith ya veo que aunque ya llevas 2 semanas activa el recuerdo de las vacaiones perdura,aun tengo que buscar una escapada por Corcega,a ver si me animo en las proximas.
    Con este molde regalo de la familia es imposible fallar te ha quedado explendido y bien bueno
    Peto

    ResponElimina
  8. Benvinguda familia!!!
    i aixi m'agrada una tornada ben dolça per fer més suportable la rutina.
    Cuino bastant amb cervesa, pero mai ho he provat amb postres, ni dolços...aixi q prenc nota de la teva recepte.

    Un petonet guapa

    ResponElimina

  9. Judith; Molt ben aprofitades aquestes vacances, i després per "relaxar-se" aquest bundt de xocolata molt ben acompanyat.
    Salutacions Judith¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  10. Judith! estic contenta que ja hagis tornat! saps qué? tinc un pastis de xocolata y cervessa negra a la gelera per portar a un sopar aquesta nit! molt semblant al teu, però jo li he possat taronja!

    ResponElimina
  11. Hola guapa!
    Quant de temps feia que no deia res...és que els dies se'm fan molt curts!!

    Però aquest pastís es mereix un comentari: oh!!!!

    I les vacances a Còrsega un altre oh!! Nosaltres hi vam estar fa uns anys, i també ens ho vam passar pipa! La vam voltar també en 10 dies i ens ha quedat molt bon record. A més, ja vam veure que era una illa ideal per fer amb nens. Potser algun dia repetirem i la nostra Juju la podrà gaudir.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  12. Hola guapa
    Encantada de saludar-te un altre cop, que curtes es fan les vacances quan es passa bé, veritat?
    Però tornem a la rutina, de vegades dolça com aquest pastís, preciós i deliciós.
    Un petó

    ResponElimina
  13. i a sobre amb frosting de mascarpone!! que he de començar la dieta post-bikini!! jaja que boo!! petons i benvinguda!!

    ResponElimina
  14. Que bé tenir-te de nou aqui! aquest bundt és genial!
    carai quines vacances mes xules!

    una abraçada

    ResponElimina
  15. Tot i que faci dies que estàs amb el mode 'rutina on', és un plaer poder tornar a visitar-te!!
    Me n'alegro molt que les vacances hagin anat bé, ja veig que han estat molt intenses i profitoses, m'apunto la recomanació de Còrsega!
    I quin inici de temporada més potent, aquest bundt fa una pinta espectacular!!
    Molts petons!

    ResponElimina
  16. Ben tornada!! me n'alegre que gaudireu de les vacances! se'm fan la boca aigua amb el pastís i les les dents llargues amb el motlle!! vaig darrere d'un nordic d'aquestos però piquen tant!! Aprofita'l perque els pastissos queden super bonics... Una abraçada, Marta

    ResponElimina
  17. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    Ja veig que heu passat unes bones vacances! Aquests dies tots estem tornant a la rutina, oi? I amb aquest bundt cake el retorn es fa més fàcil, la xocolata i la cervesa negra combinen a la perfecció!

    ResponElimina
  18. Quina deliciosa manera de començar el "curs"!!! tinc ganes d'experimentar amb la cervesa en pastissos...

    ResponElimina
  19. Ostres (tot i que ara visc una mica lluny) sóc de Montblanc de tota la vida i mai havia sentit a parlar del marcat vell de Conesa. Llàstima que per les dates que veig que cau serà difícil que hi pugui anar algun any perquè faig les vacances més tard, però s'haurà d'estudiar per l'any vinent.

    El bundt cake t'ha quedat de meravella i és que a mi tot lo que sigui semblant a un pa de pessic és lo que més m'agrada i si a sobre hi combines xoco i cervesa, digue'm que ho té tot.

    ResponElimina
  20. Quina enveja de vacances!!! Una recepta perfecta per tornar de nou, m'ha encantat i el motlle preciòs!! petons

    ResponElimina
  21. Quina pinta té el pastís! i aquest motlle ha d'anar de conya... a veure quan em faig amb un d'aquests, quina enveja!
    Petons.

    ResponElimina
  22. Quants dies sense entrades!! benvinguda!! que bé que hàgiu aprofitat tant les vacances, ara a adaptar-se al dia a dia. Aquest bundt cake ha d'estar boníssim, encara tinc pendent provar-ne algun amb cervesa negra i aquest té punts eh!!

    ResponElimina
  23. Seguro que lo pasateis genial!!! Este pequeñín apunta maneras para todo jaja
    Bienvenida a la rútina y dentro de unos días (muy pocos) al cole!!!
    Un besote!!!

    ResponElimina
  24. Judith, ens fas fer dentetes amb tantes coses boniques que heu fet com expliques, i amb aquest bundt a aquestes hores..... quina gana fa venir!
    Moltes gràcies i bona tornada al blog!
    Petons, bonica!

    ResponElimina
  25. Reinaaaa!!! Ahir et vaig escriure i vec q no es va publicar :( bé, et deia q ja et trobàvem a faltar! Quines vacances més xules i ara toca rutina i dintre de 1 setmana cap al cole de grans!!! El Jan té unes ganeeees!!! I aquest motlle amb rexifla, a la carta de Reis va directe!!! I el bunt ideal, xoco i cervesa negra combinen a la perfecció!
    Petunets
    Eva

    ResponElimina
  26. Que bonito, dan ganas de darle un corte y comerse un trocito, te ha quedado de maravilla, besos
    Sofía

    ResponElimina
  27. Wow, espectacular! fantastic!
    Petonets guapa :)

    ResponElimina
  28. Que guapo el motlle... jo també vaig de bundt cake avui , però hauré de canviar el motlle perque em quedin més lluits ;-)
    Després d'unes bones vacances la rutina és menys feixuga... tots a la feina, grans i petits!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  29. Deliciós aquest bundt!!! A més a més de l'exquisida combinació d'ingredients, la presentació del motlle és total! Feliç tornada!!! Petonets!

    ResponElimina
  30. No tinc dubte que el resultat és boníssim perquè fa molt bona pinta!!
    petonets

    ResponElimina
  31. Adoro la estètica de tus fotografías, tan elegantes pero con ese toque lleno de luz, y el cake es irresistible...yo temo pedir un molde porque sé que no lo usaré tanto...así que lo haré en verisón molde-casero-mayte. jajajaja.

    Un abrazo neni!!!!

    ResponElimina
  32. Hola guapa! Nosaltres també vam gaudir de les festes del poble! Y Cerdenya la tinc tant pendent! Jo vaig fer un pastis de chocolata i cervessa i es brutal el gust, però veig que li podes nabius i gerds!! Així deu quedar increible!! Petons!

    ResponElimina
  33. Ese regalo merecía un estreno así de rico. Yo espero empezar el lunes, qué pereza después de todo el verano holgazaneando de blog!!
    Besamos guapa

    ResponElimina
  34. Bunica!!!que bé que ja estiguis en marxa :) que bonissima pinta que té aquest bundt...i més amb cervesseta negra.... molts petonets

    ResponElimina
  35. ha de ser deliciós!! el pastís guinness és un dels meu preferits, i aquesta variant amb fruits vermells li ha de donar un toc... Mmm!!!

    Benvinguda de nou, guapa! Muuua!

    ResponElimina
  36. Benvinguda preciosa!!! M'en alegro que hagueu aprofitant tant les vacances... nosaltres hem fet igual, tot i que avui ja les veig molt i molt lluny, i crec que els petits encara mes... jajajaja
    Com li ha anat al Boletet el seu primer dia? Segur que genial!
    El bundt, com no, extraordinari... mmmmmmmm
    Un petonas

    ResponElimina
  37. Aquest pastís l'hem de provat, fa una fila!!!

    ResponElimina
  38. QUIN PASTISSET TAN BONIC I GUSTOS!!!
    FELICITATS :)))

    ResponElimina