>

dimecres, 4 d’abril del 2012

Galetes de roses amb petazetas i xocolata

Un dia com avui, de fa onze anys, va néixer una petita princesa que ben aviat es va fer amb els cors dels qui l'envoltaven. Només amb un petit somriure contagiava a grans i petits i els encoratjava a seguir endavant, ni que fossin temps difícils. Un dia com avui, en una petita família va néixer un brot d'il·lusió i d'amor. Un dia com avui va néixer la nineta dels meus ulls, una nina que ben aviat es convertirà en senyoreta i gairebé ni ens n'haurem adonat.

Encara recordo com si fos avui quan la Moni ens va dir que seriem tiets! Crec que si fos per mi encara saltaria d'alegria -potser per això practiquem tant el cangur amb el Boletet!-. Quina il·lusió, un nou membre a la família! El primer petit que ens robaria el cor. Aquell cop, i sense que serveixi de precedent, la vaig encertar, estava convençuda que seria una nena, i així va ser, una nena preciosa de qui tinc l'honor de ser tieta i padrina.

Moltíssimes felicitats bonica! Els titis estem convençuts que si ets valenta i lluitadora aconseguiràs tot el que et proposis. A més, ja saps que els somnis es poden fer realitat, veritat? Aprofita i quan demanis els desitjos avui tanca els ulls ben fort, ja veuràs com algun dia es compliran.

Les galetes d'avui, si em descuido, no us les ensenyo. Al meu ajudant li van agradar tant que una mica més i no arribo a fer les fotos. Feia temps que volia un colorant alimentari vermell, però dels de veritat! D'aquells que amb un parell de gotes aconsegueixes un color intens, així que li vaig demanar a l'Íngrid -My lovely food- consell i em va donar un de fantàstic, ja veieu el resultat! A més, per fi vaig comprar-li els Petazetas de xocolata que m'havien robat el cor en una de les seves entrades. Us aviso que segueixo experimentant amb el colorant super-red!

Espero que us agradin, això sí, aviso que si en menges una ja no voldràs parar. Si no us ho creieu li podeu preguntar al Boletet, a veure què us diu! Gaudiu d'aquests dies de descans, ni que siguin 4 ja està prou bé, no? Ens veiem la propera setmana amb una nova recepta i, qui sap, potser amb nous experiments...


Ingredients:

300 g de farina de rebosteria
150 g de mantega
150 g de sucre
Cobertura de xocolata blanca
Petazetas coberts de xocolata
1 c/c de sal
1 c/p de llevadura Royal
Colorant alimentari vermell
Aigua de Roses
1 ou

Preparació:

Posem la mantega a un bol i la desfem al microones durant 30 segons a 800 W (si ho preferiu, ho podeu posar a temperatura ambient, tipus pomada). A continuació la barregem amb el sucre. Afegim l'ou i, quan estigui tot incorporat, afegim la farina, la sal, 2 cullerades soperes d'aigua de roses i el llevat. Es pot remenar amb l’ajuda d’una cullera, ja que no ha de quedar una massa molt fina. Un cop tinguem la pasta, afegim el colorant i ho barregem. Agafem boles de massa, més o menys de la mateixa mida, i els hi donem la forma desitjada amb l'ajuda d'un tallador. Les col·loquem a la safata del forn, on prèviament haurem col·locat un tros de paper, i les deixem durant 10 minuts a 190º. Les traiem i les deixem refredar a temperatura ambient sobre una reixa. Per decorar-les utilitzem una mica de xocolata fondant desfeta i enganxem les llàgrimes de xocolata, els Petazetas o el que més ens agradi, i ho deixem refredar fins que la xocolata quedi sólida.



57 comentaris:

  1. Ja té 11 anys??? Caraiiii, felicitat tieta!!! :-)
    Que bones aquestes galetes amb petazetas!!!

    Bona setmana maca

    ResponElimina
  2. Visca l'Ainuski! Els que la coneixem sabem que és una noia molt intel·ligent! I els que ens l'estimem, com els seus tits, estem molt orgullosos d'ella! Visca visca!!! Felicitats!

    ResponElimina
  3. Estupendes!!!! 11 en fa l Aina ja? o_O
    me'n vaig a donar la mona, t'he guardat un cérvol somrient!
    petonets

    ResponElimina
  4. Però quina preciositat, Judith! I quina bona manera de dedicar-li l'alegria d'aquest naixement que va ser tan especial per tu, oi? Felicitats pels 11 anyets! Pel que fa a les galetes propiament, això del petazetas cobert de xocolata ho he trobat una idea genial!!! petons

    ResponElimina
  5. Ai, quina plorera! Què et puc dir jo si no seré objectiva????????
    L'Aina està encantada amb els seus titis i amb el seu mini cosí boletet que és preciós!
    Les galetes? Una passada, quin color tan maco que tenen i si li agraden al meu nen doncs prova superada!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  6. Muxas felicidades a tu sobrina seguro estara doblemente encantada le has exo un pist y unas galletas preciosas.
    No conocia los petazeta con xocolate tengo que mirar si aqui los encuentro .
    La yarta de queso setas y alcaxofas divinisimaaa como todas las cosas que haces es un placer venir a visitarte que tengas un feliz puente.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  7. Super originals!! I segur que encara més bones!! Un molt bon regal per algu especial :)
    Petonets.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  8. Mmmmm m'encanten, quin color!!!
    Judith, pots estar segura que la teva fillola i neboda serà una gran persona que arribarà molt lluny, com tots els aries serà emprenedora i tossuda!!

    Petons

    ResponElimina
  9. Wowwwww!! però que xules aquestes galetes!! súper originals!!! reina, tens un art per experimentar i que et surtin unes coses xulíssimes!!
    Moltíssimes gràcies per la menció :) Ja m'imagino el boletet ple de petazetas a la boca jajajajja!
    Ptonets preciosa!!!

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats a l'Aina. A mi tambe hem va fer molta il.lusió ser tieta, i també es Aries, el meu nebot. Del dia 2...
    Que paseu bones vacances.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats per l'Aina!! Les galetes de luxe, súper vermelles, i amb petazetes de xocolata!!!

    Feliç setmana i dis de descans.
    Petons

    ResponElimina
  12. A part de precioses i bones, molt divertides!
    Petons.

    ResponElimina
  13. No hi ha res com tenir una tieta original on n'hi hagi, que et prepari unes galetes de conte! :) segur que la deixaràs amb la boca oberta... Un petonet per la teva princeseta i per tu! ;)

    ResponElimina
  14. Vaya galletas más bonitas!! Y con petazetas de chocolate eso ya debe ser lo más jajajaja. Dale las felicidades a tu sobrina que debe estar encantada con una tia como tu .
    besos y buena semana santa!!!

    ResponElimina
  15. Feia molt temps que no sentia a parlar dels petazetas! M'has fet recordar la meva infància. Quina gràcia. És molt original com a decoració. M'ho anoto per provar-ho.
    petons

    ResponElimina
  16. Son geniales, Judith. Yo también tengo un colorante rojo que ni es rojo ni es "ná", tendré que preguntarle a Ingrid, pero es que me queda tan lejos.....
    Tengo que probar tu receta porque alguna vez que he querido cocinar con los petazetas se me disuelven en el líquido y luego no se notan al comerlos. ¿Te pasa a ti eso?.
    Las pruebo y te digo.
    Besos, guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ana, la tienda de Íngrid es on-line! no hay problema de distancias. Los petazetas ya los venden recuniertos de chocolate. Sólo és una decoración que he añadido cuando las galletas estan frías. ;P

      Elimina
  17. Oh!, no se ni que decirte, son preciosas. Me gusta como hablas de la peque son tan especiales!
    Un beso

    ResponElimina
  18. Ohhhhhhhhhh quines galetes tan bones I quina dedicatoria tan maca. L'ainoa també deu estar molt orgullosa de tenir una tieta i padrina tan guay !!!
    Aquesta galetes m'han robat el cor:
    petons

    ResponElimina
  19. Quin goig que fan.... son precioses, i per una nena, bé una senyoreta quasi, li faran molt il.lusió.. Felicitats per tota la family. Petons,

    ResponElimina
  20. Doncs si que tenen bona pinta, i el color roig, molt ben aconseguit, jo també estic buscant-ne un que semble roig i no rosa, es difícil. Quina marca es aquest?

    Moltes felicitats a la teva fillola i gaudiu d'aquestes vacances.

    Petons

    ResponElimina
  21. ¡Eres la bomba! Qué receta tan divertida. Mi hija habla de tí.

    ResponElimina
  22. Muy chulas y originales Judith!!¿Sabes? Llevo una hora de vacaciones, estoy que no me lo creo, qué necesidad tenía de ellas. Bufff, aprovecharé para descansar y hornear, sin duda.
    Un besote guapa!

    ResponElimina
  23. Olé, olé, olé!!! No es podrà queixar l'Aina: té la millor padrina del món mundial!!! 11 anyets comencen a ser molts. Recordo com em sentia quan em vaig fer 10, això de tenir dues xifres em feia sentir taan gran...ai, innocent!!!
    Les galetes moolt xules i vermelles!! Els teus petazetas gairebé no arriben a la foto? Jo en vaig comprar una vegada i no varen arribar al pastís!!
    Fa temps que vull provar l'aigua de roses. M'hauré d'animar!!
    Petons!

    ResponElimina
  24. Nina, quina pinta que tenen!!! han d'estar boníssimes! a més m'encantaven els petazetes de petita!! ;)

    ResponElimina
  25. Ohh quina monada de galetes!!! Segur que li deurien encantar a l'Aina, que, per cert, felicitats, espero que els 11 li provin molt!!!
    Jo d'experiments amc colorants pocs, només un red velved que no va quedar massa maco precisament, així que ho hauré de tornar a intentar!!

    Mols petonets i bones vacances!!

    ResponElimina
  26. Molt vistoses i originals aquestes galetes. Ja anirem veien les teves experimentacions amb els colorants alimentaris.
    Bona cuina

    ResponElimina
  27. Quines galetes tan vistoses!! M'encantaria agafar-ne una o moltes més jeejjejj Moltes felicitats a la teva nevoda! Petons

    ResponElimina
  28. Que vistoses i que boniques!! M'encantaria a gafar-ne una o mes d'una ejjejj felicitats a la teva nevoda! Petons

    ResponElimina
  29. Quines ganes m'han entrat de pintar coses de colors: galetes blaves, pastissos verds......Per molts anys a la tieta i a la neboda. 11 anys ja son un nivell. I segur que està encantada amb uns tiets i cosi tan guais

    Gaudeiu les vacances !

    laura

    ResponElimina
  30. Moltse felicitats a la noieta!!! aquestes galetes les trobo super originals!! m'encanta el toc de petazetas no m'ho puc imaginar explotant-me a la boca...que bo!! petons

    ResponElimina
  31. PER MOLTS ANYS AINA!!!
    Si és que en aquesta família sabeu fer els nens molt i molt guapos, eh? Són tots uns solets!!!!!
    Les galetes són una passada, visca el super-red de l'Íngrid! jajajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  32. Moltes felicitats a la nena! i a la tieta per fer unes galetes tan maque!
    Petons

    ResponElimina
  33. El color, qué bonic. Unes galetes per a princeses...
    Nani

    ResponElimina
  34. Felicitats per partida doble, per l'anivesari de la teva neboda, i per les galetes, que semblen boníssimes i molt especials, amb el peta-zetas!
    Marta

    ResponElimina
  35. Pues sí Judith, ya teneis casi una señorita en casa; ya dejan de ser niñas, pero tienen otros encantos, son divertidas y ocurrentes y las conversaciones con ellas se hacen más que interesantes. Muchísimas felicidades.
    Y esas galletas están de exposición, son una gozada.
    Besos y hasta la vuelta de mis vacaciones.

    ResponElimina
  36. felicidades para tu sobrinita,unas galletas preciosas.Bss guapa.

    ResponElimina
  37. Moltes felicitats a la nena i a tu per les galetes, son ideals!
    Un petonet

    ResponElimina
  38. Felicitats a les dues!!!!!!
    Feliç setmana santa, bonica!

    ResponElimina
  39. quina xulada de galetes! tan quedat super mones!!

    felicitats per la reina de la família!
    petunikus

    ResponElimina
  40. Ser tia és lo més gran del món mundial! De fet pense que amb ells 4 no cal que faci els meus propis, jejje. Moltes felicitats a la princesa!
    I, les galetes...com t'ho diria precioses no, el següent, supose que estarien més bones, si cap.
    Un petó, bones festes guapa!

    ResponElimina
  41. Una combinació molt graciosa les galetes amb els petazetas. I a més a més t'ha quedat molt bonica la presentació!



    Avui al bloc ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, et proposem unes albergínies farcides de verdura que lligarien a la perfecció amb l’arrós que ens proposes. Et convidem a entrar-hi i fer-hi una ullada.

    www.esfruita.com/assessorem/alberginies-farcides-de-verdura

    ResponElimina
  42. Si que es super-red!!! que gracia los petazatas con chocolate ummm
    Y las galletas, ya sabes que desde que tu y yo hemos descubierto las galletas caseras tenemos un peligro jajaja
    Feliz descanso!!!

    ResponElimina
  43. Felicidades a esa pequeña princesa y unas galletas riquísimas y muy originales con los petazetas, besos.

    ResponElimina
  44. Que lindo que es tener ahijados, no? Yo a los míos los adoro! Es con quienes podemos malcriar sin culpas.
    Tus masitas rojas se salen de la pantalla de tan lindas!
    Cariños

    ResponElimina
  45. El color es espectacular y no quiero ni pensar en el sabor...Besos

    ResponElimina
  46. FICARAM LINDISSIMAS , APETECE MESMO PEGAR UMAS QUANTAS...
    BJS

    ResponElimina
  47. Quines paraules tan maques, m´he emocionat perquè jo també estimo molt les meves nebodetes...les galetes precioses...un petonet

    ResponElimina
  48. Unas galletas preciosas, ricas y con una textura y unos contrastes muy interesanten (sólo imaginarme los petazetas en la boca siento cosquillas jj)
    Los buñuelos de Cuaresma tienen un aspecto de muerte!
    He estado medio-missing, así que aprovecho para felicitar ahora a tu costilla por su novela, por su tencidad y por su persistencia..., seguro que no fue fácil, pero logró su sueño!
    Besotes y buen finde!

    ResponElimina
  49. Felicidades a la cumpleañera y a su tía por hacer unas galletas tan divinas!
    Besitos!

    ResponElimina
  50. Judith! Avui una amiga m'ha dit que et segueix després de veure't pel meu blog, i que ha flipat amb les teves receptes! Com no!!

    Aquestes galetones semblen delicioses! Ara que tens colorant vermell hauràs de fer el red velvet!

    PD. espero que surti el llibre d el'Ives i ja tindré el regal de Sant Jordi perfecte pel meu company! És un triler, oi?!?!

    ResponElimina
  51. Precioses!!! Segur que l'Aina està encantada amb aquesta tieta tan super guai. Quin vermell més bonic que t'ha quedat!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  52. Mooolts felicitats a l'Aina, als seus papis i als super titis!!! ;)
    nenaaaa kines galetes!! això dels petazetas de xoco ha de ser lo mas!!
    Petunets,
    Eva

    ResponElimina
  53. ooooohhhh! que boniques
    La neboda contentíssima i la supetieta encara més, segur!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina