>

dijous, 31 de gener del 2013

Mousse de bolets i melmelada de magrana per a la Laura

Avui és un dia molt especial, i és que la Laura de Coure Coulants fa anys! I les Rul·leres hem decidit fer-li una felicitació molt especial en forma de mousse. 

Els que seguiu a la Laura haureu vist que últimament s'ha tornat una especialista en fer receptes de mousse, sobretot en format pastís, per això la Moni, la Paula, la Sandra i jo hem decidit fer-li la nostra versió de mousse per fer-li una petita sorpresa en un dia tan assenyalat.

La família Bolet teníem clar de que hauria de ser la nostra mousse: de bolets! I esperem que tot i no ser una recepta dolça li agradi a la nostra homenatjada. Moltíssimes felicitats Laura, esperem que siguis molt feliç en aquest dia tan especial i, sobretot, que puguis gaudir de tots aquells a qui estimes. Molts petonets de tota la família Bolet.

A la resta de seguidors i lectors espero que us animeu a fer aquesta recepta, us asseguro que el resultat es espectacular i no haureu d'invertir massa temps en fer-la. 

Espero aquest cap de setmana poder cuinar una mica més i, sobretot, preparar noves receptes. Al mercat hi han nous ingredients i els hem d'aprofitar, tot i que us aviso que els calçots no estan dins de les meves prioritats -em senten molt malament-. Molt bon cap de setmana a tots! aprofiteu i gaudiu del bon temps, el bon menjar i la bona companyia. Al Bolet aprofitarem per preparar una bona festa d'aniversari...


Ingredients (12 uts.)

200 ml de nata 
50 ml de llet evaporada
100 gr de portobellos
4 fulles de gelatina
2 ous mitjans
1/2 ceba petita
Vi d'Oporto
Oli d'oliva
Sal
Pebre


Preparació:

En una paella sofregim amb un raig d'oli d'oliva els portobellos tallats a trossets, salpebrats prèviament. Un cop estiguin a enrossits afegim un bon raig de vi d' Oporto i ho deixem reduir. A continuació, amb ajuda del minipimer, ho triturem i reservem. En una cassola posem la nata, la llet evaporada i els ous batuts. Ho deixem a foc mig, remenant de tant en tant, fins que comenci a bullir. En aquest moment és quan afegim la barreja de bolets i un cop estigui ben barrejat afegim les fulles de gelatina -prèviament hidratades amb aigua freda-, ho remenem durant 1 minut i ho retirem del foc. Repartim en vasets tipus xarrup la barreja i la deixem quallar a la nevera durant un parell d’hores, com a mínim. A l’hora de servir, traiem uns minuts abans la mousse i desmotllem. Acabem decorant amb una cullerada de melmelada de magrana i una mica de pebre recent molt.



36 comentaris:

  1. ¡Ummm! que delicia. Esto hay que probarlo.
    besitos

    ResponElimina
  2. Judith esta mousse esta divina y la Laura estara super contenta con este homenaje.
    peto

    ResponElimina
  3. Un regal meravellós, Judith. Ja he vist el de la Sandra i la Paula, sou unes amigues fantàstiques, un regal original!!

    ResponElimina
  4. Quina passada de mousse, és juju total!! Que me la faràs algun dia? :P
    Petonets bonica
    Sandra

    ResponElimina
  5. ostres que curiosa!! no em sé imaginar els ingredients junts!! ho hauré de provar de fer així surto de dubtes!! un regal meravellòs i original! petons

    ResponElimina
  6. Seguro que está encantada con tu regalo en forma de mousse de...SETAS!!!Qué original, no se me hubiera ocurrido!!Además ese toque de mermelada de granada le da un toque muy interesante. En las fotos parece un postre!!jeje

    Un besote!

    ResponElimina
  7. Us heu lluït totes amb les mousse!! Cap igual i totes boníssimes. Segur que la Laura està encantada!!! trobo que la melmelada de magrana li va genial a la teva mousse salada. Sempre em sorprens ;)

    Petonets

    ResponElimina
  8. ¡Qué cosa tan rica!, os han quedado deliciosos. Un besote,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  9. Un regal original i que des de aqui desperta el desig. Afortunada Laura.

    ResponElimina
  10. Segur que la Laura estarà encantada amb aquest homenatje! La recepta deliciosa i a més molt bé presentada.
    Peto,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Es veu una mousse exquisita...Bona manera de felicitar un aniversari!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. La mousse una passada, però la melmelada de magrana molt original! la presentació molt xula!

    ResponElimina
  13. Molt bona recepta, no m'he atrevit mai amb aquestes mousse salades... La Laura deu estar encantada. petons!

    ResponElimina
  14. Una mousse per un dia de festa, i tant que si! Sembla boníssima, i molt original :)
    Marta

    ResponElimina
  15. Y para mi cumple me harás algo tan rico :DD
    Es una original delicia.
    Besos

    ResponElimina
  16. Encantada no, ... estic encantadíssima. Carinyet m'ha encantat aquesta recepta. Les mousses salades també m'agraden molt i més si tenen un ingredient tant representatiu de vosaltres com son els bolets. Ji,ji. M'heu fet sentir molt especial avui. Moltíssimes gràcies i un petó ben fort.

    ResponElimina
  17. Esta es una de esas recetas tuyas que me encantan. Pura inspiración. Judith, está genial. Un besito.

    ResponElimina
  18. Ostres m'ha encantat! Tinc ganes de preparar-lo ben aviat! Encara no he fet mai cap mousse salat i amb el que ens arriben a agradar els bolets... que bo! Me l'apunto!!

    Un petó

    ResponElimina
  19. Ohhh! quina maravella i que fàcil!! Segur que encantada amb el regal, jo ho estaria!!!:))Petonets maca.

    ResponElimina
  20. Els bolets som així... som... :-)))))))

    La foto, com sempre, de luxe. Cada dia millor!

    Felicitats, Laura!

    ResponElimina
  21. Aquesta mousse té molt bona pinta a mi que també m'agraden tant els bolets!

    felicitats pre la Laura i per tu pq aquesta mousse es una maravella :)

    ResponElimina
  22. Pues viendo el resultado yo sin duda lo hago!

    Besos.

    ResponElimina
  23. Gostei da combinação de sabores,apresentaçaõ linda como sempre.
    bjs

    ResponElimina
  24. Siempre sorprendente, me gusta tu opción salada :)
    Besitos!!!

    ResponElimina
  25. Segur que li deu haber encantat...quina pinta més bona que té aquesta mousse...i a sobre salada, que és el que m'agrada a mi..!!! Gràcies per compartir!

    PD.: et deixo l'enllç del meu blog, per si hi vols donar una ullada!!!
    http://foodandcakesbygb.blogspot.com.es/
    Gemma de Food&Cakes by GB

    ResponElimina
  26. T'anava a preguntar on trobaves magradana en aquesta época, però ja he vist que és mermelada hehehhe, és que a mi m'encanten i la seva temporada e´s´tan curta....
    La recepta m'ha agradat molt, la mousse de bolets ha d'estar deliciosa, pot ser la provo pròximament, ja et diré què tal ha sortit si la faig :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  27. Bolets, oporto i magrana, mmm... una combinació molt encertada!
    Segur que la Laura quedarà encantada amb aquestes dedicatòries que li heu fet ;)

    ResponElimina
  28. Que rica y original recta, la has bordao!!
    Bss y buen finde

    ResponElimina
  29. Ja pot estar ben contenta la Laura de tenir unes amigues com vosaltres!
    Quina combinació més xula, segur que li agrada molt!
    ptns!!

    ResponElimina
  30. Estic ben segura que li ha encantat la vostra recepta, tot i no ser dolça. No he tastat aquesta mousse,,però ja et dic que m'has despertat les ganes, ha de ser una delicia. I el toc dolç de la mermelada em sembla perfecte. Molt bon regal per a la Laura.

    Petons

    ResponElimina
  31. Molt original aquesta mousse!! M'agraden aquestes combinacions dolç-salat. Un peto!

    ResponElimina
  32. vosaltres sempre tan detallistes...la Laura deu haver disfrutat molt amb aquestes felicitacions...i la mousse boníssima!! Quina pintaaaa!!! Sou uns cracks!
    Petunets
    eva.

    ResponElimina
  33. Ets una crack fent aquests plats, mira, com que jo si que sóc de calçots em pots fer una mousse d'aquestes tan xules!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  34. Que bona Judith m'encanta el toc de magrana!!

    ResponElimina
  35. Como sp. sorprendente tus recetas. Bss guapa.

    ResponElimina
  36. Que receta más original, pero tiene que estar muy buena.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina