>

dimarts, 29 de maig del 2012

Pa de sègol, avena i olives negres

Després d'uns quants dies de desconnexió, torno amb moltes ganes de cuinar! En realitat no he deixat en cap moment de fer-ho, el que passa és que no he tingut temps de fer fotos. Al Bolet seguim amb moltíssima feina, però segurament ara ens podrem organitzar un xic millor i trobar un foradet per preparar receptes per poder-vos ensenyar.

Aquest cap de setmana els barcelonins hem pogut gaudir d'un dia més de festa, i no sabeu què bé ens ha anat. No hem descansat ni un segon -tot el contrari, hem acabat esgotats- però estem feliços d'haver passat un cap de setmana molt divertit juntament amb la família Llàbiro-.

Per acabar d'arrodonir el cap de setmana -i agafar forces- em vaig decidir donar-li una segona oportunitat a la farina de sègol. Us en recordeu que vaig tenir una mala experiència amb aquesta farina? Doncs bé, després d'uns quants mesos esperant una nova oportunitat per experimentar amb el sègol i, sobretot, gràcies als vostres consells, vaig decidir fer un pa barrejant una petita proporció d'aquest tipus de farina. El resultat ens va agradar molt i a partir d'ara no descarto seguir aprofitant aquest tipus de farina. I vosaltres, us animeu amb la farina de sègol?


Ingredients:

125 g de iogurt naturat
50 ml de llet descremada
300 g de farina
75 g de farina de sègol
10 g de sucre
50 g d'olives negres sense pinyol
50 g de flocs d'avena
1 sobre de llevat Royal
1 c/p de sal
Pebre
3 ous
50 ml d'oli d'oliva


Preparació:

Escalfem el forn a 180º. Posem els ous, el iogurt, les farines, el sucre, la sal, el llevat i l'oli i ho barregem fins que ens quedi una massa ben fina sense grumolls. Seguidament afegim les olives tallades a trossets, juntament amb els flocs d'avena, a la barreja anterior i tirem un polsim de pebre i la llet. Ho deixem reposar uns minuts i ho posem a un motllo prèviament untat amb oli. Per finalitzar, ho empolvorem amb una mica de sal i un bon grapat flocs d'avena, tot ben repartit per la superfície. Ho posem al forn durant 45 minuts, a la safata del mig, i amb l'opció de ventilador. Un cop hagi transcorregut aquest temps, el deixem refredar, a temperatura ambient, abans de desemmotllar-lo.




39 comentaris:

  1. Juju! la veritat és que mai he provat fer res amb farina de sègol, però potser m'hauré d'animar, perquè amb la bona pinta que fa aquest pa!!!!

    petonets

    ResponElimina
  2. Mira que he fet pa varies vegades, pero no he utilitzat mai aquesta farina...el proper el fare com tú!
    petonets.

    ResponElimina
  3. Si fer pa amb farina normal ja em sembla compliat, imagina't amb farina de sègol...
    Però a tu t'ha quedat fantàstic, el puntet de les olives deu quedar molt bo ;)

    ResponElimina
  4. Yo también tuve un par de malas experiencias con el centeno, no creas que me gusta demasiado, pero es que te ha quedado tan bien... qué mala es la envidia ;)

    ResponElimina
  5. ¿quedamos a medio camino y yo llevo el embutido?, me acaban de regalar jamón y lomo de locura.
    Te ha quedado estupendo niña, y sólo con dos intentos, eres una crack. Me encantan los panes con harina de centeno ;)
    Besos

    ResponElimina
  6. UM PÃO BEM AO MEU GOSTO, FICOU LINDO DEMAIS.
    BJS

    ResponElimina
  7. a mi els panets de sègol m'agraden molt, però és cert que encara mai he fet servir farina de sègol, sempre els comprat ja cuits.

    T'ha quedat un pa boníssim, segur que ja et tornes a fer amiga de la farina de sègol, després d'aquesta victòria ;)

    Petonets

    ResponElimina
  8. Doncs potser sí que m'hi animo, amb aquest entusiasme que demostres. El pa de sègol m'agrada molt, però sempre l'he comprat fet aprofitant les fires de productes artesans, on sempre n'hi trobes. T'ha quedat molt bonic!

    ResponElimina
  9. Quina pinta!!!! m'agraden molt aquest tipus de pans...petons

    ResponElimina
  10. ¡Hola guapetona!, cuando hay algún día de fiesta, nosotros tampoco descansamos, aprovechamos el tiempo a tope y a la hora de arrancar... nos cuesta un poco. Este pan tiene una pinta deliciosa, yo no suelo hacer panes con harina de centeno fundamentalmente porque no la tengo a mano, siempre los hago con harina de trigo integral o con harina de trigo sin más, pero no sabes lo que me gusta el centeno, me encanta el sabor y el olor. Me llevo la receta. Petons,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  11. AQuest pa té un aspecte excel·lent. M'agrada veure't tan animada. I me n'alegro que facis pa. Quan agafis el costum de fer-ne ja no en compraràs.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. uuuooo! La judith fent pa i amb farina de sègol?! Ole, ole!! Ha de ser reboníssim, m'encanta! Nosaltres en vam comprar, de moment he fet magdalenes i van quedar boníssimes, ara toca fer pa! Apuntat! ;)
    Petonets carinyo
    Sandra

    ResponElimina
  13. Ummmm, m'encanten. Opino igual que la Sandra. M'he hagut de rellegir dues vegades que era un pa. La Juju fent pa???? je,je. Ara que t'ha quedat espectacular com tot el que tu cuines evidentment. Ains, aquesta manca de temps que tenim... bé l'important és mantenir-se. Petonets guapa!!!

    ResponElimina
  14. JO la farina de sègol no l'he utilitzat mai; però aquest pa te molt bona pinta:
    Petons

    ResponElimina
  15. No he utilizado nunca la harina de centeno ni el yogur en un pan. Tengo que probar tu receta porque tiene muy buena pinta. BeZitos.

    ResponElimina
  16. Pero que pinta Juju!!! creo que ya me atreví con la de centeno, con la de maiz, con la de avena,... y no se cuantas más, cada vez que voy al herbolario me llevo alguna :)
    Esta semana nos toca el fin de semana largo a nosotros, espero que nos aproveche la mitad que a ti. Un besote!

    ResponElimina
  17. Me pirran las olivas negras en el pan Juju!

    Un abrazo

    ResponElimina
  18. ¿el día de fiesta a qué se debió? ¡me encanta tu país! ¡están llenos de fiestas! :)

    ResponElimina
  19. Ha de ser molt bo, tots aquests pans em pirrien!!! Ummm:)

    ResponElimina
  20. Judith, vaya pan más bueno. Yo no termino de encontrarle el punto al pan, pero este tuyo tiene pinta de delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  21. A mi m'agrada la farina de ségol! sovint en poso al pa! el teu es mes un cake ¿no? no es fermentat. Té una bona pinta increible, segur que m¡agrada!

    ResponElimina
  22. m'encanta el sègol, la civada i les olives negres així que, que més puc demanar??? que m'enviis un tros del pa a casa!! jeje delicios fins i tot sol! petons

    ResponElimina
  23. A nosaltres ens agrada molt la farina de ségol, això si, sempre barrejant-la amb farina normal.
    Haurem de provar de fer la teva proposta!
    Petons!!

    ResponElimina
  24. Com m'agrada la farina de sègol!!!ara mateix li donaría una bona mossegada!!!!!

    ResponElimina
  25. Doncs si que t'ha quedat bé! No he provat de cuinar mai amb aquesta farina, pot ser interessant.. Petons

    ResponElimina
  26. Té molt bona pinta! Jo no he fet mai pa a casa.. o sigui que ho haurem de probar!

    ResponElimina
  27. Nena, quina pintassa! no l'he probat mai la farina de sègol però la recepta m'ha semblat senzilla i molt gustosa! Li ensenyaré al Josep que és el manetes dels pans i les receptes salades a casa! ;)

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  28. Sencillamente me fascina!!! A mi la harina de centeno me parece lo más.he empezado a hacer galletas con ella y sencillamente me alucina. Me llevo tu receta porque las olivas negras me matan!

    Un beso enorme preciosa...gracias por estar al pendiente. Este mes no llegue a la receta de memories por una recaida del esguince, pero bah, ya me desquito el otro mes :D

    Bonita semana!

    ResponElimina
  29. Doncs amb males o bones experiències... Aquest pa de sègol té una pinta fantàstica! Hauré de provar de fer alguna cosa amb la farina de sègol...
    Arta

    ResponElimina
  30. si que esta con buena presencia este pan y bueno seguro con lo que le has puesto sin lugar va dudas,me encantan estas harinas
    peto

    ResponElimina
  31. Pues este tien una pinta que no te puedes resistir.. Bss

    ResponElimina
  32. Doncs te molt bona pinta...i pa amb olives i oli és una pasada!!! I tant que ens atrevirem!

    ResponElimina
  33. Quina pintassa!!! T'ha quedat molt bé!!! Nosaltres no l'hem utilitzat mai aquesta farina, ja veig que ens hi haurem d'animar pel que expliques...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  34. Com? No heu descansat?????????
    Ja sabia jo que t'acabaria sortint bé. Saps? També vaig menjar una quiche requeteboníssima!;
    Molts petonets.

    ResponElimina
  35. I tant, S'ha d'aprofitar els dies de festa!!! Ja vec que us ho heu passat genial! ole!!! I aquest pa té una pinta fantàstica...encara que ara amb la calor que fa només de pensar en encendre el forn...ufff!!
    Petunets,
    Eva.
    Pd. nenaaaaa...ahir vaig somiar amb tu!!! jajaja!!!

    ResponElimina
  36. Judit, arribarà la comanda si la faig? Tres com aquest...
    Nani

    ResponElimina
  37. Quina pinta que té aquest pa. Tinc un paquet d'avena a l'armari i penso que servirà per fer aquest motlle. Creus que quedarà bé si canvio sègol per farina integral?

    ResponElimina
    Respostes
    1. cap problema Maria! si vols emprar farina integral et recomano que facis 185g de farina integral i 185 de farina normal. ja em diràs com t'ha quedat ;)

      Elimina